Προς το περιεχόμενο

Black screen, pc working

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σ όλους θα ήθελα την βοήθεια σας, σήμερα άνοιξα το pc άλλαξα πάστες σε gpu kai cpu και φυσηξα από σκόνες τα πάντα προσεκτικά, μετέπειτα αγόρασα καινούργιο case και τα πέρασα όλα από την αρχή σ αυτό, όταν πάτησα να δουλέψει το pc δούλεψε αλλά το φαν από το gpu δεν δούλεψε, δεν έχω καθόλου σήμα στην οθόνη black screen, δεν ακούγετε κανένα beep και μετά από 2-3 λεπτά σβήνει από μόνο του το pc,,  τα έκαψα όλα; 🤣

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εγινε ζημια στην καρτα γραφικων σου κρινοντας απο δικη μου παρομοια περιπτωση χωρις να τα μεταφερω σε αλλο case..μονο καθαρισμο ειχα κανει.

Δοκιμασε να βαλεις μια αλλη καρτα γραφικων (δανεισου απο καποιον φιλο αν δεν εχεις και οτι να ναι αρκει να δουλευει) σε πρωτη φαση.

Αν σου ανοιξει το pc τοτε βραχυκυκλωσε η Gpu.

Χωρις καρτα γραφικων δουλευει συνεχομενα ο υπολογιστης ή κλεινει και παλι?

Τι επεξεργαστη -μητρικη και gpu εχεις?

Επεξ/σία από kouross
Δημοσ.

Gtx 650, H81m e mitriki, i5 4440, 

Είναι παλιό σύστημα, ναι χωρίς κάρτα δουλεύει συνεχόμενα πάλι, σήμερα θα ανοίξω πάλι την κάρτα μήπως ξέχασα να συνδέσω το φαν της 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ace3dead είπε

Είναι παλιό σύστημα, ναι χωρίς κάρτα δουλεύει συνεχόμενα πάλι, σήμερα θα ανοίξω πάλι την κάρτα μήπως ξέχασα να συνδέσω το φαν της 

Ανοιξες την καρτα και την πλακωσες στην παστα , παρα πολυ λιγη βαζουμε

Δημοσ.

Το ανεμηστιρακη της gpu δουλεύει κανονικά, όλα φενονται να δουλεύουν, αλλά έχω black screen, beep δεν ακούγεται, δεν έβαλα τόσο πολύ πάστα έβαλα στ κέντρο 2 σταγόνες 

Να πω ότι το ανεμηστιρακη της gpu τώρα δουλεύει σε φουλ ταχύτητα, δεν δούλευε έτσι προτου να αλλάξω πάστα, έβγαλα και το bios battery, το έβαλα πάλι τίποτα.. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ace3dead είπε

Το ανεμηστιρακη της gpu δουλεύει κανονικά, όλα φενονται να δουλεύουν, αλλά έχω black screen, beep δεν ακούγεται, δεν έβαλα τόσο πολύ πάστα έβαλα στ κέντρο 2 σταγόνες 

Να πω ότι το ανεμηστιρακη της gpu τώρα δουλεύει σε φουλ ταχύτητα, δεν δούλευε έτσι προτου να αλλάξω πάστα, έβγαλα και το bios battery, το έβαλα πάλι τίποτα.. 

δεν καθεται καλα στο slot  ,,,,σβηστα ολα βγαλε ρευματα , ξεκουμπωσε την και ξανα βαλτην

https://epicgametech.com/how-to-clean-a-video-card-gpu-cleaning-my-old-gtx-650/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκουσε με σε παρακαλώ λίγο.

Νομιζω ότι υπάρχει πρόβλημα στην μητρική σου ή και στο τροφοδοτικό μαζί.

Παρόμοιο περιστατικό σε μένα λύθηκε με αλλαγή μητρικης.

Όμως πάμε παρακάτω.

Πρώτον δοκιμαζεις μια άλλη  κάρτα γραφικών. Αυτη που έχεις τωρα έχει και έξτρα παροχή ρευματος? Αν ναι την σύνδεσες?

Δεύτερον δοκιμαζεις με αλλο τροφοδοτικό.

Τρίτο αν δεν δεις φως πας για αλλαγη μητρικης.

Επεξ/σία από kouross
  • Like 1
Δημοσ.

ΥΠΟΘΕΤΩ πως πριν βάλει χέρι, έπαιζαν όλα

ο επεξεργαστής σου (i5 4440) έχει ενσωματομένα γραφικά, οπότε δες αν βγάζει εικόνα από αυτόν και όχι από την έξτρα GPU, Μήπως κάτι άλλαξε στο bios

αν όχι, τότε:

βγαλτα όλα χύμα σε μη αγώγιμη επιφάνεια (στεγνό ξύλο , λάστιχο κλπ)

πάς με ελάχιστα υλικά αρχικά, μητρική,επεξεργαστή+φανάκι, μια μνήμη, τροφοδοτικό (αναγκαίο κακό)

και εικόνα πάρε από τον cpu

αν πάλι δεν boot-άρει , ξαναβγάλε τον cpu , βεβαιώσου πως κάθεται καλά στο socket, πως δε στράβωσες pins στο socket

κούμπωσέ τον σωστά, σκούπισε όλη την θερμοαγώγιμη (cpu k fan) με ένα αλκοολούχο πανάκι, περίμενε μισό λεπτό να στεγνώσει κ βάλε 2-3 σταγόνες μόνο

βάλε και την ψύκτρα σωστά κ ξαναδώσε

πες αν οκ ή όχι κ αν πάλι δεν παίζει τι συμπτώματα έχεις

• Like 2
Δημοσ.

Τα έβγαλα όλα χύμα πάνω στ γραφείο, το λαμπάκι της μητρικής ανάβει πράσινο, η gpu με τ που ανάβω το pc δουλεύει στ φουλ το ανεμηστιρακη, εξακολουθώ να μην έχω σήμα στην οθόνη δεν πρέπει να κάνει ούτε ποστ το pc, ο επεξεργαστής δουλεύει κανονικά το τροφοδοτικό ειναι εντάξει, νομίζω έχω πρόβλημα με την μητρική 

Θα δοκιμάσω την gpu σε άλλο pc, γιατί αν θυμάμαι καλά το vga της μητρικής ήτα καμένο 

Παιδιά η κάρτα γραφικών δουλεύει κανονικά την έβαλα σε άλλο pc και δούλεψε κατευθείαν έδωσε σημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκίμασες ΧΩΡΙΣ να έχεις βάλει στην pci-e την gpu, να πάρεις εικόνα μόνο από το cpu ???

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως σου είπα έχεις πρόβλημα στην μητρική σου όπως είχα και εγώ.

Δες λίγο βγάλε ραμ και βάλε 1 μόνο και δοκίμασε σε όλες τις θέσεις και πες μου.

Πες μου επίσης ποια μητρική έχεις (επακριβώς μοντέλο) να σου πω αν μπορείς να κάνεις κάτι.

Επεξ/σία από kouross
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ace3dead είπε

5 ώρες πριν, ace3dead είπε

Το δοκίμασα πάλι τίποτα δεν δίνει εικόνα από το vgi της μιτρικης 

Όταν το αφήνεις αυστηρά μία μνήμη, CPU , CPU Fan και τροφοδοτικό το CPU FAN δουλεύει στο τέρμα;
Αυστηρά, σημαίνει όχι δίσκοι, όχι δεύτερη μνήμη όχι άλλα fans προφανώς όχι gpu, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές.

Όταν έκανες τον καθαρισμό, τα fans τα αποσύνδεσες ή τα άφησες πάνω και αυτά γυρίζανε ανέμελα όταν τους έβαλες το πιεστικό αέρα; Μήπως έκανες το ίδιο και με τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού; 

Όταν κούμπωσες ξανά τον επεξεργαστή μήπως δεν τον έβαλες απ' την σωστή μεριά και προσπάθησες να κλείσεις το καπάκι ;

3 ώρες πριν, ace3dead είπε

H81m e

Εννοείς ASUS H81M-E ?

Υπάρχει περίπτωση να έχεις από κάνα παλιό κουτί κάνα ηχιάκι για τον βάλεις πάνω στον 4-pin speaker connector της μητρικής μήπως μας δώσουν κάνα στοιχείο και τα beeps
image.png.1fbf7e38ec3514ac891a2633215b2928.png

Asus manual
Asus beep codes: Link 1| Link 2

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...