Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Ούτε και ο άλλος που οδηγεί σε δρομο με προτεραιοτητα έχει την σήμανση για να του το πει. Σίγουρα, σε ατύχημα θα την πληρώσει ο άλλος, αλλά πρέπει να επιβραδύνουν και οι 2 για τους ίδιους λόγους. 

Και οδηγώ 4 χρόνια και όλα οκ, ευχαριστώ

ε ναι...η ανεπάρκεια του κράτους μας δικαιολογεί πλήρως και την έλλειψη οδηγικής λογικής και εκπαίδευσης των χρηστών του οδικού μας δικτύου.

4χρόνια όλα οκ. Ξέρεις....δε θα σου κλείσει ραντεβού η στιγμή που θα συμβεί. Και όταν συμβεί τρέχα πες σε τροχαία και τους εμπλεκόμενους, δικαστήριο αυτά που γράφεις εδώ μέσα. μην απορήσεις αν αρχίσουν να γελάνε ή να κρατάνε τα κεφάλια τους.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σίγουρα θα οδηγώ με προσοχή. Αλλά αν δεν έχω σήμανση που λέει το αντίθετο, έχω προτεραιότητα σε σχέση με τον αριστερό μου. Αντιθέτως, τα άτομα της περιοχής θα πρέπει να επιβραδύνουν. Λογικά θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει σήμανση 

Αυτό στα bold είναι αυθαίρετος ισχυρισμός, δεν προκύπτει από κάπου. Καλώς ή κακώς η προτεραιότητα προκύπτει από το τι ορίζει ο κοκ, και όχι από το τι νομίζει προσωπικά ο @SabotazNic.

Ο κοκ είναι σαφέστατος, απορώ που το συζητάτε ακόμα:

Άρθρo 26
Iσόπεδoι oδικoί κόμβoι και υπoχρέωση παραχώρησης πρoτεραιότητας

1. O oδηγός πoυ πλησιάζει σε ισόπεδo oδικό κόμβo υπoχρεoύται να καταβάλλει ιδιαίτερη πρoσoχή για να μην πρoκαλέσει επί τoυ κόμβoυ κίνδυνo ή
παρακώλυση της κυκλoφoρίας, ρυθμίζoντας την ταχύτητα τoυ oχήματός τoυ, ώστε να μπoρεί να διακόψει την πoρεία αυτoύ, για να διέλθoυν τα oχήματα πoυ έχoυν πρoτεραιότητα.
2. O oδηγός απαγoρεύεται να εισέρχεται στoν κόμβo, έστω και αν oι τυχόν υπάρχoντες φωτεινoί σηματoδότες τo επιτρέπoυν, όταν η πυκνότητα της
κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε να υπoχρεωθεί ενδεχoμένως να παραμείνει στη διασταύρωση.
3. O oδηγός πoυ έχει εισέλθει στoν κόμβo όπoυ η κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, μπoρεί να εξέλθει αυτoύ και πριν δoθεί τo σήμα
ελεύθερης κυκλoφoρίας πρoς την κατεύθυνση την oπoία θα ακoλoυθήσει, αν δεν θα παρεμπoδιστεί εκ τoύτoυ η διέλευση των λoιπών oχημάτων πoυ χρησιμoπoιoύν την oδό και κινoύνται πρoς την ανoικτή κατεύθυνση.
4. Στoυς κόμβoυς η πρoτεραιότητα oρίζεται με κατάλληλη σήμανση.

5. Στoυς κόμβoυς χωρίς τέτoια σήμανση η πρoτεραιότητα ανήκει σε αυτόν πoυ έρχεται από τα δεξιά. Kατ' εξαίρεση:
α) Aυτoί πoυ κυκλoφoρoύν στoυς αυτoκινητόδρoμoυς, εθνικές οδούς και oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας έχoυν πρoτεραιότητα.

β) Aυτoί πoυ εισέρχoνται σε oδό από χωματόδρoμo, μoνoπάτια, παρόδιo ιδιoκτησία, χώρo στάθμευσης και σταθμoύς ανεφoδιασμoύ και εξυπηρέτησης
oφείλoυν να παραχωρoύν πρoτεραιότητα σε αυτoύς πoυ κινoύνται στην oδό.
γ) Aυτoί πoυ εκκινoύν ή κινoύνται πρoς τα πίσω, όπoυ αυτό επιτρέπεται, oφείλoυν να παραχωρoύν πρoτεραιότητα.
δ) Tα σιδηρoδρoμικά ή τρoχιoδρoμικά oχήματα έχoυν πρoτεραιότητα.
6. Oι ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών κυκλoφoρίας υπερισχύoυν των ενδείξεων των πινακίδων σήμανσης, oι oπoίες καθoρίζoυν την πρoτεραιότητα.
7. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ.

https://drivingschool.gr/nomothesia/kok/kok026.htm

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold είναι αυθαίρετος ισχυρισμός, δεν προκύπτει από κάπου. Καλώς ή κακώς η προτεραιότητα προκύπτει από το τι ορίζει ο κοκ, και όχι από το τι νομίζει προσωπικά ο @SabotazNic.

Ο κοκ είναι σαφέστατος, απορώ που το συζητάτε ακόμα:

Ρε μαν μου, πιο πριν είπα ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω ποιες είναι οι Ε.Ο. και οι Π.Ε.Ο. Στο σενάριο του op, και οι 2 πρέπει να επιβραδύνουν, για λόγους ασφαλείας αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει σήμανση που να λέει το αντίθετο. 

Και, για αυτό είπα ότι ΑΝ γίνει ατύχημα σε αυτήν την περίπτωση, πληρώνει αυτός που βγήκε σε ΠΕΟ/ΕΟ και αυτός ίσως να μπορεί να κυνηγήσει Δήμο για έλλειψη σήμανσης 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Ρε μαν μου, πιο πριν είπα ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω ποιες είναι οι Ε.Ο. και οι Π.Ε.Ο. Στο σενάριο του op, και οι 2 πρέπει να επιβραδύνουν, για λόγους ασφαλείας αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει σήμανση που να λέει το αντίθετο. 

Και που το πες τι έγινε? Πολύ πριν από σένα έχω πει πως η άγνοια ούτε αλλάζει την προτεραιότητα ούτε αποτελεί δικαιολογία. Ο κοκ επίσης σε άλλο σημείο λέει πως πρέπει να επιβραδύνεις σε κάθε διασταύρωση, όχι μόνο σε αυτές που δεν έχουν σήμανση.

7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και, για αυτό είπα ότι ΑΝ γίνει ατύχημα σε αυτήν την περίπτωση, πληρώνει αυτός που βγήκε σε ΠΕΟ/ΕΟ και αυτός ίσως να μπορεί να κυνηγήσει Δήμο για έλλειψη σήμανσης

Για τελευταία φορά, η προσωπική σου άποψη είναι παντελώς αδιάφορη. Εκτός και αν έχεις υπόψιν κάποιο νόμο/άρθρο/ΚΥΑ/whateva που ορίζει τι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν σήμανση σε κάθε διασταύρωση Ε.Ο. με οποιοδήποτε άλλο δρόμο, αν ναι να μας τον δείξεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και που το πες τι έγινε? Πολύ πριν από σένα έχω πει πως η άγνοια ούτε αλλάζει την προτεραιότητα ούτε αποτελεί δικαιολογία. Ο κοκ επίσης σε άλλο σημείο λέει πως πρέπει να επιβραδύνεις σε κάθε διασταύρωση, όχι μόνο σε αυτές που δεν έχουν σήμανση.

Για τελευταία φορά, η προσωπική σου άποψη είναι παντελώς αδιάφορη. Εκτός και αν έχεις υπόψιν κάποιο νόμο/άρθρο/ΚΥΑ/whateva που ορίζει τι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν σήμανση σε κάθε διασταύρωση Ε.Ο. με οποιοδήποτε άλλο δρόμο, αν ναι να μας τον δείξεις.

Αν δεν είναι υποχρεωτική η σήμανση, τότε ο ΚΟΚ λέει τι ισχύει σε διασταυρωσεις, 

Α) με φωτεινούς σηματοδότες, 

Β) σήμανση, 

Γ) τίποτα 

Άρα? 

Τεσπα, στο ινσομνια υπάρχει η τάση να κάνουμε κύκλους γύρω από ένα θέμα, απλά ο καθένας τα λέει με άλλον τρόπο. 

Καλή συνέχεια. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν δεν είναι υποχρεωτική η σήμανση, τότε ο ΚΟΚ λέει τι ισχύει σε διασταυρωσεις, 

Α) με φωτεινούς σηματοδότες, 

Β) σήμανση, 

Γ) τίποτα 

Άρα? 

Όντως τα λέει όλα αυτά, και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι γράφεις για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τεσπα, στο ινσομνια υπάρχει η τάση να κάνουμε κύκλους γύρω από ένα θέμα, απλά ο καθένας τα λέει με άλλον τρόπο. 

Καλή συνέχεια. 

Εγώ θα το έλεγα κάπως αλλιώς, είστε μερικοί στο ινσόμνια που δεν παραδέχεστε ποτέ ότι αυτό που γράψατε είναι λάθος.

Καλή συνέχεια και σε σένα.

• Like 1
Δημοσ.

αμα ειναι να παω σε αλλη χωρα θα παρω πρωτα την πρεσβεια να μου στειλει τον επικαιροποιημένο κατάλογο εθνικων οδων τους για να ξερω που θα δωσω προτεταιοτητα απο αριστερα μου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αμα ειναι να παω σε αλλη χωρα θα παρω πρωτα την πρεσβεια να μου στειλει τον επικαιροποιημένο κατάλογο εθνικων οδων τους για να ξερω που θα δωσω προτεταιοτητα απο αριστερα μου.

Ε ωραία χαίρω πολύ, πρακτικά δε γίνεται να γνωρίζεις όλες τις ΕΟ, ειδικά στην Ελλάδα που κάποιες είναι κατσικοδρομοι. Για αυτό θα βγεις προσεκτικά και, αν χρειαστεί, θα παραχωρήσεις προτεραιότητα. 

Αν, ομως, για οποιονδήποτε λόγο, γίνει ατύχημα, πληρωνει αυτός που δεν είναι στην ΕΟ, καθώς ορίζεται ρητά στον ΚΟΚ ότι έχει προτεραιότητα αυτός που κινείται σε ΕΟ. Σήμα εισόδου σε ΕΟ δεν υφισταται καν (αντίθετα με αυτοκινητόδρομο και οδό ταχείας κυκλοφορίας).

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Like 1
Δημοσ.
On 25/10/2022 at 15:59, basilis_k6 said:

δεν μπερδευομαι καθολου. ακομα και αν ολοι ξερουν ποιοι ειναι, οι ξενοι δεν ξερουν. ουτε καν οι ελληνες που δεν μενουν εκει. δεν εχουν υποχρεωση να θυμουνται ολο το pdf που εβαλε το παλικαρι απο πανω. αν ισχυει δηλαδη γιατι κοντευει 30 ετων. τον νομο τον ξερεις, δεν μπορεις να επικαλεστεις αγνοια νομου. αγνοια δρομου ομως μια χαρα μπορεις. αν εχει ταμπέλα που λεει οτι μπροστα σου ειναι εθνικη οδος τοτε -εφοσον ισχυει ακομα η προτεραιότητα σε αυτους ΚΑΙ εφοσον ειναι στα χαρτια Ε.Ο- τοτε εχει δίκιο ο κινουμενος εκει. παλι στα λογια, τα δικαστηρια κανουν τα δικα τους ετσι κι αλλιως.

τωρα ειδα το σημειο. εκει μαλλον εχει φυγει νυχτα η ταμπελα που λεει απαγορευεται αριστερα. ο στυλος ειναι εκει αν βλεπω καλα.  το τριγωνακι μπροστα ειναι για να χωριζει αυτους που μπαινουν και αυτους που βγαινουν. λογικα η στροφη εκει αριστερα απαγορευεται. γιαυτο δεν εχει στοπ.

Untitled.png

edit. Μπααα ουτε αυτο ισχυει. μπορουν να μπουν και να βγουν ολοι και μετα και πριν το τριγωνο. γελοιες καταστασεις.

Το stop είναι λίγο πιο κάτω από το σημείο της εικόνας

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Το stop είναι λίγο πιο κάτω από το σημείο της εικόνας

Εκεινο το στοπ προφανως αφορα αυτον που θα συνεχισει για Κορινθο. Αυτος που στριβει νωριτερα για Αργος, δεν εχει καμια σημανση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...