Mangoulhs Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ειμαι μαθητης της Γ λυκειου στοχευω για Μετσοβιο μηχανολογος μηχανικοσ ωστοσο ενω τα παω καλα φοβαμαι να μην τα παω καλα, σε περιπτωση "Αποτυχιας"((15.000 μορια και κατω)το λεω αποτυχια διοτι δεν θα εχω πιασει την πολη μ κτλπα)ποια σχολη ηλεκτρολογων μηχανικων να σκεφτω και γιατι(Θελω να ασχοληθω με λιγο προγραμματισμο και πολυ Hardware (το λεω για αν υπαρχει καποια σχολη που αγνοω)) Ευχαριστω! Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Mangoulhs
George_pzg21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Mangoulhs είπε Ειμαι μαθητης της Γ λυκειου στοχευω για Μετσοβιο μηχανολογος μηχανικοσ ωστοσο ενω τα παω καλα φοβαμαι να μην τα παω καλα, σε περιπτωση "Αποτυχιας"((15.000 μορια και κατω)το λεω αποτυχια διοτι δεν θα εχω πιασει την πολη μ κτλπα)ποια σχολη ηλεκτρολογων μηχανικων να σκεφτω και γιατι(Θελω να ασχοληθω με λιγο προγραμματισμο και πολυ Hardware (το λεω για αν υπαρχει καποια σχολη που αγνοω)) Ευχαριστω! Θες αθήνα οπωσδήποτε ή όχι?
truman2193 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μηχανολογων Μηχανικων εχει και το ΠΑ.ΔΑ αν δεν κανω λαθος με λιγοτερα απο 15χιλ μορια. Επομενως δεν χανεις την πολη σου. Ειναι ενα πολυ αξιολογο τμημα, μη το σνομπαρεις επειδη ειναι πρωην ΤΕΙ.
Mangoulhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, George_pzg21 είπε Θες αθήνα οπωσδήποτε ή όχι? Η αλήθεια είναι ότι θα μου άρεσε πολύ,μαρεσει το γεγονός της έκτασης + όλη μου η παρέα θέλει Αθήνα 3 ώρες πριν, truman2193 είπε Μηχανολογων Μηχανικων εχει και το ΠΑ.ΔΑ αν δεν κανω λαθος με λιγοτερα απο 15χιλ μορια. Επομενως δεν χανεις την πολη σου. Ειναι ενα πολυ αξιολογο τμημα, μη το σνομπαρεις επειδη ειναι πρωην ΤΕΙ. Θα το κοιτάξω,ωστόσο όταν έκανα ένα τεστ προσανατολισμού στον δήμο (από αυτά τα δωρεάν της κακιάς ώρας) μου πάνε ξέρω εγώ από το να πάω σε πρώην ΤΕΙ να ξαναδωσω πανελληνιες
Dark_panel Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Επειδη δε γνωριζω πολλα απο αυτες τις σχολες θα σε συμβουλευσω μόνο πριν κανεις μηχανογραφικο, να τσεκαρεις ολες αυτες τις σχολες Μηχανικων τι δικαιωματα δινουν! Γιατι απ οσο ξερω, σχολες Μηχανικων απο πρωην ΤΕΙ δε δινουν ολες τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με σχολες Μηχανικων απο κλασσικα ΑΕΙ/Πολυτεχνεια. 1
filip123go Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Η τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο κεφάλι σου, η μας τα λες μπερδεμένα. Άλλο μηχανολόγος μηχανικός, άλλο ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στο πρώτο θα βγάζεις στατικά και θα κάνεις μη καταστροφικό έλεγχο και στο δεύτερο θα κάνεις ηλεκτρολογικές μελέτες. Όταν λες λίγο προγραμματισμό και πολύ hardware τι εννοείς; Να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να κολλάς πλακέτες φάση; Επίσης αυτά τα 2 (προγραμματισμός και hardware) δεν έχουν καμία σχέση με μηχανολόγους μηχανικούς. Spoiler Από αυτά που μας λες, τα δικαιώματα που δίνουν οι σχολές εσένα δεν σε επηρεάζουν άμεσα. Δεν θα υπογράψεις κάτι. Ωστόσο καλό είναι να τα ξέρεις. Βρες όμως πρώτα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και μετά κοίτα και τα δικαιώματα (που έτσι και αλλιώς είναι ένα μπουρδέλο και από νομό σε νομό αλλάζουν (true story το τελευταίο, ξέρω νόμους που μηχανολόγοι υπογράφουν σχέδια ηλεκτρολόγων και το αντίθετο) 1
tzitzikas2 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, truman2193 είπε Μηχανολογων Μηχανικων εχει και το ΠΑ.ΔΑ αν δεν κανω λαθος με λιγοτερα απο 15χιλ μορια. Επομενως δεν χανεις την πολη σου. Ειναι ενα πολυ αξιολογο τμημα, μη το σνομπαρεις επειδη ειναι πρωην ΤΕΙ. Αν δεν κάνω λάθος δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα πλήρη σε ηλεκτρομηχανολογικά όπως το Μετσόβιο και οι συναφείς πολυτεχνικές σχολές. Είναι σημαντικός παράγοντας όποτε να το.εχει υπόψιν. 6 ώρες πριν, filip123go είπε Η τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο κεφάλι σου, η μας τα λες μπερδεμένα. Άλλο μηχανολόγος μηχανικός, άλλο ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στο πρώτο θα βγάζεις στατικά και θα κάνεις μη καταστροφικό έλεγχο και στο δεύτερο θα κάνεις ηλεκτρολογικές μελέτες. Όταν λες λίγο προγραμματισμό και πολύ hardware τι εννοείς; Να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να κολλάς πλακέτες φάση; Επίσης αυτά τα 2 (προγραμματισμός και hardware) δεν έχουν καμία σχέση με μηχανολόγους μηχανικούς. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Από αυτά που μας λες, τα δικαιώματα που δίνουν οι σχολές εσένα δεν σε επηρεάζουν άμεσα. Δεν θα υπογράψεις κάτι. Ωστόσο καλό είναι να τα ξέρεις. Βρες όμως πρώτα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και μετά κοίτα και τα δικαιώματα (που έτσι και αλλιώς είναι ένα μπουρδέλο και από νομό σε νομό αλλάζουν (true story το τελευταίο, ξέρω νόμους που μηχανολόγοι υπογράφουν σχέδια ηλεκτρολόγων και το αντίθετο) Στατικά δεν βγάζει ο μηχανολόγος μηχανικός, ο πολιτικός μηχανικός βγάζει. Ο μηχανολόγος μηχανικός έχει ίδια ακριβως επαγγελματικα.δικσιωματα σε.υπογραφη με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό πολυτεχνικής σχολής.
Mangoulhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, filip123go είπε Η τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο κεφάλι σου, η μας τα λες μπερδεμένα. Άλλο μηχανολόγος μηχανικός, άλλο ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στο πρώτο θα βγάζεις στατικά και θα κάνεις μη καταστροφικό έλεγχο και στο δεύτερο θα κάνεις ηλεκτρολογικές μελέτες. Όταν λες λίγο προγραμματισμό και πολύ hardware τι εννοείς; Να φτιάχνεις ιστοσελίδες και να κολλάς πλακέτες φάση; Επίσης αυτά τα 2 (προγραμματισμός και hardware) δεν έχουν καμία σχέση με μηχανολόγους μηχανικούς. Απόκρυψη περιεχομένων Από αυτά που μας λες, τα δικαιώματα που δίνουν οι σχολές εσένα δεν σε επηρεάζουν άμεσα. Δεν θα υπογράψεις κάτι. Ωστόσο καλό είναι να τα ξέρεις. Βρες όμως πρώτα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και μετά κοίτα και τα δικαιώματα (που έτσι και αλλιώς είναι ένα μπουρδέλο και από νομό σε νομό αλλάζουν (true story το τελευταίο, ξέρω νόμους που μηχανολόγοι υπογράφουν σχέδια ηλεκτρολόγων και το αντίθετο) Οχι θέλω καθαρά ηλεκτρολόγος μηχανικός,και μετά εξαρτάται από το πανεπιστήμιο προς τι μεταπτυχιακό θα πάω,γενικά θέλω ρομποτικές η game dev δεν έχω κατασταλάξει αν τείνω εντελώς hardware η προγραμματισμό απλά τα σκέφτομαι σαν ιδέες.Το Πολυτεχνείο Θράκης στον τομέα Ηλεκτρολόγων μηχανικών της Ξάνθης σκέφτομαι να ακουληθησω 14.000 μόρια περίπου αν τα πάω χάλια.(Αν γραψω παρακάτω η θα πάω εξωτερικό είτε ξανά πανελλήνιες) 9 ώρες πριν, Dark_panel είπε Επειδη δε γνωριζω πολλα απο αυτες τις σχολες θα σε συμβουλευσω μόνο πριν κανεις μηχανογραφικο, να τσεκαρεις ολες αυτες τις σχολες Μηχανικων τι δικαιωματα δινουν! Γιατι απ οσο ξερω, σχολες Μηχανικων απο πρωην ΤΕΙ δε δινουν ολες τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με σχολες Μηχανικων απο κλασσικα ΑΕΙ/Πολυτεχνεια. Μηχανογραφικό θα κάνω με έναν επαγγελματικό σύμβουλο (Ταουσάνης νομίζω) απλά θέλω να τα ξέρω από πριν για να έχω ενα παρπαανω κίνητρο 1
truman2193 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Στις 25/10/2022 στις 12:51 ΠΜ, Mangoulhs είπε Η αλήθεια είναι ότι θα μου άρεσε πολύ,μαρεσει το γεγονός της έκτασης + όλη μου η παρέα θέλει Αθήνα Θα το κοιτάξω,ωστόσο όταν έκανα ένα τεστ προσανατολισμού στον δήμο (από αυτά τα δωρεάν της κακιάς ώρας) μου πάνε ξέρω εγώ από το να πάω σε πρώην ΤΕΙ να ξαναδωσω πανελληνιες Κακως στο ειπαν αυτο. Ολα τα μηχανικα τμηματα του ΠΑ.ΔΑ ειναι πολυ αξιολογα. Ενταξει, Μετσοβιο σιγουρα δεν ειναι αλλα ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη. Αυτο που το ειπαν τα παιδια με τα επαγγελματικα δικαιωματα εχω την εντυπωση οτι ισχυει, και οσες σχολες ειναι κοινες στα δυο πανεπιστημια δεν εχουν τα ιδια. Ψαξε το παραπανω καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αλλα και ετσι μην σνομπαρεις το ΠΑ.ΔΑ και το καθε ΠΑ.ΔΑ. Επειδη ηταν πρωην ΤΕΙ δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλο πανεπιστημιο. Εχει κακη φημη οκ, αυτο συμβαινει επειδη οι περισσοτερες σχολες του ειναι χαμηλοβαθμες και δεν εχουν πολυ ζητηση(πχ οινολογων, φωτογραφιας κλπ), με αποτελεσμα πολλα παιδια που "τα εξυναν" ολη τη χρονια να περασουν εκει. Το θεμα ειναι οτι αυτοι που τα εξυναν κατα 99% δεν θα βγαλουν και τη σχολη. Αν εισαι διατεθειμενος/η να κατσεις να διαβασεις αφοτου μπεις στη σχολη μια χαρα θα εισαι, ειτε στο ΠΑ.ΔΑ ειτε στο Μετσοβιο. 2
tzitzikas2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, truman2193 είπε Κακως στο ειπαν αυτο. Ολα τα μηχανικα τμηματα του ΠΑ.ΔΑ ειναι πολυ αξιολογα. Ενταξει, Μετσοβιο σιγουρα δεν ειναι αλλα ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη. Αυτο που το ειπαν τα παιδια με τα επαγγελματικα δικαιωματα εχω την εντυπωση οτι ισχυει, και οσες σχολες ειναι κοινες στα δυο πανεπιστημια δεν εχουν τα ιδια. Ψαξε το παραπανω καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αλλα και ετσι μην σνομπαρεις το ΠΑ.ΔΑ και το καθε ΠΑ.ΔΑ. Επειδη ηταν πρωην ΤΕΙ δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλο πανεπιστημιο. Εχει κακη φημη οκ, αυτο συμβαινει επειδη οι περισσοτερες σχολες του ειναι χαμηλοβαθμες και δεν εχουν πολυ ζητηση(πχ οινολογων, φωτογραφιας κλπ), με αποτελεσμα πολλα παιδια που "τα εξυναν" ολη τη χρονια να περασουν εκει. Το θεμα ειναι οτι αυτοι που τα εξυναν κατα 99% δεν θα βγαλουν και τη σχολη. Αν εισαι διατεθειμενος/η να κατσεις να διαβασεις αφοτου μπεις στη σχολη μια χαρα θα εισαι, ειτε στο ΠΑ.ΔΑ ειτε στο Μετσοβιο. Μα γιατί να επιλέξει μια σχολή που και 5 χρόνια είναι και δεν δίνει πλήρη δικαιώματα μηχανικού. Προσωπική γνώμη ότι.δεν αξίζει. 1
truman2193 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Μα γιατί να επιλέξει μια σχολή που και 5 χρόνια είναι και δεν δίνει πλήρη δικαιώματα μηχανικού. Προσωπική γνώμη ότι.δεν αξίζει. Γιατι αν το παιδι θελει σονι και ντε να γινει ηλεκτρολογικος μηχανικος, εαν δεν περασει στο Μετσοβιο γιατι να μην παει στην αντιστοιχη σχολη του ΠΑ.ΔΑ; Φυσικα αν εχει την οικονομικη ανεση παει Πατρα η Κρητη σε πολυτεχνειο και ξεμπερδευει. Αλλα αν πρεπει να μεινει Αθηνα, απο το να παει σε ενα τμημα το οποιο δεν του αρεσει και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα το τελειωσει, γιατι να μην προτιμησει το τμημα του ΠΑ.ΔΑ;
shrimpycat Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 18 ώρες πριν, truman2193 είπε Γιατι αν το παιδι θελει σονι και ντε να γινει ηλεκτρολογικος μηχανικος, εαν δεν περασει στο Μετσοβιο γιατι να μην παει στην αντιστοιχη σχολη του ΠΑ.ΔΑ; Φυσικα αν εχει την οικονομικη ανεση παει Πατρα η Κρητη σε πολυτεχνειο και ξεμπερδευει. Αλλα αν πρεπει να μεινει Αθηνα, απο το να παει σε ενα τμημα το οποιο δεν του αρεσει και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα το τελειωσει, γιατι να μην προτιμησει το τμημα του ΠΑ.ΔΑ; Επειδή το ΠΑΔΑ δεν ανήκει στο ΤΕΕ
aligato1000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Στις 24/10/2022 στις 7:39 ΜΜ, Mangoulhs είπε Ειμαι μαθητης της Γ λυκειου στοχευω για Μετσοβιο μηχανολογος μηχανικοσ ωστοσο ενω τα παω καλα φοβαμαι να μην τα παω καλα, σε περιπτωση "Αποτυχιας"((15.000 μορια και κατω)το λεω αποτυχια διοτι δεν θα εχω πιασει την πολη μ κτλπα)ποια σχολη ηλεκτρολογων μηχανικων να σκεφτω και γιατι(Θελω να ασχοληθω με λιγο προγραμματισμο και πολυ Hardware (το λεω για αν υπαρχει καποια σχολη που αγνοω)) Ευχαριστω! https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.labora.splba.twa&hl=el&gl=US κοιτα και τι εργασιακα διακιωματα εχεις..και λεω κρητη γιατι εχεις αμεση αποκατσαση και σε μερη που εχει Τουρισμο..Κρητη, πχ θα εχεις και τα κονε σου.. Ηλεκτρολογος μηχανικος ΕΛΜΕΠΑ κρητη ..Αξιζει αμεση αποκατασταση..
jimakos00 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Στις 27/10/2022 στις 7:41 ΠΜ, tzitzikas2 είπε Μα γιατί να επιλέξει μια σχολή που και 5 χρόνια είναι και δεν δίνει πλήρη δικαιώματα μηχανικού. Προσωπική γνώμη ότι.δεν αξίζει. Γιατί μπαίνεις με τα μισά μόρια επειδή είναι κατώτερη σχολή. Μπορεί να μετονόμασαν τα ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ αλλά ούτε πανεπιστήμια έγιναν και ούτε πολυτεχνείο. Ούτε στα δικαιώματα αλλά ούτε και στις σπουδές αναβαθμίστηκαν. Ακόμα υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ. 2
Aggeluska Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 12 minutes ago, jimakos00 said: Γιατί μπαίνεις με τα μισά μόρια επειδή είναι κατώτερη σχολή. Μπορεί να μετονόμασαν τα ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ αλλά ούτε πανεπιστήμια έγιναν και ούτε πολυτεχνείο. Ούτε στα δικαιώματα αλλά ούτε και στις σπουδές αναβαθμίστηκαν. Ακόμα υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ. Πηγουλα; Το δικό μου ΤΕΙ, το ΤΕΙ Αθήνας και συγκεκριμένα το τμήμα μηχανικών πληροφορικής αναβάθμισε το πρόγραμμα σπουδών του ανανεώνοντας εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα σπουδών, βάζοντας έξτρα σχεδόν 20 μαθήματα και ανανέωσε την ύλη του στα ήδη υπάρχοντα μαθήματα. Που είδες εσύ ότι δεν αναβαθμίστηκαν οι σπουδές δεν ξέρω ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα