Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, DjTony είπε Δε ξέρω ακριβώς πόσο θα πάει το τμ αλλά επειδή είναι γνωστός/συγγενής θα έλεγα μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα βγάλει 10Κ (τυχαίο νούμερο) που θα έβγαζε σε έναν τυχαίο πελάτη αλλά θα βγάλει 2-3Κ. Συν ότι όλοι οι μάστορες θα δουλέψουν με νορμάλ μεροκάματα και όχι με μεροκάματα που θα δούλευαν για ένα πλούσιο. Οπότε θα ρίξουμε λίγο το κόστος το συνολικό από εκεί. Δεν μου ακούγονται και πολύ αληθινά όλα αυτά. Μία ερώτηση. Αναφέρεσαι για εργολαβο οικοδομών που χτίζει σπίτια με δικά του συνεργεία και μάστορες; Εχω τον θείο μου εργολαβο. Η αναφέρεσαι απλά για μηχανικό ο οποίος θα κάνει την μελέτη και μετά θα αναζητήσει άλλον γνωστό εργολαβο η συνεργεία να τους παραδόσει την μελέτη και να συνεννοηθεί για τις τιμές και τα κόστη; Αν είναι το πρώτο τοτε πιθανότατα λέει αλήθεια, αν έχει γνωστούς μάστορες στην δουλεψη του και γνωρίζει την ποιότητα της δουλειάς του και τις τιμές της αγοράς, μπορεί να κουμαντάρει, θα έχετε ενα καλό αποτέλεσμα με μικρές αποκλίσεις. Αν είναι το δεύτερο, μακριά θα έλεγα. Η ύπαρξη συγγενική σχέσης δεν εξασφαλίζει τίποτα. Θα τα κάνετε μαντάρα.
DjTony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν μου ακούγονται και πολύ αληθινά όλα αυτά. Μία ερώτηση. Αναφέρεσαι για εργολαβο οικοδομών που χτίζει σπίτια με δικά του συνεργεία και μάστορες; Εχω τον θείο μου εργολαβο. Η αναφέρεσαι απλά για μηχανικό ο οποίος θα κάνει την μελέτη και μετά θα αναζητήσει άλλον γνωστό εργολαβο η συνεργεία να τους παραδόσει την μελέτη και να συνεννοηθεί για τις τιμές και τα κόστη; Αν είναι το πρώτο τοτε πιθανότατα λέει αλήθεια, αν έχει γνωστούς μάστορες στην δουλεψη του και γνωρίζει την ποιότητα της δουλειάς του και τις τιμές της αγοράς, μπορεί να κουμαντάρει, θα έχετε ενα καλό αποτέλεσμα με μικρές αποκλίσεις. Αν είναι το δεύτερο, μακριά θα έλεγα. Η ύπαρξη συγγενική σχέσης δεν εξασφαλίζει τίποτα. Θα τα κάνετε μαντάρα. Το πρώτο. Κάνει μελέτη και χτίζει με δικά του άτομα ο ίδιος. Δε μεσολαβεί άλλος. Για αυτό σου λέω μου έχει πει θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί να βγει όσο πιο φθηνά μπορεί. Επίσης το είπαμε εξαρχής αυτό ότι αν το κάνουμε ότι πόσο πούμε αυτό είναι. Δάνειο θα πάρω. Δεν υπάρχει ευρώ παραπάνω. Έχει συνεργαστεί και με τα πεθερικά μου πριν κάποια χρόνια για το εξοχικό, με όλους τους θείους της γυναίκας μου κλπ κλπ. Σε μένα θα γίνει η στραβή;
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, DjTony είπε Το πρώτο. Κάνει μελέτη και χτίζει με δικά του άτομα ο ίδιος. Δε μεσολαβεί άλλος. Για αυτό σου λέω μου έχει πει θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί να βγει όσο πιο φθηνά μπορεί. Επίσης το είπαμε εξαρχής αυτό ότι αν το κάνουμε ότι πόσο πούμε αυτό είναι. Δάνειο θα πάρω. Δεν υπάρχει ευρώ παραπάνω. Έχει συνεργαστεί και με τα πεθερικά μου πριν κάποια χρόνια για το εξοχικό, με όλους τους θείους της γυναίκας μου κλπ κλπ. Σε μένα θα γίνει η στραβή; Μάλλον όλα καλά θα πάνε. Να ξέρεις σχεδόν σε όλες τις περιπτωσεις με ανέγερση ακινήτου, ότι και να κάνεις, μπορεί να προκύψει έξτρα κόστος για διάφορους απρόβλεπτους λόγους και ασταθμητους παράγοντες. Αν θες να είσαι 100% μέσα στις προβλέψεις του τελικού κόστους τοτε θα πρέπει να κάνεις μια αύξηση 10 με 25% επι της αρχικής προβλεπόμενης τιμής ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο αύξησης του κόστους και πληρωμής των σπασμένων. Ο ξάδερφος εκανε ανακαίνιση σε διαμέρισμα 50τμ, το ανέλαβε ο θείος μου που είναι εργολάβος με τρελα παζάρια στις τιμές, εννοείται χωρίς ένσημα αποδείξεις και τρίχες, του βγήκε 13k ευρώ. Για ανέγερση τώρα έστω και επαρχία, 90 τμ, βάλε άδειες, αμοιβές, ένσημα, κόστη υλικών και μετάλλων που έχουν ανέβει όλα σε σημαντικό βαθμό. Ζητα κάποια στιγμή από τον άνθρωπο μια αναλυτική προσφορά με κόστη για κάθε εργασία με τα πάντα μέσα, ΦΠΑ, ένσημα, εργατοώρες κτλ. Να δεις εκεί τι γίνεται. Μην τυχόν και προχωρήσεις δίχως να τα έχεις δει αναλυτικα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Basilhs23___
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν μου ακούγονται και πολύ αληθινά όλα αυτά. Μία ερώτηση. Αναφέρεσαι για εργολαβο οικοδομών που χτίζει σπίτια με δικά του συνεργεία και μάστορες; Εχω τον θείο μου εργολαβο. Η αναφέρεσαι απλά για μηχανικό ο οποίος θα κάνει την μελέτη και μετά θα αναζητήσει άλλον γνωστό εργολαβο η συνεργεία να τους παραδόσει την μελέτη και να συνεννοηθεί για τις τιμές και τα κόστη; Αν είναι το πρώτο τοτε πιθανότατα λέει αλήθεια, αν έχει γνωστούς μάστορες στην δουλεψη του και γνωρίζει την ποιότητα της δουλειάς του και τις τιμές της αγοράς, μπορεί να κουμαντάρει, θα έχετε ενα καλό αποτέλεσμα με μικρές αποκλίσεις. Αν είναι το δεύτερο, μακριά θα έλεγα. Η ύπαρξη συγγενική σχέσης δεν εξασφαλίζει τίποτα. Θα τα κάνετε μαντάρα. Αν δεν κάνω λάθος είπε ότι τα μπετά υπάρχουν ήδη ,οπότε αποπεράτωση θα κάνει. 1
G.TH. Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 20 τόσα ποστ, ούτε ένας να ρωτήσει αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.. 2 1
Maurikycli Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Το σκεφτήκαμε αλλά δεν είμαστε σεφερλίδες 😕 1 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, G.TH. είπε 20 τόσα ποστ, ούτε ένας να ρωτήσει αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.. 4 ώρες πριν, dtk-386 είπε Η γυναίκα σου είναι από τη Κορώνη? Γιατί αν δεν είναι ..... (Έχει πέσει η ερώτηση, απλώς ήταν συγκαλυμμένη) 1
DjTony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν δεν κάνω λάθος είπε ότι τα μπετά υπάρχουν ήδη ,οπότε αποπεράτωση θα κάνει. Ακριβώς αυτό. Άδεια, μπετά υπάρχουν. Απλά κλείνει με αλουμίνια, πλακάκια κλπ κλπ. Ουσιαστικά να τελειώσει θέλει. Έχει γίνει η αρχική δουλειά.
eaglos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @DjTony Σκέψου πάρα πολύ προσεκτικά το θέμα υγείας, νοσοκομείων κλπ. Αν της Αθήνας ειναι 1 φορά χάλια, της Κορώνης θα είναι απείρως χειρότερα. Ξαναδές το θέμα σπιτιου, παρε κι άλλες γνώμες διότι 40-50Κ για 90τμ ειναι πολύ λίγα. Εδώ μια ανακαίνηση πας να κάνεις σε μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι και φεύγουν για πλάκα 20-30Κ, όχι ολόκληρο σπίτι λίγο μετά τα μπετά όπου θα θέλει υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, εγκαταστάσεις καλοριφέρ, ηλιακούς, μόνωση κλπ. Τα υλικά έχουν πάει στο θέο από θέμα τιμών και διαθεσιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, η δική μου κατάταξη ειναι η παρακάτω. 1. Υποδομές υγείας 2. Υποδομές εκπαίδευσης 3. Μορφωτικό επίπεδο του κόσμου 4. Αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες γενικότερα. 5. Τι δουλειά θα κάνετε στην Κορώνη και πόσα θα βγάζετε. Σε πρώτη φάση, εαν το θέμα είναι μονο το ενοίκιο και υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μένετε εκεί που είστε μέχρι να καταλήξετε στο θέμα σπιτιού στην Κορώνη. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από eaglos 1
DjTony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, eaglos είπε @DjTony Σκέψου πάρα πολύ προσεκτικά το θέμα υγείας, νοσοκομείων κλπ. Αν της Αθήνας ειναι 1 φορά χάλια, της Κορώνης θα είναι απείρως χειρότερα. Ξαναδές το θέμα σπιτιου, παρε κι άλλες γνώμες διότι 40-50Κ για 90τμ ειναι πολύ λίγα. Εδώ μια ανακαίνηση πας να κάνεις σε μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι και φεύγουν για πλάκα 20-30Κ, όχι ολόκληρο σπίτι λίγο μετά τα μπετά όπου θα θέλει υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, εγκαταστάσεις καλοριφέρ, ηλιακούς, μόνωση κλπ. Τα υλικά έχουν πάει στο θέο από θέμα τιμών και διαθεσιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, η δική μου κατάταξη ειναι η παρακάτω. 1. Υποδομές υγείας 2. Υποδομές εκπαίδευσης 3. Μορφωτικό επίπεδο του κόσμου 4. Αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες γενικότερα. 5. Τι δουλειά θα κάνετε στην Κορώνη και πόσα θα βγάζετε. Σε πρώτη φάση, εαν το θέμα είναι μονο το ενοίκιο και υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μένετε εκεί που είστε μέχρι να καταλήξετε στο θέμα σπιτιού στην Κορώνη. Κοίτα να δεις. Υποδομές υγείας έχει νοσοκομείο η Καλαμάτα όπως θα πας και εδώ σε ένα νοσοκομείο. Για δημόσιο μιλάμε τώρα.. Πως ζουν οι άνθρωποι εκεί τόσα χρόνια; δε πεθαίνουν. Υπομοδες εκπαίδευσης έχει μια χαρά. Λες και στην Αθήνα μαθαίνουν παραπάνω. Μορφωτικό επίπεδο του κόσμου τι εννοείς; είναι μορφωμένοι στην Αθήνα; πιο ευγενικοί είναι στο χωριό. Κυκλοφορείς καθόλου στην Αθήνα να δεις τι γίνεται; επειδή κυκλοφορώ καθημερινά να σε ενημερώσω ότι είναι όλοι λες και βγήκαν από ζούγκλα. Αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες έχει, όχι όσες στην Αθήνα αλλά έχει. Και ξαναλέω δεν είναι μόνο η Κορώνη. Έχει 30 χωριά τριγύρω που ότι λείπει από το ένα τα έχει το άλλο σε απόσταση 5-10 λεπτά. Δουλειές θα κάνουμε ότι κάνουμε και Αθήνα με ακριβώς τα ίδια χρήματα δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν δεν κάνω λάθος είπε ότι τα μπετά υπάρχουν ήδη ,οπότε αποπεράτωση θα κάνει. Οποτε άκυρα και ανούσια ότι έγραψα. Να τελειώσει το σπίτι του ο άνθρωπος και είτε να μείνει ο ίδιος είτε να το νοικιάσει και να μένει αλλού. Με ακίνητο στα μπετά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μην ολοκληρωθεί. Άμα μείνει έτσι θα υποστεί φθορες και ο υπάρχον σκελετός.
eaglos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @DjTony Απλά σου έθεσα κάποιες σκέψεις μου. Η δικιά μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική. Προσωπικά θα προτιμούσα να μείνω σε "μεγάλη" πόλη τύπου Καλαμάτα, Πάτρα, Άργος, Ναύπλιο κλπ παρά σε "χωριουδάκια" των 1500 κατοίκων. Για τα νοσοκομεία έχουν βγει οι στατιστικές του πόσο % έχεις να χαιρετήσεις σε νοσηλεία εκτός Αθήνας. Δεν το λεω σαν μπαμπούλα, απλά σαν δεδομένο. Ξαναδες το θέμα κόστους για την κατασκευή του σπιτιού, ολοκλήρωσέ το και μετά βλέπεις τι θα κάνετε. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από eaglos
tasanton Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Αν αντέχεις (οικονομικά και ψυχικά) να βάλεις μπρος αποπεράτωση σπιτιού και παράλληλα να δουλεύεις και να μεγαλώνεις 2 παιδιά, τότε προχώρα. Αν η Κορώνη σε καλύπτει σε όλες τις πτυχές της ζωής, τότε προχώρα. Αν για τα παιδιά και τις ευκαιρίες / δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης σε καλύπτει, τότε προχώρα. Αν είναι μόνο το θέμα ενοικίου / σπιτιού το πρόβλημα και η Αθήνα σας αρέσει, ίσως να το ξανασκεφτείς.
efkola Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Αποφάσισα να φύγω από Αθήνα και ζω μόνιμα στην Καλαμάτα εδώ και κάποιους μήνες. Θεωρώ πως άργησα πολύ...δεν υπάρχει σύγκριση . Φύγε χθες, αρκεί φυσικά να είσαι καλυμμένος ως προς τα επαγγελματικά και συνολικότερα τα οικονομικά σου ζητήματα. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις