Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Κινούμενος στην Ε.Ο. Κορίνθου-Άργους με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνει από δεξιά αυτοκίνητο μεγάλη ταχύτητα (ασχολίαστο) , αλλά χωρίς να σταματήσει, με σκοπό να μπει στην ίδιο δρόμο με μένα, αλλά με κατεύθυνση προς Άργος. Πάλι καλά πρόλαβα να σταματήσω αλλά θεώρησα πως είχα προτεραιότητα. Τώρα βλέπω ότι από αυτό το σημείο δεν έχει ούτε στοπ ούτε παραχώρηση προτεραιότητας ούτε τίποτα. Άρα θεωρητική σε ατύχημα φταίω εγώ;! 

Συγκεκριμένα το στίγμα είναι: 37.929926,22.928353

Το παράδοξο είναι ότι πιο κάτω δεξιά έχει στοπ αλλά πιο πριν δεν έχει. Οπότε λογικά μιλάμε για έλλειψη σήμανσης;

Screenshot_20221025-105805.jpg.e1428277840688baa245c508983d3efe.jpg

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω λέω πως βάσει όσων λες, έχει προτεραιότητα.

Προσωπικά αν εχω δρόμο δεξιά μου, ΠΑΝΤΑ κόβω για αυτούς τους λόγους. Που ξέρω ότι δεν έκλεψαν το ΣΤΟΠ - όσο λογικό και αν ήταν να υπάρχει - και τελικά εγώ είμαι αυτός που δεν έχω προτεραιότητα. 

• Like 1
Δημοσ.

αν μπειτε με το στιγμα στους χαρτες θα δειτε οτι ο απο δεξια ερχεται απο ενα μικρο στενακι ενω ο οδηγος που θετει το ερωτημα κινειται επι της επαρχιακης οδου (θεωρητικα εθνικης) οποτε δε τιθεται θεμα προτεραιοτητας

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

αν μπειτε με το στιγμα στους χαρτες θα δειτε οτι ο απο δεξια ερχεται απο ενα μικρο στενακι ενω ο οδηγος που θετει το ερωτημα κινειται επι της επαρχιακης οδου (θεωρητικα εθνικης) οποτε δε τιθεται θεμα προτεραιοτητας

δεν έχει σημασία αν το στενάκι είναι μικρό ή μεγάλο. Ο κανόνας αυτός ισχύει πχ για τους δρόμους ταχείας κυκλοφοριας (όπως η Συγγρου) ή για τους Αυτοκινητόδρομους όπως η ΝΕΟ Αθηνών Κορίνθου.

Αυτή η αστειότητα που αποκαλείται και ΕΟ απαιτεί όντως παραχώρηση προτεραιότητας (αφού δεν υπάρχει σήμανση) για τη συγκεκριμένη διασταύρωση. Αν πας το google street view και πιο πισω χρονικα (εχει μεχρι το 2012), δεν ειχε ποτε σημανση. 

• Like 1
Δημοσ.

Το παράδοξο είναι ότι ακριβώς στα 5 μέτρα έχει στοπ για τα οχήματα που πάνε να μπουν στην Κορίνθου-Άργους ενώ σε αυτό το σημείο πιο πριν δεν έχει καμία σήμανση. Ωστόσο αυτό που παρατηρώ είναι ότι μερικά μέτρα πριν στην Κορίνθου -Άργους έχει διπλή συνεχόμενη γραμμή, όπου προφανώς έχει ξεφτίσει σε πολλά σημεία, οπότε θεωρητικά το φορτηγό δεν μπορεί να πάει αριστερά για εκείνο, δηλαδή με κατεύθυνση προς Άργος. 

Δημοσ.

Στην χωρα οπου ο γυφτος σκότωσε εν ψυχρω παιδι και έστειλε στο νοσοκομείο μανα και το άλλο παιδι, εμφανιστηκε μετα την έλευση του αυτοφωρου και αφεθηκε ελεύθερος, εσυ ρωτας ποιος εχει προταιραιοτητα?

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panos_90 είπε

Το παράδοξο είναι ότι ακριβώς στα 5 μέτρα έχει στοπ για τα οχήματα που πάνε να μπουν στην Κορίνθου-Άργους ενώ σε αυτό το σημείο πιο πριν δεν έχει καμία σήμανση. Ωστόσο αυτό που παρατηρώ είναι ότι μερικά μέτρα πριν στην Κορίνθου -Άργους έχει διπλή συνεχόμενη γραμμή, όπου προφανώς έχει ξεφτίσει σε πολλά σημεία, οπότε θεωρητικά το φορτηγό δεν μπορεί να πάει αριστερά για εκείνο, δηλαδή με κατεύθυνση προς Άργος. 

σωστή παρατήρηση αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα αφού μπορεί κάποιος να βγει στο ρεύμα προς Κόρινθο με προτεραιότητα.

εχω την αίσθηση, όπως βλέπω αυτή την ομορφιά, ότι το στενάκι αυτο δημιουργήθηκε μόνο για  να κάνουν δεξιά αυτοί που ειναι στο ρεύμα προς Κόρινθο , έπρεπε δηλαδή να είναι μονόδρομος, αλλά δεν σημάνθηκε ποτέ 

Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Στην χωρα οπου ο γυφτος σκότωσε εν ψυχρω παιδι και έστειλε στο νοσοκομείο μανα και το άλλο παιδι, εμφανιστηκε μετα την έλευση του αυτοφωρου και αφεθηκε ελεύθερος, εσυ ρωτας ποιος εχει προταιραιοτητα?

Αυτό που κανείς ονομάζεται whataboutism. Τα 2 περιστατικά δεν σχετίζονται και ως άσχετα πρέπει να τα εξετάσουμε 

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Ετσι ειναι ο νόμος. Τι να κάνουμε τώρα? Θα δικαστεί και θα μπει φυλακή μετά. Τι σχέση έχει με το θέμα, αδυνατώ να τα συνδέσω

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Ετσι ειναι ο νόμος. Τι να κάνουμε τώρα? Θα δικαστεί και θα μπει φυλακή μετά. Τι σχέση έχει με το θέμα, αδυνατώ να τα συνδέσω

Δεν θα μπει φυλακη ποτε! θα δικαστει σε 10 χρονια και αν!

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

δεν έχει σημασία αν το στενάκι είναι μικρό ή μεγάλο. Ο κανόνας αυτός ισχύει πχ για τους δρόμους ταχείας κυκλοφοριας (όπως η Συγγρου) ή για τους Αυτοκινητόδρομους όπως η ΝΕΟ Αθηνών Κορίνθου.

Αυτή η αστειότητα που αποκαλείται και ΕΟ απαιτεί όντως παραχώρηση προτεραιότητας (αφού δεν υπάρχει σήμανση) για τη συγκεκριμένη διασταύρωση. Αν πας το google street view και πιο πισω χρονικα (εχει μεχρι το 2012), δεν ειχε ποτε σημανση. 

Είχα την ίδια εντύπωση μέχρι που αποφάσισα να το διασταυρώσω

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/k-odikis-kykloforias/arthro-26-kodikas-odikis-kykloforias-isopedoi

Άρθρο 26 - Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Ισόπεδοι οδικοί κόμβοι και υποχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας

Αναφορά σε κείμενο

α) Αυτοί που κυκλοφορούν στους αυτοκινητόδρομους, εθνικές οδούς και οδούς ταχείας κυκλοφορίας έχουν προτεραιότητα.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/k-odikis-kykloforias/arthro-26-kodikas-odikis-kykloforias-isopedoi

Άρθρο 26 - Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Ισόπεδοι οδικοί κόμβοι και υποχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας

Ενδιαφέρον. Θα μαλώσω τον δάσκαλο οδήγησης μου (αν είναι ακόμα εν ζωή)

επομενως άκυρο, ο νηματοθετης έχει προτεραιότητα!

Πως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι αυτός ο κατσικόδρομος είναι εθνική οδός είναι άλλου Παπα ευαγγέλιο 😚

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Είναι ο δρόμος της φωτό, αυτοκινητόδρομος, εθνική οδός ή οδος ταχείας κυκλοφορίας?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Είναι ο δρόμος της φωτό, αυτοκινητόδρομος, εθνική οδός ή οδος ταχείας κυκλοφορίας?

Σύμφωνα με το νηματοθέτη και τη photo που έβαλε απο το google...δεν πήγα να διασταυρώσω με το στίγμα αν εννοείς αυτό :)

Τώρα αν το λες ειρωνικά... μάλλον ξεχνάς σε ποιά χώρα βρισκόμαστε :D

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ονομάζεται Εθνική οδός Κορίνθου Άργους, πάντα σύμφωνα με τον χάρτη υης Google 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...