thanasis00 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Και θα έλεγα να το πάρεις τώρα που θες και να μη περιμένεις τα νέα μηχανήματα, όπως είπε και ο @leonidas_fs για νορμάλ χρήση δε θα δεις καμία διαφορά με τον M2, τον οποίο θα πληρώσεις παραπάνω, και η apple δε συνηθίζει να ρίχνει και πολύ τις τιμές, για 50-100 ευρώ νομίζω δεν αξίζει καμία αναμονή. Τώρα για 8άρι ή 16άρι, είμαι εδώ και 6-7 χρόνια με Macbook Pro με 8GB RAM, και με κανένα δεν είχα κανένα θέμα για απλή χρήση (εδώ δεν είχα και σαν software engineer, πόσο μάλλον σαν απλός χρήστης), οπότε βρες το πρώτο διαθέσιμο και πάρτο! Εννοείται θα το ευχαριστηθείς, δε θα κομπλάρει πουθενά και γενικά θα σου δώσει την αίσθηση ότι είναι γρήγορο στα πάντα! Θα πρότεινα να μη πας για magic mouse/trackpad, για απλή χρήση δεν είναι καθόλου βολικά. Όπως προαναφέρθηκε τα Logitch MX Master 3/3s είναι κορυφή στην εργονομία, διάρκεια μπαταρίας. Τώρα για Apple keyboard θα πω είναι λίγο προτιμήσεις, γενικά θα σε βολέψει σίγουρα το πληκτρολόγιο που έχεις να έχει mac layout (πρακτικά τα command, option κουμπιά), για να συνηθίζεις και οπτικά που βρίσκονται και τα εικονίδια που έχουν, γιατί το macOS πολλές φορές σου δείχνει συντομεύσεις σε κουμπιά να πατήσεις με τα εικονίδια των κουμπιών. Αλλά εννοείται και συμβατικά πληκτρολόγια δουλεύουν εξίσου άριστα. Για οθόνη δεν έχω άποψη, είναι προσωπική προτίμηση, αναφέρθηκαν πολύ ωραίες οθόνες παραπάνω.
Sotiris2993 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Και θα έλεγα να το πάρεις τώρα που θες και να μη περιμένεις τα νέα μηχανήματα, όπως είπε και ο @leonidas_fs για νορμάλ χρήση δε θα δεις καμία διαφορά με τον M2, τον οποίο θα πληρώσεις παραπάνω, και η apple δε συνηθίζει να ρίχνει και πολύ τις τιμές, για 50-100 ευρώ νομίζω δεν αξίζει καμία αναμονή. Τώρα για 8άρι ή 16άρι, είμαι εδώ και 6-7 χρόνια με Macbook Pro με 8GB RAM, και με κανένα δεν είχα κανένα θέμα για απλή χρήση (εδώ δεν είχα και σαν software engineer, πόσο μάλλον σαν απλός χρήστης), οπότε βρες το πρώτο διαθέσιμο και πάρτο! Εννοείται θα το ευχαριστηθείς, δε θα κομπλάρει πουθενά και γενικά θα σου δώσει την αίσθηση ότι είναι γρήγορο στα πάντα! Θα πρότεινα να μη πας για magic mouse/trackpad, για απλή χρήση δεν είναι καθόλου βολικά. Όπως προαναφέρθηκε τα Logitch MX Master 3/3s είναι κορυφή στην εργονομία, διάρκεια μπαταρίας. Τώρα για Apple keyboard θα πω είναι λίγο προτιμήσεις, γενικά θα σε βολέψει σίγουρα το πληκτρολόγιο που έχεις να έχει mac layout (πρακτικά τα command, option κουμπιά), για να συνηθίζεις και οπτικά που βρίσκονται και τα εικονίδια που έχουν, γιατί το macOS πολλές φορές σου δείχνει συντομεύσεις σε κουμπιά να πατήσεις με τα εικονίδια των κουμπιών. Αλλά εννοείται και συμβατικά πληκτρολόγια δουλεύουν εξίσου άριστα. Για οθόνη δεν έχω άποψη, είναι προσωπική προτίμηση, αναφέρθηκαν πολύ ωραίες οθόνες παραπάνω. Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση! Χρησιμα όσα μου είπες! Θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εσένα εάν έχεις άποψη μεταξύ iMac και Mac mini. Επίσης εάν βρω κάποιο πιο παλιό μοντέλο intel αξίζει σε σχέση με Μ1 επεξεργαστή ή να καταλήξω κατευθείαν σε Μ1;
thanasis00 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Sotiris2993 είπε Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση! Χρησιμα όσα μου είπες! Θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εσένα εάν έχεις άποψη μεταξύ iMac και Mac mini. Επίσης εάν βρω κάποιο πιο παλιό μοντέλο intel αξίζει σε σχέση με Μ1 επεξεργαστή ή να καταλήξω κατευθείαν σε Μ1; Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ φαν των All in One υπολογιστών, οπότε τίνω να είμαι λίγο biased απέναντι στο iMac. Από φίλο που δουλεύει σε iMac πάντως έχω ακούσει πολύ καλές απόψεις, και για τη ποιότητα της οθόνης και για τα χρώματά της. Και εγώ έχω σκοπό να πάω για Mac Mini πάντως, γιατί μου είναι πιο βολικό να έχω εξωτερική οθόνη, καθώς θέλω να μπορώ να κουμπώνω εύκολα και το Macbook αλλά και το Mac Mini (Macbook Pro για δουλειά, Mac Mini για προσωπική χρήση), και γενικά το βρίσκω πολύ πιο πρακτικό, ακόμα και να το πάρω και μαζί πχ στο γραφείο όταν πηγαίνω, ή στο πατρικό σπίτι, αν χρειάζεται. Επίσης θα βολέψει πολύ αν θέλω να το συνδέω και στη τηλεόραση, μιας και πρακτικά μόνο η τροφοδοσία και το hdmi χρειάζονται.
mistr4l Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα κι από εμένα. 1. Το imac έχεται με φοβερή οθόνη, ενώ συνοδεύεται από πληκτρολόγιο + ποντίκι (ή trackpad) καθώς και ηχεία (αρκετά καλά για απλή ακρόαση youtube κλπ). Αντίθετα, το mac mini είναι απλά ο υπολογιστής. 2. Για εμπειρία χρήσης mac os, το trackpad είναι απαραίτητο (+150Ε πάνω κάτω) εκτός αν πας σε ποντίκι mx όπως αναφέρθηκε (80Ε). Για εμένα όμως, το trackpad δεν συγκρίνεται με τίποτα (σε συνδυασμό με ποντίκι). Πληκτρολόγιο, σαφέστατα χρησιμοποιείς ό,τι θες και σε βολεύει. Προσωπικά, χρησιμοποιώ αποκλειστικά magic keyboard. Αλλά το θέμα του πληκτρολογίου το αφήνω εκτός, καθώς - όπως προείπα - είναι τί βολεύει εσένα αποκλειστικά και δεν σχετίζεται με την εμπειρία του mac os. 3. Σχετικά με την οθόνη, για βέλτιστη εμπειρία που να παραπέμπει σε imac, αναγκαστικά χρειάζεται κάτι σε 4κ ανάλυση. Εξαρτάται όμως από εσένα. 4. Μνήμη RAM, οπωσδήποτε 16Gb. Δεν είναι τόσο απλό να λέμε "για απλές χρήσεις δεν χρειάζεται πάνω από 8". Θα χρειαστείς καθώς το mac os είναι σχετικά βαρύ λειτουργικό πλέον, ενώ η χρήση που θα κάνεις πάντα αλλάζει με τον καιρό. Τα 8Gb είναι απλά λίγα. Συγκριτικά τώρα, η κάθε λύση έχει τα υπέρ και τα κατά της. Για ολοκληρωμένη όμως εμπειρία mac os, θα χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω από τα 1000Ε της αρχικής τιμής του mac mini. Αν μάλιστα θέλεις να αγγίξεις το imac, θα ξεπεράσεις το κόστους του imac. Στην τιμή του imac λοιπόν, συμπεριλαμβάνονται κάποια extras τα οποία πολλοί τα προσπερνούν (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι / trackpad, ηχεία, webcam). Με το mac mini όμως, δίνεται σαφέστατα η δυνατότητα είτε να τα πάρεις όλα σιγά - σιγά, είτε απλώς να αναβαθμίζεις μελλοντικά κάποια περιφερειακά. Προσωπικά, αν δεν λάβω υπόψη το χρηματικό και ήμουν στη θέση σου, θα κατέφευγα σε imac κυρίως επειδή είμαι "κολλημένος", τα περιφερειακά μου κοστίζουν αρκετά και μου είναι απαραίτητα. Αν θελήσω όμως αγορά τώρα που έχω ήδη περιφερειακά (ηχεία, πληκτρολόγιο, trackpad, 4κ οθόνη) θα κατέφευγα σε mini. Ελπίζω να μην μπέρδεψα Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από mistr4l
takislz Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Sotiris2993 Τελευταία παρέμβαση στο θέμα, Μ1. Μνήμη 8gb vs 16gb, καμμία αισθητή διαφορά για τον μέσο χρήστη. Όπως είπα χθες, έχω από 1μίνι (8&16gb) δεν γίνεται αντιληπτή καμία διαφορά. 200-250€ διαφορά άνευ λόγου. Οθόνη, αγοράζεις την καλύτερη που μπορείς και σου αρέσει. (Σε) Αυτήν θα βλέπεις, όχι το μίνι. Σκέψου τι θες, τι σου αρέσει και ότι κι αν επιλέξεις θα το χαρείς. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από takislz 1
Sotiris2993 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 56 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ φαν των All in One υπολογιστών, οπότε τίνω να είμαι λίγο biased απέναντι στο iMac. Από φίλο που δουλεύει σε iMac πάντως έχω ακούσει πολύ καλές απόψεις, και για τη ποιότητα της οθόνης και για τα χρώματά της. Και εγώ έχω σκοπό να πάω για Mac Mini πάντως, γιατί μου είναι πιο βολικό να έχω εξωτερική οθόνη, καθώς θέλω να μπορώ να κουμπώνω εύκολα και το Macbook αλλά και το Mac Mini (Macbook Pro για δουλειά, Mac Mini για προσωπική χρήση), και γενικά το βρίσκω πολύ πιο πρακτικό, ακόμα και να το πάρω και μαζί πχ στο γραφείο όταν πηγαίνω, ή στο πατρικό σπίτι, αν χρειάζεται. Επίσης θα βολέψει πολύ αν θέλω να το συνδέω και στη τηλεόραση, μιας και πρακτικά μόνο η τροφοδοσία και το hdmi χρειάζονται. Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση, να είσαι καλά! 44 λεπτά πριν, mistr4l είπε Καλησπέρα κι από εμένα. 1. Το imac έχεται με φοβερή οθόνη, ενώ συνοδεύεται από πληκτρολόγιο + ποντίκι (ή trackpad) καθώς και ηχεία (αρκετά καλά για απλή ακρόαση youtube κλπ). Αντίθετα, το mac mini είναι απλά ο υπολογιστής. 2. Για εμπειρία χρήσης mac os, το trackpad είναι απαραίτητο (+150Ε πάνω κάτω) εκτός αν πας σε ποντίκι mx όπως αναφέρθηκε (80Ε). Για εμένα όμως, το trackpad δεν συγκρίνεται με τίποτα (σε συνδυασμό με ποντίκι). Πληκτρολόγιο, σαφέστατα χρησιμοποιείς ό,τι θες και σε βολεύει. Προσωπικά, χρησιμοποιώ αποκλειστικά magic keyboard. Αλλά το θέμα του πληκτρολογίου το αφήνω εκτός, καθώς - όπως προείπα - είναι τί βολεύει εσένα αποκλειστικά και δεν σχετίζεται με την εμπειρία του mac os. 3. Σχετικά με την οθόνη, για βέλτιστη εμπειρία που να παραπέμπει σε imac, αναγκαστικά χρειάζεται κάτι σε 4κ ανάλυση. Εξαρτάται όμως από εσένα. 4. Μνήμη RAM, οπωσδήποτε 16Gb. Δεν είναι τόσο απλό να λέμε "για απλές χρήσεις δεν χρειάζεται πάνω από 8". Θα χρειαστείς καθώς το mac os είναι σχετικά βαρύ λειτουργικό πλέον, ενώ η χρήση που θα κάνεις πάντα αλλάζει με τον καιρό. Τα 8Gb είναι απλά λίγα. Συγκριτικά τώρα, η κάθε λύση έχει τα υπέρ και τα κατά της. Για ολοκληρωμένη όμως εμπειρία mac os, θα χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω από τα 1000Εμ της αρχικής τιμής του mac mini. Αν μάλιστα θέλεις να αγγίξεις το imac, θα ξεπεράσεις το κόστους του imac. Στην τιμή του imac λοιπόν, συμπεριλαμβάνονται κάποια extras τα οποία πολλοί τα προσπερνούν (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι / trackpad, ηχεία, webcam). Με το mac mini όμως, δίνεται σαφέστατα η δυνατότητα είτε να τα πάρεις όλα σιγά - σιγά, είτε απλώς να αναβαθμίζεις μελλοντικά κάποια περιφερειακά. Προσωπικά, αν δεν λάβω υπόψη το χρηματικό και ήμουν στη θέση σου, θα κατέφευγα σε imac κυρίως επειδή είμαι "κολλημένος", τα περιφερειακά μου κοστίζουν αρκετά και μου είναι απαραίτητα. Αν θελήσω όμως αγορά τώρα που έχω ήδη περιφερειακά (ηχεία, πληκτρολόγιο, trackpad, 4κ οθόνη) θα κατέφευγα σε mini. Ελπίζω να μην μπέρδεψα Καλησπέρα, δεν μπέρδεψες καθόλου, σεβαστή σε όλα της η άποψη σου περί του θέματος και σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Να είσαι καλά! 23 λεπτά πριν, takislz είπε @Sotiris2993 Τελευταία παρέμβαση στο θέμα, Μ1. Μνήμη 8gb vs 16gb, καμμία αισθητή διαφορά για τον μέσο χρήστη. Όπως είπα χθες, έχω από 1μίνι (8&16gb) δεν γίνεται αντιληπτή καμία διαφορά. 200-250€ διαφορά άνευ λόγου. Οθόνη, αγοράζεις την καλύτερη που μπορείς και σου αρέσει. (Σε) Αυτήν θα βλέπεις, όχι το μίνι. Σκέψου τι θες, τι σου αρέσει και ότι κι αν επιλέξεις θα το χαρείς. Να είσαι καλά Τάκη , σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
M A T R I X Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Νομίζω έχουν δώσει όλοι απαντήσεις. Σε intel, όσο φθηνό και να βρεις μην πας. Είναι μέρα νύχτα. Για τη χρήση που το θες, θα σου πρότεινα 8αρα ram και το πιο οικονομικό που θα βρεις όπως αναφέρθηκε, αλλά επειδή λες ότι θες να το κρατήσεις 7-8 χρόνια, θα επιμείνω στη 16αρα. Τώρα για τα περιφερειακά, ανάλογα το budget σου αλλά αν υπάρχουν περιθώρια mx master ποντίκι και από πληκτρολόγιο ότι σου ταιριάζει. Επίσης νομίζω ότι από αυτά που γράφεις και εσύ θα σου ταίριαζε περισσότερο ένα mac mini. Να σε πείσει κάποιος μην περιμένεις να γίνει, εσύ θα πρέπει να πάρεις την απόφαση ανάμεσα στα 2 🙂
Sotiris2993 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Νομίζω έχουν δώσει όλοι απαντήσεις. Σε intel, όσο φθηνό και να βρεις μην πας. Είναι μέρα νύχτα. Για τη χρήση που το θες, θα σου πρότεινα 8αρα ram και το πιο οικονομικό που θα βρεις όπως αναφέρθηκε, αλλά επειδή λες ότι θες να το κρατήσεις 7-8 χρόνια, θα επιμείνω στη 16αρα. Τώρα για τα περιφερειακά, ανάλογα το budget σου αλλά αν υπάρχουν περιθώρια mx master ποντίκι και από πληκτρολόγιο ότι σου ταιριάζει. Επίσης νομίζω ότι από αυτά που γράφεις και εσύ θα σου ταίριαζε περισσότερο ένα mac mini. Να σε πείσει κάποιος μην περιμένεις να γίνει, εσύ θα πρέπει να πάρεις την απόφαση ανάμεσα στα 2 🙂 Συμφωνώ απόλυτα, απλά ήθελα να ακούσω δυο τρεις απόψεις απο πιο έμπειρους για να έχω μια ιδέα..όπως και να έχει σε ευχαριστώ κι εσένα πολύ για τις πληροφορίες!
jimdem582 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Πέρυσι αγόρασα ένα macbook air m1 με 8gb ram/256 ssd το entry level για να το έχω στα ταξίδια. Ακόμα και όταν έκανα πιο βαριές εργασίες πήγαινε σφαίρα και δεν ανέβαζε καν θερμοκρασία. Οπότε πιστεύω μια λύση με 8gb ram θα σε βολέψει. Σχετικά με imac, αν δεις/δουλέψεις στην οθόνη του imac και μετά πας σε κάποια 3rd party, όλες θα σου φαίνονται χειρότερες. Καμία δεν πλησιάζει την ποιότητα της οθόνης του imac, με εξαίρεση την 27άρα LG (που είναι ουσιαστικά το ίδιο panel με του imac) και η τιμή της ξεπερνά τα 1000ε. Για studio/pro display δεν σχολιάζω καν, θες πάνω απο 2 χιλιάρικα μόνο για την οθόνη. Αν θες πιο οικονομική λύση, θα πας σε mac mini που βγαίνει στα 879ε το entry level και μετά θα πας σε έξτρα πληκτρολόγιο/ποντίκι και μια οθόνη. Αν πας σε imac, κοστίζει 1600ε το entry level δηλαδή 721ε παραπάνω απο τον mac mini όμως θα έχεις πληκτρολόγιο/ποντίκι και μια καταπληκτική οθόνη. Επίσης έχεις και μικρόφωνο, webcam ενσωματωμένα. Αλλά η οθόνη είναι αποκλειστικά 24". Το κακό με τον imac είναι οτι "παντρεύεσαι" την οθόνη. Δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως εξωτερική και αν αποφασίσεις να αλλάξεις μηχάνημα θα φύγει και αυτή μαζί. Οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις. Αν δε σε ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα εικόνας και βολεύεσαι με κάποια φθηνότερη οθόνη του εμπορίου + φθηνότερα περιφερειακά, τότε πας σε mac mini και αν αποφασίσεις μελλοντικά να το αλλάξεις, έχεις τα περιφερειακά. Αν θες όλο το πακέτο έτοιμο με τέλεια οθόνη όμορφα όλα και τακτοποιημένα, πας σε imac.
Sotiris2993 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Στις 28/10/2022 στις 1:18 ΜΜ, jimdem582 είπε Πέρυσι αγόρασα ένα macbook air m1 με 8gb ram/256 ssd το entry level για να το έχω στα ταξίδια. Ακόμα και όταν έκανα πιο βαριές εργασίες πήγαινε σφαίρα και δεν ανέβαζε καν θερμοκρασία. Οπότε πιστεύω μια λύση με 8gb ram θα σε βολέψει. Σχετικά με imac, αν δεις/δουλέψεις στην οθόνη του imac και μετά πας σε κάποια 3rd party, όλες θα σου φαίνονται χειρότερες. Καμία δεν πλησιάζει την ποιότητα της οθόνης του imac, με εξαίρεση την 27άρα LG (που είναι ουσιαστικά το ίδιο panel με του imac) και η τιμή της ξεπερνά τα 1000ε. Για studio/pro display δεν σχολιάζω καν, θες πάνω απο 2 χιλιάρικα μόνο για την οθόνη. Αν θες πιο οικονομική λύση, θα πας σε mac mini που βγαίνει στα 879ε το entry level και μετά θα πας σε έξτρα πληκτρολόγιο/ποντίκι και μια οθόνη. Αν πας σε imac, κοστίζει 1600ε το entry level δηλαδή 721ε παραπάνω απο τον mac mini όμως θα έχεις πληκτρολόγιο/ποντίκι και μια καταπληκτική οθόνη. Επίσης έχεις και μικρόφωνο, webcam ενσωματωμένα. Αλλά η οθόνη είναι αποκλειστικά 24". Το κακό με τον imac είναι οτι "παντρεύεσαι" την οθόνη. Δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως εξωτερική και αν αποφασίσεις να αλλάξεις μηχάνημα θα φύγει και αυτή μαζί. Οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις. Αν δε σε ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα εικόνας και βολεύεσαι με κάποια φθηνότερη οθόνη του εμπορίου + φθηνότερα περιφερειακά, τότε πας σε mac mini και αν αποφασίσεις μελλοντικά να το αλλάξεις, έχεις τα περιφερειακά. Αν θες όλο το πακέτο έτοιμο με τέλεια οθόνη όμορφα όλα και τακτοποιημένα, πας σε imac. Σε ευχαριστώ πολύ Jim, συμφωνώ μαζί σου!! Να είσαι καλά !
Tasos19s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Εάν η οθόνη που θα μπει στο Mac mini δεν είναι πολύ ακριβή, χάνεται όλη η εμπειρία χρήσης της συσκευής Στον iMac απολαμβάνεις οθόνη, ενσωματωμένο πολύ καλό ήχο, κάμερα για βίντεο κλήσεις και λοιπά και μιλάμε για ένα στολίδι στο γραφείο που ούτε καλώδια πάνε από εδώ και από εκεί, ούτε εξωτερικές κάμερες να προεξέχουν επάνω από την οθόνη ούτε τίποτα Εγώ είχα iMac του 2011 αλλά το μετάνιωσα παρά πολύ που τον πούλησα πέρυσι αλλά δεν γινόταν να τον αλλάζω σπίτι(πόλη) κάθε 10 μέρες Κι ας ήταν παλιός και πάλι σε σχέση με τις σαβούρες που υπάρχουν στην αγορά σήμερα με αξία 600-700€ ήταν καλύτερος 1
M A T R I X Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tasos19s είπε Εάν η οθόνη που θα μπει στο Mac mini δεν είναι πολύ ακριβή, χάνεται όλη η εμπειρία χρήσης της συσκευής Στον iMac απολαμβάνεις οθόνη, ενσωματωμένο πολύ καλό ήχο, κάμερα για βίντεο κλήσεις και λοιπά και μιλάμε για ένα στολίδι στο γραφείο που ούτε καλώδια πάνε από εδώ και από εκεί, ούτε εξωτερικές κάμερες να προεξέχουν επάνω από την οθόνη ούτε τίποτα Εγώ είχα iMac του 2011 αλλά το μετάνιωσα παρά πολύ που τον πούλησα πέρυσι αλλά δεν γινόταν να τον αλλάζω σπίτι(πόλη) κάθε 10 μέρες Κι ας ήταν παλιός και πάλι σε σχέση με τις σαβούρες που υπάρχουν στην αγορά σήμερα με αξία 600-700€ ήταν καλύτερος Ρε παιδιά μην γράφουμε ότι θέλουμε. Η UL500-600 της LG που είναι οθονάρα για τα χρήματα της (250€), μια χαρά εμπειρία σου δίνει με οποιοδήποτε mac. Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη, υπάρχουν και άλλες αντίστοιχων εταιριών στο ίδιο range Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από M A T R I X 1
Tasos19s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 53 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Ρε παιδιά μην γράφουμε ότι θέλουμε. Η UL500-600 της LG που είναι οθονάρα για τα χρήματα της (250€), μια χαρά εμπειρία σου δίνει με οποιοδήποτε mac. Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη, υπάρχουν και άλλες αντίστοιχων εταιριών στο ίδιο range θεωρείς ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την οθόνη ενός iMac? δεν γνωρίζω γι αυτό σε ρωταω αν έχει ίδιο αποτέλεσμα τότε εντάξει μπορεί να πάρει μια τέτοια
mistr4l Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Ρε παιδιά μην γράφουμε ότι θέλουμε. Η UL500-600 της LG που είναι οθονάρα για τα χρήματα της (250€), μια χαρά εμπειρία σου δίνει με οποιοδήποτε mac. Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη, υπάρχουν και άλλες αντίστοιχων εταιριών στο ίδιο range Πιστεύω πως ο φίλος εννοεί να μην χρησιμοποιηθεί κάποια φθηνή οθόνη Full HD. Παραπέρα, στο skroutz η ul500 δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη στα 250Ε (ναι μεν υπάρχει με παραγγελία αλλά δεν ξέρω αν έχει καταργηθεί). Υπάρχει στα 350Ε όπως και η UL600. Αν την βρει όμως στα 250Ε, αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Μετά ανεβαίνουμε σε τιμές. 5 λεπτά πριν, Tasos19s είπε θεωρείς ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την οθόνη ενός iMac? δεν γνωρίζω γι αυτό σε ρωταω αν έχει ίδιο αποτέλεσμα τότε εντάξει μπορεί να πάρει μια τέτοια Όχι γιατί στο imac είναι 24", ανάλυση 4.5K και glossy. Το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο, το imac υπερτερεί αλλά οι διαφορές είναι μηδαμινές (ειδικά αν δεν κάνεις ab comparison). Παραπέρα τώρα, εδώ έχουμε φτάσει να θεωρούμε πως τα 8Gb RAM είναι μια χαρά. Στην οθόνη θα τα χαλάσουμε? Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε άλλο σε ορισμό βαριάς ή μη χρήσης, swap memory, πώς λειτουργεί το mac os και γιατί φυσικά τα 8GB ΔΕΝ είναι καλά. Όπως και να έχει, θεωρώ πως οι απαντήσεις είναι υπέρ-αρκετές. Από εκεί και πέρα, προτείνω κι ένα google search ώστε ο OP να έχει πληρέστερη εικόνα για όσα έχουν γραφτεί.. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από mistr4l
Tasos19s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, mistr4l είπε Πιστεύω πως ο φίλος εννοεί να μην χρησιμοποιηθεί κάποια φθηνή οθόνη Full HD. Παραπέρα, στο skroutz η ul500 δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη στα 250Ε (ναι μεν υπάρχει με παραγγελία αλλά δεν ξέρω αν έχει καταργηθεί). Υπάρχει στα 350Ε όπως και η UL600. Αν την βρει όμως στα 250Ε, αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Μετά ανεβαίνουμε σε τιμές. Όχι γιατί στο imac είναι 24", ανάλυση 4.5K και glossy. Το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο, το imac υπερτερεί αλλά οι διαφορές είναι μηδαμινές (ειδικά αν δεν κάνεις ab comparison). Παραπέρα τώρα, εδώ έχουμε φτάσει να θεωρούμε πως τα 8Gb RAM είναι μια χαρά. Στην οθόνη θα τα χαλάσουμε? Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε άλλο σε ορισμό βαριάς ή μη χρήσης, swap memory, πώς λειτουργεί το mac os και γιατί φυσικά τα 8GB ΔΕΝ είναι καλά. Όπως και να έχει, θεωρώ πως οι απαντήσεις είναι υπέρ-αρκετές. Από εκεί και πέρα, προτείνω κι ένα google search ώστε ο OP να έχει πληρέστερη εικόνα για όσα έχουν γραφτεί.. καθόλου αρκετά δεν είναι τα 8gb για ενα μηχανημα που το θελεις για 7-10 χρονια στο MacBook μου αυτήν την στιγμή με ανοιχτές 5 καρτέλες στον safari και τιποτα αλλο ανοιχτο, λεει οτι χρησιμοποιει τα 9gb της μνημης που ευτυχως στο συνολο εχει 16gb πως μια συσκευή με 8gb σε 1-2 χρονια θα μπορει να δουλεψει??? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Tasos19s 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα