Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τη παρέα! 
Πρόσφατα άλλαξα πάροχο στην σύνδεση μου Internet (24mbps dsl). 
Συνδέεται συνήθως στα 14.5- 15.5 mbps download και στα 0.7 mbps upload. Στη πράξη, είναι γρήγορο!

Όμως, είναι κάποιες στιγμές που το Internet σέρνεται ή χάνεται. Μπορεί να πάρει ώρα να φορτώσει σελίδα. Δοκιμάζω πχ ping google.com και βλέπω >3000ms. Το κάνει 2-3 φορές αυτό μέσα στην ημέρα για 5-10 λεπτά περίπου. Επικοινώνησα 2 φορές με την τεχνική υποστήριξη, 2 φορές δηλώθηκε βλάβη, 2 φορές κλείσανε το θέμα χωρίς να κάνουν τίποτα. Φαίνεται να μην καταλαβαίνουν καν το πρόβλημα, την τελευταία φορά νομίζανε ότι το παράπονο μου αφορούσε τη ταχύτητα συγχρονισμού, ενώ ποτέ εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό.

Θέμα router δεν είναι, το αλλάξαμε από Speedport Plus σε Speedport Smart. Ο υπολογιστής συνδέεται με lan στο router. Η καλωδίωση από το διαμέρισμα μέχρι το καφάο της πολυκατοικίας είναι πολύ πρόσφατα αλλαγμένη.

Κάποια συμβουλή κάποιος; Τι να κοιτάξω, ελέγξω ή έστω πως να επικοινωνήσω καλύτερα αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσωτερικη καλωδιωση δες μηπως εχει παρει τιποτα υγρασια το καλωδιο που συνδεεται στο ρουτερ.Επισης φιλτρακια αν εχεις δες και αυτα μεσα τα "δοντακια" αν εχουν πρασινισει σημαινει οτι θελουν αλλαγμα.Αν δεν εχεις θεμα με εσωτερικη καλωδιωση και ουτε στο ρουτερ τοτε μαλλον πρεπει να σε αλλαξουν ενα απερχομενο ζευγαρι.

Εφοσον στο κλεισανε το θεμα απο το τηλεφωνο μαλλον ειδαν οτι δεν εχεις αποσυνδεσεις για να ερθει τεχνικος σπιτι σου,ουτε χαμηλο συγχρονισμο.Αυτο που μαλλον εκαναν τηλεφωνικως για να σου λυσουν το προβλημα ειναι το να σε κλειδωσαν σε ενα προφιλ ελαχιστα λιγο χαμηλοτερο απο αυτο που πιανεις ετσι ωστε να κανουν σταθερη την γραμμη σου σε περιπτωση που εχεις αποσυνδεσεις.

Επεξ/σία από lp_fan_1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σε ένα απο τα τηλεφωνήματα παίξαμε με τα προφιλ αλλά δεν υπήρξε διαφορά. Λοιπόν θα αφήσω εδώ το αποτέλεσμα. 

Μετά απο πολλά τηλεφωνήματα, ένας τεχνικός βρέθηκε να μου πει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η πολυκατοικία μου είναι πολύ μακρυά απο το καφάο που συνδέομαι. Μου έκανε εντύπωση, καθώς ακριβώς απέναντι έχω ένα, όμως μου είπε ότι αυτό είναι μόνο για vdsl. 

Σαν λύσεις για λυθεί αυτό το πρόβλημα ήταν δύο:
α) να μου παρέχουν speed booster. Αυτό είναι ένα router το οποίο έρχεται με κάρτα sim και ενισχ'ύει την ταχύτητα χρησιμοποιώντας δεδομένα καρτοκινητής. Διαφέρει απο τη Internet Back Up υπηρεσία που έχουν, η οποία λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει αποσύνδεση
β) να πάω σε VDSL 50mbps. 

Φυσικά κανένα απο τα δύο δεν γινόταν επειδή είμουν σε φάση μετάβασης σε οπτική! Οπότε μπλέξιμο :( 

Τέλος σαν συμβουλή, όταν έχετε κάποιο πρόβλημα και το κλείνουν και δεν λύνεται, μην το αφήνετε στο ένα τηλεφώνημα. Κάθε τηλεφώνημα είναι ένας διαφορετικός υπάλληλος με διαφορετικές γνώσεις που κάτι θα συνεισφέρει στο να περιγραφεί το πρόβλημα καλύτερα και να το αιτιολογήσει και κάπως έτσι μπορεί να φτάσει σε εκείνον που θα το οριοθετήσει ακριβώς.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς σε επαρχια και οχι μονο ακομα χρησιμοποιείται χαλκός είμαστε πολύ πίσω.

Αν το καφαο ειναι διπλα σου και το κεντρο από το καφαο ειναι πολυ μακριά γιαυτό εχεις χαμηλή ταχύτητα. Όσο αυξάνεται η απόσταση του χαλκού τοσο πέφτει το ίντερνετ. Εγω απο το καφαο εχω απόσταση 100 μέτρα αλλα απο το καφαο στο κέντρο ειναι αλλα 500 μέτρα. 

Η μόνη λύση ειναι αν υπάρχει διαθέσιμη καμπίνα κοντα σου που θεωρείται και σαν κέντρο.

Οι καμπίνες μεσα μπορούν να δώσουν και ports οποτε γλιτώνεις σημαντική απόσταση.

Αν έχεις κοντα σου καμπίνα( μεχρι 100 μετρα) θεωρητικά μπορείς να πιάσεις ανετα 100 mbps. 

Επεξ/σία από lp_fan_1
Δημοσ.
Στις 17/11/2022 στις 9:37 ΠΜ, screwvy είπε

β) να πάω σε VDSL 50mbps. 

Φυσικά κανένα απο τα δύο δεν γινόταν επειδή είμουν σε φάση μετάβασης σε οπτική! Οπότε μπλέξιμο :( 

Να πας σε vdsl και όταν είσαι έτοιμος για fiber κάνε την αναβάθμιση. Αν όμως έχεις καμπίνα έξω από το σπίτι θα έχεις καθαρή 50άρα και ίσως να μην χρειαστεί να πας και σε fiber.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...