Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 27/10/2022 στις 12:12 ΠΜ, truman2193 είπε

Νομιζα οτι το σχολειο ηταν το μεγαλυτερο μπουρδελο μεχρι που πηγα πανεπιστημιο. Εκει ειναι τα "ωραια". Καθηγητες που βαριουνται να σου κανουν μαθημα(με το δικιο τους κιολας), αιωνιοι φοιτητες που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι μοιραζουν φυλλαδια για παραταξεις και να στριβουν τσιγαρα, μια ταξη μπαχαλο με 150+ ατομα τα οποια παρ'ολο που ειναι ολοι ανω των 18 δεν εχουν ολοι την ωριμοτητα να μην μαλακιζονται, εγκαταστασεις για πεταμα, δημοσιοι υπαλληλοι οπως οι γραμματεις που "δουλευουν" 2 ωρες την ημερα και τους ποναει ο κωλος τους.. Η εκπαιδευση στην Ελλαδα γενικα, ειναι για τα σκουπιδια. Ακαταλληλες συνθηκες. 

Τι σκατα ρε πουστη μου, μόνο εγω περασα απο 3 πανεπιστημια, που εκαναν ολοι τη δουλεια τους οπως επρεπε (αλλο αν ηθελαν ή οχι)? Και μαθημα γινοταν, και δε μας επρηζαν οι παραταξεις καθε τρεις κ λιγο και οι γραμματειες ηταν παντα εκει οταν τις χρειαζομασταν..

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Τι σκατα ρε πουστη μου, μόνο εγω περασα απο 3 πανεπιστημια, που εκαναν ολοι τη δουλεια τους οπως επρεπε (αλλο αν ηθελαν ή οχι)? Και μαθημα γινοταν, και δε μας επρηζαν οι παραταξεις καθε τρεις κ λιγο και οι γραμματειες ηταν παντα εκει οταν τις χρειαζομασταν..

Στο δικό μου το τμήμα που ήταν πρώην ΤΕΙ Πειραιά και συγχωνεύτηκε με του ΠΑΔΑ , η γραμματεία ήταν φάντασμα και για να τους βρεις στο τηλέφωνο και να σε εξυπηρετήσουν ήταν ακατόρθωτο + ότι δούλευα και ειμουν εκτός Αθήνας δυστυχώς. Αλλά πέτυχα καλούς καθηγητες στη στατιστική και στον Τουρισμό.  Αλλα γενικά ένα χάος .. και δυσκόλευε πολύ που ειμουν εκτός Αθήνας, δυστυχώς  από όσο ξέρω από πανεπιστήμια έξω η κατάσταση μας είναι λίγο πιο τραγική.. Δεν είμαστε οι χειρότεροι αλλά ούτε και πολύ καλοί σε θέμα παιδείας και εκπαίδευσης.. βέβαια μην τα θέλουμε και όλα δικα μας.. Παρεπιπτόντως  βγήκα από ΕΠΑΛ , no hate 😅 και το δικό μου το ΕΠΑΛ είχε τους καλούς αλλά και τους χειρότερους.. αλλά και του αδερφού μου το ενιαίο δεν ήταν και τόσο καλύτερο να σας πω την αλήθεια. 

Επεξ/σία από Jordann
  • Sad 1
Δημοσ.

Τι περιμένετε από μια γενιά που ακούει Τραννό, Snik και άλλα σκουπίδια...

11 ώρες πριν, ppaio είπε

Oι μονοί υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί...η χειρότερη κλικα ΔΥ...

Τι λες μωρέ; Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Λάικγουαϊζ.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οι γονείς .

- Πρώτα απ όλα φταίει η συγκεκριμένη κοινωνία.

- Και μετά όλοι αυτοί που εκπαιδεύουν-κοινωνικοποιούν το νέο πολίτη.

2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

[...]

Τι λες μωρέ; Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια.

- Με απλά λόγια το στενότερο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί, τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, βεβαίως, βεβαίως.

- Κανένας μας δεν είναι «άμοιρος ευθυνών».

Δημοσ.
Στις 25/10/2022 στις 2:07 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Δεν έχω σαφή άποψη για τα ΕΠΑΛ. Στα χρόνια μας ήταν τα τεχνικά λύκεια.

Τα ΕΠΑΛ όπως και παλιότερα τα ΤΕΛ είναι σε μεγάλο ποσοστό χώρος παρκαρίσματος παραβατικών μαθητών.

Δυστυχώς αν δεν εφαρμόσουν σκληρά μέτρα, όπως την άμεση, οριστική και μαζική αποβολή από τα Λύκεια των παραβατικών Νέο Τραμπούκων η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

Δημοσ.
Στις 25/10/2022 στις 8:42 ΠΜ, dbrillis είπε

Ολες τις ειδήσεις απο τα δελτία θα τις κάνουμε θεμα και εδω; Το άρθρο που παρέθεσες έχει τμήμα με σχόλια κάτω κάτω, γιατι δε το συνεχίζουμε εκεί;

Έβαλα την είδηση εδώ για να συζητήσουμε εδώ τα μέλη, όχι για να κάνουμε σχόλια αλλού. 

Στις 25/10/2022 στις 12:14 ΜΜ, nickol-us είπε

Απορώ που πέφτουν από τα σύννεφα μερικοί λες και είναι κάτι νέο. 

Εντάξει, ξέραμε γενικώς ότι εκεί πάνε παιδιά αδύναμα σε επίπεδο διαβάσματος και έλλειψης ενδιαφέροντος αλλά δεν μπορούσα τουλάχιστον εγώ να φανταστώ τέτοιο χαλι.

Μπορεί να μην σε νοιάζει το σχολείο, πήγαινε να πάρεις το χαρτί αλλά δεν είναι ανάγκη να τραμπουκιζεις και να απειλείς καθηγητες. 

Στις 25/10/2022 στις 9:37 ΜΜ, panosno1com είπε

Τέτοια φυντανια εχουν απολυτηριο 19.9 κιολας , οχι 12 που λεει το αρθρο στο σκ@ι. Το 2004 που πηγα δημοσιο ΓΕΛ γινόντουσαν καφριλες αλλα οχι στο βαθμό αυτο . Σε ΕΠΑΛ του Πειραιά που ειχα φιλους ηταν αλητεζ οχι (απ οσο ειχα ακουσει) να απειλουν ζωη καθηγητη, απλα οχι μάθημα ,οχλαγωγια glx , ξερειςποιοςμαιγω, (αυτο γινόταν και στο Γελ, αυτοι ειχαν βαθμους 13 14 ενω εγω π ημουν ενα ησυχο παιδακι ειχα 10 σε ολα) . Εχω γνωστο (που παλια καναμε παρεα στα σχολικα χρονια) που εκανε νταφου στο υπογειο - αποθηκη του σχολειου ηταν καφρος yolo πως το λενε και εχει απολυτηριο 16.6 (το ειχα δει οταν αποφοιτησαμε) . Τωρα απο καφριλες οι κλασσικες μαλακιες οπως :

Είναι και ενα αλλο βιντεο οπου ενας κυνηγαει με σφουγγαριστρα μια μαθητρια.. Κάποιοι σ αυτο το βιντεο ειναι 22 χρονων και πανε Β λυκείου!!! (Πριν καμια 15 ρια χρονια παρα κατι πλεον...)

Τέτοιο συμβάν με σφουγγαριστρα είχε γίνει οταν ήμουν γυμνάσιο. Ο αδερφός ενός φίλου μου σε μικροτερη τάξη πήρε την σφουγγαριστρα από τον κουβά μιας καθαρίστριας και τον πέταξε πάνω σε κάτι κοπέλες. Αυτές επειδή γνώριζαν τον αδερφό του που δεν είχαν και καλές σχέσεις και αρπαζονταν, πήγαν και του έκαναν παράπονα ότι ο αδερφός σου έτσι και έτσι. Πήγε και τον βρήκε και αρπαχτηκαν πάλι, έφαγε μια ψιλή στο κεφάλι από τον αδερφό και αποχώρησε μετά. 

Στις 27/10/2022 στις 12:12 ΠΜ, truman2193 είπε

Νομιζα οτι το σχολειο ηταν το μεγαλυτερο μπουρδελο μεχρι που πηγα πανεπιστημιο. Εκει ειναι τα "ωραια". Καθηγητες που βαριουνται να σου κανουν μαθημα(με το δικιο τους κιολας), αιωνιοι φοιτητες που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι μοιραζουν φυλλαδια για παραταξεις και να στριβουν τσιγαρα, μια ταξη μπαχαλο με 150+ ατομα τα οποια παρ'ολο που ειναι ολοι ανω των 18 δεν εχουν ολοι την ωριμοτητα να μην μαλακιζονται, εγκαταστασεις για πεταμα, δημοσιοι υπαλληλοι οπως οι γραμματεις που "δουλευουν" 2 ωρες την ημερα και τους ποναει ο κωλος τους.. Η εκπαιδευση στην Ελλαδα γενικα, ειναι για τα σκουπιδια. Ακαταλληλες συνθηκες. 

Τελικά με αυτά που διαβάζω μάλλον πρέπει να είμαι τυχερός στα σχολεία και στο ΤΕΙ που πήγα. Είχαμε μεν τέτοια φαινόμενα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό διάλυσης. Με προσπάθεια και διάβασμα εκ μέρους του φοιτητή είχες αποκτήσει ένα καλό σύνολο γνώσεων για να βγεις στην αγορά και να παλέψεις μετά. 

17 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Προφανώς και όχι. Σε ΑΕΙ μικρών πολεων της επαρχιας είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα, φοιτητές σε παρατάξεις η μη είναι πιο φίλοι και δεν υπάρχει πρήξιμο. 

Φίλος μου σπουδάζει Χαροκοπειο, τρομερή καθαριότητα, ηρεμία. Άμα πας να φας κάτι μέσα σε κυνηγάνε οι καθαρίστριες.

• Like 1
Δημοσ.

Τέλειωσα ΓΕΛ το 2010.

Υπήρχε ένα περιστατικό παρενόχλησης από καθηγητή σε μαθήτριες το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση του καθηγητή (μην με ρωτήσετε λεπτομέρειιες δεν θυμάμαι). Υπήρχε ένα δεύτερο περιστατικό με καθηγητή που κοιμόταν και δεν συνόδευσε σε έξοδο τριήμερης τους μαθητές (που και εκεί υπέστη κάποια ποινή αν θυμάμαι σωστά). Υπήρχε μια καθηγήτρια που έβαφε με μαρκαδόρους ή κιμωλίες τα παιδιά που μιλούσαν και άλλη μια που αν στο μάθημα της διάβαζες πχ μαθηματικά κατεύθυνσης θα σου έσκιζε το τετράδιο κτλ. Επίσης κάτι παιζόταν με 2 μαθήτριες και τον γυμναστή)

Από παιδιά τώρα υπήρχαν μικροτσακωμοί (έως και ξυλοδαρμοί) από εξωσχολικούς σε κάποια άλλα παιδιά, μικροκαταλήψεις (τίποτα σπουδαιο), λίγος σχολικός εκφοβισμός και 2 συμμαθητές μου έχουν κάνει φυλακή (και για άλλους 2 που δεν το ξέρω αλλά αν το μάθαινα θα μου φαινόταν λογικό). Προσωπικά έχω φάει ξύλο και με έχουν "εκφοβίσει". Προσπάθησα να το "καταπιώ" και κάπως θα "πέρναγε". Μου είχαν κάνει την ζωή μαύρη. Παράλληλα υπήρχε μια καθηγήτρια που την τρόλαρε όλο το σχολείο και όχι αδίκως, η τύπισα ήταν κουκουρόυκου. Ε λοιπόν αυτή η κουκουρούκου ήταν η μόνη που είδε τι τράβαγα (το χαν δει και άλλοι) και με το που το είδε κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι γίνεται αυτό και αυτό. Και το χρωστάω σε αυτή ότι δεν με ξανάδειραν. Οι γονείς μου το τράβηξαν το θέμα όσο δεν πήγαινε, γιατί ο διευθυντής ήταν σε φάση παιδιά είναι πως κάνετε έτσι και τα "παιδιά" τα διώξανε από το σχολείο μου.

Κατα τ'αλλα ήμουν σε ένα σχολείο σαν αυτά στον 3ο νόμο (έτσι δεν έλεγαν την σειρά;) Έχω συμμαθητές που έκαναν φυλακή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

Τέλειωσα ΓΕΛ το 2010.

Υπήρχε ένα περιστατικό παρενόχλησης από καθηγητή σε μαθήτριες το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση του καθηγητή (μην με ρωτήσετε λεπτομέρειιες δεν θυμάμαι). Υπήρχε ένα δεύτερο περιστατικό με καθηγητή που κοιμόταν και δεν συνόδευσε σε έξοδο τριήμερης τους μαθητές (που και εκεί υπέστη κάποια ποινή αν θυμάμαι σωστά). Υπήρχε μια καθηγήτρια που έβαφε με μαρκαδόρους ή κιμωλίες τα παιδιά που μιλούσαν και άλλη μια που αν στο μάθημα της διάβαζες πχ μαθηματικά κατεύθυνσης θα σου έσκιζε το τετράδιο κτλ. Επίσης κάτι παιζόταν με 2 μαθήτριες και τον γυμναστή)

Από παιδιά τώρα υπήρχαν μικροτσακωμοί (έως και ξυλοδαρμοί) από εξωσχολικούς σε κάποια άλλα παιδιά, μικροκαταλήψεις (τίποτα σπουδαιο), λίγος σχολικός εκφοβισμός και 2 συμμαθητές μου έχουν κάνει φυλακή (και για άλλους 2 που δεν το ξέρω αλλά αν το μάθαινα θα μου φαινόταν λογικό). Προσωπικά έχω φάει ξύλο και με έχουν "εκφοβίσει". Προσπάθησα να το "καταπιώ" και κάπως θα "πέρναγε". Μου είχαν κάνει την ζωή μαύρη. Παράλληλα υπήρχε μια καθηγήτρια που την τρόλαρε όλο το σχολείο και όχι αδίκως, η τύπισα ήταν κουκουρόυκου. Ε λοιπόν αυτή η κουκουρούκου ήταν η μόνη που είδε τι τράβαγα (το χαν δει και άλλοι) και με το που το είδε κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι γίνεται αυτό και αυτό. Και το χρωστάω σε αυτή ότι δεν με ξανάδειραν. Οι γονείς μου το τράβηξαν το θέμα όσο δεν πήγαινε, γιατί ο διευθυντής ήταν σε φάση παιδιά είναι πως κάνετε έτσι και τα "παιδιά" τα διώξανε από το σχολείο μου.

Κατα τ'αλλα ήμουν σε ένα σχολείο σαν αυτά στον 3ο νόμο (έτσι δεν έλεγαν την σειρά;) Έχω συμμαθητές που έκαναν φυλακή.

Φυλακή για μικρό διάστημα πήγε ένας παλαιός συμμαθητής, τον έπιασαν αστυνομικοί με μικροποσότητα κάποιων ουσιών, αυτός τυχαία περνούσε αλλά υπήρχε μπλόκο και τον δάγκωσαν, γνωρίζαμε από μαθητές ότι κάτι παιζόταν με διάφορους Αλβανούς εντός και εκτός σχολείου, δεν ανακατευόμασταν. Αυτόν που έκανε φυλακή δεν τον λυπήθηκα, γενικά έκανε ψευτομαγκιές και τσαμπουκάδες σε άλλους είτε αδύναμους είτε δυνατότερους νταήδες και έτρωγε και φάπες, τα ήθελε ο κ... του και χωνόταν παντού. Είχαμε και έναν άλλον εξαιρετικά ακραίο μέχρι την Α' γυμνασίου που τον έδιωξαν, αρκετοί λέμε τώρα που μεγαλώσαμε πως είτε σε φυλακή θα μένει είτε θα έχει πεθάνει, δεν ξέρουμε τις τύχες του αλλά ούτε θέλουμε να τον θυμόμαστε με αυτά που μας έκανε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τέτοιο συμβάν με σφουγγαριστρα είχε γίνει οταν ήμουν γυμνάσιο. Ο αδερφός ενός φίλου μου σε μικροτερη τάξη πήρε την σφουγγαριστρα από τον κουβά μιας καθαρίστριας και τον πέταξε πάνω σε κάτι κοπέλες. Αυτές επειδή γνώριζαν τον αδερφό του που δεν είχαν και καλές σχέσεις και αρπαζονταν, πήγαν και του έκαναν παράπονα ότι ο αδερφός σου έτσι και έτσι. Πήγε και τον βρήκε και αρπαχτηκαν πάλι, έφαγε μια ψιλή στο κεφάλι από τον αδερφό και αποχώρησε μετά. 

Ναι κατι παρομοιο απλα ειχε βουτήξει στην καλιόπη τηβ σφουγγαριστρα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Φυλακή για μικρό διάστημα πήγε ένας παλαιός συμμαθητής, τον έπιασαν αστυνομικοί με μικροποσότητα κάποιων ουσιών, αυτός τυχαία περνούσε αλλά υπήρχε μπλόκο και τον δάγκωσαν, γνωρίζαμε από μαθητές ότι κάτι παιζόταν με διάφορους Αλβανούς εντός και εκτός σχολείου, δεν ανακατευόμασταν. Αυτόν που έκανε φυλακή δεν τον λυπήθηκα, γενικά έκανε ψευτομαγκιές και τσαμπουκάδες σε άλλους είτε αδύναμους είτε δυνατότερους νταήδες και έτρωγε και φάπες, τα ήθελε ο κ... του και χωνόταν παντού. Είχαμε και έναν άλλον εξαιρετικά ακραίο μέχρι την Α' γυμνασίου που τον έδιωξαν, αρκετοί λέμε τώρα που μεγαλώσαμε πως είτε σε φυλακή θα μένει είτε θα έχει πεθάνει, δεν ξέρουμε τις τύχες του αλλά ούτε θέλουμε να τον θυμόμαστε με αυτά που μας έκανε.

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά αυτά είναι για λύπηση. Κανείς δεν τους έδειξε αγάπη και κατέληξαν έτσι. Με την σειρά τους, αν γίνουν γονείς θα παραμελούν τα παιδιά τους και αυτά θα γίνουν η συνέχεια τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν "αρχαίος" θυμάμαι μια φορά και έναν καιρό που καθόμασταν στο θρανίο πρώτη μέρα και η 1η κουβεντα των καθηγητών ήταν ότι το θρανίο ήταν "χρεωμένο" πάνω μας και ότι ζημιά πάθαινε θα την πλήρωναν κανονικά οι γονείς μας ..όπως το πέρναμε καθαρό και περιποιημένο (εντάξει η κούρμπα ξύλινη είχε τα ξυσίματα της...παιδιά είμασταν)...μέχρι και συμβουλές για οινόπνευμα δινόντουσαν αν κατα τύχη κάποιο σκονάκι "διέφευγε"

Fast Forward καμμιά 10+ χρόνια σε πιο σύγχρονες παιδαγωγικές συνθήκες (μα καλά πως επιβιώσαμε τα παιδιά του '80 ...μέχρι και τιμωρία με χάρακα είχαμε)...πήγα να γράψω κάτι σε 1 θρανίο και το χαρτί απλώς δεν καθόταν λόγω της πλούσιας προίκας που "κουβαλούσε" το κακόμοιρο το θρανίο...τι χαρακιές...τι βουνά απο μπλάνκο...τι όλο μια βρώμικη αηδιαστική μουντζούρα ήταν όλο το θρανίο...

Τώρα φυσικά τα πράγματα έχουν ξεφύγει..... ας είναι καλά η σύγχρονη παιδαγωγική....να την χαιρόμαστε...και μην παραπονιέστε.

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/10/2022 στις 10:12 ΜΜ, ppaio είπε

Oι μονοί υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί...η χειρότερη κλικα ΔΥ...

Γονιος φανταζομαι, που αν το βλασταρι μας παρει 12, φταιει ο κακος καθηγητης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...