Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ιδιωτική ασφάλεια στη εθνική γύρω στα 10 χρόνια τώρα, αυτή την ισόβια. Πληρώνω γύρω στα 1,200€ το χρόνο με απαλλαγή κάπου 500€.

Στη δουλειά που είμαι μας κάνουν ομαδική στην ΝΝ η οποία νομίζω καλύπτει έως 10,000€ και καλύπτει και σύζυγο και παιδί.

Σκεφτόμουν λοιπόν να αλλάξω τη δική μου και να έχει μεγαλύτερη απαλλαγή για να βγαίνει πιο φθηνά. Μου είπε ο ασφαλιστής ότι με 6,000€ απαλλαγή θα είναι γύρω στα 320€ το χρόνο, αλλά δεν θα είναι ισόβια.

Σαφώς και δεν θέλω να συνεχίσω να πληρώνω 1,200€, αλλά μου λέει ο ασφαλιστής ότι ισόβιο πρόγραμμα δεν θα μπορέσω να ξανακάνω και ότι θα τα σταματήσουν όλες οι εταιρείες. Και ότι το ισόβιο είναι καλύτερο από αυτό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Και έχω και παράδειγμα με τη μητέρα μου που λόγω διαβήτη, δεν την αναλαμβάνει καμία εταιρεία από τότε που έληξε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που είχε για 25 χρόνια.

Για πείτε ποιον γνώμες για ισόβιο vs ετήσιο (ή όπως αλλιώς λέγεται). 

Και προτάσεις για ετήσιο σε άλλες εταιρείες γιατί από εθνική δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν το κόψω το ισόβιο να πάω σε άλλη εταιρεία.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

6000 είναι απαγορευτικό ποσό για απαλλαγή. Σήμερα είσαι σε αυτόν τον εργοδότη αύριο δεν είσαι στο κάτω κάτω. Μήπως να το πας στα 1500€ την απαλλαγη; Πχ στο πλεονεκτικο;

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, marmagia είπε

6000 είναι απαγορευτικό ποσό για απαλλαγή. Σήμερα είσαι σε αυτόν τον εργοδότη αύριο δεν είσαι στο κάτω κάτω. Μήπως να το πας στα 1500€ την απαλλαγη; Πχ στο πλεονεκτικο;

Δεν θα μπορώ να το κατεβάσω μετά στα 1,500€? 

Επίσης απ' ότι διαβάζω πχ στη eurolife, εφόσον πληρώνεις, δεν θα σου αρνηθούν την ανανέωση ακόμα και αν παρουσιαστεί ασθένεια.

• Εάν νοσήσω από κάποια σοβαρή πάθηση και νοσηλευτώ, θα µου ανανεώσετε το Συµβόλαιό µου χωρίς κάποια ειδική εξαίρεση;

Εφόσον το ασφαλιστήριο δεν έχει ακυρωθεί και εξοφλείτε τις δόσεις κανονικά, δεν διακόπτεται η ασφάλιση και δεν τίθεται κάποια ειδική εξαίρεση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έχω ιδιωτική ασφάλεια στη εθνική γύρω στα 10 χρόνια τώρα, αυτή την ισόβια. Πληρώνω γύρω στα 1,200€ το χρόνο με απαλλαγή κάπου 500€.

Στη δουλειά που είμαι μας κάνουν ομαδική στην ΝΝ η οποία νομίζω καλύπτει έως 10,000€ και καλύπτει και σύζυγο και παιδί.

Σκεφτόμουν λοιπόν να αλλάξω τη δική μου και να έχει μεγαλύτερη απαλλαγή για να βγαίνει πιο φθηνά. Μου είπε ο ασφαλιστής ότι με 6,000€ απαλλαγή θα είναι γύρω στα 320€ το χρόνο, αλλά δεν θα είναι ισόβια.

Σαφώς και δεν θέλω να συνεχίσω να πληρώνω 1,200€, αλλά μου λέει ο ασφαλιστής ότι ισόβιο πρόγραμμα δεν θα μπορέσω να ξανακάνω και ότι θα τα σταματήσουν όλες οι εταιρείες. Και ότι το ισόβιο είναι καλύτερο από αυτό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Και έχω και παράδειγμα με τη μητέρα μου που λόγω διαβήτη, δεν την αναλαμβάνει καμία εταιρεία από τότε που έληξε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που είχε για 25 χρόνια.

Για πείτε ποιον γνώμες για ισόβιο vs ετήσιο (ή όπως αλλιώς λέγεται). 

Και προτάσεις για ετήσιο σε άλλες εταιρείες γιατί από εθνική δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν το κόψω το ισόβιο να πάω σε άλλη εταιρεία.

Να αλλάξεις ασφαλιστή!

Εφόσον είσαι ασφαλισμένος μέχρι 10000, τότε θα πας σε νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας από 10.000 και πάνω!

Μέχρι 10000 δεν μπορείς να αποζημιωθείς και από τις δύο ασφαλιστικές, αλλά μόνο από μία!

Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνεις για κάτι που έχεις ήδη.

Υπολόγισε πως για πάνω από 10000 αν ασφαλιστεις μόνος σου, θα σου βγαίνει από 50-100€ τον χρόνο!

Επικοινώνησε με την ΝΝ που έχεις ήδη το ομαδικό της εταιρείας για να σου δώσουν προσφορά για πάνω από 10000. Στην ουσία δουλεύει ως επέκταση και θέλεις να είσαι εξασφαλισμενος για πιο μεγάλα ποσά. Η απαλλαγή για πάνω από 10000 μην σε νοιάζει τόσο, να βάλεις πολύ μικρό ποσό, προχώρησε το και με μεγαλύτερο.

Και εγώ δεν το ήξερα αυτό και πλήρωνα 700€ τον χρόνο και για τα δύο παιδιά. Πλέον ενημερώθηκα και κατάλαβα ότι απλά τους πέταγα τα λεφτά μου, γιατί ήδη τα κάλυπτε η ασφάλεια της δουλειάς μέχρι 18.000.

Οπότε έκανα για κάθε παιδί με 60€ τον χρόνο περίπου, επέκταση του προγράμματος και μέχρι 700.000 .

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Εφόσον είσαι ασφαλισμένος μέχρι 10000, τότε θα πας σε νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας από 10.000 και πάνω!

Ξέρεις αν γίνεται να κατέβω μετά στα 1500€ σε περίπτωση που σταματήσουμε  την εταιρική?

Δημοσ.

Να αφήσεις ισόβιο για ετήσιο, ισοδυναμεί με έγκλημα. Γνώμη μου. Και η απαλλαγή που έχεις είναι μικρή.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ξέρεις αν γίνεται να κατέβω μετά στα 1500€ σε περίπτωση που σταματήσουμε  την εταιρική?

Ναι

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 1
Δημοσ.

Οπως σου ειπαν και απο πανω, θα φυγεις απο Εθνικη αναγκαστικα θα χασεις το ισοβιο και θα κανεις στην ΝΝ και θα παιζει συνδυαστικα με το εργασιακο. Ειχα και εγω ισοβιο στην ING απο το 2005 με 0 απαλλαγη πριν παντρευτω κανω οικογενεια, καπου στο 2012-2013 νομιζω το εκοψα αναγκαστικα ειχε φτασει 1300 τον χρονο και καθε χρονο επερνε απανω. Μου το ειχε πει και ο ασφαλιστης, τα ισοβια επειδη ειχαν καταργηθει σε οσους τα ειχαν ακομα ανεβαινε αρκετα με σκοπο να γινουν αφυμφορα. Εχω κρατησει του ενος γιου μου που εχει καποια θεματακια και προλαβα και το εκανα το 2008 ισοβιο χωρις απαλλαγη. Οσο μπορω και το πληρωνω το κραταω ακομα, εχει φτασει και αυτο 1300+

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tasanton είπε

Να αφήσεις ισόβιο για ετήσιο, ισοδυναμεί με έγκλημα. Γνώμη μου. Και η απαλλαγή που έχεις είναι μικρή.

2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Οπως σου ειπαν και απο πανω, θα φυγεις απο Εθνικη αναγκαστικα θα χασεις το ισοβιο και θα κανεις στην ΝΝ και θα παιζει συνδυαστικα με το εργασιακο. Ειχα και εγω ισοβιο στην ING απο το 2005 με 0 απαλλαγη πριν παντρευτω κανω οικογενεια, καπου στο 2012-2013 νομιζω το εκοψα αναγκαστικα ειχε φτασει 1300 τον χρονο και καθε χρονο επερνε απανω. Μου το ειχε πει και ο ασφαλιστης, τα ισοβια επειδη ειχαν καταργηθει σε οσους τα ειχαν ακομα ανεβαινε αρκετα με σκοπο να γινουν αφυμφορα. Εχω κρατησει του ενος γιου μου που εχει καποια θεματακια και προλαβα και το εκανα το 2008 ισοβιο χωρις απαλλαγη. Οσο μπορω και το πληρωνω το κραταω ακομα, εχει φτασει και αυτο 1300+

Tι το παραπανω εχουν τα ισοβια? και μενα η μητερα μου μου το ειχε κανει και το εχω ακομα, αλλα δεν ξερω αν αξιζει να δινω τοσα πολλα.

Υπαρχει περιπτωση να κανω ετησιο και αν παρουσιαστει καποιο προβλημα υγειας να μην μου το ανανεωσουν ενω πληρωνω κανονικα; Εχουν ημερομηνια ληξης αυτα τα ετησια; Γιατι οπως ειπα ενα παλιο που ειχε η μητερα μου στην Αγροτικη ηταν για 25 χρονια και μολις εληξε της ειπαν γεια σας, δεν σας θελουμε επειδη εχετε διαβητη.

Δημοσ.

Το ισοβιο ειναι για παντα, που σημαινει οτι υπεγραψες οταν το πρωτοεκανες θα ισχυει για παντα, δεν αλλαζει τι σου καλυπτει τι οχι, δεν αλλαζουν οι οροι. Ενω τωρα καθε χρονο γινεται "ανανεωση" συμβολαιου και μπορει η εταρεια, η εσυ βεβαια να αλλαξει ςκατι απο τις καλυψεις.

Οσο για αυτο που ρωτας , δεν ειμαι ασφαλιστης αλλα νομιζω ναι, στο ετησιο αν υπαρχει προβλημα υγειας σου κανουν αναπροσαρμογη φυσικα με ευνοικοτερους ορους για αυτους. Γιατι αυτο δεν θελουν πια τα ισοβια, το κακο ειναι οτι ακριβαινουν καθε χρονο και καποια στιγμη αναγκαζεσαι να το κοψεις, εκτος αν ρεει το χρημα οποτε το κρατας για παντα :)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Το ισοβιο ειναι για παντα, που σημαινει οτι υπεγραψες οταν το πρωτοεκανες θα ισχυει για παντα, δεν αλλαζει τι σου καλυπτει τι οχι, δεν αλλαζουν οι οροι. Ενω τωρα καθε χρονο γινεται "ανανεωση" συμβολαιου και μπορει η εταρεια, η εσυ βεβαια να αλλαξει ςκατι απο τις καλυψεις.

Οσο για αυτο που ρωτας , δεν ειμαι ασφαλιστης αλλα νομιζω ναι, στο ετησιο αν υπαρχει προβλημα υγειας σου κανουν αναπροσαρμογη φυσικα με ευνοικοτερους ορους για αυτους. Γιατι αυτο δεν θελουν πια τα ισοβια, το κακο ειναι οτι ακριβαινουν καθε χρονο και καποια στιγμη αναγκαζεσαι να το κοψεις, εκτος αν ρεει το χρημα οποτε το κρατας για παντα :)

To χρημα δεν ρεει σιγουρα... Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι με τα ιδια λεφτα περιπου θα μπορω να ασφαλιζω εμενα, τη γυναικα μου και το παιδι μου αν παω σε κανενα ετησιο.

Δημοσ.

Εγω παντως οταν επεστρεψα μονιμα ελλαδα εκανα ισοβιο, στην εθνικη, και τοτε μου λεγανε οτι συντομα θα καταργηθουν τα ισοβια. Περασαν 10 χρονια απο τοτε

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Εγω παντως οταν επεστρεψα μονιμα ελλαδα εκανα ισοβιο, στην εθνικη, και τοτε μου λεγανε οτι συντομα θα καταργηθουν τα ισοβια. Περασαν 10 χρονια απο τοτε

Και μενα αυτο ακριβως μου ειπε. Συντομα θα καταργηθουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, SagoniasSlutRos said:

4 hours ago, SilentVoice said:

Ναι

11 hours ago, SilentVoice said:

Να αλλάξεις ασφαλιστή!

Μέχρι 10000 δεν μπορείς να αποζημιωθείς και από τις δύο ασφαλιστικές, αλλά μόνο από μία!

Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνεις για κάτι που έχεις ήδη.

Υπολόγισε πως για πάνω από 10000 αν ασφαλιστεις μόνος σου, θα σου βγαίνει από 50-100€ τον χρόνο!

Επικοινώνησε με την ΝΝ που έχεις ήδη το ομαδικό της εταιρείας για να σου δώσουν προσφορά για πάνω από 10000. Στην ουσία δουλεύει ως επέκταση και θέλεις να είσαι εξασφαλισμενος για πιο μεγάλα ποσά. Η απαλλαγή για πάνω από 10000 μην σε νοιάζει τόσο, να βάλεις πολύ μικρό ποσό, προχώρησε το και με μεγαλύτερο.

Και εγώ δεν το ήξερα αυτό και πλήρωνα 700€ τον χρόνο και για τα δύο παιδιά. Πλέον ενημερώθηκα και κατάλαβα ότι απλά τους πέταγα τα λεφτά μου, γιατί ήδη τα κάλυπτε η ασφάλεια της δουλειάς μέχρι 18.000.

Οπότε έκανα για κάθε παιδί με 60€ τον χρόνο περίπου, επέκταση του προγράμματος και μέχρι 700.000 .

Δεν είναι απαιταητητο ότι θα το αποδεχτεί η ασφαλιστικη. Δεν είναι υποχρεωμένη και κατ´ουσιαν μετά από χρόνια που ενδεχομένως θα έχουν αλλάξει τα διαθεσιμα προγράμματα θα είσαι στο έλεος τους. Την πάτησε κατά αυτό τον τρόπο ο πατέρας μου. Σκέφτηκε πριν 15+ χρόνια ότι ας βάλω ένα προγραμμα με 3000 απαλλαγη και τώρα τους παρακαλάει και δε το κάνουν 1500 παρά μόνο εάν σπάσει το ισόβιο συμβόλαιο και πάει σε άλλο ετησίως ανανεούμενο με τριπλάσιο κόστος. 
τωρα όσο για την απαλλαγη 10000 είναι μια σκέψη αυτό αλλά από την άλλη όταν βασίζεις όλη την περίθαλψη σου στο ομαδικό κατ´ουσιαν δημιουργούνται αλλά προβλήματα όπως α) τι θα γίνει αν το κόψει ο εργοδότης β) σε κρατάει δεμένο σε αυτή την εργασία ακόμα και εάν στο μέλλον σταματήσει να είναι ιδιαίτερη συμφέρουσα βέβαια αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα υπό την έννοια ότι μπορεί να βρεις άλλο εργοδότη με ομαδικό επίσης γ) δεν θα έχεις ομαδικό άνω των 65 η όταν πάρεις σύνταξη άρα θα μείνεις κε ένα ασφαλιστήριο που δεν πληρώνει τις περισσότερες περιπτώσεις νοσηλείας. Οι περισσότερες νοσηλείες στην ελλαδα είναι στο εύρος 1500-7000

11 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Δεν θα μπορώ να το κατεβάσω μετά στα 1,500€? 

Επίσης απ' ότι διαβάζω πχ στη eurolife, εφόσον πληρώνεις, δεν θα σου αρνηθούν την ανανέωση ακόμα και αν παρουσιαστεί ασθένεια.

• Εάν νοσήσω από κάποια σοβαρή πάθηση και νοσηλευτώ, θα µου ανανεώσετε το Συµβόλαιό µου χωρίς κάποια ειδική εξαίρεση;

Εφόσον το ασφαλιστήριο δεν έχει ακυρωθεί και εξοφλείτε τις δόσεις κανονικά, δεν διακόπτεται η ασφάλιση και δεν τίθεται κάποια ειδική εξαίρεση.

Πράγματι, δεν μπορούν λόγω ιατρικού ιστορικού να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο μόνο το δικό σου. Μπορούν όμως βάσει συμβολαίου να το αλλάξουν για το σύνολο των ασφαλισμένων με αυτό το προγραμμα. εάν έχει καταργηθεί ένα εμπορικά  προγραμμα σε βάζουν στο αμέσως κοντινότερο εμπορικά διαθέσιμο. Ας δώσω ένα ακραίο σενάριο όμως που με προβληματίζει προσωπικα στα ετησίως ανανεουμενα. Μπορεί να μην έχω δίκιο η να αγνοώ κάτι ωστόσο. Έστω ότι έχω ένα προγραμμα που καλύπτει 1500€ απαλλαγη ως 500.000 ανα περίπτωση και καλύπτει κανονικά ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Καταργείται. Η εταιρία έχει εμπορικά διαθεσιμα πχ 2 προγράμματα ένα, το προγραμμα Α, όπου έχει απαλλαγη 1500€ με ανώτατο όριο ευθύνης 700.0000 χωρίς όμως χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες και ένα προγραμμα Β όπου έχει απαλλαγη 2000€ η 1000€ με ανώτατο όριο ευθύνης το 1.000.000 η το 1.500.000 που καλύπτει ακτινοβολίες και χημειοθεραπειες

Ποιο πιστεύεις θα θεωρήσουν το πλησιέστερο σε αυτό που είχα; Θεωρητικά το πρώτο. Κάποιες εταιρίες δεν σου δίνουν επιλογές για να πεις θέλω να ενταχτώ στο Β και όχι στο Α. Σου λένε το προγραμμα αντικαθίσταται από το Α με αυτά τα ασφάλιστρα πες μου αν συμφωνείς η όχι.  Κάποιες ίσως να σε αφήνουν να επιλέξεις τι προτιμάς. Αλλά σίγουρα δεν θέλω να φτάσω σε μια ηλικία κε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και να βασίζομαι στην καλή διάθεση της κάθε εταιρίας. Ακόμα αυτό που λέω δεν το έχουν κάνει και ως ένα σημείο θα βρίσκονταν εκτός ανταγωνισμού εάν το έκαναν. Αλλά το πρώτο η το τελευταίο ολιγοπώλιο θα ήταν; Δε μου φαίνεται εξωφρενικό σε μια αγορά με στρεβλώσεις και κακή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών να φτάναμε σε μια εποχή που θα " τα μαγείρευαν" εις βάρος μας με τέτοιο τρόπο 

5 minutes ago, Amaretos said:

Μα έχουν ήδη καταργηθεί δεν μπορείς τώρα να κανεις νέο ισόβιο. Μόνο όσα προϋπάρχουν συνεχίζουν να ισχυουν

Μπορεί. Σε 2 τουλάχιστον μεγάλες εταιρίες που έχω κατά νου. Ίσως και σε άλλες μικρότερες 

Επεξ/σία από marmagia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...