peravrexei Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για ένα πρόγραμμα που ζητώ με το οποίο θα μπορώ να κάνω αντιγραφή οθόνης αλλά παράλληλα να επιλέγω και αυτό που θέλω να αντιγράψω ότι π.χ. κάνει το Lightshoot στα windows. Στο ubuntu που έχω υπάρχει ένα αλλά αντιγράφει όλη την οθόνη δεν μπορώ να ''σείρω'' με το ποντίκι και να επιλέξω.
asfodelus Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) sudo apt install flameshot Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από asfodelus 1
mphxths Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, peravrexei είπε Στο ubuntu που έχω Ποια εκδοση ρε αδελφε ? Δεν χρειαζεται κανενα εξτρα προγραμμα. Στην τελευταια εκδοση του ubuntu με το gnome 43 , δες τι γινεται στο σκρινσοτ παρακατω... 1. Πατας στο εικονιδιο που δειχνω με το βελακι (σκρινσoτ 1) Spoiler 2. Αφου το πατησεις εχεις την εικονα που βλεπεις στο σκρινσοτ 2. Spoiler Τα βελακια δειχνουν τρια διαφορετικα modes , για να τραβηξεις το σκρινσοτ σου. Απο κατω εχει επιλογη για φωτο ή βιντεο και το στρογγυλο κουμπι ειναι το κουμπι για να ξεκινησει η διαδικασια. Το βελακι δεξια απο το στρογγυλο κουμπι , ενεργοποιει ή απενεργοποιει την επιλογη αν θα συμπεριλαβει τον cursor στο screenshot. Πολυ βασικο προγραμμα , αλλα επαρκει για γρηγορες δουλειες. Μπορεις να βαλεις και εξτρα προγραμματα , αλλα το βρισκω περιττο. Σωζει το screenshot αυτοματα στο Pictures/Screenshots , και αυτο ηταν. Καμμια επεξεργασια ή οτιδηποτε. Πρεπει να ανοιξεις την εικονα με τον editor/viewer της αρεσκειας σου για τα περαιτερω. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από mphxths
RTW4ever Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, peravrexei είπε Καλησπέρα σας, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για ένα πρόγραμμα που ζητώ με το οποίο θα μπορώ να κάνω αντιγραφή οθόνης αλλά παράλληλα να επιλέγω και αυτό που θέλω να αντιγράψω ότι π.χ. κάνει το Lightshoot στα windows. Στο ubuntu που έχω υπάρχει ένα αλλά αντιγράφει όλη την οθόνη δεν μπορώ να ''σείρω'' με το ποντίκι και να επιλέξω. 32 λεπτά πριν, mphxths είπε Ποια εκδοση ρε αδελφε ? Δεν χρειαζεται κανενα εξτρα προγραμμα. Στην τελευταια εκδοση του ubuntu με το gnome 43 , δες τι γινεται στο σκρινσοτ παρακατω... 1. Πατας στο εικονιδιο που δειχνω με το βελακι (σκρινσoτ 1) Απόκρυψη περιεχομένων 2. Αφου το πατησεις εχεις την εικονα που βλεπεις στο σκρινσοτ 2. Απόκρυψη περιεχομένων Τα βελακια δειχνουν τρια διαφορετικα modes , για να τραβηξεις το σκρινσοτ σου. Απο κατω εχει επιλογη για φωτο ή βιντεο και το στρογγυλο κουμπι ειναι το κουμπι για να ξεκινησει η διαδικασια. Το βελακι δεξια απο το στρογγυλο κουμπι , ενεργοποιει ή απενεργοποιει την επιλογη αν θα συμπεριλαβει τον cursor στο screenshot. Πολυ βασικο προγραμμα , αλλα επαρκει για γρηγορες δουλειες. Μπορεις να βαλεις και εξτρα προγραμματα , αλλα το βρισκω περιττο. Σωζει το screenshot αυτοματα στο Pictures/Screenshots , και αυτο ηταν. Καμμια επεξεργασια ή οτιδηποτε. Πρεπει να ανοιξεις την εικονα με τον editor/viewer της αρεσκειας σου για τα περαιτερω. Στο XFCE (δηλαδή Xubuntu, Linux Mint XFCE κλπ.) υπάρχει το προγραμματάκι screenshot που κάνει όλα τα παραπάνω από αμνημονεύτων ετών. Το ubuntu δεν το είχε;
mphxths Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Στο XFCE (δηλαδή Xubuntu, Linux Mint XFCE κλπ.) υπάρχει το προγραμματάκι screenshot που κάνει όλα τα παραπάνω από αμνημονεύτων ετών. Το ubuntu δεν το είχε; Δεν ξερω τι κανει το ubuntu , γιατι δεν το πολυπαρακολουθω συνεχεια. Αυτο που βλεπω τωρα στις τελευταιες εκδοσεις του gnome , γιατι οταν μιλαμε για ubuntu , ουσιαστικα μιλαμε για περιβαλλον gnome , ειναι οτι στο gnome 43 , εχουν ενσωματωσει ενα screenshot utility στο DE , οπως δειχνω στα σκρινσοτς. Αυτο δουλευει χωρις να υπαρχει καποιο εξτρα προγραμμα εγκατεστημενο. Καποιος μπορει να βαλει το "gnome-screenshot" , που κανει ακριβως το ιδιο πραγμα , με ακριβως τις ιδιες επιλογες και υπαρχει εδω και πολλα χρονια. Μπορει καποιος να βαλει οποιοδηποτε αλλο utility , π.χ. flameshot. Το gnome παντα ειχε προγραμμα για screenshots , και οι περισσοτερες διανομες το ειχαν προεγκατεστημενο. Τωρα το ubuntu τι εκανε δεν ξερω.. πολυ πιθανο να το ειχε προεγκατεστημενο και απλα τωρα με το gnome 43 να μην το εχει μιας και το θεωρει περιττο απο την στιγμη που ενσωματωνεται εφαμιλλο προγραμμα στο μενου του taskbar. Oσο και αν μην αρεσει το gnome σε καποιους , εξελισσεται σε ολοκληρωμενο DE. Και σιγα σιγα ενσωματωνει λειτουργιες που καποτε ηθελες εξτρα προγραμματα για να υπαρξουν. Παραδειγμα πρωτο το screenshot utility , παραδειγμα (προσφατο) δευτερο το audio sources chooser. Αν ειχες πολλαπλες πηγες εισοδου/εξοδου ηχου π.χ. ηχεια εξωτερικης οθονης ας πουμε , για να επιλεξεις καποια διαφορετικη απο την default , επρεπε να πας στα settings και στις ρυθμισεις του ηχου. Δεν μπορουσες απο το taskbar απο το volume control. Ηθελες εξτρα extension για να εχεις αυτη την λειτουργια. Τωρα δεν το χρειαζεσαι , το ενσωματωσανε στην εκδοση 43...
