jgeorgiou Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Haldol είπε Μέσα σε 2 ώρες εσύ θα φτιάξεις ΙΔΙΟ μηχάνημα, με συγκρίσιμες επιδόσεις, όγκο, αισθητική, thermals, θόρυβο, κ.λπ; Ωραίος. Λογικά θα πληρώνεσαι καλά γι' αυτή τη δουλειά, εσύ έφαγες τον Johnnie Eve βρε; "Κουτιά βρίσκεις ότι θες αλλά το τι μπορείς να βάλεις μέσα και να δουλέψει απροβλημάτιστα όπως ένα Mac …δύσκολο. Το συνολικό κόστος και ο χρόνος για να δουλέψει ένας custom υπολογιστής όπως ένα Mac , πίστεψε με δεν συμφέρει." Μια χαρά απάντησε και εσύ έριξες την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για ίδιο όγκο/αισθητική. Η apple είναι άριστη σε ασθητική/ογκο & performance per watt. Οπότε όποιος τα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα και έχει ΠΟΛΥ βαθειά τσέπη να πάρει apple. Tις επιδόσεις τις βρίσκει σε νέας γενιάς AMD/INTEL notebooks. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από jgeorgiou
NickTG Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 9 minutes ago, Haldol said: Μέσα σε 2 ώρες εσύ θα φτιάξεις ΙΔΙΟ μηχάνημα, με συγκρίσιμες επιδόσεις, όγκο, αισθητική, thermals, θόρυβο, κ.λπ; Ωραίος. Λογικά θα πληρώνεσαι καλά γι' αυτή τη δουλειά, εσύ έφαγες τον Johnnie Eve βρε; Που τα διάβασες όλα αυτά? Να δουλέψει απροβλημάτιστα έγραψε. 3 minutes ago, atheatos said: Έλα …περιμένω σε 2 ώρες να βρεις τα κομμάτια για να φτιάξεις ενα pc σε μέγεθος Mac mini με επεξεργαστή Intel. Άντε επειδή είμαι large και ξέρω ότι δεν θα βρεις το ίδιο μέγεθος , βρες κάτι παρόμοιο. Απλά link από όπου θες μου αρκούν. Ο χρόνος μετράει από τώρα. Κοίτα και στη γωνία να δεις αν έρχομαι.
Haldol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Μια χαρά απάντησε και εσύ έριξες την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για ίδιο όγκο/αισθητική. Η apple είναι άριστη σε ασθητική/ογκο & performance per watt. Οπότε όποιος τα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα και έχει ΠΟΛΥ βαθειά τσέπη να πάρει apple. Tις επιδόσεις τις βρίσκει σε νέας γενιάς AMD/INTEL notebooks. 4 λεπτά πριν, NickTG είπε Που τα διάβασες όλα αυτά? Να δουλέψει απροβλημάτιστα έγραψε. Όταν συγκρίνω 2 προϊόντα, θέλω να τα συγκρίνω σωστά. Και η σύγκριση ενός iMac (AIO) ή Mac Mini (MINI PC) με ... ΠΥΡΓΟ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. Αφήνοντας την αισθητική στην άκρη (που είναι κι υποκειμενική), σωστή σύγκριση ενός AIO είναι μόνο με άλλο AIO, αλλά και ενός MINI PC μόνο με MINI PC ( π.χ. NUC ). Ο @atheatos μπορεί να 'γραψε "να δουλεύει απροβλημάτιστα", αλλά αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος της εξίσωσης. Φτιάξε μου ένα μηχάνημα κατά 99% ίδιο, σε επιδόσεις, κατανάλωση, form factor, κ.λπ, με ίδιο ή μικρότερο κόστος και σου βγάζω το καπέλο. Κι αν το κάνεις (εσύ ή ο οποιοσδήποτε), δώστε λίγη δημοσιότητα στο project, διότι μάλλον θα σας απορροφήσει καμιά εταιρειάκλα, αν έχετε τέτοιο ταλέντο... 1
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε "Κουτιά βρίσκεις ότι θες αλλά το τι μπορείς να βάλεις μέσα και να δουλέψει απροβλημάτιστα όπως ένα Mac …δύσκολο. Το συνολικό κόστος και ο χρόνος για να δουλέψει ένας custom υπολογιστής όπως ένα Mac , πίστεψε με δεν συμφέρει." Μια χαρά απάντησε και εσύ έριξες την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για ίδιο όγκο/αισθητική. Οκ. Αυτά είναι τα specs ενός Mac Pro https://www.apple.com/mac-pro/specs/ Ας αφήσουμε το κουτί στην άκρη και βάλε μου όλα τα υπόλοιπα pci , thunderbolt κτλ σε link να δω τιμές μέσα 3 ώρες επειδή είμαι πολύ large. 10 λεπτά πριν, NickTG είπε Που τα διάβασες όλα αυτά? Να δουλέψει απροβλημάτιστα έγραψε. Κοίτα και στη γωνία να δεις αν έρχομαι. Όταν το παίζεις έξυπνος χωρίς να είσαι….
AtiX Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, atheatos είπε Χλωμό…. Το studio έδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει συνολική επεξεργαστική ισχύ ενός Mac Pro σε μικρότερο μέγεθος. Αν είναι απλά να έχουν ένα κουτί που το μισό να είναι άδειο, για να ικανοποιήσει τις αισθητικές αντιλήψεις του καθενός , τότε εντάξει πάω πάσο… Αναφερόμουν σε αυτόν τον σχεδιασμό…
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, atheatos είπε Που για να φτάσουν το μέγεθος , την κατανάλωση και τις επιδόσεις ενός Mac , συνολικά μπορεί να κοστίζουν και περισσότερο , πέρα από το χρόνο για να πετύχεις σωστή ρύθμιση των κομματιών και μελέτη ψύξης κτλ. ΥΓ. Μιλάω εκ πείρας και ήδη έχω κουραστεί να ψάχνω τρόπους να αντικαταστήσω το Mac mini με pc από θέμα εμφάνισης αλλά και από θέμα λειτουργικού. Ξεκίνησα με το παραπάνω σκεπτικό. Μετά πήγαμε σε κουτιά και όχι συστήματα. Αλλά πάλι τα κουτιά δεν μπορεί να είναι άδεια όταν γίνεται η σύγκριση με έναν Mac και φυσικά με Intel Mac η κατανάλωση μπορεί να επιτευχθεί με κατάλληλη παραμετροποίηση της μητρικής . Όποτε ας αφήσουμε τον παράγοντα κατανάλωση έξω. (Για όνομα του θεού το Mac Pro έχει 1400w τροφοδοτικό). Απαντηση δεν πήρα και συνέχισα να μιλάω εντός του θέματος. Μετά έσκασε μύτη ο έξυπνος και ο δικηγόρος του….
NickTG Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 8 minutes ago, Haldol said: Όταν συγκρίνω 2 προϊόντα, θέλω να τα συγκρίνω σωστά. Και η σύγκριση ενός iMac (AIO) ή Mac Mini (MINI PC) με ... ΠΥΡΓΟ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. Αφήνοντας την αισθητική στην άκρη (που είναι κι υποκειμενική), σωστή σύγκριση ενός AIO είναι μόνο με άλλο AIO, αλλά και ενός MINI PC μόνο με MINI PC ( π.χ. NUC ). Ο @atheatos μπορεί να 'γραψε "να δουλεύει απροβλημάτιστα", αλλά αυτό είναι ένα μικρό μόνο μέρος της εξίσωσης. Φτιάξε μου ένα μηχάνημα κατά 99% ίδιο, σε επιδόσεις, κατανάλωση, form factor, κ.λπ, με ίδιο ή μικρότερο κόστος και σου βγάζω το καπέλο. Κι αν το κάνεις (εσύ ή ο οποιοσδήποτε), δώστε λίγη δημοσιότητα στο project, διότι μάλλον θα σας απορροφήσει καμιά εταιρειάκλα, αν έχετε τέτοιο ταλέντο... Μπορείς να κάνεις ότι σύγκριση θες. Δεν θα στο απαγορέψω πίστεψέ με. Όμως απάντησα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικά σου. Στην αρχική ανάρτηση δεν αναφέρεται καν κάτι συγκεκριμένο όπως iMac ή Mac Mini άλλα Mac γενικά και το μόνο κριτήριο ήταν να τρέχει απροβλημάτιστα. Ε δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις ένα PC και να τρέχει απροβλημάτιστα τι να κάνουμε. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ή το βλέπει δύσκολο αγοράζει κάτι έτοιμο και γλιτώνει τον κόπο.
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Αναφερόμουν σε αυτόν τον σχεδιασμό… Πιθανόν να μοιάζει με κάτι τέτοιο.
NickTG Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, atheatos said: Οκ. Αυτά είναι τα specs ενός Mac Pro https://www.apple.com/mac-pro/specs/ Ας αφήσουμε το κουτί στην άκρη και βάλε μου όλα τα υπόλοιπα pci , thunderbolt κτλ σε link να δω τιμές μέσα 3 ώρες επειδή είμαι πολύ large. Όταν το παίζεις έξυπνος χωρίς να είσαι…. Ούτε specs ανέφερες ούτε τίποτα. Το κριτήριο είναι να τρέχει απροβλημάτιστα κάτι που είναι εύκολο. Αν δεν μπορείς καλά κάνεις και αγοράζεις έτοιμα. Η αλήθεια είναι πως η κωλοτούμπα που επιχειρείς δείχνει τρελά επίπεδα εξυπνάδας. Πάμε παρέα καμιά μέρα για τεστ. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από NickTG Τυπογραφικό
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, NickTG είπε Ούτε specs ανέφερες ούτε τίποτα. Το κριτήριο είναι να τρέχει απορβλημάτιστα κάτι που είναι εύκολο. Αν δεν μπορείς καλά κάνεις και αγοράζεις έτοιμα. Η αλήθεια είναι πως η κωλοτούμπα που επιχειρείς δείχνει τρελά επίπεδα εξυπνάδας. Πάμε παρέα καμιά μέρα για τεστ. Έλα καλώς τον ….Τι έγινε ? Πάλι τα ίδια? Πάλι ειδες Apple θέμα και είπες να κολλήσεις με την βελόνα? Επειδή έχει ξαναπαιχτεί το ίδιο σκηνικό να απομονώνεις ένα θέμα , μια πρόταση από τις υπόλοιπες και χωρίς να έχεις θέση με την συζήτηση να πετάγεσαι σαν …. ελατήριο, δεν θα σου κάνω την χάρη. Δεν είμαι έξυπνος και όσοι ψάχνονται το βρίσκουν… 1
NickTG Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 4 minutes ago, atheatos said: Έλα καλώς τον ….Τι έγινε ? Πάλι τα ίδια? Πάλι ειδες Apple θέμα και είπες να κολλήσεις με την βελόνα? Επειδή έχει ξαναπαιχτεί το ίδιο σκηνικό να απομονώνεις ένα θέμα , μια πρόταση από τις υπόλοιπες και χωρίς να έχεις θέση με την συζήτηση να πετάγεσαι σαν …. ελατήριο, δεν θα σου κάνω την χάρη. Δεν είμαι έξυπνος και όσοι ψάχνονται το βρίσκουν… Ποια βελόνα? Από ότι είδες δεν είπα κάτι σχετικό με την Apple γιατί κατά απλά δεν με απασχολούν τόσο τα προϊόντα της πέρα από γενική ενημέρωση. Μια χαρά είναι για αυτούς που τους αρέσουν και για αυτό που κάνουν και αν κάποτε θεωρήσω ότι μου κάνουν ή ότι μου χρειάζονται θα αγοράσω και εγώ. Καταλαβαίνω βέβαια γιατί προσπαθείς να περάσεις ως τέτοιο το σχόλιο μου μιας και δεν βγήκε η από πάνω κωλοτούμπα.
Haldol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, NickTG είπε Ε δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις ένα PC και να τρέχει απροβλημάτιστα τι να κάνουμε. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ή το βλέπει δύσκολο αγοράζει κάτι έτοιμο και γλιτώνει τον κόπο. Ναι, να φτιάξεις ένα PC που να τρέχει απροβλημάτιστα (αυτό μόνο και τίποτε άλλο) δεν είναι δύσκολο. Να φτιάξεις όμως ένα PC που να'ναι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ με το αντίστοιχο Mac, είναι δύσκολο και ακριβό (πιο ακριβό απ' το ίδιο το Mac). Αλλά αν θες να συγκρίνεις μήλα με μήλα, πρέπει να κάνεις το 2ο.
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, NickTG είπε Ποια βελόνα? Από ότι είδες δεν είπα κάτι σχετικό με την Apple γιατί κατά απλά δεν με απασχολούν τόσο τα προϊόντα της πέρα από γενική ενημέρωση. Μια χαρά είναι για αυτούς που τους αρέσουν και για αυτό που κάνουν και αν κάποτε θεωρήσω ότι μου κάνουν ή ότι μου χρειάζονται θα αγοράσω και εγώ. Καταλαβαίνω βέβαια γιατί προσπαθείς να περάσεις ως τέτοιο το σχόλιο μου μιας και δεν βγήκε η από πάνω κωλοτούμπα. Καλά εντάξει . Στο επόμενο θέμα με Apple μην ξεχάσεις να ενημερωθείς ξανά και όπου βρεις την βελόνα προσπάθησε να την ξεκολλήσεις. Ξεκινησα επι του θέματος και έμεινα σε αυτό . Και όχι τα Mac δεν είναι μόνο εμφάνιση . Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και όσοι δεν έχουν σχέση όπως εσυ , αδυνατούν να καταλάβουν και παρασύρονται.
NickTG Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 4 minutes ago, Haldol said: Ναι, να φτιάξεις ένα PC που να τρέχει απροβλημάτιστα (αυτό μόνο και τίποτε άλλο) δεν είναι δύσκολο. Να φτιάξεις όμως ένα PC που να'ναι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ με το αντίστοιχο Mac, είναι δύσκολο και ακριβό (πιο ακριβό απ' το ίδιο το Mac). Αλλά αν θες να συγκρίνεις μήλα με μήλα, πρέπει να κάνεις το 2ο. Αυτό είναι διαφορετική κουβέντα εννοείται και για αυτό από ότι είδες δεν έκανα καμία σύγκριση.
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, NickTG είπε Αυτό είναι διαφορετική κουβέντα εννοείται και για αυτό από ότι είδες δεν έκανα καμία σύγκριση. Μα καμία σύγκριση όμως…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα