Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Δεν ξέρω τι γίνεται τελευταία στο δίκτυο μου, αλλά ξαφνικά βλέπω οι συσκευές (σταθερός υπολογιστής, laptop, κινητά κλπ), σταματάνε να έχουν internet και βλέπω έχουν IP του στυλ 169.254.60.ΧΧ, αντί του 192.168.1.ΧΧ

Αν τους δώσω εγώ IP, π.χ. 192.168.1.11, λειτουργούν πάλι σωστά.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως παίρνουν την άλλη IP.

Η τοπολογία του δικτύου μου και εκεί που έχω θέμα, είναι στις συσκευές που παίρνουν νετ στον πάνω όροφο μετά το repeater.

Αν κάνω restart το repeater πάλι αρχικά παίρνουν σωστή IP.

Το DHCP στο repeater, το έχω στο auto, αλλά είναι συνήθως στο off αυτόματα

dhcp.jpg.fe7e8a98c8023b9466236b0e09453719.jpg

Στο δίκτυο μετά τον repeater, έχω άλλο ένα repeater, αλλά όχι στην λειτουργία repeater, παίρνει ενσύρματα από το repeater και λειτουργεί σαν access point.

Στο repeater το έχω αλλάξει, με άλλα 2 διαφορετικά (TP-Link και τα 2, ένα με 2 μπάντες wi-fi και ένα μόνο με 2,4).

Το access-point είναι D-Link

Το βασικό router που είναι στον κάτω όροφο είναι το Speedport Plus

Σας ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται conflict γιατί έχεις πολλούς dhcp servers και μοιράζουν από το ιδιο subnet.Γιατί δεν αφήνεις μόνο 1 dhcp server; Άσε μόνο το speedport. Αλλιώς αμα θες περισσότερα subnets άλλαξε κάποιο από τα 2.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.

Το θέμα είναι πως είναι κλειστοί....

Εννοώ δεν δίνουν IP αυτοί...

Και αυτή την IP που παίρνουν (169.254.60.ΧΧ), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την παίρνουν...

Από το auto θα το πάω στο off τα dchp στο repeater (αν λειτουργούσε θα έδινε 192.168.1.100 και πάνω βέβαια)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, atssssss είπε

Το θέμα είναι πως είναι κλειστοί....

Εννοώ δεν δίνουν IP αυτοί...

Και αυτή την IP που παίρνουν (169.254.60.ΧΧ), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την παίρνουν...

Από το auto θα το πάω στο off τα dchp στο repeater (αν λειτουργούσε θα έδινε 192.168.1.100 και πάνω βέβαια)

Παίρνει το repeater apipa;

Δημοσ.

Χίλια συγγνώμη... Τι σημαίνει apipa;

Δε νομίζω πάντως...

Εντωμεταξύ έκλεισα το DHCP (δεν έκανα restart στο repeater (αν και είναι off από το auto το DHCP) και έδωσα να πάρει αυτόματα πάλι ο υπολογιστής IP και πάλι πήρε μόνος του άσχετη IP 169.254.199.75

Επίσης να πω πως συνέβαινε συχνά, εκεί που υπήρχε κανονικά net, ξαφνικά να το έχανε, να έμπαινα στο interface του repeater (192.168.1.2) να έκανα restart και να ξαναλειτουργούσε πάλι, μέχρι να ξαναχάσει το net.

Εκεί μάλλον δεν έχανε ip υποθέτω, αφού έμπαινα στο interface του router (και εκεί συνδεόταν κανονικά και οι ενδείξεις του ήταν πως έπαιρνε κανονικά net από το speedport κάτω και στις 2 μπάντες).....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, atssssss είπε

Χίλια συγγνώμη... Τι σημαίνει apipa;

Δε νομίζω πάντως...

Εντωμεταξύ έκλεισα το DHCP (δεν έκανα restart στο repeater (αν και είναι off από το auto το DHCP) και έδωσα να πάρει αυτόματα πάλι ο υπολογιστής IP και πάλι πήρε μόνος του άσχετη IP 169.254.199.75

APIPA

Ναι κανε το off και μετα restart.

Για να καταλάβεις τι γίνεται:

Έχεις ένα dhcp server στο router σου και έχεις κι άλλο ένα dhcp server στο repeater.
Αυτά είναι στο ίδιο subnet(192.168.1.0/24).
Αυτό σημαίνει οτι το router σου μοιράζει κάποιες IP και το ίδιο κάνει και το repeater. Επειδή είναι στο ιδιο subnet που σ είπα πριν, μάλλον τυχαίνει και μοιράζουν τις ίδιες IP και έτσι δημιουργείται conflict όπως σου είπα πιο πάνω.
Δλδ 2 συσκευές π.χ έχουν πάρει την ιδια IP και καταλήγει το σύστημα να δίνει apipa.

Στο repeater εχεις σίγουρα static;

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.

Στο repeater δεν είχα static...

Συνήθως έπαιρνε την 192.168.1.2

Τώρα του την έδωσα να την έχει πάντα αυτή.

Μετά το restart παρατήρησα πως 1 κινητό που ήταν κατευθείαν συνδεδεμένο στο repeater δεν έπαιρνε σωστή ip (έπαιρνε 169.....)

Στο Access Point της D-Link δεν βρήκα κάπου στο interface να του δώσω static ip (τώρα έχει την 192.168.1.5).

Επίσης δεν είδα να έχει επιλογή on/off σε DCHP

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, atssssss είπε

Στο repeater δεν είχα static...

Συνήθως έπαιρνε την 192.168.1.2

Τώρα του την έδωσα να την έχει πάντα αυτή.

Σωστά

Μετά το restart παρατήρησα πως 1 κινητό που ήταν κατευθείαν συνδεδεμένο στο repeater δεν έπαιρνε σωστή ip (έπαιρνε 169.....)

Κλείσε το wifi του για μισό λεπτό και άνοιξε το πάλι να δεις τι θα πάρει.

Στο Access Point της D-Link δεν βρήκα κάπου στο interface να του δώσω static ip (τώρα έχει την 192.168.1.5).

Επίσης δεν είδα να έχει επιλογή on/off σε DCHP

Ποιο μοντέλο είναι;

Επιπλέον στο repeater σου δες αμα μπορείς να κάνεις reserve μια ip για το AP.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.

dlink.jpg.a310af9f12747e1405ac54a35b31e5d4.jpg

To iphone μετά από το μισό λεπτό που μου είπες πήρε ip 169 πάλι σε άλλη subnet (255.255.0.0, ενώ τα άλλα είναι 255.255.255.0).

Αυτό για την reserve ip πως γίνεται;

Χίλια συγγνώμη, άσχετος και πραγματικά χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, atssssss είπε

dlink.jpg.a310af9f12747e1405ac54a35b31e5d4.jpg

To iphone μετά από το μισό λεπτό που μου είπες πήρε ip 169 πάλι σε άλλη subnet (255.255.0.0, ενώ τα άλλα είναι 255.255.255.0).

Αυτό για την reserve ip πως γίνεται;

Χίλια συγγνώμη, άσχετος και πραγματικά χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια

https://eu.dlink.com/fi/fi/-/media/consumer_products/dap/dap-1620/manual/dap_1620_a1_manual_v1_00_eu.pdf

Σελίδα 34 δείχνει πως το γυρνάς σε static.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, atssssss είπε

Ήταν μπροστά στα μάτια μου και δεν το είχα δει...

Χίλια ευχαριστώ

Παίζει σωστά τώρα;

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής έτσι δείχνει..

Όμως πάντα μετά το restart του repeater, όλα αρχικά λειτουργούν σωστά και ξαφνικά αρχίζουν και τρελαίνονται....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...