chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Βγάλε το repeater, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό ευθύνεται για όλα τα προβλήματα
atssssss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Και μετά στο πάνω όροφο πως θα έχω internet; Αυτό πρακτικά δίνει internet σε όλο το πάνω όροφο. Στον κάτω όροφο πρακτικά είναι μόνο το router... Είναι το τηλέφωνο εκεί, αλλά στο router κατευθείαν δεν συνδέεται τίποτα άλλο πέρα από το repeater... Όπως είπα καλώδιο δεν γίνεται να περάσω..
nikοs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λαθος Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από nikοs
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, atssssss είπε Και μετά στο πάνω όροφο πως θα έχω internet; Αυτό πρακτικά δίνει internet σε όλο το πάνω όροφο. Στον κάτω όροφο πρακτικά είναι μόνο το router... Είναι το τηλέφωνο εκεί, αλλά στο router κατευθείαν δεν συνδέεται τίποτα άλλο πέρα από το repeater... Όπως είπα καλώδιο δεν γίνεται να περάσω.. έχω γράψει πιο πίσω πια είναι η λύση που την έχω στα 4 χρόνια τώρα και πότε δεν με έχει απασχολήσει. Τα repeater μόνο ζημιά κάνουν και χάνεις την μισή ταχύτητα. 1
nikοs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δες μήπως κάποιο Ethernet είναι διπλό κουμπωμένο επάνω στο router,ap ή repeater και δημιουργεί conflict .Άσε dchp να δίνει μόνο το ρουτερ σου, βάλε dchp σε ολα τα τερματικά σου μήπως και κάπου έχεις πέσει πάνω στην ip των συσκευών σου.
Finn Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μου έτυχε φέτος σκηνικό με repeater που βρηκα σε εγκατάσταση, με τον ιδιοκτήτη να είναι ανένδοτος στο να περαστεί καλώδιο, να το σετάρω να μοιράζει νετ κανονικά και το βράδυ να μη παίζει ενώ φαίνεται connected. Long story short, τα repeaters είναι ότι πιο άχρηστο έχει βγει στα δικτυακά προΪόντα. Κοίταξε καλύτερα μια λύση mesh αν δε μπορείς να τραβήξεις καλώδιο. 1
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Η λύση mesh είναι μονόδρομος, δεν την πρότεινα γιατί ανεβαίνει οικονομικά, βέβαια ξεμπαιρδευεις μια και καλή.
atssssss Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω για mesh και μάλλον προς τα εκεί θα πάω που λέτε... Απλά και με τον repeater τόσα χρόνια λειτουργούσε μία χαρά χωρίς θέμα... Τελευταία έχει αρχίσει αυτά τα κόλπα... Τώρα μετά από λίγο με τις ρυθμίσεις που έχουμε πει παραπάνω χάνουν τις IP και παίρνουν dummy.. Βέβαια μου κάνει και κάτι άλλο κουλό πλέον που δεν το έκανε πριν.. Όντας σε dummy IP, internet έχει και μπαίνει σε κάποιες σελίδες και σε κάποιες άλλες όχι... Είναι καινούργιο γνώρισμα αυτό. Αλλά όπως και να έχει πάλι με reboot του repeater όλα φτιάχνουν (για λίγο....)
alxnt Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, atssssss είπε Απλά και με τον repeater τόσα χρόνια λειτουργούσε μία χαρά χωρίς θέμα... Τελευταία έχει αρχίσει αυτά τα κόλπα... Τώρα μετά από λίγο με τις ρυθμίσεις που έχουμε πει παραπάνω χάνουν τις IP και παίρνουν dummy. Δοκίμασε να του κάνεις reset αν δεν του έχεις κάνει ήδη. 23 λεπτά πριν, atssssss είπε Όντας σε dummy IP, internet έχει και μπαίνει σε κάποιες σελίδες και σε κάποιες άλλες όχι... Λογικά επειδή είναι κασαρισμένες.
atssssss Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Όχι... Τις ανοίγει κανονικά... Π.χ. gmail δεν ανοίγει, sport-fm επίσης. Τα άλλα τα περισσότερα τα ανοίγει κανονικά (όχι ιστορικό, real time)
Gogotsa Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Αν εχει dummy ip κατι παιζει με το repeater ή την αποσταση που παιρνει.
atssssss Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά repeater και βγάζουν το ίδιο θέμα... Η απόσταση είναι ακριβώς πάνω κάτω... Στο 2,4 σήμα βγάζει high, στο 5 βγάζει medium
alxnt Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, atssssss είπε έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά repeater και βγάζουν το ίδιο θέμα... Η απόσταση είναι ακριβώς πάνω κάτω... Στο 2,4 σήμα βγάζει high, στο 5 βγάζει medium Μήπως επειδή παίζεις σε 2 μπάντες δε λειτουργεί σωστά το band steering. Αν θες δοκίμασε να κλείσεις την 5αρα και να δεις πως πάει. Στη θέση σου θα τα είχα κάνει όλα reset και ξαναστήσιμο.
atssssss Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Τι είναι το band steering; Εννοείται όλα τα έχω κάνει reset κατά καιρούς... Με 3 διαφορετικά repeaters βγαίνει το ίδιο θέμα (θέλουν συχνά restart για να λειτουργούν) Πήρα ένα speed home wifi από εδώ που είναι ο extender που δίνει η Cosmote που νόμιζα λανθασμένα πως θα έπαιζε με το Speedport Plus (αλλά δυστυχώς παίζει με τα speedport smart)... Αγόρασα της xiaomi το repeater (1200), αλλά και αυτό, θέλει restart τακτικά για να λειτουργεί (που δυστυχώς χωρίς web interface, αναγκάζομαι να το βγάζω από την πρίζα συνέχεια). Έβαλα το παλιό tp-link που είχα (που είναι single band) που και αυτό βγάζει τα θεματάκια του, αλλά το web interface βολεύει αρκετά. Για συσκευή δίπλα στο modem για mesh, δυστυχώς γκρινιάζει τρομερά ο αδερφός μου που είναι στον κάτω όροφο και δε νομίζω να το δεχτεί... Το να ζήταγα αλλαγή modem, επειδή είναι στο όνομα μου, είναι μια επιλογή, αλλά δεν ξέρω τι και πόσο θα λειτουργήσει και αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα