Evangelos Anagnostou Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Off topic αλλά το raised by wolves κάνει το star wars να μοιάζει τόσο γειωμένο στην πραγματικότητα όσο ντοκυμαντέρ του νασιοναλ τζιογκραφικ!
swstost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 23 hours ago, anax111 said: Βλέπω ότι δεν έχει δεύτερη σεζόν Το είδες κάπου επιβεβαιωμένο? Γιατί όπως έκλεισε, εγώ κατάλαβα ακριβώς το αντίθετο... 1
Gilmaru Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/12/2022 στις 12:39 ΠΜ, anax111 είπε Την ολοκλήρωσα. Εξαιρετική σειρά! Ότι καλύτερο έχω δει φέτος σε Ε.Φ. μαζί με το Raised by Wolves (Το Andor δεν το βάζω μέσα γιατί το Star Wars είναι ποιο πολύ διαστημικό παραμύθι παρά Ε.Φ.). Βλέπω ότι δεν έχει δεύτερη σεζόν και καλά κάνουν εάν τους τελείωσε το υλικό από την νουβέλα. Καλύτερα να σταματήσουν παρά να καταστρέψουν μια τόσο καλή σειρά. Μου άρεσε πολύ το τέλος και η after cedits σκηνή που αλλάζει τελείως την οπτική των όσων είδαμε! Και νομίζω ότι η δεσποινίς Μόρετζ βρήκε το είδος των ταινιών-σειρών που της ταιριάζει! Δεν είναι σίγουρο ακόμα, δεν ανακοινώνεται/αποφασίζεται πάντα αμέσως αν θα ανανεωθεί μια σειρά. Περιμένουμε κι ελπίζουμε. 14 ώρες πριν, Evangelos Anagnostou είπε Off topic αλλά το raised by wolves κάνει το star wars να μοιάζει τόσο γειωμένο στην πραγματικότητα όσο ντοκυμαντέρ του νασιοναλ τζιογκραφικ! Προσωπικά θεωρώ και τα δύο sci-fi. Όμως: 1. Αφηγηματικά όλα τα φανταστικά στοιχεία του Raised by Wolves είναι δεμένα με το sci-fi. Άσχετα του πόσο τραβηγμένα ή μη ρεαλιστικά μπορεί να τα κρίνουμε. Ο τρόπος που εισάγονται στην ιστορία τα συνδέει με την τεχνολογία και το sci-fi. Αντίθετα, η "δύναμη", οι jedi και οι sith θα μπορούσαν να σταθούν ως έχει σε άλλα είδη fantasy, π.χ. medieval fantasy, χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή (εκτός από τα φωτόσπαθα ίσως). 2. Το ύφος των original star wars είναι πιο "παραμυθένιο" με την κλασσική έννοια. Έχεις ήρωα με την κλασσική ρομαντική έννοια, καλό και αγαθό, χωρίς σύνθετες εσωτερικές συγκρούσεις, που με την βοήθεια διάφορων χαρακτήρων, ανακαλύπτει και αναπτύσσει τις δυνάμεις του και μαζί σώζουν τον κόσμο από την αυτοκρατορία του κακού. Simple as that. Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν μετά. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από Gilmaru 1
anax111 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Στις 5/12/2022 στις 1:00 ΜΜ, Evangelos Anagnostou είπε Off topic αλλά το raised by wolves κάνει το star wars να μοιάζει τόσο γειωμένο στην πραγματικότητα όσο ντοκυμαντέρ του νασιοναλ τζιογκραφικ! Spoiler Το Raised by Wolves είναι αριστούργημα κατά την γνώμη μου και κινείται αυστηρά στα πλαίσια της σκληροπυρηνικής Ε.Φ. . Δεν ξέρω εάν έχεις διαβάσει σύγχρονη Ε.Φ. (π.χ. τις συλλογές διηγημάτων που εκδίδει κατα καιρούς η Anubis) αλλά όλα τα θέματα που πραγματεύεται η σειρά βασίζονται σε σύγχρονα διηγήματα του είδους που με την σειρά τους βασίζονται στην πλέον σύγχρονη οπτική των επιστημονικών εξελίξεων. Ακόμα και αυτά που μοιάζουν τελείως παραμυθένια. Αντίθετα το Star Wars είναι ένας αχταρμάς παγανιστικών αρχετύπων που εξελίσσονται σε έναν κόσμο προηγμένης τεχνολογίας αλλά σπανιότατα οι εξελίξεις που βλέπουμε στην σειρά οφείλονται στην τεχνολογία και τις επιπτώσεις της. Αντιθέτως μάλιστα η προηγμένη διαστημική τεχνολογία στο Star Wars δεν είναι παρά η πλατφόρμα πάνω στην οποία στήνεται η μάχη του καλού και του κακού, Τζεντάι vs Σεθ, βλέπουμε μαγικά σπαθιά, ναούς και είδωλα κάθε είδους, μάγισσες, υπερφυσικές δυνάμεις, προφητείες, θρησκείες, αιρέσεις, γενικά το έλα να δεις. Αυτό δεν είναι Ε.Φ. με την καμία, είναι ποιο πολύ Fantasy και επειδή εγώ είμαι με τους σκληροπυρηνικούς πιστεύω πως η Ε.Φ. θα πρέπει να διακρίνεται από το Fantasy. Βάζω την απάντησή μου σε spoiler γιατί είμαστε off topic. 19 ώρες πριν, swstost είπε Το είδες κάπου επιβεβαιωμένο? Γιατί όπως έκλεισε, εγώ κατάλαβα ακριβώς το αντίθετο... Όχι, αλλά στο IMDB δεν υπάρχει δεύτερη σεζόν. Η προσωπική μου άποψη είναι πως εάν τους τελείωσε το υλικό από την νουβέλα θα είναι καλύτερα να το σταματήσουν γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι σπανίως οι σεναριογράφοι μπορούν να επεκτείνουν επιτυχημένα το story μιας πρωτότυπης νουβέλας Ε.Φ. .Τα παραδείγματα είναι πολλά και είναι κρίμα να καταστρέψουν με μια δεύτερη αδιάφορη σεζόν αυτό το διαμαντάκι. Από την άλλη βέβαια τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουν κάτι ηλίθιοι μάνατζερ που το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν διαβάσει ποτέ στην ζωή τους Γκίμπσον και κυβερνοπάνκ. Θα δουν το 8 στο IMDB και τις καλές κριτικές και θα πιέσουν σίγουρα για δεύτερη σεζόν χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα δείξουν. Και στις περιπτώσεις αυτές 9 στις 10 βγαίνει m@l@k1@. 2
Speculoos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δεν ήξερα ότι το επεισόδιο της Παρασκευής ήταν το τελευταίο. Για season finale μου φάνηκε πολύ meh, μου δημιούργησε πολλά ερωτήματα κι έπρεπε να κάτσω να διαβάσω έξτρα περιεχόμενο για να καταλάβω τι παίχτηκε. 😅 Οι showrunners λένε ότι γράφουν νέα επεισόδια, το Amazon πάντως δεν έχει ανανεώσει για δεύτερη σεζόν και όσο περνάει ο καιρός χωρίς να βγαίνει ανακοίνωση μάλλον θα πάει για silent cancellation. Εξάλλου οι κριτικές ήταν μέτριες. Όπως και να χει η δεύτερη σεζόν είτε σε Άμαζον είτε σε άλλη πλατφόρμα αν γίνει θα βγει σε 2 με 3 χρόνια που για scifi σειρά δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
john_dr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Καλή σειρά, ενδιαφέρουσα, μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Στο τελευταίο υπήρχε βιασύνη, η πρωταγωνίστρια ανέβασε IQ 200 και θα έκανε και τον Σέρλοκ Χολμς να την ζηλέψει για το πόσο γρήγορα αντιλαμβανόταν καταστάσεις και σε γενικές γραμμές έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο μπορεί να ξεχειλίσει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Όσο μου άρεσε η σειρά μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, άλλο τόσο μετά το τελευταίο, μου δείχνει ότι δεν θα έχει νόημα να την παρακολουθήσω. Ίσως να αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος την τελευταία σεζόν. Αν υπάρξουν πολλές σεζόν, λογικά όλες οι ενδιάμεσες θα είναι απλά σάλτσες για να γεμίσουν οι σεζόν, ότι δηλαδή γίνεται σε πολλές σειρές σήμερα που στήνονται με στόχο τα 5-7 χρόνια διάρκειας. Απλά το The Peripheral, δεν νομίζω ότι μπορεί να δώσει πολλές και ενδιαφέρουσες σειρές. Δεδομένα θα καταντήσει επαναλαμβανόμενο και βαρετό. 1
