Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω μια λύση για να μπορούν οι τουρίστες που θα επισκέπτονται ένα σπιτάκι AirBnB να βλέπουν τηλεόραση από την πατρίδα τους ή έστω ένα ευρύτερο φάσμα καναλιών από αυτά που προσφέρονται στην Ελληνική επικράτεια.

Σχετικά με τις τηλεοράσεις, οι γνώσεις μου περιορίζονται στο να συνδέω κεραία, tv-box, και ρύθμιση ελεύθερων καναλιών. Δεν είχα, ούτε σκοπεύω (άμεσα τουλάχιστον) να αποκτήσω κάποια επιπλέον λύση από την απλή κεραία. Μου αρκεί η smart που έχω, δεν βλέπω tv εξάλλου.
Επίσης, το εν λόγω σπίτι δεν είναι δικό μου, είναι των πεθερικών, οπότε δεν γνωρίζω την περιοχή καλά.

Το σπίτι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή (Γαστούρι Κέρκυρας) και η κινητή τηλεφωνία πιάνει πολύ δύσκολα. Αν θυμάμαι καλά, Vodafone, Wind σχεδόν με τίποτα, αλλά Cosmote σε κάποιο σημείο έξω από το σπίτι πιάνει ικανοποιητικά (το αναφέρω για τυχόν προτάσεις λύσεων με κεραίες κινητής τηλεφωνίας).

Σε σχετική ερώτηση που έγινε, οι γείτονες έχουν βάλει Cosmote για ίντερνετ, αν καταλαβαίνω ότι έγινε σωστή συννενόηση.
(θα πάω σύντομα κι εγώ ο ίδιος από ένα κατάστημα εδώ στην Αθήνα να επιβεβαιώσω αν όντως έρχονται χάλκινες γραμμές τηλεφωνίας στην περιοχή).

Σε μια προσφορά του Γερμανού που πήραν οι δικοί μου, τους είπαν να βάλουν 50άρα γραμμή και Cosmote TV με 25€ περίπου ενώ (!) σε αντίστοιχη απο κατάστημα Cosmote τους είπαν ότι δεν έρχεται 50άρα και να βάλουν 24αρα και Δορυφορική Cosmote με 30€ περίπου.

Σκέφτομαι λοιπόν, μήπως δεν αξίζει καθόλου η Cosmote TV για την περίπτωσή μας, γιατί οι ξένοι δεν θα ενδιαφέρονται για τα προγράμματα που προσφέρουν, σίγουρα δεν θα έχει RIK, BCC, RTL, Deutche κλπ, σωστά;

Απεναντίας καλύτερα θα ήταν ίσως να έμπαινε μια δορυφορική. Δεν ξέρω όμως τι παίζει και που να κοιτάξω.. Δεν βρίσκω αναλυτικά κάπου για δορυφορικές και τα καταστήματα της περιοχής δεν αναφέρουν περισσότερα απο μια σύντομη περιγραφή "εγκαταστάσεις δορυφορικών πιάτων".

Δηλαδή απο προγράμματα τι παίζει; απο συνδρομές; μπορεί να αναλάβει μόνο ηλεκτρολόγος την εγκατάσταση και το στήσιμο ή πρέπει απαραίτητα να ξέρει και απο δορυφορικά πιάτα και σύνδεση;

Ευχαριστώ για τα φώτα σας!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ipnotistis είπε

Ψάχνω μια λύση για να μπορούν οι τουρίστες που θα επισκέπτονται ένα σπιτάκι AirBnB να βλέπουν τηλεόραση από την πατρίδα τους ή έστω ένα ευρύτερο φάσμα καναλιών από αυτά που προσφέρονται στην Ελληνική επικράτεια.

Σχετικά με τις τηλεοράσεις, οι γνώσεις μου περιορίζονται στο να συνδέω κεραία, tv-box, και ρύθμιση ελεύθερων καναλιών. Δεν είχα, ούτε σκοπεύω (άμεσα τουλάχιστον) να αποκτήσω κάποια επιπλέον λύση από την απλή κεραία. Μου αρκεί η smart που έχω, δεν βλέπω tv εξάλλου.
Επίσης, το εν λόγω σπίτι δεν είναι δικό μου, είναι των πεθερικών, οπότε δεν γνωρίζω την περιοχή καλά.

Το σπίτι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή (Γαστούρι Κέρκυρας) και η κινητή τηλεφωνία πιάνει πολύ δύσκολα. Αν θυμάμαι καλά, Vodafone, Wind σχεδόν με τίποτα, αλλά Cosmote σε κάποιο σημείο έξω από το σπίτι πιάνει ικανοποιητικά (το αναφέρω για τυχόν προτάσεις λύσεων με κεραίες κινητής τηλεφωνίας).

Σε σχετική ερώτηση που έγινε, οι γείτονες έχουν βάλει Cosmote για ίντερνετ, αν καταλαβαίνω ότι έγινε σωστή συννενόηση.
(θα πάω σύντομα κι εγώ ο ίδιος από ένα κατάστημα εδώ στην Αθήνα να επιβεβαιώσω αν όντως έρχονται χάλκινες γραμμές τηλεφωνίας στην περιοχή).

Σε μια προσφορά του Γερμανού που πήραν οι δικοί μου, τους είπαν να βάλουν 50άρα γραμμή και Cosmote TV με 25€ περίπου ενώ (!) σε αντίστοιχη απο κατάστημα Cosmote τους είπαν ότι δεν έρχεται 50άρα και να βάλουν 24αρα και Δορυφορική Cosmote με 30€ περίπου.

Σκέφτομαι λοιπόν, μήπως δεν αξίζει καθόλου η Cosmote TV για την περίπτωσή μας, γιατί οι ξένοι δεν θα ενδιαφέρονται για τα προγράμματα που προσφέρουν, σίγουρα δεν θα έχει RIK, BCC, RTL, Deutche κλπ, σωστά;

Απεναντίας καλύτερα θα ήταν ίσως να έμπαινε μια δορυφορική. Δεν ξέρω όμως τι παίζει και που να κοιτάξω.. Δεν βρίσκω αναλυτικά κάπου για δορυφορικές και τα καταστήματα της περιοχής δεν αναφέρουν περισσότερα απο μια σύντομη περιγραφή "εγκαταστάσεις δορυφορικών πιάτων".

Δηλαδή απο προγράμματα τι παίζει; απο συνδρομές; μπορεί να αναλάβει μόνο ηλεκτρολόγος την εγκατάσταση και το στήσιμο ή πρέπει απαραίτητα να ξέρει και απο δορυφορικά πιάτα και σύνδεση;

Ευχαριστώ για τα φώτα σας!

Για ίντερνετ βάλε starlink

https://www.starlink.com/

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντι να τους βαλεις cosmote tv, βαλε μια συνδρομη netflix στην τηλεοραση. πιο πολυ θα το εκτιμησουν οι επισκεπτες του καταλληματος.

επισης αν η τηλεοραση εχει εισοδο για δορυφορικη κεραια, θα μπορουσες να συνδεσεις καποιο πιατο κ να πιασει τα δωρεαν που προσφερουν καποιοι δορυφοροι, ετσι ωστε να εχουν και εικονα απο την πατριδα τους.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2022 στις 9:34 ΜΜ, andreas1gr είπε

Για ίντερνετ βάλε starlink

https://www.starlink.com/

!!! με 99€ το μήνα; καλύτερα να εγκαταστήσω Cosmote υποδοχέα και να φέρνει 4G απο την ταράτσα και κάπως να το διοχετεύω στο σπίτι με repeater. Ιδέα ρίχνω, δεν ξέρω αν είναι εφικτό.

19 ώρες πριν, kallair είπε

Αντι να τους βαλεις cosmote tv, βαλε μια συνδρομη netflix στην τηλεοραση. πιο πολυ θα το εκτιμησουν οι επισκεπτες του καταλληματος.

