Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εδώ και δυο μέρες το ps4 slim που έχω κλείνει μόνο του και δεν ανοίγει αμέσως μετά, πρέπει να περάσουν μερικά λεπτά και έπειτα θα ανοίξει κάνοντας ένα τσεκ στον σκληρό δίσκο και λέγοντας μου ότι δεν απενεργοποιήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο.
Αυτό έγινε ενώ έβλεπα netflix, δεν έκανα βαριά χρήση σε κάποιο game, επίσης να επισημάνω ότι το έχω όρθιο το ps και όχι στην κλασσική οριζόντια θέση.
Να είναι τροφοδοτικό, σκληρός ή υπερθέρμανση? για το τελευταίο όταν το πιάνω δεν είναι και ιδιαίτερα ζεστό, πολύ νορμαλ.
Αυτά.

Untitled-1.jpg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, John_Kalas είπε

το ps4 slim που έχω κλείνει μόνο του και δεν ανοίγει αμέσως μετά

Αυτό το οποίο περιγράφεις είναι η πιο συνηθισμένη και χαρακτηριστική συμπεριφορά υπερθέρμανσης. Αν κλείσει λόγω υπερθέρμανσης, δε σου επιτρέπει να το ξαναανάψεις αμέσως. Πρέπει να πέσει πρώτα η θερμοκρασία. Δεν μπορώ να αποκλείσω να υπάρχει άλλη βλάβη, αλλά η πιθανότητες αυτές είναι πάρα πολύ μικρότερες.

43 λεπτά πριν, John_Kalas είπε

όταν το πιάνω δεν είναι και ιδιαίτερα ζεστό, πολύ νορμαλ

Αυτό δε λέει αναγκαστικά κάτι. Πιο πιθανό όμως να υποδηλώνει το αντίθετο. Ότι το σύστημα ψύξης του υπολειτουργεί ή έχει βλάβη.

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις άλλο πρωτού κοιτάξεις να διορθώσεις το πρόβλημα. Ενώ τώρα πιθανότατα έχεις απλά μια δυσλειτουργία, αν επιμένεις δεν αποκλείεται να προκληθεί βλάβη ή έστω απώλεια δεδομένων.

Στη θέση σου θα προχωρούσα αμέσως σε καθαρισμό και θερμική συντήρηση του ps4, χωρίς να είμαι κατά 100% σίγουρος ότι εκεί είναι το θέμα, επειδή ότι και να συναντήσω όταν το ανοίξω, μου είναι απλό να το αξιολογήσω και να το διορθώσω. Τι λέω να κάνεις εσύ, τώρα:

Αν δε μαστορεύεις laptop και δεν έχεις ήδη καλή gaming πάστα (το PS4 έχει τις χειρότερες θερμοκρασίες από όλα τα playstation και θέλει πολύ καλή πάστα), είναι ίσως καλύτερα να το πας σε μάστορα απευθείας. Αν πιστεύεις ότι το έχεις, δες videos τι πρέπει να κάνεις, παράγγειλε πάστα αν δεν έχεις και ρώτα τυχόν απoρίες εδώ μήπως μπορούμε να τις λύσουμε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σωστος ο φιλος παραπανω, μην το ξανα χρησιμοποιήσεις αν δεν το καθαρισεις...Τσεκαρε πρωτα οτι στο πολυπριζο που το βαζεις οτι μπαινει σφιχτα η πριζα του καθως και οτι το βυσμα τροφοδοσιας του 220 ειναι τερμα μεσα και σφιχτα. Βγαλτο απο την πριζα κι ελαφρως ανοιξε τα ποδαρακια της πριζας με πολυ απαλη πιεση για να μη σπασουν ή αλλαξε αμεσα πολυπριζο αν ειναι φτηνιαρικο κινεζικο χωρις ταπες ασφαλειας και φαινονται με το ματι απευθειας τα φτηνιαρικα λεπτα power rails..

Αγορασε μια θερμοαγωγιμη παστα Arctic MX-4 , δες τιμη και ποσοτητες διοτι αυτα αλλαζουν με την εβδομαδα. 5ml ειναι υπεραρκετα για να την αλλαξεις και στο ps4 σου και στο λαπτοπ σου και στον σταθερο σου κι ειναι απο τις καλυτερες της αγορας.

Δες χωρις να αγγιξεις το ps4 σου καποια disassembly ps4 slim videos κι αν σου φαινεται μανικι να το ανοιξεις δωστο σε καποιο επαγγελματια ή γνώστη να στο κανει με τη θερμοαγωγιμη MX-4 που αγορασες ΕΣΥ κι οχι καποια φτηνιαρικη. Αν αποφασισεις να το κανεις εσυ εκτος απο το ματακι του blueray παντου προσεχτικα με απαλο πινελακι και καλο καθαρισμα του APU κεντρικου επεξεργαστη με μπατονετα με καθαρο οινοπνευμα καθως και της ψυκτρας.

Αν θες να δεις τρομερο gameplay ειδικα στα open world games και racing games αφου θα το ανοιξεις που θα το ανοιξεις παρε με 35€ κι ενα Kingston A400 - 480GB τουλάχιστον χωρητικοτητας και βαλτον μεσα να παθεις πλακα απο τα γκαζια σε ολα τα παιχνδια ακομα κι ακαριαια στα μενου.  Οδηγιες του πως αλλαζει ο δισκος ξανα Youtube κι εχουμε παντα υποψιν μας οτι το λογισμικο της Sony -ελεος- πιανει 90GB στο δισκο καθε PS4.

Αντε καλοριζικη μετα η νεα σου κονσολα!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αν έχω χρόνο σήμερα θα το επιχειρήσω και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι!
Άλλαξα τελικά πάστα στο ps4 αλλά και πάλι κάνει τα ίδια... τώρα έβαλα τον σκληρό δίσκο στον υπολογιστή και η υγειά του σύμφωνα με το Hard Disk Sentinel είναι άριστη.
Τι μπορεί να προκαλεί αυτό το σφάλμα?
 Χρησιμοποίησα την Arctic mx4.

Δημοσ.

Πολλα πραγματα μπορει να φταινε απο προβληματικο τροφοδοτικο μεχρι καποιο ολοκληρωμενο πανω στην μητρικη.Τον ανεμιστηρα τον ακους να λειτουργει?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έκανα επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων... όμως το πρόβλημα αυτό παραμένει. Μόλις τώρα άνοιξε για μερικά λεπτά και μετά έκλεισε αμέσως...

Το βιντεο αυτό υποτίθεται δείχνει τον ανεμιστήρα να δουλεύει... αλλά δε ξέρω γιατί το ανέβασε έτσι και δε μπορώ να το σβήσω τώρα.

Χθες έπαιζα red dead redemption II  για καμιά ώρα και δεν έγινε τίποτα, όλα νορμάλ...

Να πω ότι το έχω συνδεδεμένο σε πολυμπριζο... σκέφτομαι να δοκιμάσω άλλο καλώδιο τροφοδοσίας.

Επεξ/σία από John_Kalas
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας και πάλι, τελικά το πρόβλημα ήταν στο τροφοδοτικό... μόλις έβαλα το καινούριο που ήρθε πριν απο 2 μέρες λειτούργησε άψογα!
Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις σας! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σας εύχομαι!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...