Millennium Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 https://variety.com/2023/tv/news/the-peripheral-renewed-season-2-amazon-1235518073/ 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 On 10/02/2023 at 12:06, Millennium said: https://variety.com/2023/tv/news/the-peripheral-renewed-season-2-amazon-1235518073/ Και τελικά canceled ‘The Peripheral’ Canceled; No Season 2 For Prime Video Drama Amid Strikes – Deadline 2 1
coffeex Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 hours ago, Thresh said: Και τελικά canceled ‘The Peripheral’ Canceled; No Season 2 For Prime Video Drama Amid Strikes – Deadline Και ο λόγος Quote According to sources, the cancellation stems from the length of the work stoppage due to the ongoing WGA strike, now in its 109th day, and the SAG-AFTRA strike, in Day 36, which have delayed production, creating large gaps between seasons and making shows miss their target release dates. 1 3
yannis27gr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Ενδιαφέρουσα σειρά, κυρίως γιατί βασιζόταν σε νουβέλα κι είναι συνηθες όταν ένα βιβλίο μεταφέρεται στον κινηματογράφο/τηλεόραση να υπάρχει αξιόλογο πρωτογενές υλικό, τουλάχιστον σεναριακά. Το φινάλε άφηνε εκκρεμότητες κι έδινε τη σκυτάλη για 2η σεζόν αλλά ευτυχώς που δεν έγινε τελικά γιατί φοβάμαι ότι θα τους ξέφευγε όπως το Game of Thrones. Οπότε έκλεισε ικανοποιητικά με μία σεζόν. Για μένα 7/10. Καλύτερο σημείο, η Ash. Θες η βαριά ιρλανδέζικη προφορά της, θες ότι αν και δευτερεύον χαρακτήρας ήταν μέσα σε όλα κι είχε καλύτερη οπτική αλλά και καλύτερη πληροφόρηση από τους πρωταγωνιστές, θες ότι είχε τη δική της ατζέντα και τελικά απέκτησε σημαντικό ρόλο στη εξέλιξη της ιστορίας, εμένα με κέρδισε. Χειρότερο: αυτές οι γελοίες σκηνές μάχης όπου οι τύποι σπάνε χέρια, πόδια, μαχαιρώνονται σε 17 σημεία και παρόλαυτα συνεχίζουν ακάθεκτοι (μιλάω για τους ανθρώπους, όχι τα ρομποτ).
avacan23 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) https://www.thedigitalfix.com/the-peripheral/season-2-release-date αυτη η απεργία τα χει καταστρεψει ολα αλλα μακαρι να πετύχει γιατι ολα τα σεναρια θα τα γράφει η ΑΙ Η σειρά βλέπεται πολύ ευχάριστα αλλά δεν έχει το επιπεδο σε ηθοποιούς και σκηνοθεσια του μεγαλωνοντας με τους λύκους Οποιος θέλει να δει μια σειρα με 8 επειδόσια που βλέπονται νεράκι με καλό σενάριο - δράση και του άρεσε το westworld εδώ είναι. Η σκηνή με τις 3 φέτες ψωμί ολο το νοημα του σεναρίου και πως θα εξελισονταν σεναριακά οι επομενες σεζόν . Δεν πειράζει 1 σεζόν και καλή.. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από avacan23
panther_512 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Τελείωσε με οπότε δεν μπορώ να πω ότι είμαι ΟΚ με το cancelάρισμα της σειράς. Νομίζω πλέον θα σταματήσω να βλέπω σειρές που είναι εν εξελίξει. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από panther_512
Millennium Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2024 Τώρα αξιωθηκα και είδα τη σειρά. Εντάξει η Moretz καλουλα αλλά η σειρά μέτρια. Δεν ξεραν που να το πάνε μάλλον ή υπολόγιζαν σε επόμενες σεζόν που δεν ήρθαν. Περίμενα περισσότερα γενικά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα