Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με την συμπεριφορά των εν λόγω ακουστικών. Τα έχω σχεδόν 1 χρόνο και τα χρησιμοποιώ καθημερινά για κλήσεις μέσω teams, όντας συνδεδεμένα στο laptop της δουλειάς.
Μέχρι πριν 2-3 εβδομάδες, όταν μιλούσα λοιπόν έχοντας το ANC on, αυτό δούλευε κανονικά, έκανε απομόνωση στους εξωτερικούς ήχους και μιλούσα φυσιολογικά. Το τελευταίο διάστημα, με του που ανοίγω κλήση, ξαφνικά όχι μόνο σταματάει το ANC αλλά το μικρόφωνο πιάνει και μου φέρνει στα αυτιά μου όλους τους εξωτερικούς ήχους, κάνο τας αδύνατον το να δουλεύω με αυτά ακόμα και σε σχετικά ήσυχα περιβάλλοντα, πόσο μάλλον στο σπίτι με τα παιδιά στο σαλόνι.

Τα πήγα στην Sony (μέσω public που αγοράστηκαν) και μου λένε ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά και ότι όλα έτσι κάνουν. Στην ερώτηση μου πως γίνεται να άλλαξε αυτό μετά από 11 μήνες χρήσης, μου λένε πως μάλλον δεν λειτουργούσαν σωστά τόσο καιρό!

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει κανείς άλλη εμπειρία σχετικά να με κατευθύνει;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχεις κάνει τις ρυθμίσεις μέσω του app για το πώς θα λειτουργεί το ANC; Φαίνεται ότι έχεις πατήσει το mode ενίσχυσης του περιβάλλοντος. Πρέπει απλώς να το κλείσεις (γίνεται από την εφαρμογή)

Δυστυχώς κάποιες φορές μπαίνει αυτόματα η επιλογή που ρυθμίζει που όταν σε ακούει να μιλάς να ξεκινάει να σου περνάει μέσα ενισχυμένες τις ομιλίες. Αυτό όμως κλεινει από την εφαρμογή

Δημοσ.

Δεν μπορώ να εντοπίσω δυστυχώς την συγκεκριμένη ρύθμιση :( 

Έχεις την δυνατότητα να με κατευθύνεις γιατί θα με τρελάνει! Δεν άλλαξα πάντως σίγουρα οτιδήποτε στην εφαρμογή όταν άρχισε αυτό το πρόβλημα και το χειρότερο είναι η αντιμετώπιση της Sony πως αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά και 11 μήνες τώρα δεν ήταν νορμάλ αυτό που έκανε! 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, johnnieinlab είπε

Έχεις κάνει τις ρυθμίσεις μέσω του app για το πώς θα λειτουργεί το ANC; Φαίνεται ότι έχεις πατήσει το mode ενίσχυσης του περιβάλλοντος. Πρέπει απλώς να το κλείσεις (γίνεται από την εφαρμογή)

Δυστυχώς κάποιες φορές μπαίνει αυτόματα η επιλογή που ρυθμίζει που όταν σε ακούει να μιλάς να ξεκινάει να σου περνάει μέσα ενισχυμένες τις ομιλίες. Αυτό όμως κλεινει από την εφαρμογή

Δεν μπορώ να εντοπίσω δυστυχώς την συγκεκριμένη ρύθμιση :( 

Έχεις την δυνατότητα να με κατευθύνεις γιατί θα με τρελάνει! Δεν άλλαξα πάντως σίγουρα οτιδήποτε στην εφαρμογή όταν άρχισε αυτό το πρόβλημα και το χειρότερο είναι η αντιμετώπιση της Sony πως αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά και 11 μήνες τώρα δεν ήταν νορμάλ αυτό που έκανε! 

Δημοσ.

Στην εφαρμογή Sony Headphones Connect
Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sony.songpal.mdr

1ον σιγουρέψου ότι το adaptive sound control είναι "off"
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0001548865.html

2ον παίξε με τις ρυθμίσεις του noice canceling και του Ambiend sound control ώστε να ταιριάζει σε αυτό που θέλεις να ακούς. Εδώ μάλλον είναι το θέμα σου.
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0001548866.html

3ον βγάλε το speak to chat, είναι σχεδόν πάντοτε ενοχλητικό, καθώς μπαίνει και σε άκυρες φάσεις.
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0002935924.html

Αν θυμάμαι, μπορείς να κάνεις και reset τα ακουστικά στις αρχικές ρυθμίσεις και να ξεκινήσεις να πειράζεις από την αρχή. Επίσης όταν ακουμπάς το αριστερό ακουστικό με την παλάμη σου, κάνει rotate στα 3 settings: Απλά ακουστικά, Noice cancelation, Ενίσχυση ήχων περιβάλλοντος. Λογικά είσαι στο mode 3.

Δημοσ.
Στις 6/11/2022 στις 11:12 ΠΜ, johnnieinlab είπε

Στην εφαρμογή Sony Headphones Connect
Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sony.songpal.mdr

1ον σιγουρέψου ότι το adaptive sound control είναι "off"
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0001548865.html

2ον παίξε με τις ρυθμίσεις του noice canceling και του Ambiend sound control ώστε να ταιριάζει σε αυτό που θέλεις να ακούς. Εδώ μάλλον είναι το θέμα σου.
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0001548866.html

3ον βγάλε το speak to chat, είναι σχεδόν πάντοτε ενοχλητικό, καθώς μπαίνει και σε άκυρες φάσεις.
https://helpguide.sony.net/mdr/hpc/v1/en/contents/TP0002935924.html

Αν θυμάμαι, μπορείς να κάνεις και reset τα ακουστικά στις αρχικές ρυθμίσεις και να ξεκινήσεις να πειράζεις από την αρχή. Επίσης όταν ακουμπάς το αριστερό ακουστικό με την παλάμη σου, κάνει rotate στα 3 settings: Απλά ακουστικά, Noice cancelation, Ενίσχυση ήχων περιβάλλοντος. Λογικά είσαι στο mode 3.

Δυστυχώς τίποτα… Το 3ο δεν υπάρχει καν ως επιλογή. Όσα reset και να έκανα, σε όσες συσκευές και να το συνέδεσα, με το που ανοίγω κάποιου είδους κλήση (teams ή τηλέφωνο), ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία και ενώ μιλάω ακούω στα αυτιά μου και όλους τους θορύβους του περιβάλλοντος (πχ τα παιδιά από το σαλόνι) η ότι άλλο πιάνει το ηχείο από ήχους περιβάλλοντος. Πως γίνεται να είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή;;;;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Thanasis159 είπε

Δυστυχώς τίποτα… Το 3ο δεν υπάρχει καν ως επιλογή. Όσα reset και να έκανα, σε όσες συσκευές και να το συνέδεσα, με το που ανοίγω κάποιου είδους κλήση (teams ή τηλέφωνο), ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία και ενώ μιλάω ακούω στα αυτιά μου και όλους τους θορύβους του περιβάλλοντος (πχ τα παιδιά από το σαλόνι) η ότι άλλο πιάνει το ηχείο από ήχους περιβάλλοντος. Πως γίνεται να είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή;;;;

Με την παλάμη σου στο αριστερό ακουστικό κάνεις εναλλαγή στα τρία mode. Και στα τρία ακούς τους εξωτερικούς ήχους; Πρέπει με το που ακουμπάς την παλάμη στο ακουστικό να σου λέει μια φωνή "noice canceling" -> "ambient sound on" -> "noice canceling off"

Στην τελευταία επιλογή απενεργοποιεί τα πάντα και λειτουργούν ως απλά ακουστικά χωρίς ANC.

Αυτά που σου γράφω τα έχεις κάνει, τα έχει παρατηρήσει; Γίνονταν παλιά και μετά σταμάτησαν; Στο κάνει και όταν ακούς απλώς μουσική ή στο κάνει μόνο στις κλήσεις στο teams; Σε τι συσκευή τα έχεις συνδεδεμένα, στο PC ή σε κινητό; Android ή Apple;

Επίσης αυτό που σου γράφω ως "2η επιλογή": θέλεις να μας στείλεις ένα screenshot με τις ρυθμίσεις σου;
Το reset δεν είναι αυτό που θέλεις, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις έχουν ενεργό το detection περιβάλλοντος και το speek to chat τα οποία προκαλούν την συμπεριφορά που περιγράφεις. Πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στις σωστές (εφόσον γίνεται) και να μην το ξαναπειράξεις.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, johnnieinlab είπε

Με την παλάμη σου στο αριστερό ακουστικό κάνεις εναλλαγή στα τρία mode. Και στα τρία ακούς τους εξωτερικούς ήχους; Πρέπει με το που ακουμπάς την παλάμη στο ακουστικό να σου λέει μια φωνή "noice canceling" -> "ambient sound on" -> "noice canceling off"

Στην τελευταία επιλογή απενεργοποιεί τα πάντα και λειτουργούν ως απλά ακουστικά χωρίς ANC.

Αυτά που σου γράφω τα έχεις κάνει, τα έχει παρατηρήσει; Γίνονταν παλιά και μετά σταμάτησαν; Στο κάνει και όταν ακούς απλώς μουσική ή στο κάνει μόνο στις κλήσεις στο teams; Σε τι συσκευή τα έχεις συνδεδεμένα, στο PC ή σε κινητό; Android ή Apple;

Επίσης αυτό που σου γράφω ως "2η επιλογή": θέλεις να μας στείλεις ένα screenshot με τις ρυθμίσεις σου;
Το reset δεν είναι αυτό που θέλεις, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις έχουν ενεργό το detection περιβάλλοντος και το speek to chat τα οποία προκαλούν την συμπεριφορά που περιγράφεις. Πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στις σωστές (εφόσον γίνεται) και να μην το ξαναπειράξεις.

Για αρχή, να σε ευχαριστήσω πολύ για τον χρόνο που έχεις αφιερώσει και για τις χρήσιμες συμβουλές. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσα αναφέρεις. 

Την αλλαγή μεταξύ ambient, off και ANC την κάνω με το σχετικό κουμπί στο αριστερό ακουστικό. Τις αλλαγές μεταξύ των modes τις έχω κάνει. Δεν μου το κάνει όταν ακούω μουσική, το κάνει μόλις ανοίξω μια κλήση. Το κάνει τόσο στο Windows laptop μου όσο και όταν το έχω συνδέσει στο iphone μου. Παλιά το ANC δούλευε τέλεια στις κλήσεις, συνεχίζοντας να απομονώνει τον εξωτερικό ήχο. Επισυνάπτω και τις εικόνες από τις ρυθμίσεις, όπως αναφέρεις D0997D46-9C91-4B00-93A1-470F1B39CD34.png.3a19f05e0284558f541c56d37d8e35ae.png10707CEC-2CF1-403A-BC3E-D6580A041701.png.5799d63bae1c52f62ad65d0da5f79fda.png

C3E91C27-6F32-40A0-8318-7F089FC3F34A.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο κάνει και όταν απενεργοποιήσεις το "Ambient Sound Control" και στη συνέχεια κάνεις μια κλήση; Εκεί δεν θα έπρεπε να περνάει κανέναν ήχο στα ακουστικά από τα μικρόφωνα.

Επεξ/σία από johnnieinlab
Δημοσ.

To Ambient Sound Control κάνει ακριβώς αυτό που λες, ακούς όλους τους εξωτερικούς ήχους. 

Δοκίμασε είτε να το απενεργοποιήσεις είτε να ανεβάσεις στο τέρμα το noise cancelling .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...