Gogotsa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) H 169 ειναι dummy και δε τη δινει κανενας. Πιθανον να εχεις πολλα μηχανακια και να τερματιζει το ρουτερ σου και να κολλαει. Εγω στη θεση σου θα εφτιαχνα και δευτερο dhcp server στο ΑΡ για να μοιραζω τις διευθυνσεις μου ή θα επαιρνα ενα ρουτερ της προκοπης. Οπως και εχω παρει. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από Gogotsa
alxnt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ανέβασε screenshot από τα lan settings και των 3 συσκευών. Το πρόβλημα στο έκανε ξαφνικά; Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από alxnt
atssssss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Για router το σκεφτόμουν και είχα και παλαιότερα, αλλά μέχρι τώρα έκανα την δουλειά μου άνετα... Δεν ξέρω τι γίνεται τον τελευταίο καιρό και δεν.. Είχα ένα repeater της TP-Link απλό και λειτουργούσε μία χαρά 2-3 χρόνια τώρα και άρχισε να μου κάνει αυτά. Έβαλα ένα πιο νέο repeater της TP-Link στην θέση του και μου κάνει ακριβώς τα ίδια. Σκεφτόμουν πιο πολύ να πάρω ένα repeater fritz. Αν στις συσκευές δώσω μόνος μου IP, λειτουργούν normal. Αυτόματα μέτα από κάποια στιγμή χάνουν την IP τους και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ανεβάζω τις ρυθμίσεις από το router, το repeater και το access point
alxnt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Στα settings δε φαίνεται κάτι παράξενο. Το μόνο, ίσως, που κανονικά δεν έπρεπε να επηρεάζει είναι το pool στο ρουτερ που το ξεκινάς από 2, να το ξεκίναγες από 4 αφού τη 2 και την 3 την έχεις δώσει static. Από εκεί και πέρα θα σ έλεγα να βγάλεις για λίγο μια το repeater και μια το ap για να καταλάβεις ποιο προκαλεί το πρόβλημα. Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το repeater δίνει στο ap. Μπορείς να τα αντιστρέψεις; Τέλος, ένα reset και στις 3 συσκευές ίσως να βοηθούσε αν δεν βγάλεις άκρη. 2
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κακώς έχεις το ρούτερ να μοιάζει από 192.168.1.2 από την στιγμή που έχεις βάλει στατικές πρέπει να το αλλάξεις, βάλε το 192.168.1.10 . Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από chios 1
atssssss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Το router είναι στον κάτω όροφο, αφού εκεί είναι και το τηλέφωνο. Ακριβώς από πάνω (στον πάνω όροφο), είναι ο repeater. Αυτός ενσύρματα (με ένα switch ενδιάμεσα), δίνει σε έναν σταθερό υπολογιστή και στο access point. Και ασύρματα συνδέονται είτε στο AC, είτε στο repeater, laptop, κινητά κλπ Τι αντιστροφή εννοείς; Να κάνω το dlink σαν repeater και το tp-link σαν access point. Νομίζω όταν πήρα το dlink το είχα κάνει και δεν ήμουν ικανοποιημένος με κάτι (με το σήμα ήταν ή δεν θυμάμαι) Και στο Dlink και στο TP-Link έχω τα τελευταία εργοστασιακά τους firmware. Σκεφτόμουν για custom, αλλά λέω αν πάρω κάτι καλύτερο να το κάνω... Δεν ξέρω γιατί γίνεται...
alxnt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Εννοούσα να έβαζες το ap καλωδιακά μετά το ρουτερ και το repeater να έπαιρνε από αυτό, αλλά έχεις 2 ορόφους και δε γίνεται. Μόνο αν έβαζες και power line για να συνδέσεις τους 2 ορόφους. Το switch μήπως είναι managed και έχεις τπτ vlans μέσα; Βγάλε για λίγο το ap. Μετά κάνε την αντίστροφη που είπες, δλδ το ap ως repeater αλλά πάλι μόνο του και δες. Έτσι μπορεί να εντοπίσεις αν κάποιο από τα 2 δημιουργεί το θέμα. Έχεις παρατηρήσει μήπως τα περίεργα τα κάνει όταν μπαίνει κάποια συσκευή στο δίκτυο; (Τα repeater δίνουν μισό bandwidth στις συσκευές.)
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Όπως λέει και ο φίλος από πάνω κακώς έχεις βάλει repeater σου ρίχνει την ταχύτητα στο μισό, καλύτερα βάζεις κάποιο access point σε λειτουργία client και από εκεί καλώδιο για switch και access point
Gogotsa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω θα εβαζα dhcp το ρουτερ 5 ή 10-99 (αναλογα με το ποσα πισια θα σεταρω στο μελλον με στατικ), το ΑΡ 100-199 και το ρεπητερ 200-250 και δε νομιζω οτι θα ξαναειχα προβλημα. Αυτο για να μη τραβαει το ρουτερ ολο το dhcp αλλα να μοιραζεται Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από Gogotsa 1
atssssss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Έχουν διαφορετικό ρεύμα οι όροφοι, οπότε ενσύρματα δεν μπορώ να δώσω internet πάνω. Για αυτό και έχω και το repeater που πρακτικά δίνει σε όλο τον πάνω όροφο... Όχι απλό switch είναι...
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, atssssss είπε Έχουν διαφορετικό ρεύμα οι όροφοι, οπότε ενσύρματα δεν μπορώ να δώσω internet πάνω. Για αυτό και έχω και το repeater που πρακτικά δίνει σε όλο τον πάνω όροφο... Όχι απλό switch είναι... Δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο ρεύμα, απλό καλώδιο ethernet θα ρίξεις στον κάτω όροφο, επίσης το repeater με τι σήμα πιάνει;; Αν είναι χαμηλό και χάνει την σύνδεση είναι λογικό να μην δίνει ip
alxnt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, chios είπε Δεν χρειάζεται να έχουν το ίδιο ρεύμα Μάλλον το λεει επειδή ανέφερα power line. 1
eliasbats Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Πρέπει να εξαιρεθούν οι διευθύνσεις που χρησιμοποιείς για static και να μην ανήκουν στο range του DHCP server
chios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, eliasbats είπε Πρέπει να εξαιρεθούν οι διευθύνσεις που χρησιμοποιείς για static και να μην ανήκουν στο range του DHCP server Το έχω αναφέρει από τα βασικά είναι αυτό, αλλά δεν απάντησε τι έχει κάνει, δε θα σκάσουμε κιόλας.
atssssss Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Καλώδιο δεν μπορώ να πετάξω μεταξύ των ορόφων. Αυτό θα ήταν η πιο εύκολη λύση και στην θέση του repeater θα έβαζα ένα switch. Έδωσα στο router να δίνει από 192.168.1.4 και μετά αφού 192.168.1.2 παίρνει ο repeater και 192.168.1.3 το AC. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παθαίνει γενικά ξαφνικά....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα