Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας,

Ειμαι σε καινουργια πολυκατοικια αλλα δεν προβλεφθηκε σε υπογειο να εχει δικτυο.

Το υπογειο ειναι ακριβως πισω απο το κουτι του οτε της πολυκατοικιας όπου έρχεται το καλωδιο του ΟΤΕ.

Απο το κουτι των τηλεφωνων στην πολυκατοικια για το καθε διαμερισμα ξεκινα ενα καλωδιο cat6 ( με 4 ζευγη καλωδιων - μπλε/ασπρο-πρασινο/ασπρο-καφε/ασπρο-πορτοκαλι/ασπρο). Απο αυτά για το τηλεφωνο του δικου μου οροφου  χρησιμοποιειται το μπλε ασπρο που καταληγει και στο dsl του router).

Σκεφτομαι να εκμεταλλευτω τα υπολοιπα ζευγη καλωδιων που φτανουν στο διαμερισμα , να τα πατσαρω βαζοντας φισακι και αν γινεται να τα συνδεσω στο ρουτερ,. Μετά  με τα αντιστοιχα στο κουτι του ΟΤΕ  να τα βγαλω σε πριζα στο υπογειο για να εχω δικτυο;

Μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο;

Σχετικα με τη φωτογραφια: Η πολυκατοικια εχει 4 οροφους. Για καθε οροφο εχουν  προβλεφθει στο δεξια 2. 

Πχ στο δικο μου αντιστοιχει το 5-6. Εχει χρησιμοποιηθει το 5 & υπαρχει αναμονη για δευτερο τηλ στο 6.

146.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσες, να χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα ζεύγη αλλά στα 100Mbps. 

Αλλά μόλις είχες κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να έρθει τεχνικός, ξέχνα οποιαδήποτε βοήθεια :)

Εχω την εντύπωση οτι οι ρεγκλέτες είναι ιδιοκτησία του παρόχου... 

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nkarama είπε

Θα μπορούσες, να χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα ζεύγη αλλά στα 100Mbps. 

Αλλά μόλις είχες κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να έρθει τεχνικός, ξέχνα οποιαδήποτε βοήθεια :)

Εχω την εντύπωση οτι οι ρεγκλέτες είναι ιδιοκτησία του παρόχου... 

Για να εχω δίκτυο ποσα ζευγη απαιτουνται; Ποσα χρησιμοποιουνται; 

Στην ουσια θα δωσω απο το διαμερισμα μου μεσω αυτων που απεμειναν, στο σημειο του πινακα της φωτο και απο εκει θα τραβηξω καλωδιο μεχρι τη πριζα του ethernet στο υπογειο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Justelene235 είπε

Καλημερα σας,

Ειμαι σε καινουργια πολυκατοικια αλλα δεν προβλεφθηκε σε υπογειο να εχει δικτυο.

Το υπογειο ειναι ακριβως πισω απο το κουτι του οτε της πολυκατοικιας όπου έρχεται το καλωδιο του ΟΤΕ.

Απο το κουτι των τηλεφωνων στην πολυκατοικια για το καθε διαμερισμα ξεκινα ενα καλωδιο cat6 ( με 4 ζευγη καλωδιων - μπλε/ασπρο-πρασινο/ασπρο-καφε/ασπρο-πορτοκαλι/ασπρο). Απο αυτά για το τηλεφωνο του δικου μου οροφου  χρησιμοποιειται το μπλε ασπρο που καταληγει και στο dsl του router).

Σκεφτομαι να εκμεταλλευτω τα υπολοιπα ζευγη καλωδιων που φτανουν στο διαμερισμα , να τα πατσαρω βαζοντας φισακι και αν γινεται να τα συνδεσω στο ρουτερ,. Μετά  με τα αντιστοιχα στο κουτι του ΟΤΕ  να τα βγαλω σε πριζα στο υπογειο για να εχω δικτυο;

Μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο;

Σχετικα με τη φωτογραφια: Η πολυκατοικια εχει 4 οροφους. Για καθε οροφο εχουν  προβλεφθει στο δεξια 2. 

Πχ στο δικο μου αντιστοιχει το 5-6. Εχει χρησιμοποιηθει το 5 & υπαρχει αναμονη για δευτερο τηλ στο 6.

146.jpg

Αυτη ειναι η συνδεση του utp για ιντερνετ, ενα απο τα άλλα δυο ζευγάρια που περισσεύουν τα αφήνεις για την γραμμη σου 

Ή μπορείς να κατεβάσει και τηλέφωνο αν θελεις.

IMG_20221025_122734.jpg.2ac2d3c5505ba686f962f619161eee58.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 10Mbps και 100Mbps (10base-T και 100base-T) απαιτεί μόνο 2 ζέυγη καλωδίου. 

δες εδώ πως θα τα συνδέσεις...

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 25/10/2022 στις 12:32 ΜΜ, nkarama είπε

Στο 10Mbps και 100Mbps (10base-T και 100base-T) απαιτεί μόνο 2 ζέυγη καλωδίου. 

δες εδώ πως θα τα συνδέσεις...

Επειδή στις ρεγκλέτες χρησιμοποιούνται το μπλε/άσπρο & πράσινο/άσπρο, μπορώ εγώ να χρησιμοποιήσω τα άλλα δυο πορτοκαλί/άσπρο & καφέ/άσπρο.

Σωστά; 

Δημοσ.

Ναι, αλλα μπορεις επισης να ξηλωσεις και το πρασινο ζευγος αφου ειναι για εφεδρεια. Η δεξια ρεκλετα με τις καθετες ειναι “ευθυνης” της οικοδομης οποτε εχεις δικαιωμα να βαλεις χερι…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...