Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά αυτά είναι για λύπηση. Κανείς δεν τους έδειξε αγάπη και κατέληξαν έτσι. Με την σειρά τους, αν γίνουν γονείς θα παραμελούν τα παιδιά τους και αυτά θα γίνουν η συνέχεια τους.

Αχ ασε είναι μεγάλο θέμα αυτό.

Στο κατά πόσο έδειξαν ενδιαφέρον η όχι οι γονείς δεν το ξέρω. Για να καταλάβεις, επειδή αυτοί που αναφέρω είχαν αδέρφια που τα ξέραμε, δεν παρουσιαζαν όλοι την ίδια συμπεριφορά. 

Αυτός που αναφέρω που μπήκε φυλακή για λίγο, αλβανικής καταγωγής, είχε μια δίδυμη αδερφή. Αγορι με κορίτσι η μέρα με την νύχτα, το αγόρι ενοχλούσε μέχρι και την αδερφή του εν ώρα μαθήματος με καθηγητες να τον μαλώνουν, οι γονείς τους ήταν φιλόλογος και μαθηματικός αντίστοιχα. Από μια τάξη και μετά άλλαξε η συμπεριφορά του και έγινε ψηλοεπιθετικος και νταής μέχρι που έμεινε στην ίδια τάξη στην Α λυκείου και τα παράτησε. 

Ο άλλος ο χειρότερος, πάλι Αλβανός, ήταν μεγάλη περιπτωσαρα.

Είχε 5 αδέλφια, ήρθε στην Ελλάδα στα μέσα του δημοτικού το 90, επειδή ήταν άτακτος και ενοχλούσε κάτι παιδιά της τάξης, μαζεύτηκαν κάτι Έλληνες μια μέρα τον στριμωξαν σε μια γωνιά και τον έσπασαν στο ξύλο τον έφτυναν ενώ του έσκισαν τα ρούχα, από τότε έγινε ακόμα πιο επιθετικος και ξεσπουσε κυρίως σε όσους δεν ήταν νταήδες η δεν έριχναν ξύλο, πλακωνοταν και με νταήδες αλλά όταν δεν τα καταφερνε έβαζε τα κλάματα. 

Έπρεπε να είχε τα ψυχολογικά του αλλά ποιος ξέρει. 

Συμβάντα που θυμάμαι με αυτόν από 6η δημοτικού μέχρι 1η γυμνασίου. Και θα μείνουν για πάντα χαραγμενα στο μυαλό μου. 

Ο πατέρας μου έλεγε να τον χτυπησω αμα με ενοχλήσει αυτός, αλλά εγώ φοβόμουν λογω ενος μεγάλου χειρουργείου που είχα κάνει. 

1. Έψαχνε να μάθει αν έχω κινητό. Έκανε ντου και έψαχνε τσέπες ενώ αν προεβαλλα αντίσταση αγριευε και λέει έχω μαχαίρι. Αν φωνάξεις θα σε σκοτώσω και τέτοια. Αν του έλεγες τι είχες στις τσέπες έφευγε η μπορεί να σου ελεγε βγάλτο να το δω, αν όμως το έβρισκε μόνος του είχες πρόβλημα. 

2. Μας ελεγε ότι είναι τρελός και στην Αλβανία πριν έρθει εδώ έχει σκοτώσει άνθρωπο (δεν τον πίστεψα αλλά σε τέτοιες ηλικίες ο φόβος είναι τρομακτικός). 

3. Πήρε μια βέργα και με χτυπούσε μέχρι που έκλαψα και μετά σταμάτησε και μου λέει είσαι καλό παιδί. 

4. Πεταξε κάτι και έσπασε ενα τζάμι μετά τον πήγαν στο γραφείο και τον μάλωσαν και εκλεγε. 

5. Μας έπιασε τα κεφάλια εμενα και του διπλανου μου και μας κόλλησε μεταξύ μας εσφιξε με τα χέρια, λέει άμα φωνάξτε στην κυρία θα σας σκοτωσω, ο διπλανος χεστηκε λέει μην πω τίποτα και αγριέψει, εγώ πήγα να φωνάξω στην δασκάλα και άρχισε να μας σφιγγει με πολύ δύναμη λέει τώρα θα πεθάνετε, φώναξαν κάτι συμμαθητες μας και σταμάτησε. 

7. Με χτυπούσε και τον πήγα στο γραφείο με την υποστήριξη κάτι συμμαθητων μου, ο διευθυντής του έδωσε χαστούκι. Μετά έρχεται και μου λέει μόλις βγεις έξω θα λογαριαστουμε, έφυγα τρέχοντας μόλις χτύπησε το κουδούνι και δεν μου έκανε κάτι. 

8. Διαπληκτιστηκε με τον αδερφό του στην τάξη μας εν ώρα διαλύματος. Ο ένας έριχνε στο πρόσωπο του άλλου πολύ δυνατές μπουνιές, τα είχα παίξει από τον θόρυβο που έμοιαζε σαν τα εφέ στις ταινίες πολεμικών τεχνών αλλά και το ότι δεν έτρεξε αίμα και ηρεμισαν μετά σαν να μην έγινε τίποτα. 

9. Ένας συμμαθητής έφαγε πολυ ξύλο δύο φορές από αυτόν, δεν ήθελε να μπλέξει με καθηγητές διεύθυνση και το έπαιζε ότι εγώ όλα τα λύνω μόνος δίχως παρέμβαση άλλων κτλ. Ο άλλος δίχως φόβο για συνέπειες του λέει πάμε λίγο παραπέρα αν θες να είσαι φίλος, του έδινε δυνατές μπουνιές στο στήθος μέχρι να βάλει τα κλάματα και μετά σταμάτησε. 

10. Έφερε σουγιά στο σχολείο και το έβγαζε από την τσέπη για επίδειξη και εκφοβισμο. 

11. Ανέβηκε στην καρέκλα μιας κοπέλας και ποδοπατούσε το μπουφάν της, αυτή τραβάει την καρέκλα και αυτός πέφτει κάτω και χτυπάει. Βγαίνει έξω από τους διαδρόμους και αρχίζει βρισίδι και απειλές για την κοπελα μέχρι το σχόλασμα. 

12. Κλοπές πραγμάτων η φθορες πχ σπάσιμο μολυβιων στυλό κτλ στο καθημερινό πρόγραμμα. 

13. Μια ωραία μέρα μπαίνει ο διευθυντής στην τάξη και ανακοινώνει ότι  από εδώ και περα θα φοιτήσει σε άλλο σχολείο. Παίρνει την κασετίνα την πετάει με δύναμη  στα πόδια του διευθυντή και φεύγει κατευθείαν από την τάξη κλαμμενος.  Ήταν η καλύτερη μέρα που έζησα εκείνη την χρονιά. 

Τον είχαμε να έρχεται ως εξωσχολικός και να κάνει τα ίδια περίπου σε όσους έβλεπε για αλλα δύο χρόνια. Την πάτησα και μια μέρα μου κλέβει το κινητό και φεύγει τρεχοντας, τον βρίσκω και μου λέει δώσε τους κωδικούς αλλιώς θα το σπάσω, δίνω το ΡΙΝ αλλα το είπα λάθος επίτηδες. Έρχονται ξαφνικά κάτι άλλοι εξωσχολικοι γνωστοί του που ειδαν τι παίζει και φοβήθηκε αυτος, μου επέστρεψε το κινητό και έφυγε. 

Με βρίσκει μια μερα στον δρόμο, τον είδα και πήγα να φύγω τρέχοντας αλλά με πρόλαβε, με έβρισε και λέει γιατί τον φοβήθηκα, μου έλεγε ότι πρέπει να είμαι άντρας και να κοιτάω με άγριο βλέμμα και όχι σαν κοριτσάκι, με ρώτησε αν έχω κινητό του λέω όχι, δεν μου έκανε τιποτα. Δούλευε ως αλουμινας και οικοδομικά γιατί από τα σχολεία τον εδιοχναν. Ο πατέρας του έδινε ξύλο για ασήμαντες αφορμές και είχε γδαρσιματα στο κούτελο. 

Από τοτε το 2003 δεν τον είδαμε ξανά. Οπότε τον αναφέρω σε συμμαθητές μου θυμώνουν και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε για αυτόν του εύχονται τα χειρότερα. Λένε είτε φυλακή θα μένει ειτε θα έχει πεθάνει. 

• Sad 2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως τα ΕΠΑΛ (πρώην ΤΕΕ) θα μπορούσαν να είναι από τα καλύτερα σχολεία. Σαν απόφοιτος ΕΠΑΛ Πληροφορικής, μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο είχα τρελό προβάδισμα σε σχέση με τους απόφοιτους γενικού λυκείου. Ήξερα ήδη προγραμματισμό, δίκτυα και σε αρκέτα άλλα μαθήματα είχα ήδη κάποιες βάσεις. Στα μαθηματικά είχαν οι απόφοιτοι του γενικού ένα προβάδισμα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Αν λύναμε τα προβλήματά μας σαν κοινωνία, αυτόματα και το εκπαιδευτικό σύστημα θα γινόταν καλύτερο και το ΕΠΑΛ θα σταματούσε να είναι η εξορία των "κακών" μαθητών.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Από τοτε το 2003 δεν τον είδαμε ξανά. Οπότε τον αναφέρω σε συμμαθητές μου θυμώνουν και δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε για αυτόν του εύχονται τα χειρότερα. Λένε είτε φυλακή θα μένει ειτε θα έχει πεθάνει. 

Δεν έχεις περιέργεια έστω να τον ψάξεις σε Facebook ή Instagram να δεις τι μπορεί να απέγινε?

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτός που αναφέρω που μπήκε φυλακή για λίγο, αλβανικής καταγωγής, είχε μια δίδυμη αδερφή.

μια φορά που πήγα να φάω ξύλο, μπήκε στη μέση μια Αλβανίδα και ενώ σαν παιδάκι δεν συμπαθούσα τους Αλβανούς, άλλαξα γνώμη εκείνη την ημέρα. 

15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

13. Μια ωραία μέρα μπαίνει ο διευθυντής στην τάξη και ανακοινώνει ότι  από εδώ και περα θα φοιτήσει σε άλλο σχολείο. Παίρνει την κασετίνα την πετάει με δύναμη  στα πόδια του διευθυντή και φεύγει κατευθείαν από την τάξη κλαμμενος.  Ήταν η καλύτερη μέρα που έζησα εκείνη την χρονιά.

Οι πειρπτώσεις αυτές, δυστυχώς, είναι καμμένες. Τα παιδιά αυτά έχουν πόνο και μίσος μέσα τους και αυτά μόνο καταστροφή μπορούν να φέρουν. Δυστυχώς δεν αρκεί η αγάπη, χρειάζεται βοήθεια ειδικών. Αλλά κανείς δεν έχει χρόνο για τίποτα. Η σχολική κοινότητα αδιαφορεί (που είναι οι σχολικοί ψυχολόγοι); Οι καθηγητές επίσης (το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ότι έχουν τεράστια ευθύνη και πολλοί από αυτούς όντως έχουν γιατί σε περιστατικά βιας φέρονται ανεύθυνα).

Τώρα που είπες για αυτόν που έκλαιγε μου θύμισες κάτι. Είχαμε έναν κοντοπίθαρο τραμπούκο που χτύπαγε κόσμο. Γενικά με εμένα δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Ήμουν λύκειο. Έκανα πυγμαχία για 3η χρονιά τότε. Χωρίς λόγο ήρθε και με πείραξε; Δεν θυμάμαι. Δεν ασχολήθηκα. Εγώ καθιστός σε πεζούλι αυτός όρθιος (και οριακά με πέρναγε). Και μου ρίχνει μια και μάτωσε το χείλος μου. Ε τα είδα κόκκινα όλα, σηκώθηκα και αυτός φοβήθηκε. Εγώ τον κολλάω στον τοίιχο, του λεω πως αν με ξαναπλησιάσει στα 5 μέτρα θα τον σκοτώσω και τον έριξα κάτω. Ε πραγματικά δεν με ξαναπλησίασε στα 5 μέτρα και αν τον χαιρέταγα θα με χαιρέταγε κ αυτός. Σχετικά πρόσφατα με είδε και πήγε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Δημοσ.

Θυμαμαι κι εγω οτι το ΤΕΕ και τα αθλητικα τμηματα που υπηρχαν σε πολλα γυμνασια μαζευαν πολλα μπουμπουκια. Αν εισαι ησυχος και δεν απονηρευτος μπορει να ζησεις τραυματικες καταστασεις. Ειναι κριμα που οι γονεις δεν προετοιμαζουν τα παιδια τους για τι θα περασουν στο δημοσιο σχολειο.

Απο προσωπικη εμπειρια εφαγα αρκετο μπουλινγκ απο τους νταηδες, ολα ηρεμισαν οταν αρχισε να τρεχει αιμα απο την μυτη ενος απο δαυτους. Και παλι ρισκο ειναι, δειτε τι εγινε πχ στην Αρτα.

Δημοσ.

Θεωρώ πως ορισμένοι εκπαιδευτικοί έχουν ένα χάρισμα να επιβάλλονται.

Αυτή που μας έκανε μάθημα στην α γυμνασίου δεν είχε φωνάξει ποτέ. Δεν ήταν μπαμπούλας αλλά με κάποιον τρόπο σε έκανε να μην κάνεις φασαρία. Αφού περνάει μια καθηγήτρια απεξω και της λέει πως τα έχεις τόσα ήσυχα, εκκλησία είναι η τάξη.

Και ήταν και η άλλη φιλόλογος. Το παρουσιολόγιο χωρίς υπερβολή έπαιρνε φωτιά, σίγουρα 5 αποβολές σε κάθε μάθημα, μπορεί και 8. Και ησυχία δεν υπήρξε ποτέ στο μάθημα της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Δεν έχεις περιέργεια έστω να τον ψάξεις σε Facebook ή Instagram να δεις τι μπορεί να απέγινε?

Έχω κάνει άπειρο ψάξιμο με το όνομα του σε ελληνικά ή Αλβανικά. Είτε βρίσκω κάποια προφίλ χωρίς φώτο και στοιχεία είτε κάποια με φώτο μεν αλλά άσχετες ημερομηνίες γέννησης. 

3 ώρες πριν, Gingerbread είπε

μια φορά που πήγα να φάω ξύλο, μπήκε στη μέση μια Αλβανίδα και ενώ σαν παιδάκι δεν συμπαθούσα τους Αλβανούς, άλλαξα γνώμη εκείνη την ημέρα. 

Οι πειρπτώσεις αυτές, δυστυχώς, είναι καμμένες. Τα παιδιά αυτά έχουν πόνο και μίσος μέσα τους και αυτά μόνο καταστροφή μπορούν να φέρουν. Δυστυχώς δεν αρκεί η αγάπη, χρειάζεται βοήθεια ειδικών. Αλλά κανείς δεν έχει χρόνο για τίποτα. Η σχολική κοινότητα αδιαφορεί (που είναι οι σχολικοί ψυχολόγοι); Οι καθηγητές επίσης (το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ότι έχουν τεράστια ευθύνη και πολλοί από αυτούς όντως έχουν γιατί σε περιστατικά βιας φέρονται ανεύθυνα).

Τώρα που είπες για αυτόν που έκλαιγε μου θύμισες κάτι. Είχαμε έναν κοντοπίθαρο τραμπούκο που χτύπαγε κόσμο. Γενικά με εμένα δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Ήμουν λύκειο. Έκανα πυγμαχία για 3η χρονιά τότε. Χωρίς λόγο ήρθε και με πείραξε; Δεν θυμάμαι. Δεν ασχολήθηκα. Εγώ καθιστός σε πεζούλι αυτός όρθιος (και οριακά με πέρναγε). Και μου ρίχνει μια και μάτωσε το χείλος μου. Ε τα είδα κόκκινα όλα, σηκώθηκα και αυτός φοβήθηκε. Εγώ τον κολλάω στον τοίιχο, του λεω πως αν με ξαναπλησιάσει στα 5 μέτρα θα τον σκοτώσω και τον έριξα κάτω. Ε πραγματικά δεν με ξαναπλησίασε στα 5 μέτρα και αν τον χαιρέταγα θα με χαιρέταγε κ αυτός. Σχετικά πρόσφατα με είδε και πήγε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Εσύ είχες το θάρρος και το θράσος να σηκώσεις χέρι για να προστατέψεις τον εαυτό σου και να βάλεις στην θέση τους κάποιους, εγώ δεν τα είχα και φαίνεται ότι το πλήρωσα.

Δημοτικό πήγαινα σε ένα ιδιωτικό σχολείο και ούτε θέλω να τα θυμάμαι αυτα τα χρόνια με τον γολγοθά που πέρασα. Γυμνάσιο και Λύκειο παρόμοια χρόνια αλλά μπορούσες να βρεις κάποιες παρέες η φίλους, ήταν δύσκολα χρόνια για μένα, όχι μόνο λόγω περιβάλλοντος αλλά και προσωπικών. Με τους Αλβανούς έκανα την καλύτερη παρέα όσο τους είχα ειδικά γυμνάσιο διότι μετά την έκαναν για τεχνικό λύκειο, ήμουν τυχερός που τους είχα συμμαθητές. Με τους Έλληνες κατα 80% είχα πρόβλημα με όλους, μόνο 2 άτομα μου έμειναν φίλοι ως τώρα και από εκεί και πέρα από τα φοιτητικά χρόνια που είναι μακράν τα καλύτερα. 

Ο εν λόγω Αλβανός είχε σοβαρό θέμα, το παράξενο είναι ότι ξέραμε τα αδέρφια του, κάποια ήταν αδιάφορα ενώ κάποια πήγαιναν να τον συνετισουν όταν έκανε βλακειες η τραμπουκισμους. Όταν τον έδιωξαν από το σχολείο, την επόμενη μέρα ήρθε με την μάνα του το πρωί και η μάνα του κρατούσε μια βέργα που την βλέπαμε επιδεικτικά στο ένα της χέρι. 

Δεν ξέρω τι στο καλό συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια. Ούτε έχει σημασία, ελπίζω να μην προκαλέσει αυτός αλλα προβλήματα στο υπόλοιπο διάστημα της ζωής του αν ζει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Έχω κάνει άπειρο ψάξιμο με το όνομα του σε ελληνικά ή Αλβανικά. Είτε βρίσκω κάποια προφίλ χωρίς φώτο και στοιχεία είτε κάποια με φώτο μεν αλλά άσχετες ημερομηνίες γέννησης. 

Εσύ είχες το θάρρος και το θράσος να σηκώσεις χέρι για να προστατέψεις τον εαυτό σου και να βάλεις στην θέση τους κάποιους, εγώ δεν τα είχα και φαίνεται ότι το πλήρωσα.

Δημοτικό πήγαινα σε ένα ιδιωτικό σχολείο και ούτε θέλω να τα θυμάμαι αυτα τα χρόνια με τον γολγοθά που πέρασα. Γυμνάσιο και Λύκειο παρόμοια χρόνια αλλά μπορούσες να βρεις κάποιες παρέες η φίλους, ήταν δύσκολα χρόνια για μένα, όχι μόνο λόγω περιβάλλοντος αλλά και προσωπικών. Με τους Αλβανούς έκανα την καλύτερη παρέα όσο τους είχα ειδικά γυμνάσιο διότι μετά την έκαναν για τεχνικό λύκειο, ήμουν τυχερός που τους είχα συμμαθητές. Με τους Έλληνες κατα 80% είχα πρόβλημα με όλους, μόνο 2 άτομα μου έμειναν φίλοι ως τώρα και από εκεί και πέρα από τα φοιτητικά χρόνια που είναι μακράν τα καλύτερα. 

Ο εν λόγω Αλβανός είχε σοβαρό θέμα, το παράξενο είναι ότι ξέραμε τα αδέρφια του, κάποια ήταν αδιάφορα ενώ κάποια πήγαιναν να τον συνετισουν όταν έκανε βλακειες η τραμπουκισμους. Όταν τον έδιωξαν από το σχολείο, την επόμενη μέρα ήρθε με την μάνα του το πρωί και η μάνα του κρατούσε μια βέργα που την βλέπαμε επιδεικτικά στο ένα της χέρι. 

Δεν ξέρω τι στο καλό συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια. Ούτε έχει σημασία, ελπίζω να μην προκαλέσει αυτός αλλα προβλήματα στο υπόλοιπο διάστημα της ζωής του αν ζει. 

Ακούγεται πολύ δύσκολο αυτό που πέρασες. Εγώ το πέρασα διαφορετικά. Ξεκίνησα σε έναν σύλλογο πυγμαχίας (ο οποίος εξελίχθηκε στο γυμναστήριο που πάω τώρα) και ξεπέρασα τον φόβο μου ότι είμαι αδύναμος, βρήκα και φίλους εκεί. Γνώρισα και τον καλύτερό μου φίλο ο οποίος λίγο μετά εμφάνισε λευχαιμία. Εγώ κάπως το πήρα πάνω μου ότι πρέπει να τον προστατεύω (πήγαινε σε άλλο γυμνάσιο και βρεθήκαμε στο λύκειο). Ε υπήρχε παιδί που ενώ και οι πέτρες ήξεραν ότι έπαιρνε θεραπεία και ήταν δύσκολα τον κορόιδευε. Αφού έκανε μαθήματα στο νοσοκομείο και στο σπίτι ήρθε ξανά στο σχολείο και οι φίλοι του χαρήκαμε πολυ, νομίζω όλοι χάρηκαν εκτός από αυτό το μαλακισμένο που τον κορόιδευε. Θυμάμαι μια φορά τον σπρώχνει και ο φίλος μου έπεσε κάτω. Και ήταν μια κοπέλα η οποία ήταν και ψηλή και σωματώδης και του λέει ε δεν είσαι άνθρωπος εσύ και του ρίχνει μια και έφυγε απέναντι. Τέλος πάντων, κάτι ότι ένιωθα δυνατός και άρχισα να νιώθω ωραίος κάτι ότι το φιλαράκι μου δεν χρειαζόταν, ήμουν ο λάθος άνθρωπος για να του κάνεις bullying. Και μπορεί να ήμουν το ήσυχο παιδάκι ακόμα στα μάτια κάποιων για αυτό και εκείνος με χτύπησε, δεν ήμουν πια εκείνο το παιδάκι. Και κάπως έτσι βγήκα από το bullying. To bullying κάπως με βοήθησε να αλλάξω. Πέταξα αυτά που με ενοχλούσαν και έγινα καλύτερος. Γιατί ένιωθα αδύναμος, δεν μαρεσε τόσο ο εαυτός μου και με κινητοποίησε. Θα μου πεις αυτό σημαίνει να μας κάνουν bullying για να μην είμαστε πολύ αδύνατοι, πολύ χοντροί ή πολύ κάπως; Όχι βέβαια. Εμένα με έκανε να θέλω να το λύσω.

Οπότε για να επανέλθω το bullying θέλει γονείς (τους δικούς σου για να σε προστατέψουν), του άλλου για να μην γίνει τραμπούκος, εκπαιδευτικούς με ανοιχτά μάτια και φίλους που τιμούν τη λέξη φίλος.

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ppaio είπε

Απόλυτα υπεύθυνοι για το χάος στα σχολεία είναι οι...ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ...

Θα σας ενημερωσουμε.

Δημοσ.

Ο Έλληνας πολίτης εδώ και δεκαετίες θεωρεί ότι το εθνικό σύστημα παιδείας είναι ανάξιο της προσοχής του. Στον κάδο, μαζί με το εθνικό σύστημα υγείας. Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα 😎

Φυσικά, το πολιτικό σύστημα επιθυμεί η παιδεία να παραμένει για πάντα ένα *ρδελο. Ιδιαίτερα βολικό για όλα τα χρώματα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Exosia είπε

Ο Έλληνας πολίτης εδώ και δεκαετίες θεωρεί ότι το εθνικό σύστημα παιδείας είναι ανάξιο της προσοχής του. Στον κάδο, μαζί με το εθνικό σύστημα υγείας. Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα 😎

Φυσικά, το πολιτικό σύστημα επιθυμεί η παιδεία να παραμένει για πάντα ένα *ρδελο. Ιδιαίτερα βολικό για όλα τα χρώματα.

Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω.

Διοτι αν ο μέσος Έλληνας θεωρεί ανάξιο την ενασχόληση με το σύστημα παιδείας και υγείας, τότε να μην γκρινιάζει κιόλας για το σύστημα και να κάνει σαν να πάνε όλα καλά. 

Δεν βλέπω όμως κάτι τέτοιο αλλά κάθε άλλο. Πολύ γκρίνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ppaio είπε

To κύριο πρόβλημα στα σχολεία είναι οι ''εκπαιδευτικοί''...😰

Ενταξει, εμπεδώσαμε την εμπάθεια που έχεις με την συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα. Το ότι έχουν μεριδιο ευθύνης το έχουν, από εκεί και πέρα δεν βοηθάει σε κάτι η επανάληψη αυτής της άποψης.

Γενικά, δημόσιο και δημόσιοι υπάλληλοι θα υπάρχουν μέχρι το άπειρο μας αρέσει δεν μας αρεσει, εκτός αν καταργηθεί η καταλυθει το κράτος από άλλους που και πάλι το ίδιο σύστημα θα υπάρξει. Τα υπόλοιπα είναι ουτοπίες. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Στο δικό μου σχολείο στην δεκαετία του ’90 είχαμε πολύ χειρότερα περιστατικά από αυτά που περιγράφονται στο άρθρο με ναρκωτικά, βιασμούς στις τουαλέτες, νεοναζί μαθητές, τραμπουκισμούς και ξύλο και διάφορα άλλα. Κι όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας, όχι σε κάνα γκέτο. Απλά ήταν περιορισμένα και οι μαθητές τότε ήμασταν πιο ψημένοι σε όλα αυτά. Εντός της τάξης δεν γίνονταν φασαρίες.

Η διαφορά τότε με τώρα είναι ότι σήμερα τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν χουλιγκάνοι μέσα στις τάξεις, αλλά εκτός σχολείου δεν έχουν ζωή. Οπότε ξεσπάνε στο σχολείο με την ανοχή των καθηγητών. Εμείς τότε στις τάξεις ήμασταν πρόβατα γιατί εκτός σχολείου κάναμε ζωάρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...