alion Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Ο επόμενος Mac Pro φημολογείται ότι θα διαθέτει ένα SoC με "τουλάχιστον διπλάσια ή τετραπλάσια σε ισχύ" σε σχέση με το M2 Max που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Αυτό αναφέρει ο Mark Gurman, ο οποίος σε άρθρο του στο Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει αυξήσει το ρυθμό των δοκιμών του high-end Mac για την αναμενόμενη κυκλοφορία του το επόμενο έτος. Στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, ο Gurman γράφει ότι ο νέος υπολογιστής θα διαθέτει νέο και πιο ισχυρό επεξεργαστή, με τις ονομασίες "M2 Ultra" και "M2 Extreme". Οι δύο παραλλαγές διαθέτουν 24 και 48 πυρήνες CPU, αντίστοιχα, μαζί με 76 και 152 πυρήνες GPU και 256 GB μνήμης. Συγκριτικά, το βασικό M2 SoC που βλέπουμε στο MacBook Air και το οποίο έρχεται με 8 CPU Cores και 10 GPU Cores, και το φημολογούμενο M2 Max, το οποίο υποτίθεται ότι θα διαθέτει 12 CPU Cores και 38 GPU Cores. Ο Gurman αναφέρει ακόμα και μια ακόμα έκδοση του επερχόμενου Mac Pro που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή εντός της Apple. Ο υπολογιστής διαθέτει 24 CPU Core, 76 GPU Cores και 192GB μνήμης. Τρέχει το macOS Ventura 13.3, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφορεί σήμερα το βράδυ. Η Apple κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το Mac Pro με κόστος 5.999 δολαρίων το 2019 και αναμένεται να είναι ένα από τα τελευταία συστήματα της Apple που θα ενσωματώσει τα δικά της SoC. Πριν από την κυκλοφορία του Mac Pro, προηγούνται τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών με M2 Pro και M2 Max SoC, καθώς και για το Mac Mini που ο Gurman λέει ότι θα έρθει με το ίδιο M2 chip όπως το MacBook Air και το MacBook Pro 13 ιντσών. Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει αυτές τις συσκευές «τους επόμενους μήνες». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
mAs_81 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Το νέο Mac Pro , θα μπορούσε να κανει και καφέ με πλαστικό καλαμάκι και πάλι θα ήταν πανάκριβο για αυτα που προσφέρει 7 4 3
geoluc Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 58.750euro! (αν θες και τα ποδαράκια του κουτιού +7500, καλώδιο φόρτισης +3200) 2 1 1
nick_corobos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Πως γίνεται κάθε χρόνο οι καρτες γραφικών, επεξεργαστές, ραμ κλπ κλπ να δίνουν τις διπλάσιες αποδόσεις αλλά τελικά στην πράξη να είναι μια αύξηση 10-20% και αν δεν εχω καταλάβει.
Pokemon640 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 19 λεπτά πριν, nick_corobos είπε Πως γίνεται κάθε χρόνο οι καρτες γραφικών, επεξεργαστές, ραμ κλπ κλπ να δίνουν τις διπλάσιες αποδόσεις αλλά τελικά στην πράξη να είναι μια αύξηση 10-20% και αν δεν εχω καταλάβει. Είναι όπως βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο η μισογεμάτο 😆 1
nickolas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Τα υπάρχοντα Mac studio (ή όπως λένε τα Mac Mini με το μεγάλο σασί) νομίζω είναι αρκετά ισχυρά για οποιαδήποτε δουλειά και γενικά πολύ πιο γρήγορα από τον υπάρχον Mac Pro. Επιπλέον στην παρούσα φάση ο τοπ επεξεργαστής για την Apple είναι 2 πυρήνες "ραμμένοι" μαζί. Αν πάει σε 4 το scaling σίγουρα θα είναι υποδεέστερο. Οπότε δεν βρίσκω και πολύ ενδιαφέρον σε νέο Mac Pro. Αν το κάνει η Apple μπορεί να είναι και λίγο για να την "πει" στους υπόλοιπους που έως τώρα καταφεύγουν σε ηλεκτρικές καταναλώσεις βραστήρα για να την ανταγωνιστούν. 3
liospi Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickolas είπε Τα υπάρχοντα Mac studio (ή όπως λένε τα Mac Mini με το μεγάλο σασί) νομίζω είναι αρκετά ισχυρά για οποιαδήποτε δουλειά και γενικά πολύ πιο γρήγορα από τον υπάρχον Mac Pro. Επιπλέον στην παρούσα φάση ο τοπ επεξεργαστής για την Apple είναι 2 πυρήνες "ραμμένοι" μαζί. Αν πάει σε 4 το scaling σίγουρα θα είναι υποδεέστερο. Οπότε δεν βρίσκω και πολύ ενδιαφέρον σε νέο Mac Pro. Αν το κάνει η Apple μπορεί να είναι και λίγο για να την "πει" στους υπόλοιπους που έως τώρα καταφεύγουν σε ηλεκτρικές καταναλώσεις βραστήρα για να την ανταγωνιστούν. το Mac studio είναι τρομερό μηχάνημα αλλά ακόμη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις κάρτες γραφικών από το πάνω ράφι. εκεί στοχεύει το Mac Pro Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από liospi 4
michael92 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, nick_corobos είπε Πως γίνεται κάθε χρόνο οι καρτες γραφικών, επεξεργαστές, ραμ κλπ κλπ να δίνουν τις διπλάσιες αποδόσεις αλλά τελικά στην πράξη να είναι μια αύξηση 10-20% και αν δεν εχω καταλάβει. Κάποτε ίσχυε, απλά βολεύει να συνεχίσει να το πιστεύει ο κόσμος. 1
bebiboy Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, mAs_81 είπε Το νέο Mac Pro , θα μπορούσε να κανει και καφέ με πλαστικό καλαμάκι και πάλι θα ήταν πανάκριβο για αυτα που προσφέρει Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου mac με apple silicon. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 "The Slightly Better Syndrome" With you since 1950..
nickvas19 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Όλοι μας θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη δουλειά με καλυτερο μισθό εάν διαβάζαμε και γράφαμε καλά στις πανελλαδικές. 1
CyanBlue Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Ελπίζω ο επόμενος Mac Pro να έχει επίσης ένα (παραδοσιακά) καινοτόμο και όμορφο σασί, όπως ο τρίφτης τυριού. Στα PC ελάχιστες πλέον οι επιλογές για να χτίσεις ένα σύστημα που να μη δείχνει σαν... χριστουγενιάτικο δέντρο. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ έχω τέτοια "κολλήματα", αλλά αν κάτι δε δείχνει όμορφο, δε με ενδιαφέρει αν είναι γρήγορο.
Retromaniac Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, CyanBlue είπε Ελπίζω ο επόμενος Mac Pro να έχει επίσης ένα (παραδοσιακά) καινοτόμο και όμορφο σασί, όπως ο τρίφτης τυριού. Στα PC ελάχιστες πλέον οι επιλογές για να χτίσεις ένα σύστημα που να μη δείχνει σαν... χριστουγενιάτικο δέντρο. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ έχω τέτοια "κολλήματα", αλλά αν κάτι δε δείχνει όμορφο, δε με ενδιαφέρει αν είναι γρήγορο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Μια επίσκεψη στο Σκρουτζ θα σε πείσει.
CyanBlue Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Μια επίσκεψη στο Σκρουτζ θα σε πείσει. Χωρίς πλευρικά παράθυρα και με στιβαρή κατασκευή, ελάχιστα... έχω καταλήξει φυσικά, μετά από πολύ ψάξιμο και reviews.
atheatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Μια επίσκεψη στο Σκρουτζ θα σε πείσει. Που για να φτάσουν το μέγεθος , την κατανάλωση και τις επιδόσεις ενός Mac , συνολικά μπορεί να κοστίζουν και περισσότερο , πέρα από το χρόνο για να πετύχεις σωστή ρύθμιση των κομματιών και μελέτη ψύξης κτλ. ΥΓ. Μιλάω εκ πείρας και ήδη έχω κουραστεί να ψάχνω τρόπους να αντικαταστήσω το Mac mini με pc από θέμα εμφάνισης αλλά και από θέμα λειτουργικού. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από atheatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα