Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κάνω μια ερώτηση μήπως κάποιος γνωρίζει για το θέμα.

Ο διπλανός στην πολυκατοικία αφαίρεσε τις παλιές τέντες (του '70) λόγω φθοράς και για λόγους ασφαλείας. Για την κάλυψη του μπαλκονιού τοποθέτησε κάθετη τέντα που δεν εξέχει από το μπαλκόνι, με ειδική ζελατίνα διάφανη και κατά ένα μέρος σε γκρι χρώμα για αντηλιακή προστασία. Ενας ένοικος της πολυκατοικίας που ενοχλήθηκε τον απειλεί πως θα συγκαλέσει συνέλευση για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη νάιλον τέντα διότι είναι διαφορετική σε χρώμα και είδος.

Σημειωτέον πως αυτός που διαμαρτύρεται έχει την κλασική τέντα, όμως διαφορετικού χρωματισμού από τις άλλες της πολυκατοικίας (!). Κάποια διαμερίσματα δεν έχουν καθόλου εγκατάσταση τέντας.

Τα προβλήματα της συγκατοίκησης σε πολυκατοικίες...

Ποια η γνώμη σας;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Ενας ένοικος της πολυκατοικίας που ενοχλήθηκε τον απειλεί πως θα συγκαλέσει συνέλευση για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη νάιλον τέντα διότι είναι διαφορετική σε χρώμα και είδος.

Ας κάνει. 

Η τέντα δεν είναι μόνιμη κατασκευή. Ο καθένας βάζει ότι θέλει.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Ας κάνει. 

Η τέντα δεν είναι μόνιμη κατασκευή. Ο καθένας βάζει ότι θέλει.

Χωρίς να είμαι γνώστης νομίζω οτι η τέντα μπορεί να περιληφθεί στον κανονισμό της πολυκατοικίας καθώς μιλάμε για εμφάνιση...

Φαντάζεσαι ο καθένας να έβαφε το διαμέρισμά του οτι χρώμα ήθελε;

Ας απαντήσει και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα

Δημοσ.
Spoiler

Άμα ο άλλος είναι σκ@τοψυχος τρέχα βγάλε άκρη ... Δεν το έχτισε το μπαλκόνι, ούτε το έκλεισε με λαμαρίνες. Μια τέντα έβαλε, που σε αντίθεση με τις κλασικές, προσφέρει και κάποια προστασία από το κρύο τον χειμώνα.

Γνωρίζεις εάν αναφέρει κάτι το καταστατικό; 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Χωρίς να είμαι γνώστης νομίζω οτι η τέντα μπορεί να περιληφθεί στον κανονισμό της πολυκατοικίας καθώς μιλάμε για εμφάνιση...

Φαντάζεσαι ο καθένας να έβαφε το διαμέρισμά του οτι χρώμα ήθελε;

1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

με ειδική ζελατίνα διάφανη

Το διάφανο έγινε και προβληματικό στον κανονισμό της πολυκατοικίας;

Συνήθως οι κανονισμοί λένε για τα κουφώματα-παράθυρα-κάγκελα στην Πρόσοψη.

Ελάχιστοι κανονισμοί ίσως γράφουν κάτι για την τέντα. Αλλά εδω μιλάμε για διάφανο νάυλον. Στην τελική, αν η εξωτερική πλευρά είναι άσπρη , στις υπόλοιπες τέντες, μπορεί να πέσει ενα χέρι βάψιμο στο ναυλον και ξεμπερδευετε. 

Δημοσ.
11 minutes ago, SilentVoice said:

Το διάφανο έγινε και προβληματικό στον κανονισμό της πολυκατοικίας;

Συνήθως οι κανονισμοί λένε για τα κουφώματα-παράθυρα-κάγκελα στην Πρόσοψη.

Ελάχιστοι κανονισμοί ίσως γράφουν κάτι για την τέντα. Αλλά εδω μιλάμε για διάφανο νάυλον. Στην τελική, αν η εξωτερική πλευρά είναι άσπρη , στις υπόλοιπες τέντες, μπορεί να πέσει ενα χέρι βάψιμο στο ναυλον και ξεμπερδευετε. 

1 minute ago, Maurikycli said:

Συνήθως στις πολυκατοικίες οι τέντες έχουν ίδιο χρώμα και συνήθως αποφασίζεται με συνέλευση.

Eν προκειμένω, το νάιλον έχει ένα τμήμα (το 1/3) περίπου το οποίο είναι αδιαφανές, χρώματος γκρι (για σκια) - και το υπόλοιπο διαφανές. Οπως σημείωσα πάντως, ο ίδιος ο διαμαρτυρόμενος γείτονας έχει τέντες διαφορετικής απόχρωσης από τις υπόλοιπες της πολυκατοικίας. Οξύμωρο που διαμαρτύρεται ενώ έκανε την αρχή ο ίδιος. Υποθέτω πως τον ενοχλεί που είναι νέου τύπου με νάιλον κι όχι κλασική-παλαιού τύπου τέντα.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα καλέσει συνέλευση πείτε του να αλλάξει πρώτα αυτός τέντες που να συμβαδίζουν με τις υπόλοιπες και μετά συζητάτε. 

Εσύ που εμπλέκεσαι στην υπόθεση; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

κι όχι κλασική-παλαιού τύπου τέντα.

Και αυτήν να έβαζε, πάλι την ίδια ενόχληση θα είχε. Αφορμή ψάχνει.

8 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

έχει ένα τμήμα (το 1/3) περίπου το οποίο είναι αδιαφανές

Βαψτε το απ'εξω άσπρο στην χειρότερη, αν γίνει συνελευση πολυκατοικίας και συμφωνήσουν όλοι σε ενα χρώμα.

Δημοσ.
1 minute ago, HALF EVIL said:

Άμα καλέσει συνέλευση πείτε του να αλλάξει πρώτα αυτός τέντες που να συμβαδίζουν με τις υπόλοιπες και μετά συζητάτε. 

Εσύ που εμπλέκεσαι στην υπόθεση; 

Ο "παθών" είναι φίλος και γείτονας. Μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Επίσης με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα, διότι έχω κατά νου κι εγώ την εγκατάσταση νάιλον τέντας για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Συνεπώς έχει σημασία η έκβαση της ιστορίας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Ο "παθών" είναι φίλος και γείτονας. Μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Επίσης με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα, διότι έχω κατά νου κι εγώ την εγκατάσταση νάιλον τέντας για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Συνεπώς έχει σημασία η έκβαση της ιστορίας.

Ε ας αλλάξει πρώτα τέντες ο γκρινιάρης και μετά βλέπετε. 

Πάντως καλό είναι για τι γενικό σύνολο των κατοίκων να υπάρχει ομοιομορφία στις τέντες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, SilentVoice said:

Και αυτήν να έβαζε, πάλι την ίδια ενόχληση θα είχε. Αφορμή ψάχνει.

Βαψτε το απ'εξω άσπρο στην χειρότερη, αν γίνει συνελευση πολυκατοικίας και συμφωνήσουν όλοι σε ενα χρώμα.

Είμαι σχεδόν βέβαιος γι' αυτό. Μερικοί πηγαίνουν γυρεύοντας για πρόκληση συγκρούσεων. Δύσκολο να αποφασιστεί άλλο χρώμα. 7/10 διαμερίσματα έχουν πράσινη τέντα, ο "ιδιότροπος" γείτονας έχει γκρι - καθώς και γκρι είναι το 1/3 του νάιλον.

Όπως λες μπορεί να βαφτεί με ένα πράσινο χρώμα στην ανάγκη. Αφού βέβαια ο ίδιος αλλάξει ή βάψει τις δικές του υποθέτω...

2 minutes ago, HALF EVIL said:

Ε ας αλλάξει πρώτα τέντες ο γκρινιάρης και μετά βλέπετε. 

Πάντως καλό είναι για τι γενικό σύνολο των κατοίκων να υπάρχει ομοιομορφία στις τέντες. 

Αλλο αυτό και δεν διαφωνώ απαραίτητα. Αλλά εδώ έχουμε ήδη (από ετών μάλιστα) αλλαγή χρώματος από τον ίδιο που το θέτει ως πρόβλημα.

Επεξ/σία από DrFreeman
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Αφού βέβαια ο ίδιος αλλάξει ή βάψει τις δικές του υποθέτω...

Οπότε θα βγάλει τα ματιά του μόνος του αν πάει σε συνέλευση.

Μην ανησυχείτε για την τέντα, αλλά για τα υπόλοιπα που θα ψάξει πάλι να βρει αφορμή.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Είμαι σχεδόν βέβαιος γι' αυτό. Μερικοί πηγαίνουν γυρεύοντας για πρόκληση συγκρούσεων. Δύσκολο να αποφασιστεί άλλο χρώμα. 7/10 διαμερίσματα έχουν πράσινη τέντα, ο "ιδιότροπος" γείτονας έχει γκρι - καθώς και γκρι είναι το 1/3 του νάιλον.

Όπως λες μπορεί να βαφτεί με ένα πράσινο χρώμα στην ανάγκη. Αφού βέβαια ο ίδιος αλλάξει ή βάψει τις δικές του υποθέτω...

Αλλο αυτό. Αλλά εδώ έχουμε ήδη (από ετών μάλιστα) αλλαγή χρώματος από τον ίδιο που το θέτει ως πρόβλημα.

Ε συμφωνούμε. Αρχικά αγνοήστε τον και όταν έρθει η ώρα της συνέλευσης, κραξτε τον. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...