Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Ενω εδω ολα τα παιδια της Αθηνας γινανε γιατροι και επιστημονες, που ψαχνουν δουλεια για 600 ευρω.... μαλλον αλλου ζεις 

Τα παιδιά της Αθήνας μπορεί να έγιναν εν τέλει ό,τι έγιναν, αλλά τουλάχιστον τους δόθηκε η ευκαιρία να πάνε ένα θέατρο, ένα σινεμά, μία πινακοθήκη, ένα μουσείο, ένα βιβλιοπωλείο, μία μουσική σκηνή, έναν γυμναστηριακό/αθλητικό χώρο, ή έστω και σε ένα καλό δημόσιο πρότυπο/πειραματικό σχολείο. Για να μην πω για τα ιδιωτικά, που καταλαβαίνω ότι οκ, δεν είναι για όλους. Από όλα αυτά που ανέφερα, δε θα βρεις ΤΙΠΟΤΑ στην Κορώνη (και σε κάθε ξεχασμένο χωριό 1000 κατοίκων).

Τα παιδιά της Αθήνας, και σε πολύ-πολύ μικρότερο βαθμό της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κι άντε βαριά-βαριά του Ηρακλείου και της Λάρισσας, μεγαλώνουν με πολλαπλάσιες νευρωνικές συνάψεις, υποψιασμό για τη ζωή και αυτό που λέμε "τετραπερατότητα". Δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο. Άλλη η νοητική σου εξέλιξη όταν έχεις αυτά που ανέφερα, κι άλλη όταν είστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, κάνετε τα ίδια και τα ίδια, στο ίδιο και στο ίδιο σημείο.

Την ίδια απάντηση έχω να δώσω και στους λοιπούς εμπαθείς. Ναι, η επαρχία έχει καταντήσει δυστυχώς μια ερημιά, η οποία δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να δώσει σε παιδιά και εφήβους, μόνο να τους στερήσει. Άμα θέλετε να πάτε εσείς, ως ενήλικοι, με δυνατότητα να οδηγήσετε προς μεγάλη πόλη, να εργαστείτε εξ αποστάσεως κλπ κλπ, τότε δε βρίσκω κακή την ιδέα. Τα παιδιά που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να πάρουν το μάξιμουμ για την νοητική+πνευματική τους ανάπτυξη από τα ερεθίσματα, τις παρέες και τους χώρους μίας πόλης, αλλά τους το στερείτε με αντάλλαγμα τη δική σας καλοπέραση, είναι ο ορισμός του "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".

• Like 3
  • Confused 1
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμ συγνωμη, μαλλον δεν ζουμε στον ιδιο πλανητη... πηγαινε το καλοκαιρι σε ενα χωριο και δες διπλα διπλα ενα παιδι της επαρχιας και ενα της αθηνας, ουτε να περπατησουν ισια δεν μπορουν τα παιδια των πολεων, αλλα anyway, ο καθενας εχεις τις αποψεις του, και φυσικα πρατει οπως νομιζει καλυτερα ;)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Τα παιδιά της Αθήνας μπορεί να έγιναν εν τέλει ό,τι έγιναν, αλλά τουλάχιστον τους δόθηκε η ευκαιρία να πάνε ένα θέατρο, ένα σινεμά, μία πινακοθήκη, ένα μουσείο, ένα βιβλιοπωλείο, μία μουσική σκηνή, έναν γυμναστηριακό/αθλητικό χώρο, ή έστω και σε ένα καλό δημόσιο πρότυπο/πειραματικό σχολείο. Για να μην πω για τα ιδιωτικά, που καταλαβαίνω ότι οκ, δεν είναι για όλους. Από όλα αυτά που ανέφερα, δε θα βρεις ΤΙΠΟΤΑ στην Κορώνη (και σε κάθε ξεχασμένο χωριό 1000 κατοίκων).

Τα παιδιά της Αθήνας, και σε πολύ-πολύ μικρότερο βαθμό της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κι άντε βαριά-βαριά του Ηρακλείου και της Λάρισσας, μεγαλώνουν με πολλαπλάσιες νευρωνικές συνάψεις, υποψιασμό για τη ζωή και αυτό που λέμε "τετραπερατότητα". Δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο. Άλλη η νοητική σου εξέλιξη όταν έχεις αυτά που ανέφερα, κι άλλη όταν είστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, κάνετε τα ίδια και τα ίδια, στο ίδιο και στο ίδιο σημείο.

Την ίδια απάντηση έχω να δώσω και στους λοιπούς εμπαθείς. Ναι, η επαρχία έχει καταντήσει δυστυχώς μια ερημιά, η οποία δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να δώσει σε παιδιά και εφήβους, μόνο να τους στερήσει. Άμα θέλετε να πάτε εσείς, ως ενήλικοι, με δυνατότητα να οδηγήσετε προς μεγάλη πόλη, να εργαστείτε εξ αποστάσεως κλπ κλπ, τότε δε βρίσκω κακή την ιδέα. Τα παιδιά που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να πάρουν το μάξιμουμ για την νοητική+πνευματική τους ανάπτυξη από τα ερεθίσματα, τις παρέες και τους χώρους μίας πόλης, αλλά τους το στερείτε με αντάλλαγμα τη δική σας καλοπέραση, είναι ο ορισμός του "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα".

Εσυ που και πως μεγαλωσες και βγηκες ετσι? Να ξερουμε να κανουμε τα αντιθετα και ισως δοθει και λυση στο προβλημα του φιλου που ξεκινησε το θεμα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DjTony είπε

Οπότε μιλάμε για δουλειές που δε θα πεθάνουν ποτέ.

Αμφότερες δουλειές θα έχουν πληγεί μέσα στην ερχόμενη 10ετία, η δική σου όμως μπορεί και να έχει σχεδόν... πεθάνει. Η πώληση κρεάτων θα γίνεται στα ΣΜ κατά πάσα πιθανότητα σε ήδη συσκευασμένες ρομποτικά μερίδες, όπως ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Δ. Ευρώπη. Άντε να κρατήσουν 1 άτομο/ κατάστημα στα πιο κεντρικά. Να περιμένεις κύμα απολύσεων στον τομέα σου, είναι θέμα επιβίωσης για τις αλυσίδες η μείωση του κόστους από τέτοιες "εύκολες" αλλαγές.

Η δουλειά της συζύγου είναι λιγότερο επίφοβη, παρόλο που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε μεγάλα νυχάδικα της αθήνας και της θεσσαλονίκης αυτόματοι pattern printers στα νύχια. Θα εξακολουθήσει να χρειάζεται φροντίδα από ανθρώπινο χέρι, απλά θα δει σίγουρα μείωση πελατείας μέσα στην επόμενη 10ετία, δεν ξέρω πόση μπορεί να είναι αυτή (αν θα είναι 10% ή 40%).

Είσαι σίγουρος ότι με αυτά τα δεδομένα θες να αποκλείσεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου σε ένα χωριό 1000 κατοίκων;

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Τώρα σοβαρά αυτά που λες για την νοητική εξέλιξη και την τετραπεροτητα,τα πιστεύεις;Έχει πλάκα.

Οποιοδήποτε μέρος κάτω των 100.000 κατοίκων,δεν βοηθάει στην νοητική εξέλιξη του νέου.Μάλιστα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εμ συγνωμη, μαλλον δεν ζουμε στον ιδιο πλανητη... πηγαινε το καλοκαιρι σε ενα χωριο και δες διπλα διπλα ενα παιδι της επαρχιας και ενα της αθηνας, ουτε να περπατησουν ισια δεν μπορουν τα παιδια των πολεων, αλλα anyway, ο καθενας εχεις τις αποψεις του, και φυσικα πρατει οπως νομιζει καλυτερα ;)

Εγώ βλέπω από τη μία ένα παιδί που τα μάτια του δείχνουν ηρεμία, καλλιέργεια και καλούς τρόπους, ενώ από την άλλη έχουμε συνήθως κάποιο ημι-αγρίμι που πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα, ενοχλεί ζώα, έχει δει 3 σκουπίδια του χολλυγουντ σε ένα σινεμά του συρμού και 1 θεατρική παράσταση που πήγε κάποτε με το σχολείο, ενώ ζήτημα αν έχει πάει ΠΟΤΕ ΤΟΥ σε 1 βιβλιοπωλείο. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ποια επιλογή επιτρέπει σε ένα παιδί να ξεκλειδώσει το potential του και ποια το κλειδώνει σε αυτό που πολλές φορές έχει αναφερθεί στο ινσόμνια ως "σπαρίλα".

8 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εσυ που και πως μεγαλωσες και βγηκες ετσι? Να ξερουμε να κανουμε τα αντιθετα και ισως δοθει και λυση στο προβλημα του φιλου που ξεκινησε το θεμα.

Αν θέλεις, απάντα επί της ουσίας, δηλαδή των επιχειρημάτων μου. Συστήνω στο φίλο με ορισμένη φαρέτρα λόγων κι αιτιών να μην προχωρήσει στην κίνηση για την οποία ρώτησε αν θα πρέπει να κάνει. Το μόνο που αφορά τη συζήτηση από το παρελθόν μου, είναι ότι μεγάλωσα με αρκετά καλό combo επαρχίας- πόλης και με γονείς που ενδιαφέρθηκαν για την ανατροφή μου, ώστε να κρίνω και να γράφω ως τώρα ό,τι έχω γράψει με γνώση και εμπειρία. Όχι κινούμενος από μία τάση φυγής που είναι αναμενόμενο να θολώνει τη σκέψη όσων μένουν/με σε μεγάλες πόλεις.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλε επρεπε να έχεις φύγει ΕΧΘΕΣ !! Αν είναι όλα όπως μας τα λες και δεν κρύβεις κάτι..  προχώρα και μην φοβάσαι.. άμα δεν πάνε και καλά τα πράγματα η χαβούζα η Αθήνα εδώ είναι δεν φεύγει... Άμα θέλεις σε δέκα χρονια που θα είναι και μεγαλύτερα τα παιδιά επιστρέφεις, Θα έχεις και ένα σπίτι στο χωριό τελειωμένο και τι έγινε δηλαδή? Στην χειρότερη να το νοικιάσεις και να γυρίσεις πίσω.. Τα 40-50k που που λες δεν είναι τίποτα.. θα τα έχεις δώσει σε δέκα χρόνια ενοίκια στην Αθήνα. Όπως το βλέπω δεν έχεις κάτι να χάσεις μόνο να κερδίσεις για τώρα 

1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

Εγώ βλέπω από τη μία ένα παιδί που τα μάτια του δείχνουν ηρεμία, καλλιέργεια και καλούς τρόπους, ενώ από την άλλη έχουμε συνήθως κάποιο ημι-αγρίμι που πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα, ενοχλεί ζώα, έχει δει 3 σκουπίδια του χολλυγουντ σε ένα σινεμά του συρμού και 1 θεατρική παράσταση που πήγε κάποτε με το σχολείο, ενώ ζήτημα αν έχει πάει ΠΟΤΕ ΤΟΥ σε 1 βιβλιοπωλείο.

Αν θέλεις, απάντα επί της ουσίας, δηλαδή των επιχειρημάτων μου. Συστήνω στο φίλο με ορισμένη φαρέτρα λόγων κι αιτιών να μην προχωρήσει στην κίνηση για την οποία ρώτησε αν θα πρέπει να κάνει. Το μόνο που αφορά τη συζήτηση από το παρελθόν μου, είναι ότι μεγάλωσα με αρκετά καλό combo επαρχίας- πόλης και με γονείς που ενδιαφέρθηκαν για την ανατροφή μου, ώστε να κρίνω και να γράφω ως τώρα ό,τι έχω γράψει με γνώση και εμπειρία. Όχι κινούμενος από μία τάση φυγής που είναι αναμενόμενο να θολώνει τη σκέψη όσων μένουν/με σε μεγάλες πόλεις.

Όπως το είπες όλα ειναι θεμα ανατροφής και γονέων και όχι πόλης ...  Όσο για τα πόσα παιδιά πάνε σε μουσεία, παραστάσεις στην Αθήνα άστο.... Μάλλον νομίζεις ότι πάνε όλα εσύ αλλά δεν είναι πάνω από 25-30% που δέχονται τακτικά τέτοια ερεθίσματα 

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Αμφότερες δουλειές θα έχουν πληγεί μέσα στην ερχόμενη 10ετία, η δική σου όμως μπορεί και να έχει σχεδόν... πεθάνει. Η πώληση κρεάτων θα γίνεται στα ΣΜ κατά πάσα πιθανότητα σε ήδη συσκευασμένες ρομποτικά μερίδες, όπως ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Δ. Ευρώπη. Άντε να κρατήσουν 1 άτομο/ κατάστημα στα πιο κεντρικά. Να περιμένεις κύμα απολύσεων στον τομέα σου, είναι θέμα επιβίωσης για τις αλυσίδες η μείωση του κόστους από τέτοιες "εύκολες" αλλαγές.

Η δουλειά της συζύγου είναι λιγότερο επίφοβη, παρόλο που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε μεγάλα νυχάδικα της αθήνας και της θεσσαλονίκης αυτόματοι pattern printers στα νύχια. Θα εξακολουθήσει να χρειάζεται φροντίδα από ανθρώπινο χέρι, απλά θα δει σίγουρα μείωση πελατείας μέσα στην επόμενη 10ετία, δεν ξέρω πόση μπορεί να είναι αυτή (αν θα είναι 10% ή 40%).

Είσαι σίγουρος ότι με αυτά τα δεδομένα θες να αποκλείσεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου σε ένα χωριό 1000 κατοίκων;

Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε. Ηρεμήστε. Λοιπόν δε μπορώ να κάνω παράθεση σε όλους, τα γράφω εδώ και όποιος τα είδε τα είδε. Τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν τελευταία από τον πλανήτη γη οπότε και κρεοπωλείο να μην υπάρχει σε ένα σούπερ μάρκετ όπως λες φίλε μου θα δουλέψω σε μια άλλη θέση. Στην τελική ας κλείσει το σούπερ τελείως έχω στο χωριό συγγενείς με 50 επιχειρήσεις. Θα δουλέψω ότι ναναι, από δουλειά δε θα ξεμείνω. Και στην Αθήνα δύο δουλειές κάνω. Και χωριό έχω σκοπό αν πάω να δουλεύω στο στάνταρ εννοείται στο σουπερ και έξτρα μεροκάματα οικοδομή και ελιές όταν δεν δουλεύω στο σουπερ. Εγώ προσωπικά ούτε η γυναίκα μου ουτε πολλοί γνωστοί μου έχουμε πάει σε βιβλιοθήκη ποτέ ούτε σε πινακοθήκη ούτε ξέρω τι είναι το τελευταίο. Μια χαρά χρήματα βγάζουμε και καβατζα μεγάλη κάναμε με πολύ δουλειά και πολλά άλλα. Ούτε γιατροί μπορούμε να γίνουμε όλοι ούτε μορφωμένοι. Δε καταλαβαίνω γιατί υποτιμάμε τόσο πολύ τον κόσμο της επαρχίας. Ένα μπουρ....δελο είναι η Αθήνα και θα παραμείνει. Έτυχε και μεγάλωσα εδώ, μακάρι να είχα μεγαλώσει επαρχία... Κάνω κάθε μέρα 2-3 ώρες πήγαινε έλα στη δουλειά. Ένα χάος. Τα παιδιά δε θα αποκλειστούν σε κανένα χωριό χιλίων κατοίκων. Εκτός ότι στα 45-50 λεπτά είναι η Καλαμάτα που μπορώ να πηγαίνω και ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ όταν έχω συνηθίσει να κάνω 2-3 ώρες μόνο για τη δουλειά μου, υπάρχουν πολλά πολλά χωριά ενδιάμεσα με πολλές δραστηριότητες και γήπεδα και και και. Η πινακοθήκη ναι δεν υπάρχει αλλά πίστεψε με δε θα λείψει από κανέναν στην δική μου οικογένεια. 

• Like 8
Δημοσ.
58 minutes ago, qwertyuiop2 said:

Ενώ εσύ που μεγάλωσες με όλα αυτά θα είχες πρόβλημα αν ο γιος του τα έφτιαχνε με κόρη αγρότη.

Όσο για τα ερεθίσματα και την ευφυϊα, ας μην το αναλύσουμε. 

Άλλωστε με αυτά που γράφεις με τους καλύτερους τρόπους να το μεγαλώσεις, αν το παιδί σου διαλέξει ένα μη ευκατάστατο σύντροφο θα έχεις θέμα όπως μας τα λες. Λυπάμαι το παιδί σου και τις αξίες που του δίνεις. 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Mην καταδικάσεις τα παιδιά σου σε ανατροφή "Κορώνης", παρέες "Κορώνης", ψυχαγωγία - πολιτισμό - εκπαίδευση "Κορώνης" και νοοτροπία - multitasking "Κορώνης".

Όπου "Κορώνη" = γενικά επαρχία (εκτός πόλεων άνω των 100κ+ κατοίκων).

Οι Αθηναίοι έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε τη φυγή. Εσύ μπορεί να βολευτείς, αλλά όταν σε 10-12 χρόνια ο γιος θα σου ζητήσει παπί "γιατί έχουν όλοι", θα τα έχει με την κόρη κανενός αγρότη και θα σκέφτεται ΕΠΑΛ, γάμο και ουίσκι, θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που του επιφύλαξες αυτό το μέλλον. 

Το ίδιο ισχύει και για την κόρη - ας μη μιλήσω δε για το ενδεχόμενο να είναι μη ετεροκανονικό το παιδί σου σε σχολείο εκεί, τι έχει να περάσει...

Σεβαστά αλλά υπερβολικά όσα γράφεις. 

Τι κακό έχει ο γιος να κάνει σχέση με κόρη αγρότη; Υπονοείς ότι θα ξεσηκωθουν με τα κουμπουρια από την οικογένεια του αγρότη; Αυτά γινοντουσαν κάποτε, πλεον θέλω να ελπιζω ότι τα έχει ξεπεράσει σχετικά η κοινωνία της επαρχίας. 

Για το θέμα εταιροκανονικοτητας. Αποτελεί εφιάλτη για κάθε γονέα αυτό και θα έχει τεράστιο πρόβλημα το παιδί είτε βρίσκεται Αθήνα είτε επαρχία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να λυθούν και να εξομαλυνθουν αυτά τα ζητήματα στην χώρα μας.

Για το παπί, απλά να μην του πάρει, σιγα μην κάθεται ο γονέας να αγοράζει ότι ζητάει το παιδί επειδή κάπου το είδε η το έχουν και οι άλλοι. 

ΕΠΑΛ να μην το στείλει, να βρει γενικό λύκειο. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Εγώ βλέπω από τη μία ένα παιδί που τα μάτια του δείχνουν ηρεμία, καλλιέργεια και καλούς τρόπους, ενώ από την άλλη έχουμε συνήθως κάποιο ημι-αγρίμι που πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα, ενοχλεί ζώα, έχει δει 3 σκουπίδια του χολλυγουντ σε ένα σινεμά του συρμού και 1 θεατρική παράσταση που πήγε κάποτε με το σχολείο, ενώ ζήτημα αν έχει πάει ΠΟΤΕ ΤΟΥ σε 1 βιβλιοπωλείο

Δεν νομίζω να έχω ξαναδιαβάσει μεγαλύτερη ανακρίβεια και κοτσάνα ποτέ στη ζωή μου,σε κανένα φορούμ,ελληνικό ή ξένο.

Λυπηρό πραγματικά.Ευτυχώς που μεγάλωσα σε πόλη 50.000 κατοίκων,πρωτεύουσα νομου και γνώρισα πραγματικά ανοιχτόμυαλα παιδιά.

Δημοσ.
33 minutes ago, armagedwnn said:

Ενώ εσύ που μεγάλωσες με όλα αυτά θα είχες πρόβλημα αν ο γιος του τα έφτιαχνε με κόρη αγρότη.

Όσο για τα ερεθίσματα και την ευφυϊα, ας μην το αναλύσουμε. 

Άλλωστε με αυτά που γράφεις με τους καλύτερους τρόπους να το μεγαλώσεις, αν το παιδί σου διαλέξει ένα μη ευκατάστατο σύντροφο θα έχεις θέμα όπως μας τα λες. Λυπάμαι το παιδί σου και τις αξίες που του δίνεις. 

Aμέσως να αρπαχτείτε είστε όλοι ε;

Το θέμα μου δεν είναι ταξικό έναντι αγροτών, είναι οι περιορισμένες επιλογές και οι συμβιβασμοί που θα γίνονται εκεί από τα παιδιά.

Εμένα προσωπικά με έχουν αναπτύξει πνευματικά τρομερά οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις που έκανα ως τώρα με αγόρια και κοπέλες από άλλα επιστημονικά πεδία σε σχέση με το δικό μου, ανεξαρτήτως εισοδημάτων. Ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ή ένας άνθρωπος προερχόμενος από καλλιεργημένο σπίτι (στην περίπτωση των εφήβων) ενισχύει τη σκέψη σου και τη διαπλατύνει.

Αν οι παρέες των παιδιών σου είναι μεροδούλι - μεροφάι, άλματα σε ταράτσες, κλωτσιές και λέηζερ σε γατιά, ποδήλατο, παπί και βλαχομπαρόκ κλάμπινγκ, αυτό θα βγουν και τα παιδιά σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Εγω να καταλαβω οτι  τα παιδια οταν μεγαλωσουν και στην εφηβεια > 17-18 κλπ μπορει και να "ζηλευουν" τους αντιστοιχους εφηβους της αθηνας με τις βολτες τα μαγαζια κλπ. Αλλα δεν ειπαμε να πας σε ενα κατσικοχωρι στην κορυφη του βουνου που δεν θα υπαρχει τιποτα σε αποσταση 2 ωρες, αλλα και παλι, ποσα παιδια τελειωνουν το σχολειο, περνανε καπου φοιτητες, πανε εκει, φοιτιτικη ζωη ΖΩΑΡΑ και αν μετα γουσταρουν τοσο πολυ ας πανε στην αθηνα η σε μια μεγαλη να δουλεψουν στο αντικειμενο τους και να ζησουν οπως θελουν την ζωη τους. Εγω εχω 2 παιδια, ο ενας 3η γυμνασιου και ο αλλος 6 δημοτικου. Ξερετε τι βλεπω ? αθηνα και μπουρδες ειναι ολα καμενα τα παιδια με ενα κινητο στο χερι και το τικ τοκ και το playstation. Και φυσικα χεζομαι να τους αφησω να πανε στην γειτονια να παιξουν με αυτα που ακουμε καθε μερα, συν οτι προτιμουν καναπε και αραγμα. Οποτε δεν ειναι πανακεια η Αθηνα ουτε για τα παιδια. Επειδη δουλεω remote το καλοκαιρι 2 μηνες τους παιρνω και παμε στο χωριο, για ρωτα τους αν θελουν να γυρισουν πισω τον Σεπτεμβρη.

Αυτό που λες στο τέλος με τα κινητά δεν το κατάλαβα. Αν πάνε δηλαδή επαρχία τα παιδιά δεν θα είναι με ένα κινητό στο χέρι να χαζεύουν στα Social media; Τι θα πει καμένο και μη καμένο παιδί; Διαφωνώ ότι δεν συναντάς τέτοια παιδιά και στην επαρχία, παντού τα συναντάς. 

Χωριά κτλ όλοι τα γουστάρουν για διακοπές χαλαρουιτα και όταν τελειώσουν τους πιάνει στεναχώρια. Αν τους ρωτήσεις για μόνιμη διαμονή ως εργαζόμενοι και για επιβίωση θα αλλάξουν οι γνώμες σε σημαντικό ποσοστό. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DjTony είπε

Η πινακοθήκη ναι δεν υπάρχει αλλά πίστεψε με δε θα λείψει από κανέναν στην δική μου οικογένεια. 

Δεν είναι μόνο η πινακοθήκη που επιλέγεις να αναφέρεις αποκομμένα. Είναι το βιβλιοπωλείο, ένα σοβαρό γήπεδο μπάσκετ/ποδοσφαίρου/στίβου, το σινεμά, το θέατρο, ένα μουσείο, μία μουσική σκηνή, ένας αθλητικός σύλλογος κλπ κλπ. Στην Αθήνα ο 15χρονος - 17χρονος παίρνει ένα μετρό και πάει σε όλα αυτά, ενώ πριν γίνει τόσο, τον/την πας με το αμάξι σε ένα 20λεπτο, κάθε γειτονιά έχει τα δικά της.

Εσύ θα κάνεις 100 λεπτά οδήγησης για να πας το παιδί ένα σινεμά ή μπάσκετ ή σε μία συναυλία (όσες έχει η Καλαμάτα, τελοσπάντων...) μέχρι να γίνει 18 και να οδηγεί νομίμως αυτό για 100 λεπτά;

Για να μην πω και το άλλο, τελείως καλοπροαίρετα και δίχως καμία αιχμή εναντίον σου: Το τι θα λείψει από τη δική σου οικογένεια δε θα το αποφασίσεις τώρα. Το χρέος σου είναι να αφήσεις, ειδικά στα παιδιά, τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν όσο γίνεται περισσότερα. Ξαναλέω, εσύ και η σύζυγος αν ήσασταν μόνοι θα σου έλεγα κι εγώ "έφυγες". Τώρα παίρνετε στο δικό σας "λαιμό" των λάθος αποφάσεων δύο μικρά παιδιά που είναι υποχρέωσή σας να τους παρέχετε το καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Δική σου προσωπική υποκειμενική αποψη και εντελώς λάθος. Μην αρχίσουμε τις γενικεύσεις διότι έχω να πω και εγώ αλλα. 

47 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ο γονέας προφανώς φεύγει ΚΑΙ για το καλό των παιδιών του. Τώρα αν αυτό που νομίζει καλό ο γονέας πιθανόν δεν αποδειχτεί καλό για τα παιδιά στο μέλλον, είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε. Αλλά ότι φεύγει ο γονέας μόνο για την δική του καλοπέραση δεν συμφωνώ και τόσο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...