Clytoceyx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, Waiss είπε Όσο για τους σκηροπυρηνικούς σκεπτικιστές που έγραψες παραπάνω, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανενημέρωτους "σκεπτικιστές επιστημονίσκους" που φυσικά δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο η κι αν έχουν, απλά δε θέλουν να το συζητάνε γιατί θα χάσουν τις έδρες τους και τις χρηματοδοτήσεις τους. Σε αντιθεση με σενα που μελετας την ουφολογια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Waiss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Σε αντιθεση με σενα που μελετας την ουφολογια. Eαν δεν είχες ίντερνετ αυτή την στιγμή ώστε να το ψάξεις και να μου την πείς, μιας και οι εξυπνακισμοί είναι η μέθοδος των "επιστημονίσκων σκεπτικιστών", θα μπορούσες να μου πεις τι σημαίνουν τα αρχικά της NASA; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Σε αντιθεση με σενα που μελετας την ουφολογια. Πάντως είναι κρίμα να έχουν περισσότερη πληροφορία κάποιοι που μελετούν την ουφολογία, από κάποιους που θα έπρεπε να ασχολούνται με το φαινόμενο και να μην το κάνουν απλά επειδή δεν το πιστεύουν… 🙂 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2022 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, Waiss είπε Eαν δεν είχες ίντερνετ αυτή την στιγμή ώστε να το ψάξεις και να μου την πείς, μιας και οι εξυπνακισμοί είναι η μέθοδος των "επιστημονίσκων σκεπτικιστών", θα μπορούσες να μου πεις τι σημαίνουν τα αρχικά της NASA; Προφανως και αν εσυ δεν ειχες ιντερνετ, δεν θα ειχες κανει αρκετα μεγαλο μερος της "ερευνας" σου. Και στη ουφολογια και στα αλλα θεματα με τα οποια, απλα, περνας τον χρονο σου. Οχι, δεν θα μπορουσα να σου απαντησω. Ομοιως, δεν θα μπορουσα να σου απαντησω και τι σημαινουν τα αρχικα ΕΝΕΔΕΠ, ετσι στην τυχη. Και λοιπον; 3 ώρες πριν, AtiX είπε Πάντως είναι κρίμα να έχουν περισσότερη πληροφορία κάποιοι που μελετούν την ουφολογία, από κάποιους που θα έπρεπε να ασχολούνται με το φαινόμενο και να μην το κάνουν απλά επειδή δεν το πιστεύουν… 🙂 Δεν διαφωνω. Παντως, απο δηλωσεις καποιων λαοπροβλητων αστροφυσικων, δεν ειχα δει αρνηση πανω στο θεμα. Το αντιθετο θα ελεγα. Αλλιως, πιστευω, δεν θα ειχαμε στειλει τοσα τσανταλα-μανταλα στο διαστημα που δειχνουν τι ειναι ο ανθρωπος, η γη, καποια εργα του πολιτισμου μας κοκ. Απλα υποθετω, απορριπτουν τα στερεοτυπικα/συνομοσιολογικα περι μικρων πρασινων ανθρωπακιων που εχουν φετιχ με καποιες κοιλοτητες του σωματος μας, κανουν απαγωγες και αλλα μυστηρια κολπα. Εγω, εντωμεταξυ, δεν παιρνω θεση για την υπαρξη η μη ζωης στο διαστημα, ουτε εχω τετοιες γνωσεις και ουτε με ενδιαφερει το αντικειμενο. Αλλο πραγμα ηθελα να θιξω, επειδη το ειδα γραμμενο ετσι ελαφρα τη καρδια. Μελετη η ερευνα κανουν συγκεκριμενοι ανθρωποι, σε συγκεκριμενες συνθηκες και με συγκεκριμενη μεθολογια για να καταληξουν σε εμπεριστατωμενα και τεκμηριωμενα συμπερασματα. Ολοι εμεις, οι ασχετοι, απλα διαβαζουμε "πραγματα" για ενα αντικειμενο που μας ενδιαφερει. Η μερα με την νυχτα. Οι Ραμανουτζαν που προκυπτουν σε καποια επιστημονικα πεδια ειναι σπανιοτατοι, και μιλαμε για τεραστια μυαλα. Δλδ να προσπαθουμε 10 ασχετοι να αποδειξουμε η να καταρριψουμε την υπαρξη UFO χρησιμοποιωντας το λιγοτερο κουτσουρεμενες γνωσεις επι του θεματος και οποιαδηποτε αλλη ασχετη γνωση υπαρχει στο μυαλο μας, ειναι ανουσιο εως και γελοιο. Θα κανουν την επιτροπη οι μαστορες και θα αποφανθουν οπως πρεπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Waiss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/11/2022 στις 3:25 ΜΜ, Clytoceyx είπε Προφανως και αν εσυ δεν ειχες ιντερνετ, δεν θα ειχες κανει αρκετα μεγαλο μερος της "ερευνας" σου. Και στη ουφολογια και στα αλλα θεματα με τα οποια, απλα, περνας τον χρονο σου. Οχι, δεν θα μπορουσα να σου απαντησω. Ομοιως, δεν θα μπορουσα να σου απαντησω και τι σημαινουν τα αρχικα ΕΝΕΔΕΠ, ετσι στην τυχη. Και λοιπον; Δεν διαφωνω. Παντως, απο δηλωσεις καποιων λαοπροβλητων αστροφυσικων, δεν ειχα δει αρνηση πανω στο θεμα. Το αντιθετο θα ελεγα. Αλλιως, πιστευω, δεν θα ειχαμε στειλει τοσα τσανταλα-μανταλα στο διαστημα που δειχνουν τι ειναι ο ανθρωπος, η γη, καποια εργα του πολιτισμου μας κοκ. Απλα υποθετω, απορριπτουν τα στερεοτυπικα/συνομοσιολογικα περι μικρων πρασινων ανθρωπακιων που εχουν φετιχ με καποιες κοιλοτητες του σωματος μας, κανουν απαγωγες και αλλα μυστηρια κολπα. Εγω, εντωμεταξυ, δεν παιρνω θεση για την υπαρξη η μη ζωης στο διαστημα, ουτε εχω τετοιες γνωσεις και ουτε με ενδιαφερει το αντικειμενο. Αλλο πραγμα ηθελα να θιξω, επειδη το ειδα γραμμενο ετσι ελαφρα τη καρδια. Μελετη η ερευνα κανουν συγκεκριμενοι ανθρωποι, σε συγκεκριμενες συνθηκες και με συγκεκριμενη μεθολογια για να καταληξουν σε εμπεριστατωμενα και τεκμηριωμενα συμπερασματα. Ολοι εμεις, οι ασχετοι, απλα διαβαζουμε "πραγματα" για ενα αντικειμενο που μας ενδιαφερει. Η μερα με την νυχτα. Οι Ραμανουτζαν που προκυπτουν σε καποια επιστημονικα πεδια ειναι σπανιοτατοι, και μιλαμε για τεραστια μυαλα. Δλδ να προσπαθουμε 10 ασχετοι να αποδειξουμε η να καταρριψουμε την υπαρξη UFO χρησιμοποιωντας το λιγοτερο κουτσουρεμενες γνωσεις επι του θεματος και οποιαδηποτε αλλη ασχετη γνωση υπαρχει στο μυαλο μας, ειναι ανουσιο εως και γελοιο. Θα κανουν την επιτροπη οι μαστορες και θα αποφανθουν οπως πρεπει. Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα για αρχή. Άλλο πράγμα η έρευνα κι άλλο πράγμα η μελέτη. Και όταν λέμε έρευνα, για τι είδους έρευνας μιλάμε; Επιστημονική έρευνα; Δημοσιογραφική έρευνα; Διδακτορική έρευνα; Αστυνομική/ντετεκτιβίστικη έρευνα; Αρχαιολογική έρευνα; Προφανώς λοιπόν και δεν κάνω έρευνα, ούτε είμαι κάποιος "ερευνητής" σαν αυτούς που αυτοαποκαλούνταν ως "ερευνητές", έβγαιναν κάποτε στα κανάλια κι εξιστορούσαν μυθιστορήματα για ομάδες Ε και από μηχανής θεούς. Από την άλλη μεριά, μελετάω σημαίνει διαβάζω, ενημερώνομαι και ψάχνω να βρω παλιές αλλά και νέες πληροφορίες για κάποιο topic που με ενδιαφέρει. Είναι εντελώς εγκυκλοπαιδική μελέτη. Κι επειδή σου αρέσει να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, την μελέτη πάνω σε αυτό το ζήτημα την κάνω διαβάζοντας ότι μπορούσα, από όπου μπορούσα, από τις αρχές περίπου της δεκαετίας του '90, που όχι ίντερνετ και διαδίκτυο δεν ήξερα τι είναι, αλλά ούτε καν mega drive. Φυσικά εννοείται ότι διάβασα και πολλές μπαρούφες, αλλά με τον καιρό αποκτάς την διάκριση και ζεχωρίζεις τους σοβαρούς από τους τσαρλατάνους. Το διαδίκτυο πολύ μετά (2008-2009) μπορεί να μου έδωσε νέο υλικό μελέτης, που πολλές φορές όμως δεν ήταν ακριβές και παραπηληροφορούσε. Οπότε τα βασικά βήματα τα έκανα πολύ πριν από αυτό. Επομένως το γεγονός ότι δεν ξέρεις να απαντήσεις στο τι σημαίνουν τα αρχικά της NASA, δείχνει ξεκάθαρα, πως είσαι ανενημέρωτος για το topic, προφανώς επειδή δεν σε ενδιέφερε ποτέ και προσπάθησες με εξυπνακίστικο τρόπο να γελοιοποιήσεις καταστάσεις και πρόσωπα. Αυτό που λέγαμε παραπάνω δηλαδή ως επιστημονίσκος σκεπτικιστής. Κι όχι, το "επιστημονίσκος" σαν όρος δεν πάει σε αυτόν που έχει όντως επιστημονικές γνώσεις και σπουδές, αλλά σε αυτόν που θέλει να το παίζει επιστήμονας, όπως όλοι εκεί έξω φυσικά που τάχα "ξέρουν" από ποδόσφαιρο, ξέρουν από πολιτική, ξέρουν από επιστήμες, ξέρουν από ιστορία και τελοσπάντων ξέρουν λίγο απ' όλα, βυθισμένοι στην βολικότητα και την άνεση του καναπέ τους. Όσο για τους επιστήμονες αλλά και τους λαοπρόβλητους αστροφυσικούς, έχω περιγράψει είτε σε αυτό το thread είτε σε κάποιο παρόμοιο, ποιο ήταν το άφηγημα τους παλιότερα και ποιο είναι τώρα. Ένας λαοπρόβλητος είναι κι ο Neil deGrass Tyson, που στις περισσότερες περιπτώσεις πάντα προσπαθούσε να διαψεύσει γεγονότα και καταστάσεις. Θες να μου πείς ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δέχεται τα UFO's ως υπαρκτό φαινόμενο; Mην κοιτάς τώρα τα δύο τελευταία χρόνια που συζητιέται σοβαρά από το Πεντάγωνο σαν ζήτημα και για λόγους εθνικής ασφάλειας συν τοις άλλοις. Κοίτα πριν από αυτό. Αντίστοιχα βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν επιστήμονες που μιλούσαν ανοιχτά για το ζήτημα, με τον κίνδυνο πολλές φορές να χάσουν τις έδρες τους από μεγάλα πανεπιστήμια, χρηματοδοτήσεις και κονδύλια. Φυσικά εγώ μελετώντας, μπορώ να σου αραδιάσω καμιά εκατοστή ονόματα τέτοιων επιστημόνων, αντίθετα με κάποιον που δεν ξέρει ποια είναι η ιστορία των UFO's και του παρασκηνίου τους, που δεν ξέρει τι σημαίνει NASA, που δεν ξέρει ποιος ήταν ο John Mack, που δεν ξέρει ποιος ήταν ο Allen Hynek, ποιος ήταν ο Stanton Friedman, ποιος ο Donald Keyhoe η o Philip J. Corso. Οπότε παύει και η συζήτηση πλέον να έχει νόημα. Είναι το κλασσικό βαρύγδουπο επιχείρημα του "η επιστήμη λέει". Έτσι γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρει κάποιος τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα αυτής της κυρίας "επιστήμης", επειδή το είπε η "επιστήμη", πάει και τελείωσε. Για το αν θα αποφανθούν "οι μάστορες" της επιτροπής της NASA, κράτα μικρό καλάθι. Βάζω στοίχημα από τώρα για το τι συμπεράσματα θα βγάλουν, αν δεν επαναληφθεί η ιστορία με projects τύπου Sign, Grudge και project Blue Book. Η NASA, που εκμεταλλεύτηκε του ενθουσιασμό του κόσμου, που του έλεγε θα πάμε σε άλλους κόσμους, σε άλλους πλανήτες, θα πάμε να βρούμε εξωγήινους, αλλά όταν έβρισκε εξωγήινους η σημάδια τους, τα δικαιολογούσε με γελοίες δικαιολογίες. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από Waiss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα