Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία σε βενζινάδικο για κλοπή(;) στην ποσοτητα

geodimis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Corsa Ε 1.2 εδώ και 3 χρόνια. 9/10 φορές γεμίζω από λαμπάκι σε 1-2 συγκεκριμένα βενζινάδικα με μέγιστη ποσότητα 39-42 lt. (50 γεμίσματα περίπου στα 15 χρόνια όλα καταγεγραμμένα). 
Πρόσφατα αναγκάστηκα να γεμίσω σε άλλο βενζινάδικο 2 φορές γιατί έκλεισε αυτό που έβαζα συνήθως:

Την 1η φορά έγραψε 45 λίτρα και σήμερα 44, νούμερα που δεν έχω δει ποτέ εκτός από το 44 άλλη μια φορά σε βενζινάδικο που ήταν «γνωστό» για άπατες.

Τα γεμίσματα δεν ήταν από προχωρημένο λαμπάκι (το πολύ 5-10χλμ από την 1η ειδοποίηση) ενώ έχω αφήσει μια φορά επίτηδες να δω ποσά βγάζω θεωρητικα εντός πόλης μέχρι το 2ο λαμπάκι (αναβοσβήνει), περίπου 30km  

Υπαρχει άραγε δυνατότητα επίσημης καταγγελίας όταν το manual του κατασκευαστή δίνει μέγιστη χωρητικότητα ρεζερβουάρ 45 λίτρα;

Την 1η φορά που μανουριασα λίγο σχεδόν παρεξηγήθηκε η ιδιοκτήτρια σε φάση μας σκίζουν στους ελέγχους καθημερινά κι έχω και σένα να μου λες ότι κλέβω. 

Επεξ/σία από geodimis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ακόμα και με την απόδειξη που γράφει τα λίτρα και την ώρα του ανεφοδιασμού, δε γράφει σε ποιο όχημα μπήκε το καύσιμο, οπότε δεν αποδεικνύεται τίποτα. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ότι "η απόδειξη ανεφοδιασμού υπ' αριθμόν 00000000, αφορά το όχημα με πινακίδα ΑΑΑ-0000". Για να 'χεις τη δυνατότητα να κάνεις το οτιδήποτε έπρεπε να γίνει καταγραφή από την αστυνομία επιτόπου.

• Like 1

Αχ τι μου θύμησες...

Μεγαλο βενζινάδικο στα Τρίκαλα, επάνω στον δρόμο Λάρισας-Τρικάλων, με ρεζερβουάρ 38 λίτρων με φουλαρε με 44 λίτρα......!!!

Θαύμα Χριστιανοί 

Νομίζω ότι απλά δεν πρέπει να ξαναπάς στο εν λόγω πρατήριο. Ρε πού έχουμε μπλέξει. Ή που θα κλέβουν στην ποσότητα ή που θα βάζουν νοθευμένο ή και τα δυο μαζί. Το να πετύχεις σωστό πρατήριο μοιάζει εξαίρεση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ωστόσο δεν έχουν και πολλά όπλα στα χέρια τους οι καταναλωτές πέρα από το να καταγγείλουν τις υποψίες τους ή τα γεγονότα (επώνυμα ή ανώνυμα) στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο Συνήγορο του Καταναλωτή, σε οποιαδήποτε οργάνωση καταναλωτών ή στην περιφέρεια."

https://www.ieidiseis.gr/energeia/151024/nothevmeni-venzini-ti-na-kanete-poy-ginetai-kataggelia

κανε και μια κριτικη στο  γοογλε 

Επεξ/σία από Tsino
  • Like 1

Οι μετρήσεις που έκανες, έχουν ελάχιστες αποκλίσεις. Είναι ένδειξη αλλά όχι απόδειξη. Αν θες να βεβαιωθείς ότι ίσως έχεις δίκιο, διάβασε κριτικές στο Google maps που ειναι αρκετα αξιόπιστο αν υπάρχει το ανάλογο πλήθος κριτικών. Αν κλέβει σίγουρα και άλλοι θα το έχουν παρατηρήσει και γράψει. 

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις καταγγελία στο  τηλεφωνικό κέντρο 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο Συνήγορο του Καταναλωτή, σε οποιαδήποτε οργάνωση καταναλωτών ή στην περιφέρεια.

• Like 1

4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Οι μετρήσεις που έκανες, έχουν ελάχιστες αποκλίσεις. Είναι ένδειξη αλλά όχι απόδειξη. Αν θες να βεβαιωθείς ότι ίσως έχεις δίκιο, διάβασε κριτικές στο Google maps που ειναι αρκετα αξιόπιστο αν υπάρχει το ανάλογο πλήθος κριτικών. Αν κλέβει σίγουρα και άλλοι θα το έχουν παρατηρήσει και γράψει. 

Γνωρίζω ότι είναι ένδειξη και όχι απόδειξη, μηχανικός είμαι. Όσο για το google σε τέτοια θέματα οι κριτικές είναι συνήθως επιπέδου "α νοθεύει γιατί το αυτοκίνητο δεν τραβάει, ά με κλέβει γιατί έβγαλα 0,5km λιγότερο στο γέμισμα / έχει την καλύτερη 100άρα γιατί έκανα 0-100 σε 0,1 sec λιγότερο απότι ότι συνήθως"

Δεν παύει να είναι ισχυρή ένδειξη όμως γιατί δε γίνεται σε 50 γεμίσματα να μην  έχω δει πάνω απο 41-42 λίτρα και να τα βλέπω τώρα 2 σερί φορές.

