Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, DjTony είπε

Πραγματικά τι εννοείς κρεοπωλες και νυχουδες; εσύ τι είσαι; δικηγόρος; αν ναι πόσα βγάζεις; διότι εμείς σαν κρεοπωλες και νυχουδες βγάζουμε 2.5 με 3Κ το μήνα και το καλοκαίρι 4-5Κ.

Άνθρωπέ μου, είχα πει σε άλλο μέλος ότι θα το πω για 3η και τελευταία φορά, αλλά θα το πω για 4η και τελευταία επειδή είσαι ο ΤΣ: ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ το εισόδημα, οκ, είναι κι αυτό μία παράμετρος. Το τι κάνω εγώ μου προσπορίζει λιγότερα χρήματα από εσένα (σε τελείως άλλη φάση της ζωής μου βέβαια) και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Με απασχολούν 2 άλλα πράγματα:

1) Η ύπαρξη πληθώρας επιλογών για τα παιδιά σου, κάτι που η Καλαμάτα ΔΕΝ προσφέρει ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ και το γνωρίζω από πρώτο χέρι (πρώην κοπέλα από εκεί, έμεινα ΜΕΣΑ στην πόλη ένα χρόνο, όχι σε ένα χωριό 1000 κατοίκων 40 λεπτά από αυτή). Πας να διαλέξεις-περιορίσεις τη ζωή τους γι' αυτά χωρίς να το ξέρεις, κάνοντας δική σου προβολή σε αυτά τις τάσεις φυγής ΣΟΥ λόγω των δικών ΣΟΥ "αδιεξόδων" (γιατί δε βλέπω πως με 3,5κ μεσοσταθμικό εισόδημα ένα σπίτι έχει θέμα να μείνει Αθήνα).

2) Ο κοινωνικός κύκλος των παιδιών σου, ο οποίος είναι αυτός που η κοινωνιολογία και η ψυχολογία έχουν καταλήξει ότι είναι τεράστια (αν όχι καθολική) επιρροή στο τι θα κάνουν τα παιδιά σου πνευματικά, νοητικά και από άποψη δεξιοτήτων στη ζωή τους. Πάντα λειτουργώ με το αξίωμα ότι θες να γίνουν εξυπνότερα, πιο εκπαιδευμένα και με μεγαλύτερο εύρος επιλογών από εσένα, που αυτή είναι η λογική με την οποία προχώρησε η ανθρωπότητα στην εποχή του ΑΙ και της ρομποτικής Ιατρικής. Εσύ πας να τους βάλεις ταβάνι στο να τελειώσουν ένα επαρχιακό ΓΕΛ, να μπουν σε καμιά σχολίτσα ξέροντας μόνο κουτσο-Αγγλικά από επαρχιακό φροντιστήριο κι έχοντας πάει σε 1 βιβλιοπωλείο, 1 σινεμά, 1 θέατρο και ένα ποδοσφαιράκι της κακιάς ώρας μέχρι τα 18 τους, να γίνουν κάτι αντίστοιχο με σένα.

Η σωστή γονική προσέγγιση, θα ήταν να προσπαθείς να τους αφαιρέσεις όσο γίνεται περισσότερα ταβάνια, όχι να τους το χαμηλώσεις κι άλλο. Τώρα, αν έχεις άλλες προτεραιότητες (τον εαυτό σου) ή έχεις μία στρεβλή αντίληψη για το τι σημαίνει "γονιός", δε σου φταίμε όσοι μας ζήτησες τη γνώμη μας. Τουλάχιστον μην απαντάς με άσχημο τρόπο όταν σου εκτίθεται το εγωιστικό λάθος που (μάλλον έχεις προαποφασίσει να) κάνεις απέναντι στα παιδιά σου.

15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ο εν λόγω χρήστης κατά 99.9% τρολλαρει.

Τα ποστ μου είναι ορατά στον καθένα, χρόνια τώρα. Μπερδεύετε το "ο qwertyuiop διαφωνεί μαζί μου και εκθέτει επισταμένως το γιατί" με το "ο qwertyuiop θέλει να με μπριζώσει". Γενικά δεν πολυγράφω ινσόμνια, μπήκα όμως εδώ κι έχω αφιερώσει ώρα εδώ και 1 μέρα, γιατί διακυβεύεται το μέλλον δύο παιδιών.

• Like 5
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα εχεις πολυ πλακα αληθεια, ΔΕΝ ζουμε στο 1980, δοξα το θεο υπαρχει το internet και εκπαιδευση εκ αποστασεως. Ο μεγαλος μου γιος εκανε αγγλικα απο το skype και γιατι οχι να γλιτωσουμε το πηγαινε ελα στο φροντιστηριο, και 1η γυμνασιου πηρε το lower. Δεν ειναι παραδεισος η Αθηνα για τα παιδια και η επαρχια φυλακη και υποβαθμισμος το καταλαβαινεις? Αν οντως ειμασταν 1980 χωρις internet κλπ μαζι σου, ΔΕΝ θα ηταν καλη ιδεα, αλλα τωρα ειτε εισαι πολη ειτε παρα εξω δεν εχει καμια διαφορα οσον αφορα την εκπαιδευση. Εχει διαφορα στα μπουζουκια, στα club στις καφετεριες και στο ποσα γκομενακια διαφορετικα θα βλεπει καθε μερα εξω στον δρομο

• Like 1
Δημοσ.

Η επαρχια ειναι πιο φτηνη και εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης , αυτο σαν γενικος κανονας,δεν λεμε να παει κανεις σε χωριο χωρις νερο και ιντερνετ και μεσο ορο ηλικιας τα 90.

Αυτο που εχει σημασια για την ομαλη μεταβαση ειναι τυχον παιδια και η ηλικια τους.Οσο μικροτερα τοσο το καλυτερο προφανως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μόνο που θα είσαι κοντά στην Καλαμάτα, φτάνει. 

Όσοι μένουν Αθήνα, είναι πολύ, ΠΟΛΥ άτυχοι. Δυστυχώς. Εννοείται δεν μιλάω για κάποιον που μένει Εκάλη και είναι εισοδηματίας. Μιλάω για τον απλό λαό.

Φύγε χθες...

21 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τα παιδιά της Αθήνας μπορεί να έγιναν εν τέλει ό,τι έγιναν, αλλά τουλάχιστον τους δόθηκε η ευκαιρία να πάνε ένα θέατρο, ένα σινεμά, μία πινακοθήκη, ένα μουσείο, ένα βιβλιοπωλείο, μία μουσική σκηνή, έναν γυμναστηριακό/αθλητικό χώρο, ή έστω και σε ένα καλό δημόσιο πρότυπο/πειραματικό σχολείο. Για να μην πω για τα ιδιωτικά, που καταλαβαίνω ότι οκ, δεν είναι για όλους. Από όλα αυτά που ανέφερα, δε θα βρεις ΤΙΠΟΤΑ στην Κορώνη (και σε κάθε ξεχασμένο χωριό 1000 κατοίκων).

Τα παιδιά της Αθήνας, και σε πολύ-πολύ μικρότερο βαθμό της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κι άντε βαριά-βαριά του Ηρακλείου και της Λάρισσας, μεγαλώνουν με πολλαπλάσιες νευρωνικές συνάψεις, υποψιασμό για τη ζωή και αυτό που λέμε "τετραπερατότητα". Δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο. Άλλη η νοητική σου εξέλιξη όταν έχεις αυτά που ανέφερα, κι άλλη όταν είστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, κάνετε τα ίδια και τα ίδια, στο ίδιο και στο ίδιο σημείο.

Την ίδια απάντηση έχω να δώσω και στους λοιπούς εμπαθείς. Ναι, η επαρχία έχει καταντήσει δυστυχώς μια ερημιά, η οποία δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να δώσει σε παιδιά και εφήβους, μόνο να τους στερήσει. Άμα θέλετε να πάτε εσείς, ως ενήλικοι, με δυνατότητα να οδηγήσετε προς μεγάλη πόλη, να εργαστείτε εξ αποστάσεως κλπ κλπ, τότε δε βρίσκω κακή την ιδέα. Τα παιδιά που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να πάρουν το μάξιμουμ για την νοητική+πνευματική τους ανάπτυξη από τα ερεθίσματα, τις παρέες και τους χώρους μίας πόλης, αλλά τους το στερείτε με αντάλλαγμα τη δική σας καλοπέραση, είναι ο ορισμός του "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".

Τρικυμία εν κρανιω. Μην ισοπεδώνεις τα πάντα. Δεν είναι όλη η επαρχία νέοι σε παπιά και να πίνουν τσίπουρα στο μαγκάλι του καφενείου της πλατείας, συζητώντας για ελιές. Και εγώ ΣΙΧΑΊΝΟΜΑΙ αυτή την εικόνα. Υπάρχουν και μορφωμένα παιδιά, με τρόπους, όνειρα και ευφυΐα. Ευτυχώς από το internet μπορείς να μάθεις τα πάντα. Έχω δει και παιδιά της Αθήνας σε εκπομπές που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν. Ούτε να συντάξουν μία πρόταση. 

Μένω σε πόλη των ~80 χιλ. κόσμο και δεν λείπει τίποτα. Και εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω σε χωριό/κωμόπολη, αλλά στο δίλημμα Αθήνα /χωριό, τότε δαγκωτό χωριό. 

Η Αθήνα είναι ένα χάλι. Μια μαυρίλα. Εκεί ζεις ρομποτικά και μόνο. Όλη μέρα στα μετρό και στα λεωφορεία, τρέμοντας πότε θα έχει καμιά απεργία και δεν θα μπορείς να πας στην δουλειά σου. Εντω μεταξύ όπως είναι η κατάσταση, κάθε μέρα σε θέατρα και σινεμά είστε ε? Κλαίω....  Εδώ σε ένα φίλο να θέλετε να πάτε, θέλετε μια ώρα να πάτε και μία να γυρίσετε αν είναι μακριά. Ένα μπάνιο στην θάλασσα και πρέπει να κάνετε ταξίδι... 

Τι να το κάνω να μαυρίζει η ψυχή μου 10 μέρες για να πάω την ενδέκατη σε μια πινακοθήκη ή θέατρο???

Υ.Γ. Επειδή βλέπω οτι το λες και το ξαναλές. Εσύ δηλαδή το πνευματικό και νοητικό σου επίπεδο το θεωρείς πολύ καλό, ας πούμε? 

Επεξ/σία από killer76
  • Like 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Γενικά δεν πολυγράφω ινσόμνια, μπήκα όμως εδώ κι έχω αφιερώσει ώρα εδώ και 1 μέρα, γιατί διακυβεύεται το μέλλον δύο παιδιών.

Μηπως να φωνάξεις την πρόνοια να του τα παρει τα παιδιά;

Ολα αυτά που γράφεις είναι σαχλαμάρες.Μην προβάλεις τα δικά σου απωθημένα στους άλλους.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως να φωνάξεις την πρόνοια να του τα παρει τα παιδιά;

Ολα αυτά που γράφεις είναι σαχλαμάρες.Μην προβάλεις τα δικά σου απωθημένα στους άλλους.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, έχασα εγώ την ηρεμία μου εχθές. Έχει κάνει 25 κωλοτούμπες, στην αρχή τα είχε με την κόρη του αγρότη, τον ρώτησα πιο είναι το πρόβλημα, λέει ότι είναι ανθρωποι μεροδούλι μεροφάι. Μόλις έθιξα το θέμα πόσα βγάζουν, γιατί ο τύπος είναι και από την Κηφισιά τι με την μπλέμπα θα συναναστρέφεται. Ξαφνικά το μεροδούλι μεροφάι το ξεχάσαμε και ήταν ο περίγυρος. Για να καταλήξει στο ότι:

Τα παιδιά της επαρχίας είναι νοητικά υπανάπτυκτα!

Δεν αξίζει να ασχολείσαι με τέτοιους ανθρώπους, γιατί τα παιδιά του πλούσιου που πάνε θέατρο μια φορά το εξάμηνο, έχουν τρόπους ενώ το λαϊκό παιδί της επαρχίας δεν έχει. 

Θα έπρεπε να περνάμε τεστ πριν κάνουμε παιδιά, γιατί κάτι υπερβολικά φραγκάτοι μεγαλώνουν κάτι τέτοια παιδιά που νομίζουν ότι είναι ανώτεροι και γίνονται εργοδότες κάποια μέρα και βουλευτές. 

Με λίγα λόγια μας διοικούν οι μπουρτζόβλαχοι στα μυαλά βουτυροχλεχλέδες.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 5
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Άνθρωπέ μου, είχα πει σε άλλο μέλος ότι θα το πω για 3η και τελευταία φορά, αλλά θα το πω για 4η και τελευταία επειδή είσαι ο ΤΣ: ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ το εισόδημα, οκ, είναι κι αυτό μία παράμετρος. Το τι κάνω εγώ μου προσπορίζει λιγότερα χρήματα από εσένα (σε τελείως άλλη φάση της ζωής μου βέβαια) και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Με απασχολούν 2 άλλα πράγματα:

1) Η ύπαρξη πληθώρας επιλογών για τα παιδιά σου, κάτι που η Καλαμάτα ΔΕΝ προσφέρει ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ και το γνωρίζω από πρώτο χέρι (πρώην κοπέλα από εκεί, έμεινα ΜΕΣΑ στην πόλη ένα χρόνο, όχι σε ένα χωριό 1000 κατοίκων 40 λεπτά από αυτή). Πας να διαλέξεις-περιορίσεις τη ζωή τους γι' αυτά χωρίς να το ξέρεις, κάνοντας δική σου προβολή σε αυτά τις τάσεις φυγής ΣΟΥ λόγω των δικών ΣΟΥ "αδιεξόδων" (γιατί δε βλέπω πως με 3,5κ μεσοσταθμικό εισόδημα ένα σπίτι έχει θέμα να μείνει Αθήνα).

2) Ο κοινωνικός κύκλος των παιδιών σου, ο οποίος είναι αυτός που η κοινωνιολογία και η ψυχολογία έχουν καταλήξει ότι είναι τεράστια (αν όχι καθολική) επιρροή στο τι θα κάνουν τα παιδιά σου πνευματικά, νοητικά και από άποψη δεξιοτήτων στη ζωή τους. Πάντα λειτουργώ με το αξίωμα ότι θες να γίνουν εξυπνότερα, πιο εκπαιδευμένα και με μεγαλύτερο εύρος επιλογών από εσένα, που αυτή είναι η λογική με την οποία προχώρησε η ανθρωπότητα στην εποχή του ΑΙ και της ρομποτικής Ιατρικής. Εσύ πας να τους βάλεις ταβάνι στο να τελειώσουν ένα επαρχιακό ΓΕΛ, να μπουν σε καμιά σχολίτσα ξέροντας μόνο κουτσο-Αγγλικά από επαρχιακό φροντιστήριο κι έχοντας πάει σε 1 βιβλιοπωλείο, 1 σινεμά, 1 θέατρο και ένα ποδοσφαιράκι της κακιάς ώρας μέχρι τα 18 τους, να γίνουν κάτι αντίστοιχο με σένα.

Η σωστή γονική προσέγγιση, θα ήταν να προσπαθείς να τους αφαιρέσεις όσο γίνεται περισσότερα ταβάνια, όχι να τους το χαμηλώσεις κι άλλο. Τώρα, αν έχεις άλλες προτεραιότητες (τον εαυτό σου) ή έχεις μία στρεβλή αντίληψη για το τι σημαίνει "γονιός", δε σου φταίμε όσοι μας ζήτησες τη γνώμη μας. Τουλάχιστον μην απαντάς με άσχημο τρόπο όταν σου εκτίθεται το εγωιστικό λάθος που (μάλλον έχεις προαποφασίσει να) κάνεις απέναντι στα παιδιά σου.

Τα ποστ μου είναι ορατά στον καθένα, χρόνια τώρα. Μπερδεύετε το "ο qwertyuiop διαφωνεί μαζί μου και εκθέτει επισταμένως το γιατί" με το "ο qwertyuiop θέλει να με μπριζώσει". Γενικά δεν πολυγράφω ινσόμνια, μπήκα όμως εδώ κι έχω αφιερώσει ώρα εδώ και 1 μέρα, γιατί διακυβεύεται το μέλλον δύο παιδιών.

Τόση ώρα σε διαβάζω και λέω δεν θα απαντήσω..αλλά δεν άντεξα.

Είμαι καθηγητής φροντιστηρίου σε επαρχιακή πόλη 50.000 κατοίκων περίπου, πρωτεύουσα νομού, αλλά έχω κάνει και μαθήματα σε φροντιστήρια χωριών.

Ειλικρινά, έχεις εικόνα πόσα παιδιά από την επαρχία σπουδάζουν σε πανεπιστήμια; Πόσα παιδιά περνάνε κάθε χρόνο μέσω των πανελληνίων; Σε ιατρικές σχολές, σε πολυτεχνεία, σε στρατιωτικές σχολές; Ή έχεις την εντύπωση ότι δουλειά γίνεται στην Αθήνα μόνο;

Για τα κουτσο-Αγγλικά τι να πω; Πιστεύω θα έχεις μιλήσει στα Αγγλικά με παιδιά από επαρχία και δεν θα καταλάβαινες τι σου έλεγαν για να έχεις αυτή την άποψη.

Όσο αφορά την ποιότητα ζωής...

Έρχομαι στην Αθήνα 2-3 φορές κάθε χρόνο. Έχω φίλους και συγγενείς. Μένουν σε καλές περιοχές. Άλιμο, Γλυφάδα. Όποτε έρχομαι άντε να πάμε για κανένα φαγητό και τέλος. Βράδυ δεν βγαίνουμε ποτέ. Δεν έχουν κουράγιο, σκέφτονται την μετακίνηση κλπ. Όταν έρχονται στην πόλη μου είναι κάθε μέρα έξω γιατί μπορούν να βρεθούν με τους φίλους τους σε 10 λεπτά. Ναι, οι επιλογές είναι περιορισμένες σε σχέση με την Αθήνα, σε ότι αφορά όμως μόνο την νυχτερινή διασκέδαση, θέατρα, συναυλίες. Αλλά και που τις έχουν δεν βλέπω να τις αξιοποιούν. Πιο συχνά πηγαίνω εγώ για συναυλίες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη παρά αυτοί σε θέατρο ή σινεμά.

Τα παιδιά τους από την άλλη είναι συνεχώς σε ενα κυνήγι δραστηριοτήτων. Να μπαλέτο, να στιβος, να μουσική, να να να. Ωραία όλα αυτά. Αλλά όταν έρχομαι Αθηνα τα βλεπω σε ένα σπιτι κλεισμένα να τρέχουν απλά από την μία δραστηριότητα στην άλλη. Να τα αφήσουν ελεύθερα να παίξουν ούτε λόγος. Ούτε να κατέβουν στον κήπο μόνα τους. Υπάρχει φόβος. Δικαιολογημένος θα έλεγα. Όταν έρχονται στα μέρη μου είναι χύμα στο κύμα. Τα βλέπεις όλη την ημέρα στην τρέλα.

Για την ανάπτυξη ενός παιδιού δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ερεθίσματα που θα έχει..αλλά και η ελευθερία που θα νιώσει να ανακαλύψει μόνο του τον κόσμο και όχι συνέχεια μέσα από το πρίσμα και τις οδηγίες ενός δασκάλου, προπονητή ή καθηγητή. Και η ελευθερία στην επαρχία είναι ανεκτίμητη.

• Like 16
Δημοσ.
2 ώρες πριν, catmaster είπε

@DjTony Νομίζω πως η επιλογή να φύγεις από την Αθήνα είναι σοφή , ειδικά λόγω νεόδμητης ιδιόκτητης κατοικίας και εξασφαλισμένης εργασίας και για σένα και για τη σύζυγο, επιπλέον δεν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο μέρος που πάς, μιας και το γνωρίζεις καλά.
Επίσης η Κορώνη έχει σχετικά ήπιο κλίμα αντίθετα με άλλες πόλεις πιο βόρεια -που είναι πλέον πολύ σημαντικό εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με το ενεργειακό. Και όταν έρχεται η άνοιξη έχεις τη θάλασσα δίπλα και κάνεις διακοπές στο σπίτι σου.
(λίγα χρόνια πριν ξεκίνησα να χτίζω σπίτι στη Μεσσηνιακή Μάνη με σκοπό να το έχω σαν εξοχική κατοικία , και ίσως σπίτι για "απόσυρση" όταν περάσουν τα χρόνια, πλέον τα σχέδια έχουν αλλάξει και προορίζεται για μόνιμη κατοικία -απλά κόλλησα με τα σκηνικά που τρέχουν τα τελευταία 3 χρόνια και δεν έχει τελειώσει , ειδάλλως θα είχα φύγει)

Χωρίς καμία διάθεση προσβολής για όσους υποστηρίζουν την Αθήνα (βάσει και των παραμέτρων εργασίας και στέγασης) νομίζω πως αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό της ανώτερης οικονομικά κλίμακας εισοδήματος που δεν έχει ανάγκη να "ταξιδέψει" 2 ώρες για να πάει στην εργασία του και δεν έχει λόγο να αγχωθεί για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής.

Το να υποστηρίζει κάποιος την ανώτερη ποιότητα ζωής μεγαλούπολης πλέον είναι εντελώς παράλογο -εκτός και αν έχει άλλα εισοδήματα η ζεί σε άλλο κόσμο- δείτε τη ανώτερη ποιότητα ζωής θα έχουν φέτος οι Αθηναίοι με το που ανάψουν τα μαγκάλια και τα τζάκια που θα καούν μέχρι και μελαμίνες, χώρια το δηλητήριο που αναπνέουμε καθημερινά απο τα καυσαέρια των οχημάτων.

Γνωρίζω ανθρώπους καθόλου πλούσιους με οικονομικά προβλήματα και δεν επιθυμούν να πάνε επαρχία. Οπότε άκυρες οι διαπιστώσεις σου θα έλεγα. Τώρα για το αν αυτοί που γνωρίζω εγώ είναι το 10%, πολύ πιθανό, δεν γνωρίζω στατιστικά. Αλλά ατομα ηλικίας σχετικά λίγο πριν την σύνταξη σκέφτονται μόλις βγουν στην σύνταξη να μετακομίσουν στο μέρος που κατάγονται και έχουν κρατήσει κάποιους δεσμούς, μέχρι τότε δεν το κουνάνε από την εργασία τους. 

Και επιτέλους, ας το καταλάβουν κάποιοι γιατί το γράφω σε κάθε σχετικό thread, δεν έχουν όλοι οι διαμενοντες στην Αθήνα και γενικά σε ενα μέρος σχέσεις με επαρχία η άτομα από κάποιο άλλο μέρος, δεν θα ρισκάρει εύκολα κάποιος να κάνει το restart να πάει σε ένα επαρχιακό μέρος έτσι απλά επειδή η Αθήνα "δεν παλεύεται". Δεν τους καλύπτει όλους η επαρχία ούτε αρέσει σε όλους. 

Όσο για την δουλειά των 2 ωρών, απλά δεν θα πας τόσο μακριά εκτός αν κινδυνεύεις να πεθάνεις της πείνας, δεν γίνεται πχ να είσαι 12ωρο δουλειά και να γίνει 16ωρο θα πεθάνεις της κούρασης και θα τα παρατήσεις με μαθηματική ακρίβεια.

Το πρόβλημα της μετακίνησης στην Αθήνα θέλω να πιστεύω ότι δεν το αρνείται κανένας. Να μην υπερβάλουμε όμως και να μην θεωρούμε ότι κόσμος είναι έτσι όπως τον σκέφτεται ο καθένας. 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, killer76 είπε

Μένω σε πόλη των ~80 χιλ. κόσμο και δεν λείπει τίποτα. Και εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω σε χωριό/κωμόπολη, αλλά στο δίλημμα Αθήνα /χωριό, τότε δαγκωτό χωριό. 

Η Αθήνα είναι ένα χάλι. Μια μαυρίλα. Εκεί ζεις ρομποτικά και μόνο. Όλη μέρα στα μετρό και στα λεωφορεία, τρέμοντας πότε θα έχει καμιά απεργία και δεν θα μπορείς να πας στην δουλειά σου. Εντω μεταξύ όπως είναι η κατάσταση, κάθε μέρα σε θέατρα και σινεμά είστε ε? Κλαίω....  Εδώ σε ένα φίλο να θέλετε να πάτε, θέλετε μια ώρα να πάτε και μία να γυρίσετε αν είναι μακριά. Ένα μπάνιο στην θάλασσα και πρέπει να κάνετε ταξίδι... 

Τι να το κάνω να μαυρίζει η ψυχή μου 10 μέρες για να πάω την ενδέκατη σε μια πινακοθήκη ή θέατρο???

Υ.Γ. Επειδή βλέπω οτι το λες και το ξαναλές. Εσύ δηλαδή το πνευματικό και νοητικό σου επίπεδο το θεωρείς πολύ καλό, ας πούμε? 

Είναι οφτόπικ αυτή η συζήτηση. Δε θα τη συνεχίσω πέραν αυτού του σύντομου ποστ. Η οντοπικ απάντησή μου είναι ότι εγώ δεν είμαι κάνας Αθηνο-ταλιμπάν. Λέω από το πρώτο ποστ μου: Αν είσαι 25-30+ και θες να φύγεις, χωρίς παιδιά, για να δοκιμάσεις/ μείνεις ίσως μόνιμα επαρχία, μάλλον είναι καλή η ιδέα σου. Εσείς έχετε φανατιστεί να με βγάλετε σώνει και ντε Αθηνο-ταλιμπάν, γιατί πρέπει να καταταγώ κάπου. Εδώ ο άλλος με λέει ακροδεξιό ενώ στο πρώτο-πρώτο ποστ μου λέω στον ΤΣ ότι η επαρχία είναι μέρος ακόμα αθλιωδέστερο αν το παιδί σου δεν είναι ετεροκανονικό. :rolleyes:  Το όλο μου επιχείρημα είναι ότι με "στρωμένη" ζωή Αθήνα εν πολλοίς και μικρά παιδιά, δεν τα ταβανιάζεις με κοψιδοπαρέες και σπαρίλα στην Κορώνη (και κάθε Κορώνη) βγάζοντας πάνω τους τις δικές σου ψυχολογικές προβολές.

Τώρα η μίνι οφτοπικ απάντηση, γιατί αρχίσατε τις ανοησίες:

Στην Αθήνα έχει πάρει κυριολεκτικά και η κουτσή Μαρία αυτοκίνητο μέσα στην πανδημία. Μεταχειρισμένο ναι, 20ετίας ίσως, αλλά πήρε. Δεν είναι τυχαίο που τα μτχ αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί πολύ πριν ανακύψει η παγκόσμια έλλειψη τσιπ που μείωσε και την παραγωγή καινούριων (2021-22 κι εντεύθεν).

Με αυτό το δεδομένο, οι αποστάσεις αν θες να βγεις μετά τις 8 το βράδυ (την ώρα δλδ που θα δεις μη-παιδικό θέατρο, ή θα πας να δεις ένα φίλο, ή σε μία συναυλία) είναι τελείως άλλες από αυτές που έχεις στο φαντασιακό σου. Από την Κηφισιά, κάνω να πάω Πειραιά (25χλμ) περί τα 25 λεπτά, ενώ το Σύνταγμα (περί τα 15χλμ) είναι 20 λεπτά. Μία ώρα θα φας άμα πας με αυτοκίνητο σε rush hours κάπου. Το commuting με μετρό παίρνει πάντα περί το 30λεπτο, εκτός κι αν μένεις σε "ακριτική" γωνιά του λεκανοπεδίου. Μπορείς πραγματικά 2 φορές την εβδομάδα να βγαίνεις με commuting πηγαινελα στο 30-40λεπτο, τρεις αν βάλουμε και την κυριακή το μεσημέρι. Έλεος πια με αυτή την ανοησία περί Αθήνας-ζούγκλας που έχει ξεμείνει από τα 90ς, έχετε μείνει όλοι εκεί και μετά έρχεστε στα συνέδρια που διοργανώνω με το πανεπιστήμιο που συνεργάζομαι και λέτε "ωωωω τι απίστευτη που έχει γίνει, κούκλα, είχα να έρθω 10 χρόνια και έχει αλλάξει τελείως".

Η Αθήνα παραμένει αβίωτη μόνο αν είσαι στα χειρότερα περιθώριά της. Δεν έχεις αμάξι, δε σου βγαινει το νοίκι, δεν έχεις ούτε παπί, η δουλειά σου είναι αλλού ντ' αλλού κλπ κλπ. Ο ΤΣ διατείνεται ότι βγάζει 3-4,5κ το νοικοκυριό του, άρα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τέλος το οφτοπικ από μένα, μη γίνει το θέμα Αθήνα βιες επαρχία.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tasossl είπε

Έρχομαι στην Αθήνα 2-3 φορές κάθε χρόνο. Έχω φίλους και συγγενείς. Μένουν σε καλές περιοχές. Άλιμο, Γλυφάδα. Όποτε έρχομαι άντε να πάμε για κανένα φαγητό και τέλος. Βράδυ δεν βγαίνουμε ποτέ. Δεν έχουν κουράγιο, σκέφτονται την μετακίνηση κλπ. Όταν έρχονται στην πόλη μου είναι κάθε μέρα έξω γιατί μπορούν να βρεθούν με τους φίλους τους σε 10 λεπτά. Ναι, οι επιλογές είναι περιορισμένες σε σχέση με την Αθήνα, σε ότι αφορά όμως μόνο την νυχτερινή διασκέδαση, θέατρα, συναυλίες. Αλλά και που τις έχουν δεν βλέπω να τις αξιοποιούν. Πιο συχνά πηγαίνω εγώ για συναυλίες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη παρά αυτοί σε θέατρο ή σινεμά.

Τα παιδιά τους από την άλλη είναι συνεχώς σε ενα κυνήγι δραστηριοτήτων. Να μπαλέτο, να στιβος, να μουσική, να να να. Ωραία όλα αυτά. Αλλά όταν έρχομαι Αθηνα τα βλεπω σε ένα σπιτι κλεισμένα να τρέχουν απλά από την μία δραστηριότητα στην άλλη. Να τα αφήσουν ελεύθερα να παίξουν ούτε λόγος.

Θα είναι τίποτα υπανάπτυκτοι από επαρχία που ήρθαν πρόσφατα Αθήνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Πάντα λειτουργώ με το αξίωμα ότι θες να γίνουν εξυπνότερα, πιο εκπαιδευμένα και με μεγαλύτερο εύρος επιλογών από εσένα,

εκφράζεις μια αποψη για τη ζωη και τους απογονους. δεν σκεφτονται ολοι ετσι. ουτε ειναι το κλειδι στην ευτυχια που στο κάτω κατω ειναι το ζητουμενο στη ζωη.

Δημοσ.

Ενταξει προφανως δεν μπορουμε να συμφωνησουμε με το παλικαρι, απλα το οτι 15 ατομα εδω μεσα λενε μαυρο και 1 λεει ασπρο, θα επρεπε μαλλον να σε βαλει σε σκεψεις :)

• Like 2
Δημοσ.

Αν η οικογενειακή συζήτηση αποφέρει ότι συμφωνείτε όλοι στην μετακίνηση και δεν αρχίσουν μετά τίποτα προστριβές, τί ζωή κάναμε πριν και πού πήγαμε, φύγατε!

Ωστόσο για αποπεράτωση κατοικίας "λίγο μετά τα μπετά" με 40-50K επίτρεψέ μου να έχω μια πολύ σοβαρή επιφύλαξη!!!
Ψάξε αυτό πρώτα ΠΑΡΑ πολύ καλά, μην βρεθείς χρεωμένος ΚΑΙ χωρίς σπίτι!! Έχουν πάρει πολύ πάνω οι τιμές των δομικών υλικών, και είναι πολύ ακριβό σπορ η κατασκευή οικοδομής, με τις σωστές προδιαγραφές. Αν αποφασίσεις να το προχωρήσεις, γραπτή σύμβαση με  εγνωσμένης αξίας κατασκευαστική εταιρεία, όπου θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι τεχνικές προδιαγραφές και τα επιμέρους υλικά, χρονοδιαγράμματα, ρήτρες καθυστέρησης κ ποιότητας και έλεγχος της προόδου και ποιότητας των εργασιών από διορισμένο τρίτο δικό σου μηχανικό. Μην μπλέξεις να ασχοληθείς εσύ με συνεργεία που θα βρεις κλπ, όσα χρήματα νομίζεις ότι θα γλιτώσεις θα τα πληρώσεις διπλάσια στα μαστόρια, σε καθυστερήσεις, σε υλικά και σε ψυχική ηρεμία.

Βέβαια το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αν το φτιάξεις μπορείς ανά πάσα στιγμή να το εκμεταλλευτείς και τουριστικά, με την κίνηση που έχει η περιοχή!

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, DjTony είπε

Δεν είναι 60+60 είναι 40+40 και αν τελειώσουν και κάποιοι δρόμοι που είναι υπό κατασκευή ακόμα θα πάμε 30+30. Ο δρόμος είναι πολύ καλός, δεν είναι χάλια. 

Γκουχου Γκουχου: Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο δρόμος είναι για πολύ χάλια

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο  συμφορουμίτης έχουν βάση απλά νομίζω το "πιπεράτο" ύφος του είναι το πρόβλημα στην παρούσα συζήτηση.

• Ναι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συγκριθεί η Αθήνα από άποψη ευκαιριών/δραστηριοτήτων ούτε (μάλλον) με την Θεσσαλονική καλώς ή κακώς. 
  • Ναι δεν είναι όλοι στην επαρχία ελιές, καφενείο, σπίτι.
  • Όχι η Καλαμάτα δεν είναι δίπλα. Όχι όταν μιλάμε για 70 λεπτά (μόλις το έβαλα στο maps). Άμα αναγκαστικά κάποιος πάει στην δουλειά μπορεί και να κάνει αυτήν την απόσταση στην Αθήνα αλλά οι πιθανότητες κάποιος να επιλέξει συνειδητά να την κάνει ενώ υπάρχει το "έλα μωρέ και εδώ καλά είναι" (οι άνθρωποι βαριόμαστε κατά βάση) είναι πολύ χαμηλές.
  • Εκ των πραγμάτων με τα λεφτά που λέει ο TS είναι αρκετά καλά για Αθήνα. 
  • Δεν αρέσουν σε όλους ανθρώπους τα ίδια οπότε ένω για κάποιον είναι μεγάλο plus να έχει δίπλα του πινακοθήκη κάποιον άλλον τον αφήνει παγερά αδιάφορο.

Τώρα εγώ δεν θα έφευγα από την Αθήνα (αντίθετα βρίσκομαι σε μεγαλύτερη πόλη) για να πάω σε κωμόπολη αλλά με βάση ότι

• Η δουλειά είναι λύμενη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  • Υπάρχουν πάρα πολλοί γνωστοί όπως καταλαβαίνω στην Κορώνη.
  • Ακόμα και στην Αθήνα να ήταν δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει η ποικιλία που προσφέρει και καλώς ή κακώς αυτό θα περάσει στα παιδιά και αυτό δεν αλλάζει (* μπορεί ο περίγυρος πχ σχολείο να επηρεάσει αλλά τείνουμε να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα).

Τείνω να προτείνω Κορώνη αλλά συνειδητοποιημένα ο ΤS να αποφασίσει για ποιους λόγους γίνεται αυτή η μετάβαση. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...