Προς το περιεχόμενο

The Banshees of Inisherin (2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καινούργια ταινία του Martin McDonagh,  έπειτα από το In Bruges και τις Τρεις πινακίδες. 

Γνωρίζει κανείς πότε έρχεται στα μέρη μας; Βλέπω ότι αρκετές χώρες είχαν ως επίσημο release date την 21/10, αλλά δε βρίσκω τίποτα για την Ελλάδα. 

Επεξ/σία από tristeza
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολύ καλή ταινια! δειτε τη με τα χίλια! 

Δεν ξέρω τι αντιπάλους έχει ο κολιν φάρελ για το όσκαρ Α' ανδρικου ρόλου αλλα πιστευω οτι έχει μεγάλες πιθανοτητες να το πάρει 

αν και θα το δώσουν στον Ελβις...

και μακάρι να το πάρει και η κινέζα στο γυναικείο για το Everything Everywhere All at Once

αν και θα το δώσουν στην καιτούλα Μπανσετ..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δλδ δεν έπαθες πλάκα με την ερμηνεία του Φάρελ σε κόντρα ρόλο να κάνει το Βέγγο ο καλός μας άνθρωπος, την αλληγορία για τον εμφύλιο με τις δυο ιρλανδιες , τη φωτογραφία , τη σκηνοθεσία , άστο γούστα είναι αυτά .. πες μας μια ταινία να δούμε και ‘μείς οι καμένοι..να ξεκαουμε..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, avacan23 είπε

Δλδ δεν έπαθες πλάκα με την ερμηνεία του Φάρελ σε κόντρα ρόλο να κάνει το Βέγγο ο καλός μας άνθρωπος, την αλληγορία για τον εμφύλιο με τις δυο ιρλανδιες , τη φωτογραφία , τη σκηνοθεσία , άστο γούστα είναι αυτά .. πες μας μια ταινία να δούμε και ‘μείς οι καμένοι..να ξεκαουμε..

Rambo το ενα όμως, ε? Προφανώς τρολάρω και δεν το ειπα να παρεξηθείς, αλλά να σώσω καποιους που βλεποντας 7.9 στο imdb (mainstream site) θα παρασυρθουν και θα νομίζουν οτι, κάτι, θα δουν. Επιεικώς 4, για μένα, διοτι δεν με εβαλε στο κλίμα που εβαλε εσενα. Αργό, βαρετό και επιτηδευμένο.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

O Σκηνοθέτης αυτός είναι ιδιοφυϊα για μένα. Να δεχτώ οτι δεν ειναι η καλύτερη ταινία του, αφου οι άλλες 3. Στην Μπρίζ, 7 σχιζοφρενείς και οι 3 πινακίδεσ στο μιζούρι ειναι καλύτερες ταινίες αλλά φίλε μου διαφωνούμε είναι πολύ καλή ταινία και ο φάρελ ειναι υποψήφιος για όσκαρ, άσχετα αν θα το χάσει από τον Έλβις.ΔΕν είναι αγγελόπουλος να δείχνει λιβάδια και αποστασιποιημενα πλάνα, μιλάει για τον εμφύλιο στην Ιρλανδία πολύ καλύτερα κινηματογραφικά από τον αγγελόπουλο αλλά είναι δύσκολη ταινία συμφωνώ, εγώ 7/10 θα εβαζα. Ολοι οι κριτικοί την αποθεώνουν..

https://www.rottentomatoes.com/m/the_banshees_of_inisherin

Επειδή είδα και το ΤAR kai to Φαβελμπανς του Σπιλμπεργκ και το κινεζικο ολα παντού,  που πάνε για οσκαρ σκηνοθεσίας εμένα αυτή η ταινία το παίρνει ανετα από ολεσ τις παραπάνω. Και στην τελική καλά ειναι τα top Gun και τα Μαρβελ αλλά ας κάτσει να δει κάποιος και κατι πιο ανθρωπινο και πιο κοντά στη ζωή.

Αν είχα να προτείνω 3 ταινίες για φέτος θα έβαζα αυτό και τα  1) Hapening από τη Γαλλία  2) το aftersun

Περιμένω τις δικές σου προτάσεις..

• Like 1
Δημοσ.

Την είδα και εγώ. Η ώρα πέρασε νεράκι και μου άρεσε αρκετά και εμένα. Το καλό είναι ότι μπήκα και full χωρίς να δω ούτε trailer και μου άφησε καλή εντύπωση. Προφανώς δεν είναι για όλους. 

Δημοσ.

Πήρε 3 Golden Globes  και ήταν υποψήφιο συνολικά για 8

Το συγκεκριμένο δίδυμο με μάγεψε στο In Bruges πριν χρόνια, έχει μπει στη watchlist ήδη...

Δημοσ.

https://menshouse.gr/sires-tenies/162499/ipopsifia-gia-8-xrises-sfaires-i-tainiara-pou-xeirokrotousan-15-orthioi-oi-theates-paei-na-saosei-kai-ta-oskar

Δυστυχώς δεν βλέπω να παίρνει οσκαρ ο φάρελ από τον Ελβις, ούτε ο ΜΑκ Ντόνα από τον αγαπημενο σκηνοθέτη της Ακαδημίας που πήρε χτες χρυσή σφαίρα. Τουλάχιστον οι χθεσινές βραβεύσεις στις σφαίρες θα ρίξουν το φώς σε ενα σκηνοθέτη που ότι εχει γυρίσει είναι εγγύηση.

Υ.Γ. Ποσο μάγκας ο φάρελ που οταν βραβέυτηκε ξέκινησε να εκθειάζει την κουβανή για την ερμηνεια στη Μεριλιν και πόσο συγκινιτικοι λόγοι

ήταν οι βρήκα την αναγνώριση στα  6Ο πρωταγωνίστριες των White LOTUS (όλοι σκοτώνουν τα αλογα οταν γεράσουν αλλά εσύ μου έδωσες ζωη)  και EVERYTHING EVERYWERE (μη με διακόπτεις, σκάσε,  μπορώ να σε δείρω). Δείτε τα βίντεο.

• Like 2
Δημοσ.

Ακομα μια εξαιρετικη ταινια απο τον Martin McDonagh που επανασυνδεει μετα απο 14 χρονια Farrell και Gleeson σε ενα ρεσιταλ παρανοιας τρελας και σουρεαλισμου μεταξυ τους. Μια φιλια αιωνων θα χαλασει οταν ενας απο τους 2 φιλους θελει την ηρεμια του ενω ο αλλος δεν αντεχει αυτη την απαραμιλλη μοναξια στο μερος που ζουν. Η ταινια λαμβανει μερος στο 1923 σε ενα νησι της πανεμορφης Ιρλανδιας κατα τη διαρκεια του εμφυλιου πολεμου. Παρανοια αλλα και ηρεμια 2 εννοιες αντιθετες συγκρουονται συχνα στην ταινια. Η φωτογραφια ειναι top notch πανεμορφα ηρεμα πλανα με εντονα χρωματα οπως και οι αλλες ταινιες του σκηνοθετη μαζι με τη μουσικη δημιουργουν μια ιδιαιτερη ατμοσφαιρα ωστε να λαβει μερος η ταινια. Επιβλητικος Gleeson οπως παντα και ο Farrell αν και οχι η καλυτερη του ερμηνεια απο οτι εχει κανει μεχρι σημερα σιγουρα μια απο τις πιο ιδιαιτερες. Αν και δεν ειναι ταινια για ολους αξιζει μια θεαση. 7.6/10

Δημοσ.

Επική δηθενιά, για ψευτοψαγμένους που αρέσκονται να κάνουν πατ πατ τον εαυτό τους στην πλάτη ότι είδαν κάτι βαθύ και με νόημα. Θα την απολαύσουν οι λάτρεις των ψαγμένων Single Malt και των Negroni, χιπστεροταινία εν ολίγοις. 3/10 από μένα

• Like 1
  • Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...