Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Gigabyte Brix (BER3H)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής, περίεργο πρόβλημα με το νεοαποκτηθέν BRIX μου. Το mini-PC είναι συνδεδεμένο σε τηλεόραση για χρήση HTPC, μέσω HDMI καλωδίου. Όταν κλείνω την τηλεόραση, κλείνει και το pcάκι. Όταν ανοίγω την τηλεόραση, ανοίγει και το pcάκι. Το περίεργο είναι ότι ενώ αυτό πίστευα ότι είναι μια απλή ρύθμιση στο BIOS, δεν βρίσκω κάτι εκεί. Επιπρόσθετα δεν υπάρχουν επιλογές για προχωρημένους.

Έγινε σήμερα αντικατάσταση του παλαιού HTPC με το καινούργιο, χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση στην τηλεόραση, ούτε αλλάχθηκε κάποιο καλώδιο. Βρήκε το παλιό, μπήκε το καινούργιο. Έχω ψάξει όσο μπόρεσα και στο BIOS, αλλά και στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης χωρίς αποτέλεσμα. Κοίταξα να αναβαθμίσω το BIOS στο νεότερο που υπάρχει (F11 από την ιστοσελίδα της gigabyte), αλλά δεν βρίσκω τρόπο να το εγκαταστήσω. Το δικό τρέχει στο F9 το αποίο δεν είναι στην λίστα με τα διαθέσιμα BIOS. Διάβασα κάπου ότι μπορεί να οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι είναι στο ίδιο πολύμπριζο-surge protector. Άλλαξα πρίζα και το πρόβλημα παρέμεινε.

Μπορώ να δοκιμάσω άλλο καλώδιο HDMI, αλλά όχι άλλη HDMI θύρα στην τηλεόραση. Έχει μόνο δύο και η eARC είναι κατειλημμένη από soundbar. Δοκιμάστηκαν και οι δύο HDMI θύρες του μίνι-pcιού.

Είχα και παλαιότερα κάποια θέματα με τις HDMI θύρες, όπου όταν είχα ανοιχτό το PC, έχανε το επίγειο σήμα. Αν αποσύνδεα το καλώδιο επανερχόταν. Είναι στα σκαριά αγορά νεότερης τηλεόρασης, αλλά μέχρι τότε μπορώ κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες να δοκιμάσω σε δύο άλλες τηλεοράσεις αν το πρόβλημα υπάρχει και εκεί ή είναι θέμα της τηλεόρασης μου.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

MiniPC: BRIXs Extreme GB-BER3H-5300

TV: Sony KDL-48WD650

Soundbar: JBL Cinema SB350

HDMI cable: Ugreen 8K HDMI 2.1 HDMI 2.1 Braided Cable HDMI male - HDMI male 2m

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω η μαγική λέξη κλειδί είναι hdmi cec και θα το βρεις αν μη τι άλλο στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης

Απενεργοποίησε το

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

μολις το εγραφα με προλαβε ο νικ, οπότε ΔΕΝ ξαναγράφω το ίδιο. Το HDMI δίνει σήμα απο τη μια συσκευή στην άλλη, αν ειχες κονσολα πάλι το ίδιο θα γινόταν με τις συγκεκριμένες θύρες. Στην ΝΧ700 που έχω (sony) η μια θύρα είναι για τον σκοπό αυτό αλλά ευτυχώς δεν μου έκλεινε την τηλεόραση όταν ειχα το PS3 πάνω.

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το HDMΙ CEC το διάβασα σαν αίτιο του "προβλήματος" μου, αλλά δυστυχώς η τηλεόραση μου δεν βρίσκω να έχει αυτήν την επιλογή ακριβώς. Έχει το Bravia Sync, το οποίο λογικά κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς, αλλά δεν μου έχει επιλογή ενεργοποίησης - απενεργοποίησης. Θα το κοιτάξω καλύτερα αύριο βράδυ που θα έχω χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...