Προς το περιεχόμενο

MacOS Ventura

HolyShock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, epinki είπε

Είναι παλιά ιστορία, αλλά δεν θυμάμαι με ποια version ήρθε. Παραθέτω το  screenshot του δίσκου μου.

Από το macOS Big Sur ξεκίνησε ο διαχωρισμός του system από τα data.

@jodact ο διαχωρισμός γίνεται μόνος του πλέον. Δεν επεμβαίνει ο χρήστης καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, thegray είπε

Από το macOS Big Sur ξεκίνησε ο διαχωρισμός του system από τα data.

@jodact ο διαχωρισμός γίνεται μόνος του πλέον. Δεν επεμβαίνει ο χρήστης καθόλου.

Στο Monterey με το οποιο αγόρασα το laptop, δεν υπηρχε τίποτα απο ολα αυτά.  Αυτά εμφανίστηκαν με το update σε Ventura.  Ούτε υπήρχαν όλα αυτά τα partitions.

Επεξ/σία από jodact

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, jodact είπε

Στο Monterey με το οποιο αγόρασα το laptop, δεν υπηρχε τίποτα απο ολα αυτά.  Αυτά εμφανίστηκαν με το update σε Ventura.  Ούτε υπήρχαν όλα αυτά τα partitions.

Και βέβαια υπήρχαν όλα αυτά. 🙂

100%!

Ορίστε και η απόδειξη.

https://support.apple.com/guide/disk-utility/get-detailed-information-about-a-disk-dskutl1005/21.0/mac/12.0

Επεξ/σία από thegray
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thegray είπε

Και βέβαια υπήρχαν όλα αυτά. 🙂

100%!

Ορίστε και η απόδειξη.

https://support.apple.com/guide/disk-utility/get-detailed-information-about-a-disk-dskutl1005/21.0/mac/12.0

Ορίστε και η δική μου απόδειξη ότι δεν υπήρχαν έτσι στο disk utility. Δικό μου σκρινσοτ με macOS 12.5. Λείπει και το "apple ssd ap0512r" και το "Περιεκτης disk3" που εμφανιζει τα partitions και ξεκινάμε απο το "Τομοι Macintosh" που είχε το πολύ 2 ακόμη υποκατηγορίες και όχι 3.  Αντί για 6 υποκατηγορίες πρίν είχα 2 ή 3 το πολύ.Απλά οσο έψαξα δε βρηκα δικό μου screenshot παλιο με ανοιγμένη την αναλυση. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-22, 12.39.08 μμ.jpeg

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-22, 12.48.01 μμ.png

Δανείζομαι φωτό από Ίντερνετ, κάπως έτσι ήταν με monterey. Δε ξερω γιατι τα εμφανιζει διαφορετικά στο ventura. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-22, 1.10.42 μμ.png

Βασικά το βρήκα, είναι θέμα εμφάνισης. Είχαμε πειράξει με ένα φίλο το μενού στην προβολή, και είχαμε επιλέξει προβολή όλων των συσκευών στο πεδίο "προβολή" του disk utility για να βρουμε κάτι σε έναν εξωτερικό σκληρό. Και απλά ξέχασα ότι το είχα κάνει.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-22, 1.15.30 μμ.png

Επεξ/σία από jodact

Για να έχεις καλύτερη εικόνα για το σύστημά σου, μπορείς να κοιτάς πράγματα και μέσα από το Τερματικό.

Για παράδειγμα, με την εντολή diskutil list έχεις μια αναλυτική κατάσταση του δίσκου όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. 😉

Screenshot 2022-11-22 at 14.31.26.png

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, μια γρήγορη ερώτηση γιατί δεν έχω βγάλει άκρη. Έχω έναν μεγάλο όγκο δεδομένων (100gb) τα οποία και θέλω να αρχειοθετήσω. Μέσα υπάρχουν και αρκετά duplicate files.

Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν βρίσκω εύκολο τρόπο να κάνω merge folders χωρίς να σβήσει τα περιεχόμενα, αλλά να κρατήσει το Dif αν υπάρχουν διπλότυπα, καθώς και να σβήσω ό,τι duplicate έχω. Δοκίμασα το dupguru αλλά έχασα πολύ πληροφορία για κάποιο λόγο, ενώ χρησιμοποίησα σωστή συνθήκη.

Η μόνη λύση είναι να το κάνω σε windows, αλλά θα ήθελα να δω πως γίνεται και σε macOS σωστά.

48 λεπτά πριν, Romanzo Criminale είπε

Καλησπέρα, μια γρήγορη ερώτηση γιατί δεν έχω βγάλει άκρη. Έχω έναν μεγάλο όγκο δεδομένων (100gb) τα οποία και θέλω να αρχειοθετήσω. Μέσα υπάρχουν και αρκετά duplicate files.

Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν βρίσκω εύκολο τρόπο να κάνω merge folders χωρίς να σβήσει τα περιεχόμενα, αλλά να κρατήσει το Dif αν υπάρχουν διπλότυπα, καθώς και να σβήσω ό,τι duplicate έχω. Δοκίμασα το dupguru αλλά έχασα πολύ πληροφορία για κάποιο λόγο, ενώ χρησιμοποίησα σωστή συνθήκη.

Η μόνη λύση είναι να το κάνω σε windows, αλλά θα ήθελα να δω πως γίνεται και σε macOS σωστά.

https://macpaw.com/gemini

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, θέλω να κάνω hotspot μέσω wifi στο iPhone απο το Macbook το gigabit ethernet που είμαι συνδεδεμενος.  Ενεργοποιώ την κοινη χρηση διαδικτύου στις ρυθμίσεις αλλά δεν μου επιτρέπει να επιλέξω καμια απο τις επιλογές. Υπάρχει περιπτωση να ξέρει κανεις γιατί ? Τελευταία έκδοση MacOs αν εχει σημασία. 

edit: Άκυρο, το βρήκα. 

Επεξ/σία από jodact

Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα με battery drain μετά απο αναβάθμιση σε ventura?
Πήρα πρόσφατα ενα M1 Pro 16" (2021) και μου έδωσε την επιλογή για update. Το άφησα σε sleep mode για μερικές μέρες (απο full charge) και σήμερα το πρωί ήταν 0%
Αυτό δε το έχω πάθει ποτέ με το Pro 15" (2015) οπότε δεν φαντάζομαι οτι αυτό είναι λογικό σε μοντέλο του 2021 με πολυδιαφημιζόμενη μπαταρία... 

Any ideas? Να κάνω απλά downgrade? Το energy drain 12 hours απο chrome είναι στο θεό. (325 σε μηχάνημα που ήταν σε sleep...)
Και βλέπω οτι δεν υπάρχει πλέον καιτο power nap για να το απενεργοποιήσω....

Στις 12/12/2022 στις 1:08 ΜΜ, klainmaingr είπε

Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα με battery drain μετά απο αναβάθμιση σε ventura?
Πήρα πρόσφατα ενα M1 Pro 16" (2021) και μου έδωσε την επιλογή για update. Το άφησα σε sleep mode για μερικές μέρες (απο full charge) και σήμερα το πρωί ήταν 0%
Αυτό δε το έχω πάθει ποτέ με το Pro 15" (2015) οπότε δεν φαντάζομαι οτι αυτό είναι λογικό σε μοντέλο του 2021 με πολυδιαφημιζόμενη μπαταρία... 

Any ideas? Να κάνω απλά downgrade? Το energy drain 12 hours απο chrome είναι στο θεό. (325 σε μηχάνημα που ήταν σε sleep...)
Και βλέπω οτι δεν υπάρχει πλέον καιτο power nap για να το απενεργοποιήσω....

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Όταν λες μερικές ημέρες, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; 

Θα πρότεινα να βάλεις το 13.1 

• 3 μήνες μετά...

έκανα τη μ@λ@κί@ και πέρασα το ventura σε macbook pro M1pro, αφού θεώρησα ότι στην έκδοση 13.3 θα έχουν ξεπεραστεί τα όποια bugs. Αμ δε... τόσα bugs ούτε στις αρχές του big sur δεν είχα αντιμετωπίσει. Μη πιάσω στη σουίτα της adobe τι συμβαίνει. Αναγκάστηκα και εγκατέστησα ξανά το Monterey και δουλεύω σαν άνθρωπος.

*όποιος δουλεύει επαγγελματικά και κυρίως την Adobe CC μη το σκεφτεί καν να περάσει το ventura

Καλησπέρα παίδες,

Αρκετα offtopic αλλά όποιος ενδιαφέρεται για Alfred powerpack με lifetime upgrades τη δίνω εδώ:

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2098487-alfred-app-license_macos_mega-supporter/

Στις 11/4/2023 στις 7:52 ΜΜ, stratos_21 είπε

Καλησπέρα παίδες,

Αρκετα offtopic αλλά όποιος ενδιαφέρεται για Alfred powerpack με lifetime upgrades τη δίνω εδώ:

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2098487-alfred-app-license_macos_mega-supporter/

raycast μόνο :D

2 ώρες πριν, M A T R I X είπε

raycast μόνο :D

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας από τους λόγους που το δίνω, αλλά σίγουρα είναι πιο γρήγορο και με ατελείωτες δυνατότητες για power users. 😶‍🌫️

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...