Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή ένα περιστατικό εδώ που με έβαλε σε σκέψεις αν το παραπάνω είναι μεμονωμένο η γενικό φαινόμενο. Είπα να ανοίξω ένα thread να αναφέρουμε εμπειρίες, όσοι τουλάχιστον δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αποφοίτησαν από το λύκειο. 

Στα δικά μου χρόνια, τελείωσα το λύκειο το 2005 και δεν θυμάμαι τέτοια φαινόμενα σε γενική κλίμακα η σε επίπεδο ολοκλήρου σχολείου.

Μεμονωμένες περιπτώσεις, θυμάμαι μια καθηγήτρια αγγλικών στην Α' λυκείου που η κακόμοιρα δεν μπορούσε να κάνει μάθημα γιατί όλοι αδιαφορουσαν και στο τέλος βγήκαμε έξω αφήνοντας την να κάθεται μόνη της και να κοιτάει το ταβάνι, δεν πήρε κανένας απουσία. 

Θυμάμαι μια φάση στην Α' γυμνασίου που ένας είχε χάσει την χρονια λόγω αποβολων και ξαφνικά άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα στο μάθημα των καλλιτεχνικων, κάθισε δίπλα από μια κοπελιά που την γούσταρε και ήταν καψουρης. Λέει στην καθηγήτρια ότι είναι μαθητής αλλά άργησε να μπει, η καθηγήτρια δεν μάσησε και του είπε να περάσει έξω διότι δεν ήταν στον κατάλογο το όνομα του. Τελικά έγινε μικρός διαπληκτισμος και η καθηγήτρια πήγε στο γραφείο για να καλέσει την αστυνομία, αυτός φοβήθηκε και αφου πρώτα έφυγε η καθηγήτρια από την τάξη μετά έφυγε και αυτός. 

Στην ίδια τάξη επίσης είχε φύγει από το σχολείο η καθηγήτρια γυμναστικής επειδή υπήρχε πλήρης αδιαφορια για το μάθημα. 

Από την άλλη υπήρχαν καθηγητές ειδικά μια της μουσικής στο γυμνάσιο που γινομασταν σούζα μπροστά τους, αν δεν ήξερες μάθημα γινόταν λαϊκό δικαστήριο με επίπληξη και φωνές μεχρι το τέλος του μαθήματος. Ένας μαθηματικός και δύο άλλοι καθηγητές που ευτυχώς δεν τους είχαμε όλους είχανε ρίξει χαστούκια σε μαθητές με ήπια αγενή συμπεριφορά.

Στην Γ Λυκείου μαθητής ενός τμήματος άναβε την αναπτήρα δίπλα από κατι γκαζάκια σε ολόκληρο ντουλάπι, ήταν μέσα στο χημείο του σχολείου. Ο φυσικός που ήταν από τους πιο cool καθηγητές που είχαμε τον πλάκωσε στα χαστούκια. Είχαμε μείνει άναυδοι τότε και μόνο που το μάθαμε. 

Δεν θα παραβλέψω φυσικά τις ανεπαναληπτες καταλήψεις, τους βανδαλισμούς. Αλλά τετοια φαινόμενα μπάχαλου και απρεπιας απέναντι σε καθηγητές ήταν μεμονωμένα και σπάνια. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από γνωστούς καθηγητές (φίλους, που έκανα φροντιστήρια κτλ), αλλά και από όσα είδα από την σχολή, η ποιότητα των μαθητών πέφτει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Έχω ένα φίλο που ήταν αναπληρωτής σε ΕΠΑΛ σε ένα χωριό στη Κρήτη. Παρόμοια περιστατικά περιέγραφε. Αλλά αυτός το είχε βρει το κόλπο. Με τα παιδιά δεν μάλωνε καθόλου. Έπαιρνε τηλέφωνο κατευθείαν στους γονείς και τους έλεγε ότι τα παιδιά τους ντροπιάζουν το όνομα της οικογένειας. 2-3 να δεις τι ωραία που μαζεύτηκαν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε

αυτο εγινε σε ΕΠΑΛ,  δεν εχεις ιδεα τι τσογλανια πηγαινουν εκει σχολειο

Δεν έχω σαφή άποψη για τα ΕΠΑΛ. Στα χρόνια μας ήταν τα τεχνικά λύκεια. Διάφοροι φίλοι και συμμαθητές μετά το γυμνάσιο πήγαν σε τεχνικο λύκειο, άμα ήμουν μαζί τους θα κάναμε καλές παρέες αλλά άλλαξαν οι δρόμοι μας, από όσα ήξερα από παλιά, ήταν λίγο πιο φλου και χαλαρή η κατάσταση εκεί.

Μετά από χρόνια κάπου αρχές του 10 μιλούσα με έναν μαθητή σε ΕΠΑΛ των Γιαννιτσών που μου έλεγε ότι το μισό σχολείο μένει από απουσίες και το έλεγε ως δικαιολογια επειδή έκανε 6 χρόνια να τελειώσει το λύκειο. 

Από εκεί και πέρα δεν έχωα αποψη σε γενικό επίπεδο. 

47 λεπτά πριν, filip123go είπε

Έχω ένα φίλο που ήταν αναπληρωτής σε ΕΠΑΛ σε ένα χωριό στη Κρήτη. Παρόμοια περιστατικά περιέγραφε. Αλλά αυτός το είχε βρει το κόλπο. Με τα παιδιά δεν μάλωνε καθόλου. Έπαιρνε τηλέφωνο κατευθείαν στους γονείς και τους έλεγε ότι τα παιδιά τους ντροπιάζουν το όνομα της οικογένειας. 2-3 να δεις τι ωραία που μαζεύτηκαν.

Καλή τακτική του καθηγητή. Σε σχολείο εκτός Κρήτης δεν νομίζω ότι θα έπιαναν αυτά. Μάλλον θα άκουγε από τους γονείς ότι το παιδί τους είναι πολύ καλό παιδί. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ολες τις ειδήσεις απο τα δελτία θα τις κάνουμε θεμα και εδω; Το άρθρο που παρέθεσες έχει τμήμα με σχόλια κάτω κάτω, γιατι δε το συνεχίζουμε εκεί;

• Confused 1
Δημοσ.

Τελείωσα το Λύκειο το 2012. Είχα εικόνα και από το δικό μου λύκειο και από τριγύρω και από επαλ, λόγω γνωστών. Στα επαλ τα ίδια γίνονται πάντα, μην το ψάχνεις! Στα γενικά, είναι ξεκάθαρα θέμα καθηγητή. Είχαμε καθηγητές που τους σεβόμασταν και χαιρόσουν να κάνεις το μάθημα τους. Είχαμε και καθηγητές που απλά κοιμόμασταν ή κάναμε ό,τι θέλαμε στο μάθημα τους, γιατί πολύ απλά δεν μας ένοιαζε ή δεν είχαμε λόγο να το παρακολουθήσουμε (τι να μου κάνει εμένα στη 2α λυκείου το μάθημα των υπολογιστών ή των καλλιτεχνικών, όταν έχω κατεύθυνση πχ?). Παίζει ρόλο και ο διευθυντής του σχολείου. Πόσο μπορεί να επιβάλλει την τάξη και στους μαθητές και στους καθηγητές τους. Ναι, είχαμε και εμείς περίεργα. Ο διευθυντής μας φοβόταν, βάφαμε θρανία, μαθητές απειλούσαν τους καθηγητές ότι αν τους βγάλουν, θα πηδήξουν από το παράθυρο κλπ. Το θέμα είναι αυτά γίνονταν σε συγκεκριμένους, όχι σε όλους! Καταλήγω, είναι θέμα πάντα καθηγητή!

Δημοσ.

Πηγα σε ιδιωτικο, και δεν ειχαμε θεματα. 2-3 που χαν βγει ζαβοι απο τη χρονια μου ειχαν φαει σουτ απο το σχολειο 1-2 γυμνασιου. Στο ιδιο πανε τ'ανηψια μου, μικρα βεβαια ακομα, αλλα δεν εχει ακουστει τιποτα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spooker είπε

Μην πας μακρυά. Δες πόσο ανορθόγραφα είναι τα posts εδώ στο forum και θα καταλάβεις. 

Άλλο παιδεία και άλλο εκπαίδευση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το επίπεδο των ΕΠΑΛ (ΤΕΕ το 2002 που τελείωσα εγώ) ήταν ανέκαθεν έτσι.

Αλητεία και τσιγαριλίκια ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Στο ΕΠΑΛ καταλήγουν δυστυχώς (στην πλειοψηφία) τα άτομα που δεν παίρνουν τα γράμματα ώστε να πάρουν ένα ισάξιο απολυτήριο λυκείου πιο εύκολα.

Μαθητές της βάσης, στο ΕΠΑΛ χτυπάνε 13-15(μπορεί και παραπάνω αν ασχοληθούν ελάχιστα)

Απορώ που πέφτουν από τα σύννεφα μερικοί λες και είναι κάτι νέο.

Όσο καταρρέουν τα πάντα τριγύρω μας δεν βλέπω πως μπορεί να καλυτερεύσει η κατάσταση στα ΕΠΑΛ

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Καθε πρωι που πηγαινω για δουλεια λογω διαδρομης περναω απ'εξω απο ενα τοπικο ΕΠΑΛ, και με αυτα που βλεπω λεω ο θεος με φυλαξε και ειμαι τυχερος που μονο περναω απ'εξω αντι να χρειαστει να μπω και μεσα. 

Γενικα ειμαι της αποψης οτι η πανεπιστημιακη αστυνομια θα επρεπε να παρει μεταθεση και να γινει επαλικη αστυνομια, αλλωστε θα ηταν και πιο κοντα στο διανοητικο επιπεδο και θα μπορουσαν να κατανοησουν καλυτερα την εγκληματικη φυση. 

Δημοσ.

Τέτοια φυντανια εχουν απολυτηριο 19.9 κιολας , οχι 12 που λεει το αρθρο στο σκ@ι. Το 2004 που πηγα δημοσιο ΓΕΛ γινόντουσαν καφριλες αλλα οχι στο βαθμό αυτο . Σε ΕΠΑΛ του Πειραιά που ειχα φιλους ηταν αλητεζ οχι (απ οσο ειχα ακουσει) να απειλουν ζωη καθηγητη, απλα οχι μάθημα ,οχλαγωγια glx , ξερειςποιοςμαιγω, (αυτο γινόταν και στο Γελ, αυτοι ειχαν βαθμους 13 14 ενω εγω π ημουν ενα ησυχο παιδακι ειχα 10 σε ολα) . Εχω γνωστο (που παλια καναμε παρεα στα σχολικα χρονια) που εκανε νταφου στο υπογειο - αποθηκη του σχολειου ηταν καφρος yolo πως το λενε και εχει απολυτηριο 16.6 (το ειχα δει οταν αποφοιτησαμε) . Τωρα απο καφριλες οι κλασσικες μαλακιες οπως :

Είναι και ενα αλλο βιντεο οπου ενας κυνηγαει με σφουγγαριστρα μια μαθητρια.. Κάποιοι σ αυτο το βιντεο ειναι 22 χρονων και πανε Β λυκείου!!! (Πριν καμια 15 ρια χρονια παρα κατι πλεον...)

Δημοσ.

Νομιζα οτι το σχολειο ηταν το μεγαλυτερο μπουρδελο μεχρι που πηγα πανεπιστημιο. Εκει ειναι τα "ωραια". Καθηγητες που βαριουνται να σου κανουν μαθημα(με το δικιο τους κιολας), αιωνιοι φοιτητες που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι μοιραζουν φυλλαδια για παραταξεις και να στριβουν τσιγαρα, μια ταξη μπαχαλο με 150+ ατομα τα οποια παρ'ολο που ειναι ολοι ανω των 18 δεν εχουν ολοι την ωριμοτητα να μην μαλακιζονται, εγκαταστασεις για πεταμα, δημοσιοι υπαλληλοι οπως οι γραμματεις που "δουλευουν" 2 ωρες την ημερα και τους ποναει ο κωλος τους.. Η εκπαιδευση στην Ελλαδα γενικα, ειναι για τα σκουπιδια. Ακαταλληλες συνθηκες. 

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...