Anyway νομίζω ότι αν περνούσε την προδιαγραφή χωρητικότητας του ρεζερβουάρ θα είχε άλλο νόημα η συζήτηση. Πάντως με 1 και 2 λίτρα (αποδεδειγμένα) αποκλείεται να κυκλοφορεί οποιδήποτε αυτοκίνητο.

• Like 1

15 ώρες πριν, geodimis είπε

Υπαρχει άραγε δυνατότητα επίσημης καταγγελίας όταν το manual του κατασκευαστή δίνει μέγιστη χωρητικότητα ρεζερβουάρ 45 λίτρα;

όχι , πρέπει να σου βάλει παραπάνω απο τη μέγιστη χωρητικότητα και να καλέσεις επιτόπου αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος

μπορείς να κάνεις καταγγελία φυσικά αν είσαι σίγουρος , αν έχει κάνει αρκετός κόσμος ίσως και κάνουν έλεγχο

Επιβεβαιωνω τα νουμερα σου, σε φουλαρισμα μεσοσταθμικα, παιρνει εκει γυρω στα 40λ απο οταν αναψει το λαμπακι (ρεζερβουαρ 45λτ)

Και σε εμενα ετυχε να αναγκαστω να μην βαλω απο το συνηθισμενο μου πρατηριο και σε αλλο πρατηριο να καμπυλωσουν τον χωροχρονο και να μου φουλαρουν 49,78λτ(!)😄

Τωρα τι μπορεις να κανεις? επι της ουσιας τιποτα. Απλα δεν ξαναπατας

Untitled.jpg.7ad9ebc7b947309cc24f18c24f6aad26.jpg

Το δικο μου εχει 45αρι ντεποζιτο.

Πανω απο 43 δεν εχω βαλει ποτε ,ακομα και εαν το εχω αφησει με τις αναθυμιασεις.Αν λοιπον μου βαλουν πανω απο 45 ,προσωπικα θα κανω το εξης:

Θα του πω: Φιλε εγω πληρωνω μεχρι 45 που παιρνει το αυτοκινητο. Αν δε σου αρεσει ρουφα τη βενζινη που εβαλες.

Αρα υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις. Ειναι σα να πηγαινεις στο οποιοδηποτε μαγαζι να παραγγελνεις 4 κομματια απο το Α και να σου δινουν 3.Θα τους πληρωσεις 4;

Και ας φωναξει αστυνομια.

• Like 1

Τι να πω και εγώ

Το αυτοκίνητο μου είναι 47 λίτρα αν το πας μέχρι τον λαιμό με υπομονή να φιγει ο αέρας το πας 50 λίτρα (δωκιμαστικε μια φορά μετά από αλλαγή αντλίας που είχαμε κάνει και καλού κακού πλήρες άδειασμα και καθάρισμα ντροοζιτου.

Που σημαίνει ακόμη και με θαύμα 50 λίτρα με ζωρι χωράνε.

Μία μέρα πάω με 1 γραμμή (λαμπάκι ανάβει περίπου όταν έχω μέσα 5 με 6 λίτρα περίπου που σημαίνει ένα 10 12 είχα το λιγότερο. Και που λέτε πάω και λέω γέμισε το....  Να μην πολύ τραβάω έβαλε μέσα 61 λίτρα.

Κόντεψα να μαλώσω μου λει αν θες κάλεσε αστυνομία εγώ είμαι οκ, και που κάλεσα τι έγινε? Μια καταγραφή και τέλος

22 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Τι να πω και εγώ

Το αυτοκίνητο μου είναι 47 λίτρα αν το πας μέχρι τον λαιμό με υπομονή να φιγει ο αέρας το πας 50 λίτρα (δωκιμαστικε μια φορά μετά από αλλαγή αντλίας που είχαμε κάνει και καλού κακού πλήρες άδειασμα και καθάρισμα ντροοζιτου.

Που σημαίνει ακόμη και με θαύμα 50 λίτρα με ζωρι χωράνε.

Μία μέρα πάω με 1 γραμμή (λαμπάκι ανάβει περίπου όταν έχω μέσα 5 με 6 λίτρα περίπου που σημαίνει ένα 10 12 είχα το λιγότερο. Και που λέτε πάω και λέω γέμισε το....  Να μην πολύ τραβάω έβαλε μέσα 61 λίτρα.

Κόντεψα να μαλώσω μου λει αν θες κάλεσε αστυνομία εγώ είμαι οκ, και που κάλεσα τι έγινε? Μια καταγραφή και τέλος

εκει απλά πληρώνεις τα 47 που γεμίζει και φεύγεις.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

εκει απλά πληρώνεις τα 47 που γεμίζει και φεύγεις.

Αυτό πήγα να κάνω και είπε ότι καλεί την αστυνομία, του είπα να καλέσει και όπως είπα ήρθε, μου είπε αφού αυτό λει το όργανο αυτό πρπει να πληρώσω και αν θέλω πάω δικαστικά και αν βρουν παραβίαση σου επιστρέφουν το ποσό.. Με λίγα λόγια σε κλέβουν και δεν μπορείς να κάνεις τπτ, το μόνο που μπορείς να μην ξανά πας εκεί

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Αυτό πήγα να κάνω και είπε ότι καλεί την αστυνομία, του είπα να καλέσει και όπως είπα ήρθε, μου είπε αφού αυτό λει το όργανο αυτό πρπει να πληρώσω και αν θέλω πάω δικαστικά και αν βρουν παραβίαση σου επιστρέφουν το ποσό.. Με λίγα λόγια σε κλέβουν και δεν μπορείς να κάνεις τπτ, το μόνο που μπορείς να μην ξανά πας εκεί

αφήνεις το όχημα εκεί και του βγάζεις τα 60 λίτρα να τα πάρει πίσω. Το θέμα είναι να έχεις χρόνο και όρεξη.

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...