Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

NN ειναι η χειροτερη εταιρεια με διαφορα βεβαια,δεν ειναι μονο αριθμητικη το θεμα

Τα ισοβια προγραμμα ειναι υπερτιμημενα κατα τη γνωμη μου αλλα σε πολυ συγκεκριμενα και πολυ δυσμενη σεναρια μπορει να εχουν οφελος

Εν ολιγοις για να παρεις την καλυτερη αποφαση πρεπει να εχεις μια μαγικη σφαιρα και να προβλεπεις το μελλον,τι θα παθεις,ποτε θα το παθεις κτλ

Θεωρω υπερβολη να πληρωνεις ασφαλεια με απαλλαγη 6.000, αντιθετα με απαλλαγη ~1.500 δυναται να σε καλυπτει και η ασφαλιση δημοσιου μεχρι αυτο το ποσο

• Like 2
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ιδιωτική ασφάλεια είναι μόνο για ΑΝ χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος ή αν χρειαστεί να κάνει ενα χειρουργείο.
Δεν καλύπτει επισκέψεις σε ιατρούς, σου λένε πήγαινε στο νοσοκομείο στα εξωτερικά ιατρεία και εκει θα σε δει ο ποιο νέος...
Οι πιθανότητες να την χρειαστεί κάποιος ειναι ελάχιστες, ξέρω πολλούς που δεν έχουν πάει ποτέ σε νοσοκομείο..
Για πολύ σοβαρά περιστατικά ειναι καλύτερα στα δημόσια νοσοκομεία, υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία υπάρχουν όλες οι ειδικότητες.
Αν δεν περισσεύουν σε κάποιον τα χρήματα δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Αν μαζέψει ολα αυτα τα χρηματα που θα δοσει κάποιος στην ασφάλεια μπορεί να πληρώσει πάρα πολλά χειρουργεία μετρητά και πάντα πληρώνει και ενα μεγάλο μέρος απο τα νοσήλια ο ΕΟΠΥΥ.
Το παράδοξο είναι οτι ξέρω και πολλούς που έχουν ιδιωτική ασφάλεια και χρειάζονται χειρουργείο και δεν πανε να χειρουργηθούν.... γιατι την πληρώνουν τότε?

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Οι πιθανότητες να την χρειαστεί κάποιος ειναι ελάχιστες, ξέρω πολλούς που δεν έχουν πάει ποτέ σε νοσοκομείο..

Φυσικα ετσι δουλευουν οι ασφαλειες,αν ειμασταν ολοι μονιμα σε ενα νοσοκομειο θα ηταν τα ασφαλιστρα 100.000 το μηνα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Η ιδιωτική ασφάλεια είναι μόνο για ΑΝ χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος ή αν χρειαστεί να κάνει ενα χειρουργείο.
Δεν καλύπτει επισκέψεις σε ιατρούς, σου λένε πήγαινε στο νοσοκομείο στα εξωτερικά ιατρεία και εκει θα σε δει ο ποιο νέος...
Για πολύ σοβαρά περιστατικά ειναι καλύτερα στα δημόσια νοσοκομεία, υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία υπάρχουν όλες οι ειδικότητες.
Αν δεν περισσεύουν σε κάποιον τα χρήματα δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Αν μαζέψει ολα αυτα τα χρηματα που θα δοσει κάποιος στην ασφάλεια μπορεί να πληρώσει πάρα πολλά χειρουργεία μετρητά και πάντα πληρώνει και ενα μεγάλο μέρος απο τα νοσήλια ο ΕΟΠΥΥ.
Το παράδοξο είναι οτι ξέρω και πολλούς που έχουν ιδιωτική ασφάλεια και χρειάζονται χειρουργείο και δεν πανε να χειρουργηθούν.... γιατι την πληρώνουν τότε?

To σκεφτομουν και εγω ετσι. Αλλα το ενδεχόμενο να αποταμιευσω αυτα τα 500-1000€ το χρονο και να τα κρατησω στην ακρη, το θεωρω δυσκολο. Πιο πιθανο να τα βαλω για καμια αγορα σπιτιου αργοτερα. Αλλα και να εχω μαζεψει 10-20.000, αν γινει τελικα κατι θα φυγουν στο αψε σβησε και ΑΝ φτασουν.

Μου ειχε κανει απο μικρος που ημουν την ασφαλεια η μανα μου στην εθνικη και την εχω χρησιμοποιησει για λειζερ στα ματια που δεν πληρωσα τπτ, και για μια αλλη μικρη επεμβαση που θα κοστιζε 3.000ευρω αν πληρωνα εγω και τελικα πληρωσα 850ευρω γιατι ο ασφαλιστης μου σε συνδιασμο με τον γιατρο μ@λακιστηκαν (πιο πολυ ο ασφαλιστης). Συν κατι εξετασεις με μεγαλυτερη την μαγνητικη στους ωμους.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε προφανως για χειρουργειο την κανεις, η μην σου κατσει καμια εντατικη και μετα θες 10κ την ημερα. Οποιος μπορει και την εχει χρησιμη ειναι δεν το συζητω, ετυχε πριν χρονια να βαλω τον μικρο μου για 10 μερες metropolitan, 1K την ημερα το δωματιο, για βαλτα κατω, μπηκα βγηκα με την καρτα δεν εδωσα ουτε 1 ευρω. Και το σεναριο δεν εχω ιδιωτικη αλλα βαζω στην ακρη καθε μηνα κατι, σαν να ειχα, ειναι πολυ ωραιο, αλλα 99% ανεφαρμοστο :)

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω γνωστό που χρειάστηκε χειρουργείο, όλα πληρώθηκαν από την ασφαλιστική, όμως ο γιατρός ζήτησε έξτρα φακελάκι... Το αφήνω εδώ για να υπάρχει... 

• Sad 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Εγώ πάντως έχω γνωστό που χρειάστηκε χειρουργείο, όλα πληρώθηκαν από την ασφαλιστική, όμως ο γιατρός ζήτησε έξτρα φακελάκι... Το αφήνω εδώ για να υπάρχει... 

Οι πιο πολλές ασφαλιστικές  έχουν έναν πίνακα που αναφέρουν τι πληρώνουν σε χειρουργό και αναισθησιολόγο ανάλογα της σοβαρότητας του χειρουργείου.Κάποιοι γιατροί πράγματι μπορεί να μην ικανοποιούνται με την αμοιβή της ασφαλιστικής και να ζητήσουν περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Στη δικη μου περιπτωση που εγραψα πιο πανω οτι πληρωσα +850€ παιχτηκε το εξης.

Ηθελα να κανω μια μικρη επεμβαση σε γιατρο που μου ειχαν συστησει. Ο γιατρος μου ειπε οτι εκεινος θελει 1.600€ και οτι κανει επεμβασεις στο Μετροπολιταν, αλλα οι ασφαλιστικες δινουν για τη συγκεκριμενη επεμβαση καπου 750€, οποτε τα υπολλοιπα θα επρεπε να τα καλυψω εγω. Το λεω του ασφαλιστη μου και μου λεει ειμαστε οκ με το μετροπολιταν δεν θα πληρωσεις τπτ. Του λεω ο γιατρος θελει 1600€ και το νοσοκομειο του βγαζει 750€. Μην ανησυχεις μου λεει, η ασφαλεια σου καλυπτει εως 7.000ευρω για γιατρο. Του λεω μου ειπε ο γιατρος οτι το νοσοκομειο δινει τοσα. Εχεις καλη ασφαλεια μου λεει θα τα παρει ολα τα λεφτα του. Σιγουρα; Σιγουρα μου λεει!

Εν τελη ο ασφαλιστης ελεγε μπουρδες και τα πληρωσα εγω απο την τσεπη μου, αφου ειχα διαβεβαιωσει τον γιατρο οτι θα τα παρει τα λεφτα του με τον ενα ή τον αλλο τροπο. 

Εκ των υστερων μου ξεφουρνισε ο ασφαλιστης οτι αν ειχα παει σε αλλο μη-συμβεβλημενο νοσοκομειο, ο γιατρος θα τα επαιρνε ολα τα λεφτα του απο την ασφαλεια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στη δικη μου περιπτωση που εγραψα πιο πανω οτι πληρωσα +850€ παιχτηκε το εξης.

Ηθελα να κανω μια μικρη επεμβαση σε γιατρο που μου ειχαν συστησει. Ο γιατρος μου ειπε οτι εκεινος θελει 1.600€ και οτι κανει επεμβασεις στο Μετροπολιταν, αλλα οι ασφαλιστικες δινουν για τη συγκεκριμενη επεμβαση καπου 750€, οποτε τα υπολλοιπα θα επρεπε να τα καλυψω εγω. Το λεω του ασφαλιστη μου και μου λεει ειμαστε οκ με το μετροπολιταν δεν θα πληρωσεις τπτ. Του λεω ο γιατρος θελει 1600€ και το νοσοκομειο του βγαζει 750€. Μην ανησυχεις μου λεει, η ασφαλεια σου καλυπτει εως 7.000ευρω για γιατρο. Του λεω μου ειπε ο γιατρος οτι το νοσοκομειο δινει τοσα. Εχεις καλη ασφαλεια μου λεει θα τα παρει ολα τα λεφτα του. Σιγουρα; Σιγουρα μου λεει!

Εν τελη ο ασφαλιστης ελεγε μπουρδες και τα πληρωσα εγω απο την τσεπη μου, αφου ειχα διαβεβαιωσει τον γιατρο οτι θα τα παρει τα λεφτα του με τον ενα ή τον αλλο τροπο. 

Εκ των υστερων μου ξεφουρνισε ο ασφαλιστης οτι αν ειχα παει σε αλλο μη-συμβεβλημενο νοσοκομειο, ο γιατρος θα τα επαιρνε ολα τα λεφτα του απο την ασφαλεια.

Πως θα στα πληρωναν αν πηγαινες σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Πως θα στα πληρωναν αν πηγαινες σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο?

Νομιζω μου ειχε πει οτι θα τα πληρωνα εγω και θα τα επαιρνα μετα απο την ασφαλιστικη.

Anyway!! Ας επιστρεψουμε στο αρχικο ερωτημα!

Αξιζει να σταματησω το ισοβιο και να παρω ετησιο;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Εφόσον είσαι ασφαλισμένος μέχρι 10000, τότε θα πας σε νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας από 10.000 και πάνω!

Μέχρι 10000 δεν μπορείς να αποζημιωθείς και από τις δύο ασφαλιστικές, αλλά μόνο από μία!

Δεν μπορουν να αποζημιωσουν σε συνεχεια η μια της αλλης;  Δηλ η 1η μπορει να καλυπτει εως 10.000 αλλα για τις ιατρικες πραξεις που κανεις μπορει να εχει ταβανι. Οποτε, αν εχεις ενα υπολοιπο ποσο που πρεπει να το πληρωσεις (περαν  του ασφαλιστικου φορεα ή της απαλλαγης) να στο καλυπτει η αλλη. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Δεν μπορουν να αποζημιωσουν σε συνεχεια η μια της αλλης;  Δηλ η 1η μπορει να καλυπτει εως 10.000 αλλα για τις ιατρικες πραξεις που κανεις μπορει να εχει ταβανι. Οποτε, αν εχεις ενα υπολοιπο ποσο που πρεπει να το πληρωσεις (περαν  του ασφαλιστικου φορεα ή της απαλλαγης) να στο καλυπτει η αλλη. 

Aμα ειναι πανω απο 10,000 θα παω σε αυτη που τα καλυπτει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Anyway!! Ας επιστρεψουμε στο αρχικο ερωτημα!

Αξιζει να σταματησω το ισοβιο και να παρω ετησιο;

Πράγματι, στο αρχικό σου ερώτημα. Σε αυτό που πρωτο-έγραψες έχω με bold τα βασικά στοιχεία:

Έχω ιδιωτική ασφάλεια στη εθνική γύρω στα 10 χρόνια τώρα, αυτή την ισόβια. Πληρώνω γύρω στα 1,200€ το χρόνο με απαλλαγή κάπου 500€.

Για αυτά λοιπόν, θα επιμείνω να μην το κόψεις. Έχεις μια βοήθεια (από το να βασίζεσαι μόνο στο "εκπληκτικό" δημόσιο σύστημα υγείας), δική σου (και όχι από τη Χ εταιρεία), ισόβιο αντί ετήσιο (με ό,τι αυτό σημαίνει σε όρους, αναπροσαρμογές, εξαιρέσεις, κλπ) και με πολύ μικρή απαλλαγή. 

Δημοσ.

Και εγω  σκέφτομαι να ξεκινήσω ετήσιο με την Εθνική με απαλλαγή 1500...

Έχω και την ασφάλεια του ασφαλιστικού φορέα οπότε όλα οκ. Θα το σκεφτώ... Απλα θα πρέπει να διευκρινίσω  τι καλύπτει εδώ στα Γιάννινα που είμαι και πχ δεν θέλω να πάω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για κάποια επέμβαση εάν χρειαστεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...