Λύση peravrexei Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Λύση Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mphxths είπε Ποια εκδοση ρε αδελφε ? Δεν χρειαζεται κανενα εξτρα προγραμμα. Στην τελευταια εκδοση του ubuntu με το gnome 43 , δες τι γινεται στο σκρινσοτ παρακατω... 1. Πατας στο εικονιδιο που δειχνω με το βελακι (σκρινσoτ 1) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 2. Αφου το πατησεις εχεις την εικονα που βλεπεις στο σκρινσοτ 2. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τα βελακια δειχνουν τρια διαφορετικα modes , για να τραβηξεις το σκρινσοτ σου. Απο κατω εχει επιλογη για φωτο ή βιντεο και το στρογγυλο κουμπι ειναι το κουμπι για να ξεκινησει η διαδικασια. Το βελακι δεξια απο το στρογγυλο κουμπι , ενεργοποιει ή απενεργοποιει την επιλογη αν θα συμπεριλαβει τον cursor στο screenshot. Πολυ βασικο προγραμμα , αλλα επαρκει για γρηγορες δουλειες. Μπορεις να βαλεις και εξτρα προγραμματα , αλλα το βρισκω περιττο. Σωζει το screenshot αυτοματα στο Pictures/Screenshots , και αυτο ηταν. Καμμια επεξεργασια ή οτιδηποτε. Πρεπει να ανοιξεις την εικονα με τον editor/viewer της αρεσκειας σου για τα περαιτερω. Η έκδοση είναι (ξέχασα να το αναφέρω) jellyfish ubuntu η ίδια με τις εικόνες που παραθέτεις αλλά αυτό το εικονίδιο στην πρώτη φώτο πως βγαίνει; δεν το έχω δει ποτέ γιατί όταν πατάω πάνω δεξιά δεν μου βγάζει αυτά που δείχνεις στην εικόνα Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από peravrexei
mphxths Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, peravrexei είπε Η έκδοση είναι (ξέχασα να το αναφέρω) jellyfish ubuntu 22.04.x δηλ. Νομιζω οτι ακομα ειναι στο gnome 42.x αυτη η εκδοση. Δεν ξερω αν ενσωματωνει το εργαλειο στο μενου στην μπαρα. Ριξε μια ματια , αν και δεν νομιζω. Μπορεις να εγκαταστησεις το "gnome-screenshot" αν δεν ειναι ηδη εγκατεστημενο και να κανεις την δουλεια σου. 1
peravrexei Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Θα το δοκιμάσω και τα λέμε θα δοκιμάσω και αυτό που μου πρότεινε ο asfodelus , ευχαριστώ. 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Στο XFCE (δηλαδή Xubuntu, Linux Mint XFCE κλπ.) υπάρχει το προγραμματάκι screenshot που κάνει όλα τα παραπάνω από αμνημονεύτων ετών. Το ubuntu δεν το είχε; εχει ένα αλλά δεν κάνει επιλογή μέρους της οθόνης
jemadux Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Στις 27/10/2022 στις 8:20 ΜΜ, peravrexei είπε Η έκδοση είναι (ξέχασα να το αναφέρω) jellyfish ubuntu η ίδια με τις εικόνες που παραθέτεις αλλά αυτό το εικονίδιο στην πρώτη φώτο πως βγαίνει; δεν το έχω δει ποτέ γιατί όταν πατάω πάνω δεξιά δεν μου βγάζει αυτά που δείχνεις στην εικόνα στο jellyfish ubuntu με gnome απλά πατάς το PrintScreen και στο βγάζει 1
cvb~ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Και στο Linux Mint 21 Cinnamon έτσι είναι. Όταν πατήσεις το PrintScreen σου βγάζει ένα screenshot όλη την οθόνη κατευθείαν και σου δείχνει την επιλογή να σώσεις κάπου το αρχείο εικόνας. Αν το ανοίξεις το πρόγραμμα από το Μενού > Βοηθήματα > Στιγμιότυπο οθόνης, σου έχει επιπλέον τις επιλογές να πάρεις screenshot κάποιο παράθυρο ή κάποιο τμήμα που θα επιλέξεις εσύ. Επίσης σου έχει την επιλογή αν θες να φαίνεται στο screenshot ο δείκτης του ποντικιού αλλά και σε πόσα δευτερόλεπτα θες να πάρει το screenshot. Το πρόγραμμα λέγεται "Στιγμιότυπο οθόνης" στο εξελληνισμένο Mint, νομίζω "Screenshot" λέγεται κανονικά το όνομα του. 1
peravrexei Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Ναι το διαπίστωσα με το που πάτησα το κουμπί που αναφέρεις (PrtScn)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα