Sotiris2993 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Γεια χαρά σε ολους! Είμαι σε θέση όπου χρειάζομαι έναν καινούριο υπολογιστή και να τον κρατήσω για αρκετά χρόνια. Η σκέψη μου είναι να δοκιμάσω να μεταβώ σε IOS. Καθώς δεν γνωρίζω αρκετά διότι δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει, θα ήθελα εάν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή μεταξύ του IMac m1 και του Mac mini. Ρωτάω διότι όπως όλοι γνωρίζουμε το οικονομικό είναι ένα θέμα. Η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια…αυτό οφείλεται μόνο στην οθόνη; Αξίζει να δώσω το ποσο αυτό ή αξίζει να πάω σε Mac mini και να αγοράσω ένα καινούριο monitor;; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !
takislz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Mac mini χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα βάλεις μια οθόνη της επιλογής σου την οποία θα μπορείς να αλλάξεις όταν και αν θα θες, με κάποια καλύτερη. Περίμενε όμως λίγο, γιατί ''ακούγεται'' πως έρχονται νέα με Μ2, οπότε ακόμα και αν δεν πας στα νέα, θα βρεις τα Μ1 σε καλύτερη τιμή. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από takislz 3
Tasos19s Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 37 λεπτά πριν, Sotiris2993 είπε Γεια χαρά σε ολους! Είμαι σε θέση όπου χρειάζομαι έναν καινούριο υπολογιστή και να τον κρατήσω για αρκετά χρόνια. Η σκέψη μου είναι να δοκιμάσω να μεταβώ σε IOS. Καθώς δεν γνωρίζω αρκετά διότι δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει, θα ήθελα εάν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή μεταξύ του IMac m1 και του Mac mini. Ρωτάω διότι όπως όλοι γνωρίζουμε το οικονομικό είναι ένα θέμα. Η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια…αυτό οφείλεται μόνο στην οθόνη; Αξίζει να δώσω το ποσο αυτό ή αξίζει να πάω σε Mac mini και να αγοράσω ένα καινούριο monitor;; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ! δίκη σου είναι η επιλογή είναι 2 διαφορετικά μηχανήματα με ομοιότητες και διάφορες το ένα είναι σταθερός υπολογιστής που τα έχει όλα και είναι και στολίδι σαν συσκευή, εμφανισιακά εννοώ το άλλο είναι ένας compact υπολογιστης που μπορεις να τον αλλαξεις και μερος εαν χρειαστει αλλα τον φερνεις στα μετρα σου γιατι πέρα από το μηχάνημα που θα αγοράσεις, έξτρα υπολόγισε ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη τα οποία βάζεις ότι θέλεις
Sotiris2993 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 59 λεπτά πριν, takislz είπε Mac mini χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα βάλεις μια οθόνη της επιλογής σου την οποία θα μπορείς να αλλάξεις όταν και αν θα θες, με κάποια καλύτερη. Περίμενε όμως λίγο, γιατί ''ακούγεται'' πως έρχονται νέα με Μ2, οπότε ακόμα και αν δεν πας στα νέα, θα βρεις τα Μ1 σε καλύτερη τιμή. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Εχω ακούσει ότι σε αρκετά μόνιτορ έχουν βγει προβλήματα ( τύπου γραμμές κτλπ ). Γνωριζεις εάν υπάρχει κάποιο μόνιτορ το οποίο να δουλεύει με Mac mini απροβλημάτιστα και να είναι αξιόπιστο; Εάν ναι για τι χρήματα μιλάμε; 54 λεπτά πριν, Tasos19s είπε δίκη σου είναι η επιλογή είναι 2 διαφορετικά μηχανήματα με ομοιότητες και διάφορες το ένα είναι σταθερός υπολογιστής που τα έχει όλα και είναι και στολίδι σαν συσκευή, εμφανισιακά εννοώ το άλλο είναι ένας compact υπολογιστης που μπορεις να τον αλλαξεις και μερος εαν χρειαστει αλλα τον φερνεις στα μετρα σου γιατι πέρα από το μηχάνημα που θα αγοράσεις, έξτρα υπολόγισε ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη τα οποία βάζεις ότι θέλεις Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Όσον αφορά τις ομοιότητες μιλάς για θέμα hardware και λειτουργίας; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει μερικά θέματα με μόνιτορ.
takislz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Εγώ δεν έχω ακούσει. Το θέμα είναι εσύ τι θες να δώσεις. Εγώ σε 2 μίνι αντί να τα σκάσω για το πακέτο με την 27αρα του iMac, με ίδιο περίπου (σε σύνολο) κόστος πήρα μια 34 alienware και μια 49αρα odyssey. 'Όσο για το αν πρέπει να έχει 8 gb μνήμη ή 16 και επειδή έχω ένα κι ένα, καμμία διαφορά δεν βλέπεις. Βέβαια σε απαιτητικές εργασίες επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών ίσως να υπάρχει. Πληκτρολόγιο και trackpad 2 της apple συστήνω, για την απόλυτη εμπειρία. Το θέμα είναι πως με το mini χτίζεις ότι θες γύρω του!
M A T R I X Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Mac mini 16gb* Keyboard ότι σε βολεύει Mx Master 3/3s mouse Monitor ανάλογα το budget σου αλλά vfm θεωρώ τη σειρά LG 27UL500/600 κλπ edit* μετά είδα τον τίτλο. Ανάλογα τη χρήση που το θες, αλλά αν υπάρχει το budget, πήγαινε για 16αρι Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από M A T R I X
Sotiris2993 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, takislz είπε Εγώ δεν έχω ακούσει. Το θέμα είναι εσύ τι θες να δώσεις. Εγώ σε 2 μίνι αντί να τα σκάσω για το πακέτο με την 27αρα του iMac, με ίδιο περίπου (σε σύνολο) κόστος πήρα μια 34 alienware και μια 49αρα odyssey. 'Όσο για το αν πρέπει να έχει 8 gb μνήμη ή 16 και επειδή έχω ένα κι ένα, καμμία διαφορά δεν βλέπεις. Βέβαια σε απαιτητικές εργασίες επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών ίσως να υπάρχει. Πληκτρολόγιο και trackpad 2 της apple συστήνω, για την απόλυτη εμπειρία. Το θέμα είναι πως με το mini χτίζεις ότι θες γύρω του! Όταν λες ότι χτίζεις ότι θες γύρω του; Μιλώντας για οθόνη ή και για καλύτερες επιδόσεις του υπολογιστή; 58 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Mac mini 16gb* Keyboard ότι σε βολεύει Mx Master 3/3s mouse Monitor ανάλογα το budget σου αλλά vfm θεωρώ τη σειρά LG 27UL500/600 κλπ edit* μετά είδα τον τίτλο. Ανάλογα τη χρήση που το θες, αλλά αν υπάρχει το budget, πήγαινε για 16αρι Δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο σε 16αρι αποτι έχω δει
takislz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Sotiris2993 είπε Όταν λες ότι χτίζεις ότι θες γύρω του; Μιλώντας για οθόνη ή και για καλύτερες επιδόσεις του υπολογιστή; εννοώ περιφερειακά.
Sotiris2993 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, takislz είπε εννοώ περιφερειακά. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες να είσαι καλα!
Tasos19s Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Sotiris2993 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Εχω ακούσει ότι σε αρκετά μόνιτορ έχουν βγει προβλήματα ( τύπου γραμμές κτλπ ). Γνωριζεις εάν υπάρχει κάποιο μόνιτορ το οποίο να δουλεύει με Mac mini απροβλημάτιστα και να είναι αξιόπιστο; Εάν ναι για τι χρήματα μιλάμε; Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Όσον αφορά τις ομοιότητες μιλάς για θέμα hardware και λειτουργίας; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει μερικά θέματα με μόνιτορ. Ομοιότητες και διάφορες εννοώ σαν μηχανήματα και υλοποίηση είτε επάνω στο γραφείο που θα τα βάλεις είτε το βγάζεις και το παίρνεις και το πας το ΣΚ κάπου που θα πας και αυτό το κανείς μόνο με το Mac mini Φυσικά για να το παίρνεις και να το πας άλλου σίγουρα στην άλλη τοποθεσία εννοείται ότι έχεις άλλη οθόνη όχι να τα βγάλεις όλα και να τα πας άλλου αφού αν είναι να κανείς αυτό, το κανείς και με τον iMac Παντως αν το θες για μόνιμα επάνω σε ένα γραφείο και διαθέτεις και τα χρήματα νομίζω θα ήταν πιο σωστό να πας σε iMac Τουλαχιστον εγώ παλαιότερα που το είχα για 9 χρόνια το ευχαριστήθηκα Πλέον έχω ένα MacBook Pro γιατί μετακινούμαι αλλά ο καθένας τα ζυγίζει όπως θέλει
liospi Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 αν δεν βιάζεσαι περίμενε τη νέα γενιά με τους Μ2... σίγουρα με 16bg και αν σε παίρνει οικονομικά σε 24gb έχουν περάσει πολλά apple μηχανάκια από τα χέρια μου και κατά καιρούς διάφορες γενιές του ίδιου (π.χ. 4 iMac από εποχής G5, 4 Mac mini από εποχής core 2 duo κ.λπ.) για εμένα που είμαι γραφίστας, ΜΑΚΡΑΝ το Mac mini γιατί βάζεις ότι οθόνη θέλεις (27, 32 κλπ.) και αν αγοράσεις από το πάνω ράφι την καλιμπράρεις και σωστά το iMac ('24) είναι είναι πολύ ωραίο μηχανάκι και για χρόνια ηγέτης στους Mac υπολογιστές αλλά νομίζω η φιλοσοφία έχει αλλάξει *αν βγει και όποτε βγει '27 ή '32 η κουβέντα μπορεί να γίνει σε άλλη βάση
Sotiris2993 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Tasos19s είπε Ομοιότητες και διάφορες εννοώ σαν μηχανήματα και υλοποίηση είτε επάνω στο γραφείο που θα τα βάλεις είτε το βγάζεις και το παίρνεις και το πας το ΣΚ κάπου που θα πας και αυτό το κανείς μόνο με το Mac mini Φυσικά για να το παίρνεις και να το πας άλλου σίγουρα στην άλλη τοποθεσία εννοείται ότι έχεις άλλη οθόνη όχι να τα βγάλεις όλα και να τα πας άλλου αφού αν είναι να κανείς αυτό, το κανείς και με τον iMac Παντως αν το θες για μόνιμα επάνω σε ένα γραφείο και διαθέτεις και τα χρήματα νομίζω θα ήταν πιο σωστό να πας σε iMac Τουλαχιστον εγώ παλαιότερα που το είχα για 9 χρόνια το ευχαριστήθηκα Πλέον έχω ένα MacBook Pro γιατί μετακινούμαι αλλά ο καθένας τα ζυγίζει όπως θέλει Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου! 1 ώρα πριν, liospi είπε αν δεν βιάζεσαι περίμενε τη νέα γενιά με τους Μ2... σίγουρα με 16bg και αν σε παίρνει οικονομικά σε 24gb έχουν περάσει πολλά apple μηχανάκια από τα χέρια μου και κατά καιρούς διάφορες γενιές του ίδιου (π.χ. 4 iMac από εποχής G5, 4 Mac mini από εποχής core 2 duo κ.λπ.) για εμένα που είμαι γραφίστας, ΜΑΚΡΑΝ το Mac mini γιατί βάζεις ότι οθόνη θέλεις (27, 32 κλπ.) και αν αγοράσεις από το πάνω ράφι την καλιμπράρεις και σωστά το iMac ('24) είναι είναι πολύ ωραίο μηχανάκι και για χρόνια ηγέτης στους Mac υπολογιστές αλλά νομίζω η φιλοσοφία έχει αλλάξει *αν βγει και όποτε βγει '27 ή '32 η κουβέντα μπορεί να γίνει σε άλλη βάση Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Γνωριζεις μήπως ποτέ περίπου λένε να βγάλουν τους Μ2 σε Mac mini;; Κάτι έχω διαβάσει ότι θα βγει μέχρι τα μέσα του 2023 αν δεν κάνω λάθος. Τι εννοείς "απο το πάνω ράφι"; Και με το να την καλιμπραρεις σωστά ( αυτό ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πως γίνεται ). 😅
liospi Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Sotiris2993 είπε Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Γνωριζεις μήπως ποτέ περίπου λένε να βγάλουν τους Μ2 σε Mac mini;; Κάτι έχω διαβάσει ότι θα βγει μέχρι τα μέσα του 2023 αν δεν κάνω λάθος. Τι εννοείς "απο το πάνω ράφι"; Και με το να την καλιμπραρεις σωστά ( αυτό ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πως γίνεται ). 😅 οι Μ2 από την στιγμή που είναι στο air και στο pro '13 δεν νομίζω ότι θα αργήσουμε να τους δούμε και στο mini (για καλοκαίρι του '23 υπερβολικά μακριά που φαίνεται). πολλοί όπως και εγώ περιμένουμε ένα Mac mini M2 pro αλλά δύσκολο να το δούμε γιατί τιμολογιακά θα αγγίζει το Mac Studio. Για τις οθόνες τώρα, ανάλογα τι δουλειά κάνεις σε αυτές, υπάρχουν κατηγορίες τιμής και ιντσών. π.χ. εμένα μου είναι παντελώς άχρηστη η καλύτερη οθόνη για game και από την άλλη είναι εντελώς άχρηστη η οθόνη που δουλεύω εγώ για game. το «κακό» στο δική μου περίπτωση, επειδή θέλω 100% adobeRGB στις οθόνες που δουλεύω, οι entrylevel ξεκινούν πάνω από 700€ (και δεν ξέρω αν βρίσκεις ποια) και φυσικά χρειάζονται καλιμπράρισμα ανάλογα με το φωτισμό που έχεις στο χώρο που δουλεύεις (αυτό που ακούω ότι έρχονται καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο, γελάνε και τα πλακάκια που έχω στο γραφείο μου)
leonidas_fs Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Εγω προτείνω να πάρεις το πιο οικονομικό μοντέλο που μπορείς να βρεις, διότι: 1) Είναι η πρώτη φορά που θα πας σε mac οπότε μπορεί και να μην σου αρέσει (το θεωρώ απίθανο, αλλα you never know). 2) Απ'οτι καταλαβα η χρήση που θα κάνεις ειναι normal οπότε δεν υπάρχει χρήση να πας σε 16,32GB Ram που λενε τα παιδιά εδω. 3) Mac Mini με M2 για απλή χρήση είναι τρομερό overkill. Είναι σαν να αγοράσεις φεράρρι για να πηγαίνεις λαική και σουπερ μαρκετ. 4) Το καλό με τον iMac είναι οτι έχεις τα πάντα. Μια φοβερή οθόνη, ενα πολυ ωραίο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το ανοίγεις, το βάζεις στο ρεύμα και τέλος. Εαν παρεις mac mini, θα πρέπει να πάρεις & οθόνη κτλ. 5) Να θυμάσαι οτι δεν μπορείς να κάνεις λάθος με καμία επιλογή. Οτι και να πάρεις θα σου βγάζει άνετα μια δεκαετία, απλά το θεμα ειναι να πάρεις κατι που θα είναι πανω κατω στα μετρα σου και στις αναγκες σου!
Sotiris2993 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, liospi είπε οι Μ2 από την στιγμή που είναι στο air και στο pro '13 δεν νομίζω ότι θα αργήσουμε να τους δούμε και στο mini (για καλοκαίρι του '23 υπερβολικά μακριά που φαίνεται). πολλοί όπως και εγώ περιμένουμε ένα Mac mini M2 pro αλλά δύσκολο να το δούμε γιατί τιμολογιακά θα αγγίζει το Mac Studio. Για τις οθόνες τώρα, ανάλογα τι δουλειά κάνεις σε αυτές, υπάρχουν κατηγορίες τιμής και ιντσών. π.χ. εμένα μου είναι παντελώς άχρηστη η καλύτερη οθόνη για game και από την άλλη είναι εντελώς άχρηστη η οθόνη που δουλεύω εγώ για game. το «κακό» στο δική μου περίπτωση, επειδή θέλω 100% adobeRGB στις οθόνες που δουλεύω, οι entrylevel ξεκινούν πάνω από 700€ (και δεν ξέρω αν βρίσκεις ποια) και φυσικά χρειάζονται καλιμπράρισμα ανάλογα με το φωτισμό που έχεις στο χώρο που δουλεύεις (αυτό που ακούω ότι έρχονται καλιμπραρισμένες από το εργοστάσιο, γελάνε και τα πλακάκια που έχω στο γραφείο μου) Κατάλαβα… σεφ ευχαριστώ παρά πολύ! 12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Εγω προτείνω να πάρεις το πιο οικονομικό μοντέλο που μπορείς να βρεις, διότι: 1) Είναι η πρώτη φορά που θα πας σε mac οπότε μπορεί και να μην σου αρέσει (το θεωρώ απίθανο, αλλα you never know). 2) Απ'οτι καταλαβα η χρήση που θα κάνεις ειναι normal οπότε δεν υπάρχει χρήση να πας σε 16,32GB Ram που λενε τα παιδιά εδω. 3) Mac Mini με M2 για απλή χρήση είναι τρομερό overkill. Είναι σαν να αγοράσεις φεράρρι για να πηγαίνεις λαική και σουπερ μαρκετ. 4) Το καλό με τον iMac είναι οτι έχεις τα πάντα. Μια φοβερή οθόνη, ενα πολυ ωραίο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το ανοίγεις, το βάζεις στο ρεύμα και τέλος. Εαν παρεις mac mini, θα πρέπει να πάρεις & οθόνη κτλ. 5) Να θυμάσαι οτι δεν μπορείς να κάνεις λάθος με καμία επιλογή. Οτι και να πάρεις θα σου βγάζει άνετα μια δεκαετία, απλά το θεμα ειναι να πάρεις κατι που θα είναι πανω κατω στα μετρα σου και στις αναγκες σου! Σε ευχαριστώ πολύ Λεωνιδα! 1) λόγω ότι χρησιμοποιώ iPhone πιστεύω πως θα είμαι υπερκαλυμμένος. 2) Η χρήση που θα κάνω είναι νορμαλ γραφείου, επεξεργασία φωτογραφίας και οτιδήποτε άλλο προκύψει.. 3) Κατάλαβα τι θες να πεις. 4) Συμφωνώ σε όλα…ειδικά για τη οθόνη η οποία είναι φοβερή, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα 27" 5) Έχεις απόλυτο δίκιο. 6 λεπτά πριν, Sotiris2993 είπε Κατάλαβα… σεφ ευχαριστώ παρά πολύ! Σε ευχαριστώ πολύ Λεωνιδα! 1) λόγω ότι χρησιμοποιώ iPhone πιστεύω πως θα είμαι υπερκαλυμμένος. 2) Η χρήση που θα κάνω είναι νορμαλ γραφείου, επεξεργασία φωτογραφίας και οτιδήποτε άλλο προκύψει.. 3) Κατάλαβα τι θες να πεις. 4) Συμφωνώ σε όλα…ειδικά για τη οθόνη η οποία είναι φοβερή, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα 27" 5) Έχεις απόλυτο δίκιο. Θεωρείς ότι καλό θα ήταν να πήγαινα σε Μ1 επεξεργαστή ή να κοιτούσα σε κάποιο με intel επεξεργαστή και γιατί; Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα