DjTony Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, efkola είπε Αποφάσισα να φύγω από Αθήνα και ζω μόνιμα στην Καλαμάτα εδώ και κάποιους μήνες. Θεωρώ πως άργησα πολύ...δεν υπάρχει σύγκριση . Φύγε χθες, αρκεί φυσικά να είσαι καλυμμένος ως προς τα επαγγελματικά και συνολικότερα τα οικονομικά σου ζητήματα. Θα είμαι, δεν αλλάζουμε δουλειές. Εγώ δεν αλλάζω ούτε εργοδότη, μόνο η γυναίκα θα αλλάξει εργοδότη αλλά όχι μισθό ούτε επάγγελμα.. Μη σου πω θα παίρνει και παραπάνω.. Απλά δεν είναι εύκολη η απόφαση γενικά...
Amaretos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Που ψηφιζω και με τα 2 χερια? Φυγε χτες, απο την στιγμη που και οι 2 δουλειες ειναι τακτοποιημενες! 3
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Το μεγαλυτερο προβλημα συνηθως στην επαρχια ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση. Καθως υπάρχει μικρη προσφορα εργασιων γενικοτερα ή πανε απευθειας σε γνωστους. Εφοσον εχει λυθει αυτο και υπαρχει συν δικη σου κατοικια με ενα μικρο ποσο απο το να αγοραζες καινουρια συν οτι τα παιδια ακομα ειναι μικρα και δεν εχουν κανει φιλιες ουτε εχουν συνηθισει στην Αθηνα, δεν βλεπω λογο να μην φυγεις μεσα στους επομενους μηνες. Φαντασου 1 απο αυτα να στραβωνε τι προβληματα θα σου δημιουργουσε, πχ αν τα παιδια ηταν 14 & 10 θα υπηρχε γκρινια και στεναχωρια οταν θα φευγατε. Σκεψου το μερικους μηνες, δες και με το σπιτι τι παιζει να εισαι σιγουρος και εξαφανισου. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Τα παιδιά είναι πολύ μικρα,όποτε γίνεται πολύ πιο εύκολο να συνηθίσουν εκεί, δουλειά έτοιμη,σπίτι δικό σου να το φτιάξεις οπως το θέλεις εσυ,η Καλαμάτα πολύ κοντά,παραθαλάσσιο ωραίο μέρος το οποίο δεν είναι κάνα κατσικοχώρι στα βουνά,αλλά μια μικρή κομωπολη με πολλά χωριά δίπλα. Θα έφευγα σήμερα.
panagiotis1988 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Πήγα το καλοκαίρι στη Κορώνη και θεωρώ ότι δεν είναι για πάνω από μια εβδομάδα...δεν έχει να κάνεις πράγματα, δεν μιλάω σε σχέση με την Αθήνα αλλά γενικά...δεν μπορώ να με φανταστώ να μένω μόνιμα στη Κορώνη, αν και θέλω να μείνω μόνιμα επαρχία....
Macosj Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δεν συγκρίνεται η επαρχία με την Αθήνα. Δεν είσαι έφηβος να θέλεις κλαμπ, σινεμά και τέτοια καθε μέρα. Φτιάξε το σπιτάκι σου εκεί, να φροντίσεις να έχεις ωραία αυλή, και θα ζεις πολύ καλύτερα από το αθηνισταν. Αν έχεις αυτοκίνητο μια χαρά μπορείς να πας στην πόλη όποτε θέλεις. Τα παιδιά καλύτερα θα είναι. Όσο για φροντιστήριο και τέτοια, πλέον (πόσο μάλλον σε 10 χρόνια) γίνεται διαδικτυακά στα καλύτερα, ανάλογα το χρημα που διαθέτεις. Η Αθήνα δεν είναι πόλη για να ζήσει ένας άνθρωπος πλέον. Πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί η νέα Αθήνα που θα έχει ως κέντρο τον υμηττο και θα εκτείνεται σε όλη την σημερινή Αττική, να έχει παντού πάρκα, 8 μέτρα ο μικρότερος δρόμος και 4 μέτρο το πεζοδρόμιο. Αλλά αυτά δεν θα γίνουν ποτέ 1
james01gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Σαν ποιότητα ζωής λογικά η Κορώνη είναι καλύτερη. Από εκεί και πέρα είναι το πως ζεις εσύ. Βγαίνετε, πας θέατρο, κινηματογράφο, αθλειστε; θα βρεις στην Κορώνη αυτά που βρίσκεις στην Αθήνα; όχι. Όμως θα βρεις ηρεμία, ησυχία, εάν το σπίτι έχει κήπο και τα παιδιά σου θα έχουν παρέα τότε λογικά έφυγες. Αλλα γενικότερα οι ευκαιρίες στην Αθήνα είναι περισσότερες από ότι επαρχία. Καμία δουλειά δεν είναι για πάντα πχ, αν είσαι δημόσιο πάσο.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Εφυγες για Κορωνη.Αλλη ποιοτητα ζωης.Και γω αμα μπορεσω θα γυρισω στο Ναυπλιο,οπου μεγαλωσα!
Amaretos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Οποιος φευγει απο την Αθηνα σωζεται, εγω δουλεω remote θα μπορουσα να φυγω χθες, η γυναικα μου ειναι το προβλημα που δουλευει σε τραπεζα, αλλιως ειχαμε κουνησει μαντηλι εδω και καιρο, σε ζηλευω με την καλη εννοια φιλαρακι! 2
Vaguras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Διάβασα το θέμα και οι απαντήσεις είναι πολλές και διαφορετικές. Προφανώς ο καθένας το βλέπει με τα δικά του μάτια και τις δικές του ανάγκες. Όταν λοιπόν ρωτάς τη γνώμη μας και τη βοήθεια του κοινού, πρέπει να περιμένεις και το υποκειμενικό κομμάτι της υπόθεσης. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει ή σε μπερδεύει περισσότερο. Απο τη μία, διαβάζοντας το αρχικό μήνυμα, είναι σαν να αναζητάς την επιβεβαίωση για μια αποφάση που ήδη έχεις / έχετε πάρει (εσύ και η γυναίκα σου προφανώς), αφού όλα δείχνουν με το ψάξιμο που έχεις κάνει, ότι είσαι με το ένα πόδι στην επαρχία. Από την άλλη, θα πρότεινα να μην δώσεις και πολύ βάση σε αυτά που λένε όλοι εδώ μέσα, με την έννοια ότι δεν αντικατοπτρίζουν την δική σου πραγματικότητα αλλά εκείνων που το γράφουν. Μπορείς όλα αυτά να τα συμπεριλάβεις σαν ιδέες - προτάσεις εννοείται, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρεις εσύ μαζί με τη γυναίκα σου. Δείτε τις προτεραιότητες σας μακροπρόθεσμα, τις ανάγκες σας και την ποιότητα ζωής που θέλετε να έχετε (την ποιότητα έτσι όπως την αντιλαμβάνεστε και την γουστάρετε εσείς). Αν κινηθείτε με πυξίδα τα παραπάνω θα είστε πιο σίγουροι για τα βήματα σας. Ελπίζω να βοήθησα 2 1
Free Bird Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να βοηθήσω τη στατιστική, έφυγες χθες ! Για μένα το πιο σημαντικό είναι ο μισθός και το σπίτι. Η υγεία και η μόρφωση δεν είναι τόσο θέμα. Άλλωστε η Καλαμάτα σχετικά κοντά είναι. Θες να σου πω πόσο έκανα για να πάω τη μάνα μου από το Περιστέρι στον Άγιο Σάββα πριν ένα μήνα σε ημέρα απεργίας των ΜΜΜ ? Άστο. Άλλωστε είμαστε στο 2022. Θυμίσου ότι πριν τα μέσα του '90 ΔΕΝ είχαμε κινητό και ίντερνετ. Και για ποιότητα ζωής, δεν το συζητάμε καν. Εάν είσαι ανύπαντρος ή σε μικρή ηλικία θέλεις 'φασαρία' Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά είναι άλλες οι προταιρεότητες. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από Free Bird 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 και εγώ της γνώμης είμαι να πας.Η χρονική απόσταση για Καλαμάτα είναι όσο χρειάζεσαι για να πας οπουδήποτε στην Αθήνα.Δικό σου σπίτι,εργασία συνεχίζεις στο ίδιο αντικείμενο,καλύτερο περιβάλλον.Αεροδρόμιο αν χρειαστεί υπάρχει.Δρόμος μετά την Καλαμάτα είναι μια ευθεία για Αθήνα.Αν έχουν τελειώσει και τον δρόμο εκεί κοντά στο Πεταλίδι....Εχεις μεγάλο ΣΜ στο Χαρακοπιό στον Βέργη ,λάδι βρίσκεις παντού,καυσόξυλα το ίδιο.Πιο χαλαροί ρυθμοί. Do it.
kostasxiaomi Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Η Αθήνα είναι μία μεγάλη χαβούζα η οποία σου δίνει την ψευδαίσθηση των επιλογών. Τυχεροί εκείνοι που έχουν την "δυνατότητα" όπως αναφέρεις ότι έχεις εσύ να αποκεντρωθούν. Έχω ζήσει και στην Αθήνα και στην επαρχία. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης εκτός εάν είσαι ο τύπος που αξιοποιείς την Αθήνα στο μέγιστο (Θέατρα, εκδηλώσεις, φαγητό κλπ). Μεσσηνία - Αθήνα 2 ώρες. Ως αναφορά τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την πραγματικότητα πιο εύκολα και όχι το "matrix" της Αθήνας. Όπως είπε και ένα άλλο μέλος την έχεις πάρει την απόφαση. Καλή σου τύχη εύχομαι. 1
dtk-386 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Εργασία και οι 2 τσεκ Δικό σου σπίτι μονοκατοικία (που θα τελειώσεις) τσεκ Πολύ μικρά παιδιά τσεκ Επιθυμία να φύγετε και οι 2 τσεκ «Γυναικοχώρι» τσεκ Αναζήτηση κατοικίας στη τσιμεντούπολη με υπερβολικά ενοίκια τσεκ Φύγε τυχερέ και μην κουνήσεις ούτε μαντήλι. Και δεν το βλέπουμε από την δική μας ματιά όπως είπε ένας πριν. Το βλέπουμε βάσει των δεδομένων και της επιθυμίας του. 5
fragos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Εργασία και οι 2 τσεκ Δικό σου σπίτι μονοκατοικία (που θα τελειώσεις) τσεκ Πολύ μικρά παιδιά τσεκ Επιθυμία να φύγετε και οι 2 τσεκ «Γυναικοχώρι» τσεκ Αναζήτηση κατοικίας στη τσιμεντούπολη με υπερβολικά ενοίκια τσεκ Φύγε τυχερέ και μην κουνήσεις ούτε μαντήλι. Και δεν το βλέπουμε από την δική μας ματιά όπως είπε ένας πριν. Το βλέπουμε βάσει των δεδομένων και της επιθυμίας του. Τι σημαινει Γυναικοχώρι??
Προτεινόμενες αναρτήσεις