mariosnik_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Η Αθήνα έχει καταστεί εντελώς ασύμφορη για κάποιον χωρίς ακίνητη περιουσία που πρέπει να μείνει στο ενοίκιο. Την επαρχία δεν την θεωρώ ως την βέλτιστη επιλογή όμως είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά ο μέσος κάτοικος τη; Αθήνας καθώς τα οικονομικά δεν βγαίνουν εδώ και χρόνια ενώ ότι μπορούσε να κόψει ο καθένας το έκοψε. Οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν στα ακίνητα χωρίς προοπτική καθόδου. Για ένα σαράβαλο ακίνητο 70 ως 100 τμ στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να δώσεις από 500 ως 800 ευρώ πλέον. Η εξεύρεση οικοπέδου για χτίσιμο επίσης πολύ δύσκολη ενώ το κόστος κατασκευής για Αθήνα είναι στον θεό. Η επαρχία έχει αρκετά αρνητικά, αλλά αν δεν επιθυμείς να φύγεις στο εξωτερικό, τότε με λυμένο το πρόβλημα της κατοικίας, της μετακίνησης, της πρόσβασης σε υποδομές υγείας, της διασκέδασης σε κάποιο κοντινό μέρος έξω από το χωριό και το οικονομικό, είναι μονόδρομος. Η Αθήνα σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί σε μια μεταναστούπολη και τουριστούπολη γεμάτο μετανάστες τουρίστες ξενοδοχεία και μαγαζιά εστίασης. Παντού ξεφυτρώνουν σταθμοί μετρό με τα ενοίκια σε απόσταση τουλάχιστον 500μ με 1χλμ από εκεί να ανεβαίνουν εκθετικά προς τα πάνω. Πολλοί καταστηματάρχες επιχειρηματίες και επαγγελματίες που περιμένουν τον κόσμο έλευσης μετρό αλλά και κάτοικοι περιοχών θα ρίξουν μαύρο δάκρυ με τις αυξήσεις ενοικίων και τις εξώσεις. Άλλες καταστάσεις όπως κλείσιμο δρόμων κεντρικών αρτηριών της πόλης για πορείες και απεργίες και χάλια ΜΜΜ εκτός μετρό συμπληρώνουν το κερασάκι στην τούρτα.
peragialos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά χειμώνα έχετε μείνει ποτέ εκεί εκτός διακοπών Χριστουγέννων; 1
zio10 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δεν έχω πάει ποτέ στην Κορώνη αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις πήγαινε.
dtk-386 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, peragialos είπε Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά χειμώνα έχετε μείνει ποτέ εκεί εκτός διακοπών Χριστουγέννων; Που αποσκοπεί αυτή η ερώτηση? Ο άνθρωπος έχει γράψει ότι έχει 2 παιδιά. Εχει οικογένεια και αναζητεί ποιοτική ζωή στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Στην τσιμεντούπολη των κλαμπ, των θεάτρων και των μπουζουκιών πόσες φορές πάει ο μέσος οικογενειάρχης? Γιατί μια ζωή η συζήτηση πάει στη διασκέδαση? Και γιατί να ζηλέψει κάποιος αυτή την διασκέδαση? Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από dtk-386 3
giwfys Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Νομιζω δεν υπαρχει κατι καλυτερο σαν σεναριο απο την Κορωνη. Και φιλους εχεις. Και δικο σου σπιτι. Τι να κανεις ακριβως στην Αθηνα με 2 παιδια? Να εισασταν στα 30 και οι 2 χωρις υποχρεωσεις να πω οκ εννοειται Αθηνα, αλλα πλεον με 2 παιδια αυτο που θες ειναι μια καλη ζωη, ηρεμη ασφαλης και πανω απ ολα οικονομικα ασφαλης. Το μονο που δεν μου αρεσει στο ολο κονσεπτ ειναι τα 60+60 λεπτα της διαδρομης επαρχιακου δρομου μεσσηνη κορωνη καθημερινα. Φαινεται αρκετα κουραστικο αν ειναι ο κλασικος τσομπανοδρομος της επαρχιας. Αλλα δεν βρισκω κατι καλυτερο απο το να εχεις δικο σου σπιτι, φιλους κτλ σε ενα πολυ ωραιο παραθαλλασιο μερος. 1
DjTony Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, giwfys είπε Νομιζω δεν υπαρχει κατι καλυτερο σαν σεναριο απο την Κορωνη. Και φιλους εχεις. Και δικο σου σπιτι. Τι να κανεις ακριβως στην Αθηνα με 2 παιδια? Να εισασταν στα 30 και οι 2 χωρις υποχρεωσεις να πω οκ εννοειται Αθηνα, αλλα πλεον με 2 παιδια αυτο που θες ειναι μια καλη ζωη, ηρεμη ασφαλης και πανω απ ολα οικονομικα ασφαλης. Το μονο που δεν μου αρεσει στο ολο κονσεπτ ειναι τα 60+60 λεπτα της διαδρομης επαρχιακου δρομου μεσσηνη κορωνη καθημερινα. Φαινεται αρκετα κουραστικο αν ειναι ο κλασικος τσομπανοδρομος της επαρχιας. Αλλα δεν βρισκω κατι καλυτερο απο το να εχεις δικο σου σπιτι, φιλους κτλ σε ενα πολυ ωραιο παραθαλλασιο μερος. Δεν είναι 60+60 είναι 40+40 και αν τελειώσουν και κάποιοι δρόμοι που είναι υπό κατασκευή ακόμα θα πάμε 30+30. Ο δρόμος είναι πολύ καλός, δεν είναι χάλια. 39 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Που αποσκοπεί αυτή η ερώτηση? Ο άνθρωπος έχει γράψει ότι έχει 2 παιδιά. Εχει οικογένεια και αναζητεί ποιοτική ζωή στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Στην τσιμεντούπολη των κλαμπ, των θεάτρων και των μπουζουκιών πόσες φορές πάει ο μέσος οικογενειάρχης? Γιατί μια ζωή η συζήτηση πάει στη διασκέδαση? Και γιατί να ζηλέψει κάποιος αυτή την διασκέδαση? Πόσες φορές κάνουμε κάτι στην Αθήνα πέραν της καθημερινότητας;; 2 φορές το μήνα; και αν. Ε εκεί θα πάω στην Καλαμάτα να τα κάνω.. Κλαιν μαιν. 55 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν έχω πάει ποτέ στην Κορώνη αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις πήγαινε. Να έρθεις είναι φανταστικά. 1 ώρα πριν, peragialos είπε Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά χειμώνα έχετε μείνει ποτέ εκεί εκτός διακοπών Χριστουγέννων; Πάρα πολλές φορές. Ηρεμία όσο δε πάει, σπίτι με συγγενείς και φίλους για φαΐ επιτραπέζια ταινίες κλπ.. Στην Αθήνα προσπαθείς να κάνεις το ίδιο και περνάει απέξω ο καγκουρας με τη μουσική τέρμα, τρίζουν τα τζάμια, ξυπνάνε τα παιδιά... 5
greekfragma Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 ωραίο θρεντάκι. είδα φως και μπήκα. Το βασικότερο ζήτημα για την αντιπαράθεση με τα παιδιά είναι το τι γονιός είναι ο DJTony και όχι σε τι περιβάλλον (αστικό/επαρχία) θα μεγαλώσουν τα παιδιά. Αν ενδιαφέρεται να αναπτύξει την κριτική σκέψη στο μυαλό τους και στις 2 περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις. Επίσης αφήστε τις υπερβολές της επαρχίας. Δε θα τα πάει εσώκλειστα στους Φούρνους ή στο Καστελόριζο να παρακολουθούν κάνα Κρυφό Σχολειό (μη πεταχτεί κανείς να μου πει οτι το Κρυφό Σχολειό είναι αλλού ) Οι συνθήκες διαβίωσης στις μεγαλουπόλεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με 2 στρωμένες δουλειές και ένα σπίτι στα μπετά να το φτιάξει βάση αναγκών οικογένειας και ήδη κύκλο φιλικό,συγγενικό είναι ξεκάθαρη επιλογή η μετακόμιση επαρχία. Πριν χρόνια όλοι ερχόντουσαν για δουλειά στα κέντρα...πλέον η τάση είναι αντίστροφη. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, DjTony είπε Μη το λες σε μένα εγώ το ξέρω, στο φίλο που τα σνομπάρει και δε θέλει να γίνουν τα παιδιά σαν εμένα και τη γυναίκα μου. Προτιμώ τίμιοι κρεοπωλες και νυχουδες παρά κάτι πιο κυριλέ αλλά λαμογιο και μες την παρανομία. Συζήτηση κάνουμε. Ο εν λόγω χρήστης κατά 99.9% τρολλαρει. 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Που αποσκοπεί αυτή η ερώτηση? Ο άνθρωπος έχει γράψει ότι έχει 2 παιδιά. Εχει οικογένεια και αναζητεί ποιοτική ζωή στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Στην τσιμεντούπολη των κλαμπ, των θεάτρων και των μπουζουκιών πόσες φορές πάει ο μέσος οικογενειάρχης? Γιατί μια ζωή η συζήτηση πάει στη διασκέδαση? Και γιατί να ζηλέψει κάποιος αυτή την διασκέδαση? Προφανώς το ρωτάει από την αποψη αν έχουν γνωρίσει το μέρος μόνο το Καλοκαίρι και όχι τον Χειμώνα που μπορεί να φεύγει ένα τεράστιο μέρος και να είναι ερημιά. Το τι εστι επίσης ποιότητα είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. Για τον ts είναι αυτό που θα βρει στο μέρος που ετοιμάζεται να πάει. Για εμένα και για κάποιον άλλον σημαίνει αλλα πράγματα και ανάγκες.
peragialos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, dtk-386 είπε Που αποσκοπεί αυτή η ερώτηση? Ο άνθρωπος έχει γράψει ότι έχει 2 παιδιά. Εχει οικογένεια και αναζητεί ποιοτική ζωή στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Στην τσιμεντούπολη των κλαμπ, των θεάτρων και των μπουζουκιών πόσες φορές πάει ο μέσος οικογενειάρχης? Γιατί μια ζωή η συζήτηση πάει στη διασκέδαση? Και γιατί να ζηλέψει κάποιος αυτή την διασκέδαση? Η ερώτηση μου δεν αναφερόταν στην διασκέδαση καμμία σχέση. Στα μικρά μέρη ο χειμώνας μπορεί να είναι κάτι το πολύ ωραίο αλλά και κάτι το πολύ δύσκολο και το λέω από προσωπική εμπειρία. Είσαι συνέχεια στα ίδια μέρη και βλέπεις συνέχεια τους ίδιους ανθρώπους. Αν οι σχέσεις είναι καλές εντάξει , αν κάτι τσακίσει ή θα πρέπει να το φτιάξεις ή θα είσαι με αυτούς που δεν τα πας καλά συνέχεια μαζί. και ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος. Ο άνθρωπος έχει όλες τις προυποθέσεις για να φύγει και να δημιουργήσει μία καλύτερη ζωή στην Κορώνη απλά μην τα εξωραίζουμε όλα.
dtk-386 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, peragialos είπε Η ερώτηση μου δεν αναφερόταν στην διασκέδαση καμμία σχέση. Στα μικρά μέρη ο χειμώνας μπορεί να είναι κάτι το πολύ ωραίο αλλά και κάτι το πολύ δύσκολο και το λέω από προσωπική εμπειρία. Είσαι συνέχεια στα ίδια μέρη και βλέπεις συνέχεια τους ίδιους ανθρώπους. Αν οι σχέσεις είναι καλές εντάξει , αν κάτι τσακίσει ή θα πρέπει να το φτιάξεις ή θα είσαι με αυτούς που δεν τα πας καλά συνέχεια μαζί. και ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος. Ο άνθρωπος έχει όλες τις προυποθέσεις για να φύγει και να δημιουργήσει μία καλύτερη ζωή στην Κορώνη απλά μην τα εξωραίζουμε όλα. Τι διαφορά έχει αυτό που λες από τους κακούς γείτονες στην πολυκατοικία που ζεις και είσαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος?
peragialos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Τι διαφορά έχει αυτό που λες από τους κακούς γείτονες στην πολυκατοικία που ζεις και είσαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος? Για τον κακό γείτονα θα συμφωνήσω αλλά αν το κακό γείτονα τον βλέπω και στο σχολείο και στην πλατεία και στο καφενείο και στο μπακάλικο και σε γιορτές και σε κοινές παρέες και αν είναι και π.χ. γιατρός ή δημοτικός υπάλληλος και τον έχω ανάγκη και είναι ο μοναδικός σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων είναι κάπως. Δεν λέω ότι σίγουρα θα συμβεί αυτό, το αντίθετο είπα ότι έχει όλες τις προυποθέσεις αλλά θα είναι επιλογή του να μετακομίσει όχι ανάγκη άρα έχει και την πολυτέλεια να σκεφτεί πρώτα όλες τις παραμέτρους.
BertaJourdan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, jmmys είπε Πάντως για έναν Αθήναιο η επαρχία είναι πάντα ένα παλιοχωρι των 500-1000 κατοίκων,όπου όλοι είναι καθυστερημένοι αγρότες,βασανίζουν ζώα,έχουν τελειώσει μόνο δημοτικό και αν. Οι πρωτεύουσες των νομων και οι μικρές πόλεις δεν υπάρχουν στον χάρτη. Ειχα συναδερφο παλια στην δουλεια που με ρωτησε ολο με τα σωστα του αν η Λιβαδεια ειναι κοντα στην Θεσσαλονικη. Τι να λεμε τωρα. 1
catmaster Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 @DjTony Νομίζω πως η επιλογή να φύγεις από την Αθήνα είναι σοφή , ειδικά λόγω νεόδμητης ιδιόκτητης κατοικίας και εξασφαλισμένης εργασίας και για σένα και για τη σύζυγο, επιπλέον δεν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο μέρος που πάς, μιας και το γνωρίζεις καλά. Επίσης η Κορώνη έχει σχετικά ήπιο κλίμα αντίθετα με άλλες πόλεις πιο βόρεια -που είναι πλέον πολύ σημαντικό εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με το ενεργειακό. Και όταν έρχεται η άνοιξη έχεις τη θάλασσα δίπλα και κάνεις διακοπές στο σπίτι σου. (λίγα χρόνια πριν ξεκίνησα να χτίζω σπίτι στη Μεσσηνιακή Μάνη με σκοπό να το έχω σαν εξοχική κατοικία , και ίσως σπίτι για "απόσυρση" όταν περάσουν τα χρόνια, πλέον τα σχέδια έχουν αλλάξει και προορίζεται για μόνιμη κατοικία -απλά κόλλησα με τα σκηνικά που τρέχουν τα τελευταία 3 χρόνια και δεν έχει τελειώσει , ειδάλλως θα είχα φύγει) Χωρίς καμία διάθεση προσβολής για όσους υποστηρίζουν την Αθήνα (βάσει και των παραμέτρων εργασίας και στέγασης) νομίζω πως αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό της ανώτερης οικονομικά κλίμακας εισοδήματος που δεν έχει ανάγκη να "ταξιδέψει" 2 ώρες για να πάει στην εργασία του και δεν έχει λόγο να αγχωθεί για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής. Το να υποστηρίζει κάποιος την ανώτερη ποιότητα ζωής μεγαλούπολης πλέον είναι εντελώς παράλογο -εκτός και αν έχει άλλα εισοδήματα η ζεί σε άλλο κόσμο- δείτε τη ανώτερη ποιότητα ζωής θα έχουν φέτος οι Αθηναίοι με το που ανάψουν τα μαγκάλια και τα τζάκια που θα καούν μέχρι και μελαμίνες, χώρια το δηλητήριο που αναπνέουμε καθημερινά απο τα καυσαέρια των οχημάτων. 2 1
LiquidTroll Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Η Κορώνη είναι κωμόπολη, οπότε χειμώνα....δεν ξέρω. Εγώ πάντως, το σκεφτομαι σοβαρά να μετακομίσω Καλαμάτα, που την λατρεύω σαν πόλη. Η Αθήνα πλέον δεν πολυ παλεύεται 1
basilis_k6 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 57 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε Η Κορώνη είναι κωμόπολη, οπότε χειμώνα....δεν ξέρω. Εγώ πάντως, το σκεφτομαι σοβαρά να μετακομίσω Καλαμάτα, που την λατρεύω σαν πόλη. Η Αθήνα πλέον δεν πολυ παλεύεται Τα προάστια δεν έχουν αλλαξει πολυ τα τελευταία χρονια. Ουσιαστικα η αθηνα δεν παλευοταν ποτε. Τωρα αν κάποιος μενει η δουλεύει κεντρο... παντα ηταν χαλια, τωρα ειναι πολυ χειροτερα. Εγώ θα είχα ενδοιασμούς να πάω σε επαρχία χωρίς θάλασσα. Στην Κορώνη όμως θα πήγαινα και στο νοίκι. Αρκεί να υπάρχει δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις