Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, DjTony είπε
6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Για να μην πω και το άλλο, τελείως καλοπροαίρετα και δίχως καμία αιχμή εναντίον σου: Το τι θα λείψει από τη δική σου οικογένεια δε θα το αποφασίσεις τώρα. Το χρέος σου είναι να αφήσεις, ειδικά στα παιδιά, τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν όσο γίνεται περισσότερα. Ξαναλέω, εσύ και η σύζυγος αν ήσασταν μόνοι θα σου έλεγα κι εγώ "έφυγες". Τώρα παίρνετε στο δικό σας "λαιμό" των λάθος αποφάσεων δύο μικρά παιδιά που είναι υποχρέωσή σας να τους παρέχετε το καλύτερο.

Η πινακοθήκη ναι δεν υπάρχει αλλά πίστεψε με δε θα λείψει από κανέναν στην δική μου οικογένεια. 

1000% Σωστος qwertyuiop2

Απαράδεκτη προσέγγιση DjTony. 

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Aμέσως να αρπαχτείτε είστε όλοι ε;

Το θέμα μου δεν είναι ταξικό έναντι αγροτών, είναι οι περιορισμένες επιλογές και οι συμβιβασμοί που θα γίνονται εκεί από τα παιδιά.

Εμένα προσωπικά με έχουν αναπτύξει πνευματικά τρομερά οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις που έκανα ως τώρα με αγόρια και κοπέλες από άλλα επιστημονικά πεδία σε σχέση με το δικό μου, ανεξαρτήτως εισοδημάτων. Ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ή ένας άνθρωπος προερχόμενος από καλλιεργημένο σπίτι (στην περίπτωση των εφήβων) ενισχύει τη σκέψη σου και τη διαπλατύνει.

Αν οι παρέες των παιδιών σου είναι μεροδούλι - μεροφάι, άλματα σε ταράτσες, κλωτσιές και λέηζερ σε γατιά, ποδήλατο, παπί και βλαχομπαρόκ κλάμπινγκ, αυτό θα βγουν και τα παιδιά σου.

Πρώτων εσύ έχεις τσουβαλιάσει τα πράγματα, τώρα πόσα χρήματα βγάζουν μερικοί αγρότες δεν το γνωρίζεις καν απ' ότι φαίνεται. Το παιδί μέσω του σχολείου, σαν φοιτητής με τα ταξίδια που θα πάει μαζί με τους γονείς του έχει ότι χρειάζεται για να πάρει ερεθίσματα. 

Τώρα αν εσένα το παιδί σου θέλεις να μεγαλώσει στην Κηφισιά όπου και μένεις και να συναναστρέφεται μόνο με πλούσιους εσύ έχεις το θέμα και με αυτές τις απόψεις θα κάνεις κακό και στα παιδιά σου. Αν πάλι νομίζεις ότι όλοι στην επαρχία είναι μεροδούλι μεροφάι δεν έχεις ιδέα από επαρχία και φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, armagedwnn είπε

Πρώτων εσύ έχεις τσουβαλιάσει τα πράγματα, τώρα πόσα χρήματα βγάζουν μερικοί αγρότες δεν το γνωρίζεις καν απ' ότι φαίνεται. Το παιδί μέσω του σχολείου, σαν φοιτητής με τα ταξίδια που θα πάει μαζί με τους γονείς του έχει ότι χρειάζεται για να πάρει ερεθίσματα. 

Τώρα αν εσένα το παιδί σου θέλεις να μεγαλώσει στην Κηφισιά όπου και μένεις και να συναναστρέφεται μόνο με πλούσιους εσύ έχεις το θέμα και με αυτές τις απόψεις θα κάνεις κακό και στα παιδιά σου. Αν πάλι νομίζεις ότι όλοι στην επαρχία είναι μεροδούλι μεροφάι δεν έχεις ιδέα από επαρχία και φαίνεται.

Αγαπητέ, θα σου πω για 3η και τελευταία φορά, ότι δε με απασχολεί το εισόδημα των αγροτών. Έχω συγγενείς αγρότες, βγάζουν πιο πολλά από μένα, το κλείσαμε αυτό, πάει.

Με απασχολεί το ότι βλέπω από προσωπική εμπειρία και πολύ καλή γνώση διαφόρων αποχρώσεων της επαρχίας πως τα παιδιά εκεί μένουν νοητικά υπανάπτυκτα λόγω νοοτροπίας, συνθηκών και τρόπου διαρρύθμισης της ζωής και του χώρου εκεί.

Τώρα, αν θέλει ο ΤΣ και όποιος άλλος να με ακούσει, με ακούει. Αν δεν έχει πρόβλημα τα παιδιά του να γίνουν κι αυτά σαν τον ίδιο, δηλαδή κρεωπόλες και νυχούδες, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ λειτουργώ (ως Κρητικός) με την ακόλουθη (παραλλαγμένη) ρήση του Καζαντζάκη: το ΧΡΕΟΣ του γονιού είναι να εξασφαλίζει ότι το παιδί του θα τον ξεπεράσει. Εισοδηματικά, νοητικά, σωματικά, με όσους περισσότερους τρόπους είναι εφικτό αυτό.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα τα προηγούμενα.

Φεύγεις αν μπορέσεις να μειώσεις και τα κόστη της μετακίνησης οπως και διαβίωσης.

Τι θα έκανα; ΦΒ στο φουλ και ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φορτίζεις βράδυ, netmetering το πρωι.

Θέρμανση ΑΘ και ενδοδαπέδια στο σπίτι. Είναι ωραίο να έχεις τις επιλογές σε λευκό χαρτί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε που καταλήγουμε όσοι μεγαλώνουν επαρχία γίνονται κρεοπώλες και ακόμα χειρότερα ενώ όσοι είμαστε Αθήνα θα γίνουμε γιατροί δικηγόροι και επιστήμονες. Μάλλον κάτι λάθος έκανα μικρός εγώ και άλλοι 2-3 εκατομμύρια. Λες και τα παιδιά της επαρχίας δεν πάνε σχολείο και δεν περνάνε πανεπιστήμια. Χίλιες φορές να πεις ότι ξέρω δεν την γουστάρω την ζωή επαρχία που είναι λογικό και αποδεκτό και όχι να τα αφοριζεις όλα.

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Οπότε που καταλήγουμε όσοι μεγαλώνουν επαρχία γίνονται κρεοπώλες και ακόμα χειρότερα ενώ όσοι είμαστε Αθήνα θα γίνουμε γιατροί δικηγόροι και επιστήμονες. Μάλλον κάτι λάθος έκανα μικρός εγώ και άλλοι 2-3 εκατομμύρια. Λες και τα παιδιά της επαρχίας δεν πάνε σχολείο και δεν περνάνε πανεπιστήμια. Χίλιες φορές να πεις ότι ξέρω δεν την γουστάρω την ζωή επαρχία που είναι λογικό και αποδεκτό και όχι να τα αφοριζεις όλα.

Προφανώς και όχι. Αρκετά παιδιά από την επαρχία περνάνε σε μια σχολή και σπουδάζουν, ακολουθουν καριέρα κτλ. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είτε μετακομίζουν Αθήνα κάποια στιγμή αναγκαστικά είτε εξωτερικό. Η επαρχία έχει έναν περιορισμό σε αυτά τα θέματα όπως και να κάνουμε. Αν δεν θες να σπουδάσεις ακολουθείς άλλους δρόμους, σπουδές επίσης δεν είναι μόνο το ΑΕΙ, ακομα και μια σχολή γαλακτοκομειας σπουδές και γνώσεις λαμβάνεις. Τέλος δεν αποκλείεται και πτυχίο να έχεις αλλά πάλι να ασχοληθείς με άλλα επαγγέλματα στην ζωή σου. Το μέρος που θα μεγαλώσεις εναν ρόλο τον παίζει μια επίδραση την έχει, όχι όμως κατ εμέ σε βαθμό τέτοιο για να γινονται αρνητικές γενικεύσεις και αφορισμοί. 

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως για έναν Αθήναιο η επαρχία είναι πάντα ένα παλιοχωρι των 500-1000 κατοίκων,όπου όλοι είναι καθυστερημένοι αγρότες,βασανίζουν ζώα,έχουν τελειώσει μόνο δημοτικό και αν.

Οι πρωτεύουσες των νομων και οι μικρές πόλεις δεν υπάρχουν στον χάρτη.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Αγαπητέ, θα σου πω για 3η και τελευταία φορά, ότι δε με απασχολεί το εισόδημα των αγροτών. Έχω συγγενείς αγρότες, βγάζουν πιο πολλά από μένα, το κλείσαμε αυτό, πάει.

Με απασχολεί το ότι βλέπω από προσωπική εμπειρία και πολύ καλή γνώση διαφόρων αποχρώσεων της επαρχίας πως τα παιδιά εκεί μένουν νοητικά υπανάπτυκτα λόγω νοοτροπίας, συνθηκών και τρόπου διαρρύθμισης της ζωής και του χώρου εκεί.

Τώρα, αν θέλει ο ΤΣ και όποιος άλλος να με ακούσει, με ακούει. Αν δεν έχει πρόβλημα τα παιδιά του να γίνουν κι αυτά σαν τον ίδιο, δηλαδή κρεωπόλες και νυχούδες, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ λειτουργώ (ως Κρητικός) με την ακόλουθη (παραλλαγμένη) ρήση του Καζαντζάκη: το ΧΡΕΟΣ του γονιού είναι να εξασφαλίζει ότι το παιδί του θα τον ξεπεράσει. Εισοδηματικά, νοητικά, σωματικά, με όσους περισσότερους τρόπους είναι εφικτό αυτό.

Πραγματικά τι εννοείς κρεοπωλες και νυχουδες; εσύ τι είσαι; δικηγόρος; αν ναι πόσα βγάζεις; διότι εμείς σαν κρεοπωλες και νυχουδες βγάζουμε 2.5 με 3Κ το μήνα και το καλοκαίρι 4-5Κ.

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πάντως για έναν Αθήναιο η επαρχία είναι πάντα ένα παλιοχωρι των 500-1000 κατοίκων,όπου όλοι είναι καθυστερημένοι αγρότες,βασανίζουν ζώα,έχουν τελειώσει μόνο δημοτικό και αν.

Οι πρωτεύουσες των νομων και οι μικρές πόλεις δεν υπάρχουν στον χάρτη.

Σε κάθε τέτοια συζήτηση όλα ξεκινάνε στο ότι ο καθένας θεωρεί ως κάτι διαφορετικό την λέξη επαρχία. Η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων από Αθήνα οπότε ακούει για επαρχία το μυαλό του πάει σε απομονωμένο μέρη με αγροικίες σπιτάκια και χωράφια. 

Για το θέμα των ζώων, εκπαίδευσης κτλ, ευθύνονται τα κανάλια και ο τρόπος που εμφανίζουν διαφορα προβλήματα. Όταν για το ένα συμβαν με βασανισμό ζώου που θα βγει για Αθήνα, θα έχεις ακούσει αλλά 2-3 για επαρχία, διαμορφώνεις γνώμη στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως ειδικά κάτι κτηνοτρόφοι στην επαρχία δεν δίνουν cents για ζώα οποιουδηποτε είδους, μόνο την δουλειά τους να κάνουν, το γάλα να μαζέψουν, ο σκύλος το κοπάδι να φυλάξει και όλα τα άλλα ζώα ας πάνε να πνίγουν.

Ειδικά σε φάσεις με αλεπούδες αρκούδες λύκους, αγριογούρουνα και άλλα που σκοτώνουν πρόβατα κατσίκια και κότες, καταστρέφουν σοδιες, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να είχανε αφανίσει όλα αυτά τα ζώα που αποτελούν κίνδυνο αν δεν υπήρχε ο νόμος. 

15 λεπτά πριν, DjTony είπε

Πραγματικά τι εννοείς κρεοπωλες και νυχουδες; εσύ τι είσαι; δικηγόρος; αν ναι πόσα βγάζεις; διότι εμείς σαν κρεοπωλες και νυχουδες βγάζουμε 2.5 με 3Κ το μήνα και το καλοκαίρι 4-5Κ.

Κρεοπώλης και νυχαδικο είναι επαγγέλματα με πέραση και αποκατάσταση προς το παρόν. Και θα είναι για χρόνια ακόμα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε κάθε τέτοια συζήτηση όλα ξεκινάνε στο ότι ο καθένας θεωρεί ως κάτι διαφορετικό την λέξη επαρχία. Η συντριπτική πλειοψηφία ατόμων από Αθήνα οπότε ακούει για επαρχία το μυαλό του πάει σε απομονωμένο μέρη με αγροικίες σπιτάκια και χωράφια. 

Για το θέμα των ζώων, εκπαίδευσης κτλ, ευθύνονται τα κανάλια και ο τρόπος που εμφανίζουν διαφορα προβλήματα. Όταν για το ένα συμβαν με βασανισμό ζώου που θα βγει για Αθήνα, θα έχεις ακούσει αλλά 2-3 για επαρχία, διαμορφώνεις γνώμη στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως ειδικά κάτι κτηνοτρόφοι στην επαρχία δεν δίνουν cents για ζώα οποιουδηποτε είδους, μόνο την δουλειά τους να κάνουν, το γάλα να μαζέψουν, ο σκύλος το κοπάδι να φυλάξει και όλα τα άλλα ζώα ας πάνε να πνίγουν.

Ειδικά σε φάσεις με αλεπούδες αρκούδες λύκους, αγριογούρουνα και άλλα που σκοτώνουν πρόβατα κατσίκια και κότες, καταστρέφουν σοδιες, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να είχανε αφανίσει όλα αυτά τα ζώα που αποτελούν κίνδυνο αν δεν υπήρχε ο νόμος. 

Κρεοπώλης και νυχαδικο είναι επαγγέλματα με πέραση και αποκατάσταση προς το παρόν. Και θα είναι για χρόνια ακόμα. 

Μη το λες σε μένα εγώ το ξέρω, στο φίλο που τα σνομπάρει και δε θέλει να γίνουν τα παιδιά σαν εμένα και τη γυναίκα μου. Προτιμώ τίμιοι κρεοπωλες και νυχουδες παρά κάτι πιο κυριλέ αλλά λαμογιο και μες την παρανομία. 

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Νοητικά υπανάπτικτα λόγω νοοτροπίας;

Ότι στο παιδί σου μπορείς να του προσφέρεις περισσότερα στην Αθήνα ισχύει όπως, περισσότερες δραστηριότητες, θεάματα κτλ. Μπορείς επίσης να ανησυχείς και για τα περισσότερα ναρκωτικά που υπάρχουν ήδη από την 1η γυμνασίου. (Εκτός αν αναφέρεσαι σε βουτιρομπεμπέδες που πάνε μόνο σε κολέγια στα Β.Π.)

Τέλος επειδή δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τέτοιες ακροδεξιές απόψεις, θα σου πω το εξής: Δεν ξέρω αν είναι νοητικά υποανάπτικτα τα παιδιά της επαρχίας εσύ μάλλον σαν ειδικός κάτι θα ξέρεις. Αλλά σίγουρα εισαι νοητικά καθυστερημένος που πιστεύεις κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Μπορείς επίσης να ανησυχείς και για τα περισσότερα ναρκωτικά που υπάρχουν ήδη από την 1η γυμνασίου. (Εκτός αν αναφέρεσαι σε βουτιρομπεμπέδες που πάνε μόνο σε κολέγια στα Β.Π.)

Γιατί τη 'κόκα' και τα ναρκωτικά δεν τα ξέρει η 'καλή κοινωνία'....😆🤣

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Και φτάσαμε στην κλασσική αντιπαράθεση Αθήνας - επαρχίας. Σε λίγο φαντάζομαι θα λάβει και τοπικό χαρακτήρα, π.χ. Βόρεια Ελλάδα εναντίον Αθήνας, κοκ.

Εγώ κατάλαβα ότι ο φίλος είναι έτοιμος να φύγει και απλά ρωτάει για επιβεβαίωση, μπας και κάτι του ξέφυγε. Προφανώς έχει μετρήσει τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του, δεν χρειαζόμαστε εμείς να τον πείσουμε.

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι μια μεγάλη πόλη, ειδικά στη χώρα μας, δίνει άλλες ευκαιρίες στη ζωή και στα παιδιά. Χωρίς να είναι κανόνας. Από εκεί και πέρα, καλή επιστροφή στα "πάτρια" εδάφη, μπας και μείνει κανένας νέος στην ελληνική επαρχία (και όχι μόνο τα καλοκαίρια).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tasanton είπε

Και φτάσαμε στην κλασσική αντιπαράθεση Αθήνας - επαρχίας. Σε λίγο φαντάζομαι θα λάβει και τοπικό χαρακτήρα, π.χ. Βόρεια Ελλάδα εναντίον Αθήνας, κοκ.

Εγώ κατάλαβα ότι ο φίλος είναι έτοιμος να φύγει και απλά ρωτάει για επιβεβαίωση, μπας και κάτι του ξέφυγε. Προφανώς έχει μετρήσει τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του, δεν χρειαζόμαστε εμείς να τον πείσουμε.

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι μια μεγάλη πόλη, ειδικά στη χώρα μας, δίνει άλλες ευκαιρίες στη ζωή και στα παιδιά. Χωρίς να είναι κανόνας. Από εκεί και πέρα, καλή επιστροφή στα "πάτρια" εδάφη, μπας και μείνει κανένας νέος στην ελληνική επαρχία (και όχι μόνο τα καλοκαίρια)

Δεν είναι κόντρα επαρχίας-Αθήνας ο καθένας κάνει ότι του ταιριάζει εγώ προσωπικά δεν νομίζω να φύγω ποτέ απ' την Αθήνα. Αλλά άλλο να γράφουμε τις απόψεις μας και άλλο να βγάζουμε τα κόμπλεξ μας.

Ο συμφορίτης στην αρχή είχε θέμα μήπως ο γιος τα φτιάξει με κόρη αγρότη, μετά ότι από την επαρχία είναι αούγκανος γενικά και τέλος ότι τα παιδιά της επαρχίας είναι νοητικά υπανάπτικτα. 

Εντάξει ένα όριο σε αυτά που γράφουμε, ο τύπος νομίζει ότι στην επαρχία ζούνε σε σπηλιές.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...