Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...την συγκεκριμένη ερώτηση (τονίζοντας το είδος του,,,,"εξωτικού" μετρητή), θα την έκανα στον ΔΕΔΔΗΕ. Και 2 και 3 (διαφορετικά) τηλέφωνα. Μη σου πω και σε έναν ηλεκτρολόγο της γειτονιάς (ο οποίος να έχει τουλάχιστον την,,,ίδια ηλικία με τον μετρητή....)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, manzana είπε

Ανεβάζω και φωτό του λογαριασμού να έχετε μία εικόνα.

Να ρωτήσω βρε παιδιά, έκανα μία δοκιμή και κατέβασα το γενικό να δω αν συνεχίζει να "τρέχει" το ρολόι. Μένει στο ισόγειο που είναι όλοι οι μετρητές της πολυκατοικίας της, οπότε μπορώ να δω σε δευτερόλεπτα το ρολόι.

Κατέβασα τον γενικό και ο "δίσκος" στο ρολόι άρχισε να επιβραδύνει μετα από 1 λεπτό και πήρε άλλο 1 λεπτό για να σταμάτησε να γυρίζει εντελώς (κάνα 2λεπτο στο σύνολο). Είναι φυσιολογικό αυτό?

IMG_20221027_190137.jpg

IMG_20221027_190027.jpg

Καλησπέρα.. Ειναι φυσιολογικό και δυο και τρία λεπτά για να σταματήσει ο δίσκος να γυρνάει.. 

• Thanks 1
Δημοσ.

...ρε συ, τώρα το είδα, δεν έχει νυχτερινό; Οπωσδήποτε να κάνει αίτηση άμεσα για να μην χάνει το ΚΟΤ....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, manzana είπε

Καλησπέρα,

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Λοιπόν, το θέμα το άνοιξα γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα με το λογαριασμό που έλαβε, γι'αυτό και προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ. 

Η φίλη μας λοιπόν από τον 9ο του 2021 μένει μόνη της, διότι τότε έχασε την μητέρα της. Από πέρυσι λοιπόν η κατανάλωση που κάνει είναι αντίστοιχη.

Είναι πελάτισσα ΔΕΗ κι έλαβε εκκαθαριστικό λογαριασμό για διάστημα 13/5/22-12/9/22 με κατανάλωση 2338kWh, το οποίο είναι εξωφρενικό. Λόγω του ότι η γυναίκα μένει μόνη και τα βγάζει δύσκολα πέρα (λαμβάνει μία μικρή σύνταξη αναπηρίας, το μοναδικό εισόδημά της) κάνει και περιορισμένη χρήση για λόγους οικονομίας. Για παράδειγμα αυτό το καλοκαίρι δεν χρησιμοποίησε κλιματιστικά, την έβγαλε με ανεμιστήρα. Θερμοσίφωνα λίγα πράγματα μιας και βοηθάει η περίοδος του καλοκαιριού/ζέστη που δεν θες τόσο συχνά ζεστό νερό. Δεν μαγειρεύει σε καθημερινή βάση, ουσιαστικά 1-2 φορές την βδομάδα (και πολύ λέω) και όχι φούρνο. Συνεπώς μιλάμε για τρελό νούμερο.

Πέρυσι για την ίδια ακριβώς περίοδο είχε καταναλώσει 1924kWh, όμως δεν της φάνηκε υπερβολικό μιας και είχε την μητέρα της κατάκοιτη και άρρωστη στο κρεβάτι και λόγω και του τρομερά ζεστού καλοκαιριού είχε κλιματιστικά σχεδόν 24/7 για μεγάλο διάστημα μέσα σε αυτήν την περίοδο (σίγουρα 2 μήνες Ιούλιο+Αύγουστο.)

Εγώ πλέον μένω με την μητέρα μου (2 άτομα) σε σπίτι ίδια τμ με την φίλη μας (70τμ) αλλά με σαφώς περισσότερη κατανάλωση, όπως πχ καθημερινό μαγείρεμα και καθημερινό ή μέρα παρά μέρα θερμοσίφωνα μέσα στο καλοκαίρι, επίσης χωρίς κλιματιστικά, για την ίδια σχεδόν περίοδο καταναλώσαμε 594kWh (λογική κατανάλωση).

Από ΔΕΗ της είπαν πως όντως η κατανάλωση είναι υπερβολική και να μιλήσει με Δεδδηε να έρθουν για έλεγχο αν υπάρχει πρόβλημα με το μετρητή ή ακόμα και ρευματοκλοπή.

Από Δεδδηε της είπαν να δει τώρα τον μετρητή και αν είναι κοντά στην τελευταία μέτρηση μάλλον δεν πρόκειται για λάθος καταμέτρηση (δεν ανέφεραν όμως τίποτα για λάθος του μετρητή λόγω παλαιότητας ή για πιθανότητα ρευματοκλοπής).

Οι ενδείξεις που δίνει ο λογαριασμός είναι:

Τελευταία καταμέτρηση: 10760

Προηγούμενη καταμέτρηση: 8422

Διαφορά καταμέτρησης/Σύνολο κατανάλωσης: 2338

Επειδή θα ξανακαλέσει τον Δεδδηε μπας και βγει άκρη και θα είμαι μαζί της για να μιλήσω εγώ, τί να πω στον Δεδδηε για να βγάλουμε άκρη; Υποψιάζομαι πρόβλημα με τον μετρητή λόγω παλαιότητας (πράγμα το οποίο εγώ δεν γνώριζα, λέω θα έχει πιο νέο μετρητή σα το δικό μας). Πραγματικά έχει πρόβλημα, διότι είναι αδύνατο να πληρώσει το λογαριασμό που έλαβε.

Θα πρέπει να δει τον μετρητή και παλι.. Μήπως υπάρχουν συσκευές με μεγάλη κατανάλωση.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(...και "τρώει" και τις ΥΚΩ/τον ΔΕΔΔΗΕ έτσι, εκτός απ' το καζίκι του χασίματος της έκπτωσης του ΚΟΤ....ΑΜΕΣΑ να κάνει το αίτημα, γιατί όπως πιθανώς ξέρεις, ΜΑΛΛΟΝ θ' αργήσουν ούτως ή άλλως να της βάλουν....Οπότε μια ώρα αρχύτερα....)

40 μέρες από την καταμέτρηση, δεν είναι τόσο πολύ, δείτε τί δείχνει ΤΩΡΑ εκείνο το ρημάδι, και βγαλτε συμπέρασμα αν δεν έκανε σωστά την δουλειά ο υπάλληλος που καταμέτρησε,,,Άλλωστε περίπου θα έχει έκτοτε 15-20 κιλοβατώρες κατανάλωση την ημέρα (αν όντως καταναλώνει με κάποιον τρόπο τόσο πολύ και δεν είναι λάθος του καταμετρητή). Κράτα τα αυτά τα νούμερα και κάντε τους υπολογισμούς σας....

(Το δε λαπτοπ που είπες, και 24/7 να το έχει ανοικτό, 50-60Watt/ώρα να τραβάει. Πες δλδ 1kWh τη μέρα: ΔΕΝ είναι αυτό ο λόγος σίγουρα, για "μεγάλη κατανάλωση"...)

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Επειδή έφυγα από εκεί θα το ξαναδώ ή αύριο ή μεθαύριο πάλι τί γράφει τώρα το ¨ρημαδι¨ αν και την φωτογραφία του μετρητή που έχω ανεβάσει την έβγαλα την Κυριακή που άνοιξα το παρόν τόπικ. Πόση διαφορά να έχει από τότε μέχρι τώρα;;; 🤪

Επίσης, επειδή μου γράψατε κάποιοι για συσκευές με μεγάλη κατανάλωση, τί άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από θερμοσίφωνα, φούρνο, κουζίνα, κλιματιστικά, πλυντήρια; Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και δεν κάνει και χρήση σε κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...το όλο πράγμα πάντως "φωνάζει" "ρημάδι"....(είτε είναι το ίδιο "ρημάδι" ο καταμετρητής, είτε όχι...)

Εμείς που πέρσι λόγω αίτησης για νυχτερινό αλλάξαμε και ρολόι του '80 σε νέο ψηφιακό, αμέσως-αμέσως,,,,πέσαμε από τις ~2.000/4μηνο στις ~1.600. Ξεκινήσαμε και "οικονομία" το συγκεκριμένο διάστημα βέβαια και δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το αναλογικό του '80 ήταν @$@$#@!....(100 κιλοβατώρες, ΑΝΤΕ 200, να τις μειώσαμε με την "οικονομία". Παραπάνω όμως, χλωμο το κόβω. Τεσπα "φαντάσου" τί στο δια μπορεί συμβαίνει με τον μετρητή του '50-'60....)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, washcloud είπε

...το όλο πράγμα πάντως "φωνάζει" "ρημάδι"....(είτε είναι το ίδιο "ρημάδι" ο καταμετρητής, είτε όχι...)

Εμείς που πέρσι λόγω αίτησης για νυχτερινό αλλάξαμε και ρολόι του '80 σε νέο ψηφιακό, αμέσως-αμέσως,,,,πέσαμε από τις ~2.000/4μηνο στις ~1.600. Ξεκινήσαμε και "οικονομία" το συγκεκριμένο διάστημα βέβαια και δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το αναλογικό του '80 ήταν @$@$#@!....(100 κιλοβατώρες, ΑΝΤΕ 200, να τις μειώσαμε με την "οικονομία". Παραπάνω όμως, χλωμο το κόβω. Τεσπα "φαντάσου" τί στο δια μπορεί συμβαίνει με τον μετρητή του '50-'60....)

Έτσι όπως τα βλέπω κι εγώ είμαι σχεδόν βέβαιη πως φταίει το "ρημάδι".  Οπότε μήπως να κάνει μια και καλή αίτηση μέσω της σελίδας του Δεδδηε για έλεγχο μετρητή/αντικατάσταση μετρητή λόγω υποψίας καταγραφής περισσότερων Kwh γιατί είναι παλιός ο μετρητής και όταν γίνει η αλλαγή με νέο μετρητή να αιτηθεί και νυχτερινό; (εννοώ αν αυτό επισπεύσει τον χρόνο αλλαγής).

Δημοσ.

Οπως ειπαν πανω, θα πρεπει να δεις αν γραφει σωστα το ρολοι, πχ με εναν θερμοσιφωνα, μια κουζινα κτλ.

Επισης, μηπως εχει καμια συσκευη που κανει θορυβο (κανα ψυγειο, καταψυκτη κτλ). Μηπως κατι δουλευει πιο πολυ λογω δυσλειτουργιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά δες αυτά που είπαμε (εγώ θα έλεγα δοκιμή με σεσουάρ για κα'να μισάωρο - την ονομαστική ισχύ του την αναφέρει πάνω του), και γενικά υπολογίστε τί έχει κάψει η φίλη από 15/9 κτλκτλ πρώτα, γιατί ο έλεγχος του ρολογιού θα κοστίσει νομίζω κάπου 35 με 40€ κι έχουμε και το νυχτερινό άλλα 42 ούτως ή άλλως και ήδη όπως είπες αδυνατεί ν' ανταπεξέρθει στον τρέχοντα λογαριασμό ραύματος κτλ....Κάντε ό,τι μπορείτε από πριν δηλαδή, μπας και "βεβαιωθείτε" για το ότι κάτι δεν πάει καλά, ούτως ώστε να μην χρεωθεί ΚΑΙ τον "έλεγχο"...

Όσο για την επίσπευση, μπα, είναι καθαρά "θέμα τύχης" (....) το ΠΟΤΕ θα της βάλουν νέο ψηφιακό για νυχτερινό (εξαρτάται σε ποια περιοχή της χώρας βρίσκεται και τί διαθεσιμότητα έχουν - ΕΚΤΟΣ κι αν έχουν καβάτζες ακριβώς για περιπτώσεις που χρειάζεται αλλαγή ένα ρολόι, και το αλλάξουν γι' ΑΥΤΟΝ τον λόγο σε ψηφιακό. Το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ενεργοποιήσουν ΚΑΙ το νυχτερινό όμως, ακόμη κι αν το έχει αιτηθεί/πληρώσει....Γενικά η φάση με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι μπλεξιμο....One thing at a time ΚΑΙ αν, πάνε τα πράγματα....Εκτός κι αν μιλήσετε μαζί τους, συνεννοηθείτε, και τα κάνουν όντως "μια κι έξω όλα μαζί"...Αλλά πρώτα, είπαμε, καντε ό,τι μπορείτε για να "βεβαιωθείτε" αν φταίει το ρολόι ή ο καταμετρητής που πέρασε...)

7 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

9951,8  είναι η μέτρηση. 

....εννοείς σε σχέση με την φωτό της πρώτης σελίδας που είναι πρόσφατη, και την ένδειξη στον λογαριασμό "10.000-τόσο" της 15ης 9ου και ότι είναι λάθος του καταμετρητή; Έκανες δηλαδή τον υπολογισμό των ενδείξεων που δείχνει η αρχαιολογία;

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

9951,8  είναι η μέτρηση. 

35 λεπτά πριν, washcloud είπε

....εννοείς σε σχέση με την φωτό της πρώτης σελίδας που είναι πρόσφατη, και την ένδειξη στον λογαριασμό "10.000-τόσο" της 15ης 9ου και ότι είναι λάθος του καταμετρητή; Έκανες δηλαδή τον υπολογισμό των ενδείξεων που δείχνει η αρχαιολογία;

Λοιπον. Σωστα τα λεει. 9951,κατι ειναι η μετρηση. Αυτο γιατι, για 10951 θα επρεπε στο 2ο ρολογακι που δειχνει τις 1000αδες, να ειναι κοντα στο "1", ωστε να ολοκληρωθει η 1η χιλιαδα. Οποτε, @manzana αυριο τηλ ΔΕΔΔΗΕ για λαθος καταχωριση. 

image.png.683a7eb4caa7a24a8b38bbb3cb149b7e.png

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν μόλις μίλησα με Δεδδηε, εξήγησα εκ νέου τί συμβαίνει. Ανέφερα τί τύπο μετρητή έχει και πως δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν η ένδειξη που τράβηξα φωτογραφία στις 23/10ου (Κυριακή) είναι 10951 ή 9951 για να συγκρίνουμε με το 10760 που γράφει ο λογαριασμός και μετρήθηκε στις 15/9ου.

Η υπάλληλος μου ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και λόγω της παλαιότητας και λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου μετρητή στο πως φαίνονται οι ενδείξεις, να έχει γίνει όντως λάθος καταμέτρηση. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι:

1)να περάσει αρχικά εκ νέου καταμετρητής του Δεδδηε, μετά από αίτημα έκτακτης καταμέτρησης λόγω πιθανού λάθους (το κάναμε το αίτημα) και να λάβει ξανά ένδειξη, ελπίζοντας να μπορέσει να γίνει σωστά αυτή τη φορά.

2)Εφόσον γίνει αυτό, είτε σωστή η αρχική είτε λάθος, αν και πάλι οι kWh της φαίνονται υπερβολικές κάνει 2ο αίτημα για έλεγχο μετρητή λόγω υποψίας λάθους λειτουργίας κι έρχεται συνεργείο για έλεγχο. Εάν ο έλεγχος δείξει όντως πρόβλημα με το "ρημάδι" γίνει και αλλαγή του μετρητή με νέο, αλλιώς αν δεν διαπιστωθεί πρόβλημα χρεώνεται 29 ευρώ για τον έλεγχο.

3)Εάν γίνει αλλαγή μετρητή λόγω δυσλειτουργίας, όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή αιτείται και νυχτερινό.

Αυτή μου είπε πως είναι η σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Πάντως και 9951 να είναι η μέτρηση (δηλαδή 9760 όταν έγινε η καταμέτρηση από Δεδδηε) έχουμε 1338kWh διαφορά καταμέτρησης σε σχέση με την προηγούμενη, όπου και πάλι είναι πολλές κιλοβατώρες στο 4μηνο.

7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Λοιπον. Σωστα τα λεει. 9951,κατι ειναι η μετρηση. Αυτο γιατι, για 10951 θα επρεπε στο 2ο ρολογακι που δειχνει τις 1000αδες, να ειναι κοντα στο "1", ωστε να ολοκληρωθει η 1η χιλιαδα. Οποτε, @manzana αυριο τηλ ΔΕΔΔΗΕ για λαθος καταχωριση. 

image.png.683a7eb4caa7a24a8b38bbb3cb149b7e.png

Είδα το μήνυμά σου εφόσον δημοσιεύτηκε το δικό μου. Λοιπόν η υπάλληλος στο τηλέφωνο έκανε αίτημα για νέα έκτακτη καταμέτρηση. Θα τους ξανακαλέσω εγώ αν είναι τώρα να επιβεβαιώσω το νούμερο και βλέπουμε. Θα σας κρατάω ενήμερους, γιατί η περίπτωση αυτή μπορεί να τύχει και σε κάναν άλλο δύσμοιρο.

Εχουμε 2022 και ταλαιπωρούμαστε με αρχαιολογικά ευρήματα.....Για το Θεό 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, manzana είπε

Εχουμε 2022 και ταλαιπωρούμαστε με αρχαιολογικά ευρήματα.....Για το Θεό 

Κοιτα, ειναι στο δικο μας χερι να αντικαταστησουμε τα παλια ρολογια. Και εμεις καναμε λαθος, ποσο μαλλον καποιος που μπορει λογω κουρασης κτλ, να μην το ειδε. Σιγουρα στον επομενο λογαριασμο θα πηγαινε πιστωτικο/μικρη χρεωση. 

Οπωσδηποτε νυχτερινο για να αλλαξετε και το ρολοι

6 λεπτά πριν, manzana είπε

Πάντως και 9951 να είναι η μέτρηση (δηλαδή 9760 όταν έγινε η καταμέτρηση από Δεδδηε) έχουμε 1338kWh διαφορά καταμέτρησης σε σχέση με την προηγούμενη,

Ναι, αλλα 600 λιγοτερες. Βεβαια, εμεις καψαμε 1400 με pc και ac (λογω εστιατοριου δεν μαγειρευουμε σπιτι), οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια αν ειναι κατα πολυ αυξημενο. Εμεις εχουμε και ηλιακο. Οι συσκευες ειναι καινουργιες (εστω 15ετιας)? Μηπως ξεχναει κανα θερμοσιφωνα λιγο παραπανω? Το οτι αναφερεις οτι δεν χρησιμοποιει φουρνο, δεν εχει σημασια μιας και τα ματια καινε (μπορει να φτασουν και 2kwh). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...