chrisde Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, vs_skg είπε Επική δηθενιά, για ψευτοψαγμένους που αρέσκονται να κάνουν πατ πατ τον εαυτό τους στην πλάτη ότι είδαν κάτι βαθύ και με νόημα. Θα την απολαύσουν οι λάτρεις των ψαγμένων Single Malt και των Negroni, χιπστεροταινία εν ολίγοις. 3/10 από μένα Εγώ τη λάτρεψα, οπότε να υποθέσω είμαι hipsterας, ψευτοψαγμένος, με σύνδρομο πατπατ κτλ; Ναι δεν είναι για όλους αλλά όπως εγώ δεν θα σε πω βλάκα που δεν την κατάλαβες, μην προσβάλεις εμένα επειδή έχω διαφορετικά γούστα και διαφορετική οπτική από εσένα. Δεν είναι ανάγκη όλα να αρέσουν σε όλους, αν μη τι άλλο ποικιλία υπάρχει. Προφανώς είσαι ελεύθερος να πεις την άποψη σου, αλλά το να προσβάλεις αυτούς που διαφωνούν με εσένα, δεν είναι κριτική, αλλά κάτι άλλο. 5 1
vs_skg Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, chrisde είπε Εγώ τη λάτρεψα, οπότε να υποθέσω είμαι hipsterας, ψευτοψαγμένος, με σύνδρομο πατπατ κτλ; Ναι δεν είναι για όλους αλλά όπως εγώ δεν θα σε πω βλάκα που δεν την κατάλαβες, μην προσβάλεις εμένα επειδή έχω διαφορετικά γούστα και διαφορετική οπτική από εσένα. Δεν είναι ανάγκη όλα να αρέσουν σε όλους, αν μη τι άλλο ποικιλία υπάρχει. Προφανώς είσαι ελεύθερος να πεις την άποψη σου, αλλά το να προσβάλεις αυτούς που διαφωνούν με εσένα, δεν είναι κριτική, αλλά κάτι άλλο. Αν δεν εισαι και σου αρεσε μπορεις να μοιραστεις το γιατι. Το να σχολιαζεις εμενα δεν εξυπηρετει τιποτα
Arkin Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Eγραψα εγω το γιατι. Οκ δεν αρεσε σε καποιους δεν χρειαζονται προσβολες σε αυτους που αρεσε. Τι πραγμα ειναι αυτο με μερικους δεν ξερω. 3
chrisde Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, vs_skg είπε Αν δεν εισαι και σου αρεσε μπορεις να μοιραστεις το γιατι. Το να σχολιαζεις εμενα δεν εξυπηρετει τιποτα Εμένα μου άρεσε που το έργο είναι βαθιά αλληγορικό και έχει να κάνει με τον ιρλανδικό εμφύλιο αλλά και με τους εμφύλιους γενικά. Κάθε πράξη των πρωταγωνιστών αντικατοπτρίζει τον παραλογισμό τους, βλέπουμε/ακούμε τους πυροβολισμούς στο background αλλά οι μάχες γίνονται μπροστά μας και ας μην είναι κυριολεκτικές. Φυσικά ασχολείται και με άλλα μοτίβα όπως ο φόβος του θανάτου, της μοναξιάς και η παρακαταθήκη που αφήνουμε πίσω μας όταν πεθαίνουμε, τι είναι η πραγματική φιλία. Τα υπόλοιπα, τα εξήγησε καλύτερα ο Arkin. Ελπίζω να σε κάλυψα. Τώρα αν νομίζεις ότι μου αρέσει να τη λέω σε άλλους γιατί τη βρίσκω έτσι, κάνεις (πάλι) λάθος. Δεν σε σχολίασα ανούσια όπως λες, ούτε έχω προσωπικά μαζί σου, το έκανα για να αντιληφθείς το λάθος σου, εξηγώντας και το γιατί. Προφανώς δεν το κατάλαβες. Όπως νομίζεις, δεν το συνεχίζω, καλή συνέχεια. 4
The_Judas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Προσωπικά δεν κατάλαβα ιδιαίτερα την αλληγορία για τον εμφύλιο. Ακόμη και ο σκηνοθέτης τώρα που διαβάζω τις συνεντεύξεις του δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την ερμηνεία. Γενικά αποφεύγω να διαβάζω κριτικές πριν από τις ταινίες για να αποφύγω τέτοιες πρώιμες υποθέσεις για την ταινία που θα δω. Προσωπικά μου φάνηκε περισσότερο ταινία ανάλυσης χαρακτήρων σε ατομικό επίπεδο (εμμονικών όπως συνήθως στις ταινίες του) και όχι τόσο με κρυφά νοήματα για τον εμφύλιο πόλεμο.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και μία άλλη οπτική που μπορεί να έχει η ταινία. Η σιωπή και το αντίθετό της. Η σιωπή στη πραγματικότητα δεν έχει αντίθετο, ακόμα κι ο θόρυβος όταν εμφανιζεται και φαινομενικά καλύπτει τη σιωπή, αυτή δε πάυει να υπάρχει στο υπόβαθρο. Παρόλα αυτά σε εμάς (στο ανθρώπινο αντιληπτικό επίπεδο) φαίνονται σαν δύο διαφορετικές καταστάσεις. Ο ένας (Gleeson) ακολουθει και ουσιαστικά αντιπροσωπευει αυτούς που αναζητούν ένα πιο "εσωτερικό" δρόμο αναζητώντας αυτή τη σιωπή, την απόσυρση από τα κοινωνικά δρώμενα, την αποκοπή. Ο έσωτερικός δρόμος που απο πολλούς πιστεύεται ότι είναι ο δρόμος που μπορεί κανείς να "βρει" το Θεό. Ο άλλος (Farrell) αντιπροσωπεύει το δρόμο της "εξωστρέφειας", της επικοινωνίας της ανθρώπινης σύνδεσης, τηνεμπλοκή με τα εγκόσμια. Δεν υπάρχει σωστός δρομος ή λάθος, παρόλαυτα κάτι που υποννοεί η ταινια και με βρίσκει σύμφωνο είναι πως στη πραγματικότητα το 99% της λεκτικής επικοινωνίας των ανθρώπων είναι χωρίς πραγματική ουσία. Κουβέντα να γίνεται, σχολιασμός γεγονότων, κουτσομπολιό και όλα αυτά (όχι συνειδητά) για την αποφυγή της άβολης αίσθησης που δίνει στον άνθρωπο η κατάσταση της σιωπής. Μια κατάσταση που ο καθένας μένει μόνος με τον εαυτό του, και αντικρύζει το μεγάλο κενό, εκει που οι βαθύτερες σκέψεις και τα πιο δύσκολα συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια, εκεί που η ύπαρξη αναζητά τον εαυτό της. Αυτό τρομάζει τον άνθρωπο, δημιουργεί έναν φόβο (που ουσιαστικά είναι ο ίδιος ο φόβος του θανάτου) και προσπαθεί να γεμίσει αυτό το κενό με ομιλία (και λοιπές ασχολίες που στη κοινωνία του σήμερα ξέρουμε όλοι πως εκφράζονται) που στη πραγματικότητα δεν έχει κανένα αλλο σκοπό εκτός απο το γέμισμα αυτού του κενού. Spoiler Ακόμα και η υπερβολική φαινομενικά αφαίρεση των δαχτύλων θα μπορούσε να συμβολίζει την απάρνηση του σώματος και των εγκοσμιων ενδιαφεροντων που κάποιος βιώνει ακολουθώντας τον εσωτερικό δρόμο της αναζήτησης της πηγής της ύπαρξης, ένας δρόμος που περνά μέσα από τη σιωπή. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από DeadOrganPlayer 5 1
chrisde Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Αληθεύει αυτό. Στις συνεντεύξεις του αρνείται οποιαδήποτε σχέση της πλοκής με τον εμφύλιο, δηλώνει ότι εμπνεύστηκε από την πανδημία και ότι θα μπορούσε να είναι γυρισμένο στη σύγχρονη εποχή. Εγώ δεν το εξέλαβα έτσι. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως νομίζει. 1
speedy23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Για μενα η καλυτερη που εχω δει το τελευταιο καιρο. Λογω περιεχομενου και ερμηνειων. Σε μια τοσο λυπηρη ταινια ( η οποια εχει τις αστειες της στιγμες) αυτος ο μπαγασας με αποτελειωσε 27 λεπτά πριν, chrisde είπε Αληθεύει αυτό. Στις συνεντεύξεις του αρνείται οποιαδήποτε σχέση της πλοκής με τον εμφύλιο, δηλώνει ότι εμπνεύστηκε από την πανδημία και ότι θα μπορούσε να είναι γυρισμένο στη σύγχρονη εποχή. Εγώ δεν το εξέλαβα έτσι. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως νομίζει. Μιλαει σιγουρα και για τον εμφυλιο οπως και για τα αλλα που ανεφερες πιο πανω. Νομιζω οτι μονο και μονο ετσι το ξαφνικο "I don't like you anymore" ειναι καταφανεστατη αναφορα στον πολεμο. Εστω και σαν μια πρωτη αναγνωση. 4
chrisde Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, speedy23 είπε Για μενα η καλυτερη που εχω δει το τελευταιο καιρο. Λογω περιεχομενου και ερμηνειων. Σε μια τοσο λυπηρη ταινια ( η οποια εχει τις αστειες της στιγμες) αυτος ο μπαγασας με αποτελειωσε Μιλαει σιγουρα και για τον εμφυλιο οπως και για τα αλλα που ανεφερες πιο πανω. Νομιζω οτι μονο και μονο ετσι το ξαφνικο "I don't like you anymore" ειναι καταφανεστατη αναφορα στον πολεμο. Εστω και σαν μια πρωτη αναγνωση. Συμφωνώ. Εικάζω δε προσωπικά ότι ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τη συσχέτιση προκειμένου να μην κατευθύνει κανέναν πριν δει την ταινία, ώστε να σχηματίσει ο καθένας την δική του άποψη και να κάνει την όποια διασύνδεση μόνος του. Θεωρώ ότι αν το παραδεχόταν θα ήταν σαν να κάνει exposition. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ιστορικό background και η τοποθεσία επιλέχτηκαν τυχαία και δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος, όλα αυτά ξαναλέω είναι εικασίες δικές μου. 1
avacan23 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Ποσό ωραία ιστορία είναι και του κιγκαν που είναι υποψήφιος για όσκαρ β αντρικού μαζί με το γκλισον. Ξεκίνησε από μια αγγελία να γίνει ηθοποιος αφού ήταν φτωχος να πάει σε σχολή ενώ μεγάλωσε σ ένα ορφανοτροφείο χωρίς να του δίνουν ρόλους με την επιμονή του έφτασε στα όσκαρ. Δικαιότατα! Θα τον πάρει ο κινέζος που έπαιζε το μικρό στον Ιντιάνα Τζοόυνς αλλά η ταινία αυτή και ο μακ Ντόνα έδωσαν την ευκαιρία σε ενα ορφανό παιδί να δει να γίνεται το όνειρο του να γίνει οσκαρικος https://fortune.com/2023/01/26/how-banshees-of-inisherin-barry-keoghan-became-oscar-nominated-star/amp/ η ταινία σαρώνει σε υποψηφιοτητες αλλα δε θα πάρει πολλά βραβεία δυστυχώς… δε πειράζει σημασία έχει να την δούνε. 1
stratdevel1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Spoiler Για μένα ενω ξεκίνησε τόσο καλά με χάλασε όλη αυτή η βία. Είχαν νόημα όλοι αυτοί οι ακρωτηριασμοί; Δεν ήταν τραβημένη όλη αυτή η φάση με τα δάκτυλα;
Arkin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, stratdevel1 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Για μένα ενω ξεκίνησε τόσο καλά με χάλασε όλη αυτή η βία. Είχαν νόημα όλοι αυτοί οι ακρωτηριασμοί; Δεν ήταν τραβημένη όλη αυτή η φάση με τα δάκτυλα; Ηταν το σουρεαλιστικο της καταστασης ολο αυτο. Μαυρη κωμωδια ειναι και ειναι αναγκαιες τετοιες καταστασεις αν και ισως λιγακι το παρακαναν σε αυτο το σημειο.
achileesxi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Στις 18/1/2023 στις 2:19 ΜΜ, speedy23 είπε Για μενα η καλυτερη που εχω δει το τελευταιο καιρο. Λογω περιεχομενου και ερμηνειων. Σε μια τοσο λυπηρη ταινια ( η οποια εχει τις αστειες της στιγμες) αυτος ο μπαγασας με αποτελειωσε Μιλαει σιγουρα και για τον εμφυλιο οπως και για τα αλλα που ανεφερες πιο πανω. Νομιζω οτι μονο και μονο ετσι το ξαφνικο "I don't like you anymore" ειναι καταφανεστατη αναφορα στον πολεμο. Εστω και σαν μια πρωτη αναγνωση. Πολύ κρύα η Σιοβαν προς το παλικάρι χαχα αλλά κακά τα ψέματα υποθέτω. Θα έλπιζα να ήταν καθαρό ότι ο μλακας πατέρας του τον σκότωσε αντί για να αυτοκτονήσει μετά από την απόρριψη του από την Σιοβαν γιατί το δεύτερο είναι πολύ καταθλιπτικό αν το σκεφτείς. Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσε η ίδια. Το τέλος που πρακτικά έγιναν εχθροί ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σίγουρα μια ταινία που θα σε κάνει να την σκεφτείς για πολύ καιρό μετά από την προβολή της. Πολύ μελαγχολικό. Θα πάει κανείς να την δεί στο Βίλατζ? Βγαίνει 23ης Φεβρουαρίου. Από όλες τίς οσκαρικές παπαριές που έχουν βγεί, μόνο αυτή μου έχει αρέσει και μήπως το Έλβις. Τα άλλα είναι χάλια. Ένα άνετο 9.5/10 από μένα. Πολύ βαριά ταινία αλλά έφυγε ο χρόνος πολύ απολαυστικά και ωραία. Ερμηνείες έπος. Σενάριο και σκηνοθεσία σχεδόν άψογη. Αν υπάρχει ελπίδα για την βιομηχανία των ταινιών στα αγγλόφωνα μέρη, τότε αυτό πρέπει να σαρώσει στα Όσκαρ χωρίς πολλά λόγια. Καλύτερη ταινία και ένα Όσκαρ για τον Φάρελ είναι το λιγότερο. Τι ταινίαρα. Εγώ θα πάω να δω Τιτανικό σίγουρα αλλά θα χαλάσω την συνήθεια να δω ταινία μόνο μετά από δύο μήνες η βάλε μόνο για αυτήν. Θα αξίζει, πιστεύω. Εσείς τι λέτε, παίδες?
totalius Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Στις 3/2/2023 στις 1:39 ΠΜ, achileesxi είπε Εγώ θα πάω να δω Τιτανικό σίγουρα αλλά θα χαλάσω την συνήθεια να δω ταινία μόνο μετά από δύο μήνες η βάλε μόνο για αυτήν. Θα αξίζει, πιστεύω. Εσείς τι λέτε, παίδες? Άμα καταλαβαίναμε τι θες να πεις θα λέγαμε 1
achileesxi Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Στις 4/2/2023 στις 5:02 ΜΜ, totalius είπε Άμα καταλαβαίναμε τι θες να πεις θα λέγαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα