Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως, για όσους ενδιαφέρονται να ασφαλιστούν για ΜΕΓΑΛΑ ποσά και όχι για τα μικρά, μπορούν να το κάνουν με τις ασφαλίσεις για πάνω απο 10000 , όπως είπα (έχει και πιο μικρές με 5000-6000) και η ετήσια διαφορά ειναι τεράστια (50-100ευρώ τον χρόνο).

Ο σκοπός είναι να έχετε στην άκρη 10.000  ή να τα μαζέψετε, έτσι ώστε, ΑΝ χρειαστεί κάτι μεγάλο, για πάνω απο 10.000 , να μπορείτε να είστε καλυμμένοι. Ουσιαστικά, αντί να δίνετε 1500 ευρώ τον χρόνο, σε 5-6 χρόνια τα έχετε μαζέψει μόνοι σας, τα έχετε στην άκρη και απλά δίνετε 50-100 ευρώ τον χρόνο για τα μεγάλα ποσά.

Αυτό, είναι κάτι που δεν το γνώριζα οτι μπορώ να το έχω, πριν μου κάνουν εταιρική ασφάλιση. Ηξερα και εγω, πως για να έχω ιδιωτική ασφάλιση, επρεπε να δίνω 700-1500 τον χρόνο.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω: αντί να δίνει κάποιος π.χ. 1000€ το χρόνο για να έχει full κάλυψη (με κάποια απαλλαγή π.χ. 700 ή 1000€), να δίνει 100€ και να καλύπτεται σε πολύ ακριβές νοσηλείες; Και να μαζέψει τα χρήματα μόνος του για τις μικρότερες; Οκ, αλλά πώς το ξέρεις ότι μια νοσηλεία θα είναι στα επίπεδα που υπολογίζεις; Και πώς ξέρεις ότι δεν θα σου τύχουν 2-3 απανωτές νοσηλείες μέσα σε 10 χρόνια; Εκεί ουσιαστικά δεν καλύπτεσαι με το σκεπτικό σου.

Έπειτα να πω κάτι: είναι τέτοια τα επίπεδα τιμών που τα 10.000€ που υπολογίζεις να μαζέψεις μόνος σου φεύγουν χωρίς να το καταλάβεις. Δεν  μιλάω για απλά πράγματα προφανώς, αλλά ούτε και τα πιο πολύπλοκα. Π.χ. ένα ισχίο να κάνεις θες 4000€. Που μπαίνεις τη μια μέρα και βγαίνεις την άλλη.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Amaretos είπε

Μα έχουν ήδη καταργηθεί δεν μπορείς τώρα να κανεις νέο ισόβιο. Μόνο όσα προϋπάρχουν συνεχίζουν να ισχυουν

Η Groupama εξακολουθεί να παρέχει ισόβια προγράμματα.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/10/2022 στις 2:07 ΜΜ, Amaretos είπε

Ε προφανως για χειρουργειο την κανεις, η μην σου κατσει καμια εντατικη και μετα θες 10κ την ημερα. Οποιος μπορει και την εχει χρησιμη ειναι δεν το συζητω, ετυχε πριν χρονια να βαλω τον μικρο μου για 10 μερες metropolitan, 1K την ημερα το δωματιο, για βαλτα κατω, μπηκα βγηκα με την καρτα δεν εδωσα ουτε 1 ευρω. Και το σεναριο δεν εχω ιδιωτικη αλλα βαζω στην ακρη καθε μηνα κατι, σαν να ειχα, ειναι πολυ ωραιο, αλλα 99% ανεφαρμοστο :)

Τα νοσηλεια δεν είναι τόσο ακριβά στις ιδιωτικές κατά την γνώμη μου  η πρώτη μέρα στον Άγιο Λούκα με το χειρουργείο κοστίσε 800 ευρώ για ενδομητριωση που έκανε η κοπέλα μου, η κάθε ημέρα επιπλέον  κόστιζε 175 ευρώ το δίκλινο και 350 το μονόκλινο, άρα όσοι σπεύσουν να κάνουν ιδιωτικημονο για την διαμονή να το ψάξουν περισσότερο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELDA είπε

Τα νοσηλεια δεν είναι τόσο ακριβά στις ιδιωτικές κατά την γνώμη μου  η πρώτη μέρα στον Άγιο Λούκα με το χειρουργείο κοστίσε 800 ευρώ για ενδομητριωση που έκανε η κοπέλα μου, η κάθε ημέρα επιπλέον  κόστιζε 175 ευρώ το δίκλινο και 350 το μονόκλινο, άρα όσοι σπεύσουν να κάνουν ιδιωτικημονο για την διαμονή να το ψάξουν περισσότερο. 

Περνα μια βολτα απο metropolitan na δεις ποσο εχει η διανυκτευρεση,..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επειδή πρώτη φορά ψάχνω το θέμα ιδιωτική ασφάλεια ποια θα προτείνατε για ένα κόστος 600-1000 ευρώ το χρόνο; Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να καλύπτει και οικογένεια ή όχι;  

Όταν λέτε απαλλαγή εννοείται ότι πχ αν έχει 1500 ευρώ απαλλαγή θα πληρώνω τα πρώτα 1500 και μετά η ασφάλεια ή το ανάποδο; 

Υπόψιν θα είναι συμπληρωματική του ΕΦΚΑ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα για την interasco. Έχω κάνει εκεί το ατομικό μου συμβόλαιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άμεση αποζημίωση χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

Η απαλλαγή ναι, είναι απο ποιό ποσό και πάνω αρχίζει να σε καλύπτει. Μέχρι αυτό, πληρώνεις εσύ.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/1/2024 στις 9:45 ΠΜ, Sorath είπε

Να ρωτήσω κάτι εγώ εάν γνωρίζετε; Επρόκειτο να κάνω μελλοντικά ένα χειρουργείο στο έντερο σε ιδιωτική κλινική. Έχει νόημα να ασφαλιστώ τώρα ώστε στο μέλλον (1-2 χρόνια) να κάνω το χειρουργείο μπας και γλιτώσω το μεγάλο ποσό κάλυψης; Οι ασφαλιστικές εταιρίες τι ζητάνε προκειμένου να σε ασφαλίσουν; Μπορώ εγώ να κάνω ασφάλεια υγείας και μετά από 1-2 χρόνια να χειρουργηθώ; Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοβαρές εταιρίες ζητάνε ιστορικό, συνήθως βιβλιάριο υγείας. Συνεπώς, αν έχεις κάτι ήδη, και μετά απο 2 χρόνια πας για χειρουργίο, δεν θα στο καλύψουν ώς προϋπάρχουσα πάθηση.

Μπορούν ακόμα και λόγω της φύσης της πάθησης, να καταλάβουν οτι αυτό δεν μπορεί να εκδηλώθηκε μέσα σε 2 χρόνια, αλλά υπήρχε και πριν την σύνταξη του συμβολαίου.

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Sorath είπε

Σοβαρές εταιρίες ζητάνε ιστορικό, συνήθως βιβλιάριο υγείας. Συνεπώς, αν έχεις κάτι ήδη, και μετά απο 2 χρόνια πας για χειρουργίο, δεν θα στο καλύψουν ώς προϋπάρχουσα πάθηση.

Μπορούν ακόμα και λόγω της φύσης της πάθησης, να καταλάβουν οτι αυτό δεν μπορεί να εκδηλώθηκε μέσα σε 2 χρόνια, αλλά υπήρχε και πριν την σύνταξη του συμβολαίου.

Στο βιβλιάριο δεν είναι κάτι γραμμένο να φαίνεται. Συγκεκριμένα εγώ έχω ένα θέμα με το έντερο το οποίο βέβαια δεν επείγει και προτιμώ να κάνω ένα χειρουργείο σε ιδιωτική εξειδικευμένη κλινική διότι φοβάμαι ότι στο δημόσιο δε θα λάβω την απαιτούμενη προσοχή. Το κόστος είναι απαγορευτικό οπότε σκεφτόμουν να κάνω πρώτα μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Απλά δε γνωρίζω πόσο διάστημα θα πρέπει να είμαι ήδη ασφαλισμένος για να έχω δικαίωμα για εγχείρηση σε ιδιωτική κλινική.

Δημοσ.

Καμία ασφάλιση δεν καλύπτει προϋπάρχουσα πάθηση. Και να μη ζητήσουν βιβλιάριο υγείας (δε ζητάνε πάντα), ανάλογα την ηλικία ή και ιστορικό μπορεί να ζητήσουν κι εξετάσεις πριν την ασφάλιση.

Τώρα αν νομίζεις ότι μπορείς να το κρύψεις και να τους ξεγελάσεις οκ, πάω πάσο. Αλλά να ξέρεις εφόσον το καταλάβουν δεν θα σε καλύψουν και θα έχουν και δίκιο.

Το πως θα το καταλάβουν; Πχ άλλος είπε ανάλογα τον τύπο της πάθησης, κάποιες δεν μπορεί να εκδηλώθηκαν σε 1 μήνα.  Με τον ΑΜΚΑ μπορούν να δούνε συνταγογράφηση και εξετάσεις, οπότε αν παίρνεις/πήρες φάρμακα για αυτή την πάθηση του εντέρου ή έκανες εξετάσεις, δεν θα πιστέψουν ότι ξαφνικά προέκυψε μετά από 2 χρόνια και δεν προϋπήρχε.

• Like 2
Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση λίγο άσχετη/σχετική με το θέμα. 

Εκανα πριν λίγους μήνες μια ασφάλεια σπιτιού, μέσω ασφαλιστή, και μέσα στις παροχές είχε μια "δωρεάν κάρτα υγείας" 

Πρόσφατα τη χρειάστηκα και προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω, κάτι που δεν κατάφερα. (Εγινε μπέρδεμα με τα τηλέφωνα και γενικότερα η αντιμετώπιση της ασφαλιστικής δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή). Τελικά πλήρωσα κανονικά όλο το ποσό. 

Πήρα τον ασφαλιστή μου τηλέφωνο για να του δηλώσω πως είμαι απογοητευμένος από την ασφαλιστική εταιρία και να του ζητήσω αν μπορεί να μεσολαβήσει ώστε να πάρω κάποια επιστροφή ποσού. 

Μεταξύ των απαντήσεων του ασφαλιστή ήταν

"Ελα μωρέ, αυτή την κάρτα έτσι τι δίνουν, τζάμπα είναι, τι ασχολείσαι;" και "εγώ συμβόλαιο για το σπίτι σου έκανα, τι δουλειά έχω με τα νοσοκομεία?" 

Του έστειλα σε e-mail όλα τα παραστατικά και του ζήτησα γραπτώς ΑΝ μπορεί να μεσολαβήσει ώστε να πάρω έστω και τώρα κάποια επιστροφή ποσού. Αν δεν μπορεί να ασχοληθεί ή δεν είναι αρμοδιότητά του, να μου το πει για να ασχοληθώ εγώ. 

Η απάντηση ήταν πως "τα εστειλα και περιμένω", το οποίο αφενός δεν πιστεύω πως ισχύει. 

Οι ερωτήσεις μου: 

1. Πόσο να τον δικαιολογήσω πως δεν είναι δουλειά του η κάρτα υγείας αλλά μόνο η ασφαλεια σπιτιού?

2. Αλλάζω άμεσα ασφαλιστή κρατώντας τα συμβόλαια ή πρέπει να τα ακυρώσω αν πάω αλλού και να κάνω νέα? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/1/2024 στις 6:02 ΠΜ, panostza είπε

Καμία ασφάλιση δεν καλύπτει προϋπάρχουσα πάθηση. Και να μη ζητήσουν βιβλιάριο υγείας (δε ζητάνε πάντα), ανάλογα την ηλικία ή και ιστορικό μπορεί να ζητήσουν κι εξετάσεις πριν την ασφάλιση.

Τώρα αν νομίζεις ότι μπορείς να το κρύψεις και να τους ξεγελάσεις οκ, πάω πάσο. Αλλά να ξέρεις εφόσον το καταλάβουν δεν θα σε καλύψουν και θα έχουν και δίκιο.

Το πως θα το καταλάβουν; Πχ άλλος είπε ανάλογα τον τύπο της πάθησης, κάποιες δεν μπορεί να εκδηλώθηκαν σε 1 μήνα.  Με τον ΑΜΚΑ μπορούν να δούνε συνταγογράφηση και εξετάσεις, οπότε αν παίρνεις/πήρες φάρμακα για αυτή την πάθηση του εντέρου ή έκανες εξετάσεις, δεν θα πιστέψουν ότι ξαφνικά προέκυψε μετά από 2 χρόνια και δεν προϋπήρχε.

Λάθος. Πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ασφαλιστικές που καλύπτουν προϋπάρχουσες ασθένειες. Το καλύτερο πρόγραμμα πανελλαδικά λέγεται medical select, αφορά treatment μόνο στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, και καλύπτει προυπάρχουσες και συγγενείς με χρονική ρήτρα (10 έτη στις συγγενείς και 2 έτη στις προυπάρχουσες μη συγγενείς). Η ρήτρα αφορά νοσηλεία,  όχι διαγνωστικές εξετάσεις χωρις διανυχτέρευση (αυτές καλύπτονται αμέσως και ανεξαρτήτως). Έχω τη συγκεκριμένη ασφάλεια από τα 18 μου (τότε δεν ήταν στο Διαβαλκανικό) και τώρα είμαι 31. Είμαι άτομο με συγγενή πάθηση, κατα τα άλλα υγιής (με full ετήσια check up από όταν γεννήθηκα). Για να μου κάνει offer η Generali ζήτησε ένα πακέτο αιματολογικών που η ίδια όρισε και U/S. Γενικά είναι εταιρία αυστηρή για τα πακέτα δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Έχω 0 ευρώ εκπιπτόμενο ποσό και 100% κάλυψη σε νοσηλεία. 

Επίσης οι ασφάλειες υγείας στην Ελβετία είναι υποχρεωμένες από το Ελβετικό κράτος να καλύπτουν προϋπάρχουσες, συγγενείς, και ψυχιατρικές παθήσεις. Οι γονείς μου έχουν 2 Global ασφάλειες για treatment στην Ελβετία και οι όροι είναι κάλυψη σε όλα. Το μόνο αρνητικό είναι τα σχετικά υψηλά ασφάλιστρα (24.000 CHF/έτος, και για τους δύο). 

Δημοσ.
9 hours ago, Niklausch said:

Λάθος. Πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ασφαλιστικές που καλύπτουν προϋπάρχουσες ασθένειες. Το καλύτερο πρόγραμμα πανελλαδικά λέγεται medical select, αφορά treatment μόνο στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, και καλύπτει προυπάρχουσες και συγγενείς με χρονική ρήτρα (10 έτη στις συγγενείς και 2 έτη στις προυπάρχουσες μη συγγενείς). Η ρήτρα αφορά νοσηλεία,  όχι διαγνωστικές εξετάσεις χωρις διανυχτέρευση (αυτές καλύπτονται αμέσως και ανεξαρτήτως). Έχω τη συγκεκριμένη ασφάλεια από τα 18 μου (τότε δεν ήταν στο Διαβαλκανικό) και τώρα είμαι 31. Είμαι άτομο με συγγενή πάθηση, κατα τα άλλα υγιής (με full ετήσια check up από όταν γεννήθηκα). Για να μου κάνει offer η Generali ζήτησε ένα πακέτο αιματολογικών που η ίδια όρισε και U/S. Γενικά είναι εταιρία αυστηρή για τα πακέτα δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Έχω 0 ευρώ εκπιπτόμενο ποσό και 100% κάλυψη σε νοσηλεία. 

Επίσης οι ασφάλειες υγείας στην Ελβετία είναι υποχρεωμένες από το Ελβετικό κράτος να καλύπτουν προϋπάρχουσες, συγγενείς, και ψυχιατρικές παθήσεις. Οι γονείς μου έχουν 2 Global ασφάλειες για treatment στην Ελβετία και οι όροι είναι κάλυψη σε όλα. Το μόνο αρνητικό είναι τα σχετικά υψηλά ασφάλιστρα (24.000 CHF/έτος, και για τους δύο). 

Από εδώ:

https://www.infomax.gr/images/files/ANSAJAQFEC.pdf

Από τους όρους του Medical Select

σελ. 13

13
Άρθρο 1 – Ορισμοί
Ασθένεια Κάθε βλάβη της υγείας, που δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε
παθολογικά αίτια και προέρχεται από αιτίες που δεν υπήρχαν κατά
την έναρξη ισχύος της Ασφάλισης ή της επαναφοράς της σε ισχύ ή
υπήρχαν αλλά ο Ασφαλισμένος αγνοούσε την ύπαρξή τους.

Αλλά επειδή πάντα μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ή υποπεριπτώσεις, δεν καλύπτεται κάτι όταν δεν δηλωθεί (αν αποκρυφθεί). Αν δηλωθεί , καλύπτεται κάποιες φορές με σαφώς αυξημένο ασφάλιστρο και μόνο όταν αυτό κριθεί συμφέρον για την εταιρεία. Οι συγγενείς παθήσεις είναι ανατομικά ή δομικά θέματα που υπάρχουν στη γέννηση και δεν έχει σχέση με το τι ζητούσε / έψαχνε ο TS. Πάντως και αυτά έχουν όρους (πχ νοσοκομειακή κάλυψη για συγγενείς στο Medical Select πρέπει να έχεις την παροχή για 10 συναπτά έτη -σχετικός όρος στη σελ. 20)

Γενικά εκτός από κάποιες ειδικές παθήσεις (σελ. 20-21) και τις συγγενείς με τους όρους που λες, δεν καλύπτονται προϋπάρχουσες παθήσεις , εκτός κι αν δηλωθούν και τις κάνει αποδεκτές η ασφαλιστική (με το ανάλογο κόστος)

Π.χ. αν εγώ έχω προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα, δεν θα με καλύψει καμία ασφαλιστική.

Για την Ελβετία που λες είναι άσχετο με το τι ισχύει εδώ (αλλά ενδεικτικό το αυξημένο του κόστους για να έχεις τέτοιες καλύψεις).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...