επισης αν η τηλεοραση εχει εισοδο για δορυφορικη κεραια, θα μπορουσες να συνδεσεις καποιο πιατο κ να πιασει τα δωρεαν που προσφερουν καποιοι δορυφοροι, ετσι ωστε να εχουν και εικονα απο την πατριδα τους.

Για νέτφλιξ είπα κι εγώ αλλά καθότι είναι παντελώς άσχετοι, είπα να το δω σαν έσχατη λύση, αν δε βρεθεί λύση με την τηλεόραση.
Διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ, το πιάτο μπορεί να είναι χωρίς συνδρομή; Δηλαδή το βάζω και πιάνει;

Φαντάζομαι ότι εξειδικευμένο κατάστημα το αναλαμβάνει αυτό; Ή μπορώ και μόνος μου; Ρωτάω γιατί εκεί πέρα δύσκολα να ανέβει κάποιος να κάνει τη δουλειά (οχι αδύνατο, αλλά σίγουρα ακριβότερο απ ότι Αθήνα και δεν το έχω ψάξει ακόμα).

Επεξ/σία από ipnotistis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ipnotistis είπε

!! με 99€ το μήνα; καλύτερα να εγκαταστήσω Cosmote υποδοχέα και να φέρνει 4G απο την ταράτσα και κάπως να το διοχετεύω στο σπίτι με repeater. Ιδέα ρίχνω, δεν ξέρω αν είναι εφικτό.

Στις 25/10/2022 στις 3:16 ΜΜ, ipnotistis είπε

Το σπίτι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή (Γαστούρι Κέρκυρας) και η κινητή τηλεφωνία πιάνει πολύ δύσκολα.

τα 99 ευρώ τον μήνα που τα είδες;;;; image.png.a8f44cbb530dbd75eec9f2766229f2f4.png

Αν έχεις καλό σήμα Cosmote και σίγουρα 4G+ με καλές ταχύτητες (από 30mbps και πάνω και λίγα λέω) τότε κάνε συμβόλαιο για 2 χρόνια και μετα βλέπεις.

image.png.8c256a9b13f5e0c2f81e6e10c57a3651.png

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreas1gr είπε

τα 99 ευρώ τον μήνα που τα είδες;;;;

image.png.a8f44cbb530dbd75eec9f2766229f2f4.png

Αν έχεις καλό σήμα Cosmote και σίγουρα 4G+ με καλές ταχύτητες (από 30mbps και πάνω και λίγα λέω) τότε κάνε συμβόλαιο για 2 χρόνια και μετα βλέπεις.

image.png.8c256a9b13f5e0c2f81e6e10c57a3651.png

Ωχ..! Κάπου το κοίταξα και έλεγε 99€. Πρέπει να μην είχε ανανεωθεί.
Ευχαριστώ για την πρόταση αυτή, θα το βάλω στα υπόψιν.
Για την κινητή που προτείνεις, θα πρέπει να πάω εγώ ο ίδιος με ένα κινητό και να κάνω δοκιμές αν αξίζει και να δω πως θα "δίνει" κάποια συσκευή σαν WiFi. Αλλιώς Starlink ή Cosmote adsl. Πήγα και ρώτησα και μου είπαν ότι φτάνουν χάλκινα καλώδια στην περιοχή, άρα εγγυημένα 24άρα. Είχα την εντύπωση ότι κανένας δεν είχε σταθερό τριγύρω, αλλά έκανα λάθος προφανώς.

Για Cosmote TV πάντως που ρώτησα, έχει μόνο να τα παρακάτω (στην εικόνα), δε συμφέρει σαν λύση για τους ξένους.

Για το νήμα της υπόθεσης, αναφέρω ότι μου πρότεινε αυτός "TV Box" και μέσω εφαρμογών να εγκαθιστά ο κάθε τουρίστας την αντίστοιχη εφαρμογή που συνδέει με την τηλεόραση της χώρας του. Αν δεν το πιάσω ο ίδιος να δω πως δουλεύει αυτό, δεν ξέρω πως γίνεται.

IMG_20221027_150427.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...