Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω ενα boot usb stick και θελω να κανω αντιγραφο του σε ενα ακομα usb stick που να μπορει να κανει κι αυτο boot Με πιο τροπο ? Ευχαριστω. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
1ns0mn1a Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.alexpage.de/usb-image-tool/ https://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html https://bztsrc.gitlab.io/usbimager/ Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από 1ns0mn1a 1
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Να προσθέσω και ένα που χρησιμοποιώ αρκετά, το Win32 Disk Imager, έτσι για ποικιλία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω αλλα δεν τα καταφερα επειδη δεν καταλαβα πως....Το αρχικο boot usb ειναι με το προγραμμα Norton Ghost για επανφορα Το επιλεγω αλλα μου βγαζει τους φακελους που εχει μεσα να διαλεξω καποιον Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δεν επιλέγεις φάκελους. Τουλάχιστον στο win32 επιλέγεις το usb με το γράμμα του και αποθηκεύεις το raw image κάπου. Μετά φορτώνεις το image και το γράφεις στο άλλο usb. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν επιλέγεις φάκελους. Τουλάχιστον στο win32 επιλέγεις το usb με το γράμμα του και αποθηκεύεις το raw image κάπου. Μετά φορτώνεις το image και το γράφεις στο άλλο usb. Το εκανα στο Η ειναι αλλα δεν αφηνει να προχωρησω Αν βοηθαει το εχω και σε boot cd Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Αλλαξα τον τιτλο απο boot cd σε boot usb γιατι το αρχικο στικακι δεν δουλευει .
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρέπει να επιλέξεις κάτι στο Imagefile, δηλαδή που θα αποθηκευτεί το image και με τι όνομα. Μετά θα ενεργοποιηθούν τα κουμπιά από κάτω. Άκυρο Γιάννη. Μετά πρόσεξα ότι θέλεις να πάρεις το boot cd και να το μεταφέρεις σε usb. Δεν το κάνει αυτό το win32, μόνο με usb και floppy δουλεύει. Αυτό που θέλεις είναι λίγο πιο περίπλοκο. Πρώτα θα πρέπει να χωρίσεις τα partitions και να κάνεις το usb bootable και μετά θα αντιγράψεις τα αρχεία από το cd στο usb. EDIT: Βρήκα οδηγίες. https://www.ubackup.com/articles/norton-ghost-bootable-usb-0040.html Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από micos000 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, micos000 είπε Πρέπει να επιλέξεις κάτι στο Imagefile, δηλαδή που θα αποθηκευτεί το image και με τι όνομα. Μετά θα ενεργοποιηθούν τα κουμπιά από κάτω. Άκυρο Γιάννη. Μετά πρόσεξα ότι θέλεις να πάρεις το boot cd και να το μεταφέρεις σε usb. Δεν το κάνει αυτό το win32, μόνο με usb και floppy δουλεύει. Αυτό που θέλεις είναι λίγο πιο περίπλοκο. Πρώτα θα πρέπει να χωρίσεις τα partitions και να κάνεις το usb bootable και μετά θα αντιγράψεις τα αρχεία από το cd στο usb. EDIT: Βρήκα οδηγίες. https://www.ubackup.com/articles/norton-ghost-bootable-usb-0040.html Ευχαριστω ..Το ειχα κανει παλια και αν θυμαμαι καλα πιο ευκολα αλλα δεν θυμαμαι τον τροπο ...Καπου το ειχα γραψειε εδω Απο cd ειχα φτιαξει το στικακι Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
kormos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Εχω ενα boot usb stick και θελω να κανω αντιγραφο του σε ενα ακομα usb stick που να μπορει να κανει κι αυτο boot Με πιο τροπο ? Ευχαριστω. Μπορείς να κάνεις αυτό που θες και με το Acronis, αν το έχεις διαθέσιμο. Έχω «κλωνοποιήσει» αρκετά Bootable USB Μφχ 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kormos είπε Μπορείς να κάνεις αυτό που θες και με το Acronis, αν το έχεις διαθέσιμο. Έχω «κλωνοποιήσει» αρκετά Bootable USB Μφχ Ευχαριστω.Εγω θελω bootable cd κα το κανω bootable usb .Γινεται και αν ναι πως ? Με αυτα που λεει ο @micos000 εχω παθει ζημια και ορκιστηκα να μην ξαναδοκιμασω . Ειχα σβησει λαθος δισκο .... https://www.ubackup.com/articles/norton-ghost-bootable-usb-0040.html Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano
tarantules Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Υπάρχει και το Easy2Boot με το οποίο μπορείς να φτοιάξεις multiboot usb στικάκι και να έχεις όσα iso θέλεις μέσα το οποίο είναι πολύ πιο βολικό από αυτό που θες να κάνεις συν οτι δεν χαλάς κάθε στικάκι για αποκλειστικά και μόνο ένα πρόγραμμα τη φορά. Το χρησιμοποιώ χρόνια και έχω μέσα στο ίδιο στικάκι iso για εγκατάσταση Windows 7 , windows 10 , windows 11 , μερικές διανομές Linux , και τα απαραίτητα Acronis True Image και Paragon Partition.Αν ήθελα να τα είχα τα παραπάνω με τον κλασικό τρόπο θα έπρεπε να έχω 7-8 στικάκια. Η διαδικασία είναι πανεύκολη.Κατεβάζεις από το site το πρόγραμμα και το κάνεις εγκατάσταση στο στικάκι που θες.Μετά πας στους αντίστοιχους φακέλους που έχει δημιουργήσει από μόνο του και βάζεις μέσα τα iso που σε ενδιαφέρουν και τέλος.Πχ τα Acronis kai Paragon Partition τα βάζεις στο φάκελο Utilities , τα windows iso τα βάζεις στο φάκελο windows και τα iso των Linux τα βάζεις στο φάκελο linux.Όταν μπουτάρεις από το συγκεκριμένο στικάκι σου εμφανίζει ένα μενού από το οποίο επιλέγεις απλά ποιο iso θες να φορτώσεις.Τόσο απλά. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, tarantules είπε Υπάρχει και το Easy2Boot με το οποίο μπορείς να φτοιάξεις multiboot usb στικάκι και να έχεις όσα iso θέλεις μέσα το οποίο είναι πολύ πιο βολικό από αυτό που θες να κάνεις συν οτι δεν χαλάς κάθε στικάκι για αποκλειστικά και μόνο ένα πρόγραμμα τη φορά. Το χρησιμοποιώ χρόνια και έχω μέσα στο ίδιο στικάκι iso για εγκατάσταση Windows 7 , windows 10 , windows 11 , μερικές διανομές Linux , και τα απαραίτητα Acronis True Image και Paragon Partition.Αν ήθελα να τα είχα τα παραπάνω με τον κλασικό τρόπο θα έπρεπε να έχω 7-8 στικάκια. Η διαδικασία είναι πανεύκολη.Κατεβάζεις από το site το πρόγραμμα και το κάνεις εγκατάσταση στο στικάκι που θες.Μετά πας στους αντίστοιχους φακέλους που έχει δημιουργήσει από μόνο του και βάζεις μέσα τα iso που σε ενδιαφέρουν και τέλος.Πχ τα Acronis kai Paragon Partition τα βάζεις στο φάκελο Utilities , τα windows iso τα βάζεις στο φάκελο windows και τα iso των Linux τα βάζεις στο φάκελο linux.Όταν μπουτάρεις από το συγκεκριμένο στικάκι σου εμφανίζει ένα μενού από το οποίο επιλέγεις απλά ποιο iso θες να φορτώσεις.Τόσο απλά. Ευχαριστω αλλα δεν το εχω σε iso αλλα σε cd το ghost . Θα μπορουσα να κανω iso το cd του θελω ?
tarantules Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω αλλα δεν το εχω σε iso αλλα σε cd το ghost . Θα μπορουσα να κανω iso το cd του θελω ? Φυσικά.Όλα τα cd μπορείς να τα κάνεις extract σε iso μορφή. Το Norton ghost που χρησιμοποιείς , μπορείς να κατεβάσεις το iso του από το site της εταιρίας αντί να κάθεσαι να κάνεις extract αυτό που έχεις στο στικάκι.Από εδώ. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από tarantules
kormos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω.Εγω θελω bootable cd κα το κανω bootable usb .Γινεται και αν ναι πως ? Με αυτα που λεει ο @micos000 εχω παθει ζημια και ορκιστηκα να μην ξαναδοκιμασω . Ειχα σβησει λαθος δισκο .... https://www.ubackup.com/articles/norton-ghost-bootable-usb-0040.html Ότι θες κάνεις με το Acronis, αρκεί να μην μπλέξεις τις πηγές... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα