Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα, εάν είχατε 3 επιλογές να διαλέξετε ανάμεσα στο ΕΑΠ πληροφορικής ( 7K ευρώ) , Turing bootcamp ( 20k ) για front end , Η university of london goldsmith ( Bachelor Computer science ) 15k --- online , ποιο θα διαλέγατε , οφείλω να πω , το Bootcamp είναι 8 μήνες , 5νθημερο 8ωρο αυστηρά + άλλες τόσες ώρες για τα project σου και studies, Το ΕΑΠ δεν συγχωρεί από ότι διαβάζω , Kai to University of London εννοείται έχει και αυτό πολύ διάβασμα αλλά μπορείς να το τελειώσεις μέχρι και 6 χρόνια μετά , Το ΕΑΠ δεν ξέρω πόσα χρόνια παίρνει , οπότε τι θα προτείνατε εσείς γενικά ? Αν είχατε και μια δουλειά ταυτόχρονα , αν πήγαινα bootcamp θα παρατούσα σίγουρα τη δουλειά δεν θα έβγαινε με τίποτα , αλλά τι θα άξιζε πιο πολύ ?
Dimitrid089 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Τι εννοείς λέγοντας "το ΕΑΠ δεν συγχωρεί;"
Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Dimitrid089 είπε Τι εννοείς λέγοντας "το ΕΑΠ δεν συγχωρεί;" Από όσο διαβάζω από άλλους μαθητές έχει κάποιες ενότητες που είναι αρκετά δύσκολες και πολύ πιεστικό σε θέμα deadlines και εργασίας , επεισης γενικά η διδασκαλία είναι μηδαμινή απο ότι διάβασα, και γενικά νομίζω ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποια βοήθεια από μέρους καθηγητή, και επειδή προέρχομαι από άλλον κλάδο , θα είναι δύσκολο να μπω σε πληροφορική εντελώς μόνος.. Για αυτό ρωτάω πρώτου πάρω αυτή την απόφαση επειδή όχι μόνο χρόνο αλλά και αρκετά χρήματα θα φύγουν , θα ήθελα να πάρω γνώμες από προσωπικές εμπειρίες και όχι , για το τι θα ήταν προτιμότερο να φτιάξω βάση για το μέλλον ..
Aggeluska Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Στο university of London τι εννοείς ότι μπορείς να το κάνεις μέχρι και 6 χρόνια; Στα 7 χρόνια σε πετάνε εκτός; Αν, ναι τότε δεν θα το προτιμούσα. Πες λίγα πράγματα για σένα. Πόσο χρονών είσαι; Δουλεύεις; Ποιο είναι το πρώτο πτυχίο σου; Τα 20k του boot camp μου φαίνονται εξωφρενικά. Τι θελεις να μάθεις από front end, σε τι ψάχνεις να δουλέψεις;
Dark_panel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Jordann είπε Καλημέρα, εάν είχατε 3 επιλογές να διαλέξετε ανάμεσα στο ΕΑΠ πληροφορικής ( 7K ευρώ) , Turing bootcamp ( 20k ) για front end , Η university of london goldsmith ( Bachelor Computer science ) 15k --- online , ποιο θα διαλέγατε , οφείλω να πω , το Bootcamp είναι 8 μήνες , 5νθημερο 8ωρο αυστηρά + άλλες τόσες ώρες για τα project σου και studies, Το ΕΑΠ δεν συγχωρεί από ότι διαβάζω , Kai to University of London εννοείται έχει και αυτό πολύ διάβασμα αλλά μπορείς να το τελειώσεις μέχρι και 6 χρόνια μετά , Το ΕΑΠ δεν ξέρω πόσα χρόνια παίρνει , οπότε τι θα προτείνατε εσείς γενικά ? Αν είχατε και μια δουλειά ταυτόχρονα , αν πήγαινα bootcamp θα παρατούσα σίγουρα τη δουλειά δεν θα έβγαινε με τίποτα , αλλά τι θα άξιζε πιο πολύ ? Το ΕΑΠ "δε συγχωρει" είναι μια παπατζα και μιση οσων πηγαν να σπουδασουν εκεί και νομισαν οτι θα περασουν τα παντα αερας επειδή πληρωνουν. Δε διαφερει σε νοοτροπια απ τα υπολοιπα πανεπ της χωρας. Διαβαζεις; Περνας! Δε διαβαζεις; Ξαναδωσε μεχρι να διαβασεις.. Εγω προσωπικά, λογω αποκτησης ενος καλου bachelor, και λογω οικονομικών, θα επελεγα ασυζητητι ΕΑΠ. Καλα τα bootcamps, αλλά πτυχια δε δινουν (και πιστεψε με, καααποια στιγμή θα θελησεις πτυχιο και δε θα εχεις). Επίσης, τα 6 χρονια είναι ο μεσος ορος αποκτησης πτυχίου γενικά στο ΕΑΠ, οχι μονο στην Πληροφορικη. Στα 7+ πανε ομως οσοι δε διαβαζουν κι οσοι το παίρνουν τερμα χαλαρα, με μια ενότητα το χρόνο. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2022 από Dark_panel
Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Στο university of London τι εννοείς ότι μπορείς να το κάνεις μέχρι και 6 χρόνια; Στα 7 χρόνια σε πετάνε εκτός; Αν, ναι τότε δεν θα το προτιμούσα. Πες λίγα πράγματα για σένα. Πόσο χρονών είσαι; Δουλεύεις; Ποιο είναι το πρώτο πτυχίο σου; Τα 20k του boot camp μου φαίνονται εξωφρενικά. Τι θελεις να μάθεις από front end, σε τι ψάχνεις να δουλέψεις; Μπορείς να το πας full time σε 3 χρόνια , η να το φτάσεις σε 6 χρόνια με part time δηλαδή πιο λίγα μαθήματα ανά εξάμηνο etc.. Είμαι 30 στα 31 και έρχομαι από Πτυχίο Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων , η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα αρκετή επαφή με τους υπολογιστές και μου άρεσε πολύ να κάθομαι με τις ώρες να βρω λύση σε ότι πρόβλημα είχα πάνω στα pc, γενικά έχω 0 γνώσεις προγραμματισμού + coding , αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετά μπορώ να πω το front end, και θα ήθελα να αρχίσω να μαθαίνω html + CSS και JavaScript .. θέλω να δουλέψω πάνω σε τεχνολογικό τομέα , Απλά ποτέ δεν το προσπάθησα γιατί πάντα είχα στο μυαλό μου σαν εμπόδιο τα μαθηματικά που στην τελική είχα μαθηματικά και στα τουριστικά όχι άλγεβρα τόσο όσο στατιστική που παραδόξως τα πήγα αρκετά καλά .. Αυτά .. τώρα από ότι είδα τα bootcamp κάνουν focus σε ένα γρήγορο Ρυθμό μάθησης πάνω σε συγκεκριμένα πράματα , δεν γνωρίζω αν βγαίνεις έτοιμος με τον εαυτό σου μετά για μια junior θέση συνεχίζοντας πάντα με self taught - δουλειάς εμπειρία .. αλλά δεν ξέρω επεισης πως βγαίνεις από ένα πανεπηστιμιο μετά από 3-4 χρόνια πάνω σε τομέα πληροφορικης , σε αυτή τη φάση που είμαι δεν ξέρω τι θα με συμφέρει πάνω σε γνώση αλλά και λίγη εμπειρία στο τι θα συναντήσω πάνω στη δουλειά , θα αξίζουν τα 4 - 5 χρόνια που λογικά θα μου πάρει το πτυχίο , η θα ήταν καλύτερα να μπω σε ένα γρήγορο πρόγραμμα εστιασμένης μάθησης και μετά να συνεχίσω μόνος μου + εμπειρία από την δουλειά .. 19 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Το ΕΑΠ "δε συγχωρει" είναι μια παπατζα και μιση οσων πηγαν να σπουδασουν εκεί και νομισαν οτι θα περασουν τα παντα αερας επειδή πληρωνουν. Δε διαφερει σε νοοτροπια απ τα υπολοιπα πανεπ της χωρας. Διαβαζεις; Περνας! Δε διαβαζεις; Ξαναδωσε μεχρι να διαβασεις.. Εγω προσωπικά, λογω αποκτησης ενος καλου bachelor, και λογω οικονομικών, θα επελεγα ασυζητητι ΕΑΠ. Καλα τα bootcamps, αλλά πτυχια δε δινουν (και πιστεψε με, καααποια στιγμή θα θελησεις πτυχιο και δε θα εχεις). Επίσης, τα 6 χρονια είναι ο μεσος ορος αποκτησης πτυχίου γενικά στο ΕΑΠ, οχι μονο στην Πληροφορικη. Στα 7+ πανε ομως οσοι δε διαβαζουν κι οσοι το παίρνουν τερμα χαλαρα, με μια ενότητα το χρόνο. Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ στο ΕΑΠ είναι που λένε ότι δεν ασχολείται ο καθηγητής μαζι σου στο να σου διδάξει + ότι θα έχεις να κάνεις με μαθηματικά πολύ προχωρημένα , αν δεν έχεις και καθηγητή να στα εξηγεί δεν θα είναι ακατόρθωτο εντελώς να ανταπεξέλθεις ? Και εγώ προς το ΕΑΠ τείνω απλά έχω τις φοβίες πάνω σε αυτό .. και στην ηλικία που είμαι δεν νομίζω να έχω και το ελεύθερο για λάθος επιλογή .. πες ότι το τελειώνεις , βγαίνεις έξω με κάποια βασική γνώση στο να μπορείς να κάνεις apply σε μια junior θέση ? Η θα χρειαστείς να κάνεις επιπλέον μαθήματα , γιατί αν πω την εμπειρία μου από τα Τουριστικά , τα 30 από τα 40 μαθήματα που έκανα δεν μου έδωσαν κάτι παραπάνω από γνώση αχρειαστη πάνω στο αντικείμενο μου.. Για αυτό ρωτάω να πάρω δυνατές απόψεις για να πάρω μια απόφαση πριν κάνω αυτό το μεγάλο βήμα..
EnterUsername Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 @Jordann Βλέπω ότι έχεις ανοίξει και άλλα θέματα και ψάχνεσαι και καλά κάνεις. Η συμβουλή μου είναι κάτσε μάθε μόνος σου κάποια πράγματα και φτιάξε μερικά προσωπικά projects και θα βρεις μια junior δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι τα 20κ που είπες για bootcamp το είπες για πλάκα . Όπως σου είπαν και πιο πάνω, μην χαλάς τα λεφτά σου έτσι. 22 λεπτά πριν, Jordann είπε Μπορείς να το πας full time σε 3 χρόνια , η να το φτάσεις σε 6 χρόνια με part time δηλαδή πιο λίγα μαθήματα ανά εξάμηνο etc.. Είμαι 30 στα 31 και έρχομαι από Πτυχίο Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων , η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα αρκετή επαφή με τους υπολογιστές και μου άρεσε πολύ να κάθομαι με τις ώρες να βρω λύση σε ότι πρόβλημα είχα πάνω στα pc, γενικά έχω 0 γνώσεις προγραμματισμού + coding , αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετά μπορώ να πω το front end, και θα ήθελα να αρχίσω να μαθαίνω html + CSS και JavaScript .. θέλω να δουλέψω πάνω σε τεχνολογικό τομέα , Απλά ποτέ δεν το προσπάθησα γιατί πάντα είχα στο μυαλό μου σαν εμπόδιο τα μαθηματικά που στην τελική είχα μαθηματικά και στα τουριστικά όχι άλγεβρα τόσο όσο στατιστική που παραδόξως τα πήγα αρκετά καλά .. Αυτά .. τώρα από ότι είδα τα bootcamp κάνουν focus σε ένα γρήγορο Ρυθμό μάθησης πάνω σε συγκεκριμένα πράματα , δεν γνωρίζω αν βγαίνεις έτοιμος με τον εαυτό σου μετά για μια junior θέση συνεχίζοντας πάντα με self taught - δουλειάς εμπειρία .. αλλά δεν ξέρω επεισης πως βγαίνεις από ένα πανεπηστιμιο μετά από 3-4 χρόνια πάνω σε τομέα πληροφορικης , σε αυτή τη φάση που είμαι δεν ξέρω τι θα με συμφέρει πάνω σε γνώση αλλά και λίγη εμπειρία στο τι θα συναντήσω πάνω στη δουλειά , θα αξίζουν τα 4 - 5 χρόνια που λογικά θα μου πάρει το πτυχίο , η θα ήταν καλύτερα να μπω σε ένα γρήγορο πρόγραμμα εστιασμένης μάθησης και μετά να συνεχίσω μόνος μου + εμπειρία από την δουλειά .. Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ στο ΕΑΠ είναι που λένε ότι δεν ασχολείται ο καθηγητής μαζι σου στο να σου διδάξει + ότι θα έχεις να κάνεις με μαθηματικά πολύ προχωρημένα , αν δεν έχεις και καθηγητή να στα εξηγεί δεν θα είναι ακατόρθωτο εντελώς να ανταπεξέλθεις ? Και εγώ προς το ΕΑΠ τείνω απλά έχω τις φοβίες πάνω σε αυτό .. και στην ηλικία που είμαι δεν νομίζω να έχω και το ελεύθερο για λάθος επιλογή .. πες ότι το τελειώνεις , βγαίνεις έξω με κάποια βασική γνώση στο να μπορείς να κάνεις apply σε μια junior θέση ? Η θα χρειαστείς να κάνεις επιπλέον μαθήματα , γιατί αν πω την εμπειρία μου από τα Τουριστικά , τα 30 από τα 40 μαθήματα που έκανα δεν μου έδωσαν κάτι παραπάνω από γνώση αχρειαστη πάνω στο αντικείμενο μου.. Για αυτό ρωτάω να πάρω δυνατές απόψεις για να πάρω μια απόφαση πριν κάνω αυτό το μεγάλο βήμα.. Τα bootcamps είναι αρκετά ανούσια. Το μόνο όφελος τους είναι ότι θα έρθεις σε επαφή με κόσμο και θα μάθεις τι εργαλεία χρησιμοποιεί η αγορά. Η γνώση που θα πάρεις από κει θα την ξεχάσεις σε 2 μήνες αν δεν δουλεύεις/κάνεις πρακτική. 1
Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, EnterUsername είπε @Jordann Βλέπω ότι έχεις ανοίξει και άλλα θέματα και ψάχνεσαι και καλά κάνεις. Η συμβουλή μου είναι κάτσε μάθε μόνος σου κάποια πράγματα και φτιάξε μερικά προσωπικά projects και θα βρεις μια junior δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι τα 20κ που είπες για bootcamp το είπες για πλάκα . Όπως σου είπαν και πιο πάνω, μην χαλάς τα λεφτά σου έτσι. Ναι ψάχνω συνέχεια και γενικά έχω ψάξει σχεδόν όλες τις εναλλακτικές που έχω για αλλαγή καριέρας, τα ελληνικά "courses" η bootcamps ναι μεν είναι φτηνά αλλά από ότι βλέπω είναι εντελώς πέταμα χρημάτων , οπότε θέλω να αποφασίσω στο που θα στραφω και να ενδώσω εντελώς , και όχι τα 20k είναι αληθινά , τα περισσότερα bootcamps έξω ειδικα τα αμερικανικά εκεί τριγύρω είναι .. απλά ψάχνω πιο πολύ να βρω real reviews στο διαδίκτυο από αποφοίτους , και όχι τα κλασσικά fake .. Είδα και κάποια podcast στο YouTube για συγκεκριμένα bootcamp , και το πιο προσιτό που κατέληξα ήταν αυτό με τα 20k , τώρα κατά την άποψη μου το πανεπηστιμιο σίγουρα αξίζει αν είσαι σε πιο μικρή ηλικία σίγουρα , έχεις το περιθώριο να εξελιχθείς και το χρόνο να διαβάσεις περισσότερο , αλλά για την προκείμενη φάση που είμαι , είμαι λίγο "lost" για αυτό ψάχνω την καλύτερη και την πιο εποικοδομητική λύση που θα δώσει μια καλή αρχή στην αλλαγή πορείας μου.. συγγνώμη αν κουράζω , αλλά θέλω να πάρω αυτή την απόφαση και να μην το μετάνιωσω..
Dark_panel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 53 λεπτά πριν, Jordann είπε Μπορείς να το πας full time σε 3 χρόνια , η να το φτάσεις σε 6 χρόνια με part time δηλαδή πιο λίγα μαθήματα ανά εξάμηνο etc.. Είμαι 30 στα 31 και έρχομαι από Πτυχίο Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων , η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα αρκετή επαφή με τους υπολογιστές και μου άρεσε πολύ να κάθομαι με τις ώρες να βρω λύση σε ότι πρόβλημα είχα πάνω στα pc, γενικά έχω 0 γνώσεις προγραμματισμού + coding , αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετά μπορώ να πω το front end, και θα ήθελα να αρχίσω να μαθαίνω html + CSS και JavaScript .. θέλω να δουλέψω πάνω σε τεχνολογικό τομέα , Απλά ποτέ δεν το προσπάθησα γιατί πάντα είχα στο μυαλό μου σαν εμπόδιο τα μαθηματικά που στην τελική είχα μαθηματικά και στα τουριστικά όχι άλγεβρα τόσο όσο στατιστική που παραδόξως τα πήγα αρκετά καλά .. Αυτά .. τώρα από ότι είδα τα bootcamp κάνουν focus σε ένα γρήγορο Ρυθμό μάθησης πάνω σε συγκεκριμένα πράματα , δεν γνωρίζω αν βγαίνεις έτοιμος με τον εαυτό σου μετά για μια junior θέση συνεχίζοντας πάντα με self taught - δουλειάς εμπειρία .. αλλά δεν ξέρω επεισης πως βγαίνεις από ένα πανεπηστιμιο μετά από 3-4 χρόνια πάνω σε τομέα πληροφορικης , σε αυτή τη φάση που είμαι δεν ξέρω τι θα με συμφέρει πάνω σε γνώση αλλά και λίγη εμπειρία στο τι θα συναντήσω πάνω στη δουλειά , θα αξίζουν τα 4 - 5 χρόνια που λογικά θα μου πάρει το πτυχίο , η θα ήταν καλύτερα να μπω σε ένα γρήγορο πρόγραμμα εστιασμένης μάθησης και μετά να συνεχίσω μόνος μου + εμπειρία από την δουλειά .. Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ στο ΕΑΠ είναι που λένε ότι δεν ασχολείται ο καθηγητής μαζι σου στο να σου διδάξει + ότι θα έχεις να κάνεις με μαθηματικά πολύ προχωρημένα , αν δεν έχεις και καθηγητή να στα εξηγεί δεν θα είναι ακατόρθωτο εντελώς να ανταπεξέλθεις ? Και εγώ προς το ΕΑΠ τείνω απλά έχω τις φοβίες πάνω σε αυτό .. και στην ηλικία που είμαι δεν νομίζω να έχω και το ελεύθερο για λάθος επιλογή .. πες ότι το τελειώνεις , βγαίνεις έξω με κάποια βασική γνώση στο να μπορείς να κάνεις apply σε μια junior θέση ? Η θα χρειαστείς να κάνεις επιπλέον μαθήματα , γιατί αν πω την εμπειρία μου από τα Τουριστικά , τα 30 από τα 40 μαθήματα που έκανα δεν μου έδωσαν κάτι παραπάνω από γνώση αχρειαστη πάνω στο αντικείμενο μου.. Για αυτό ρωτάω να πάρω δυνατές απόψεις για να πάρω μια απόφαση πριν κάνω αυτό το μεγάλο βήμα.. Κοιτα να δεις, η Πληροφορικη ειχε ανεκαθεν πολλα Μαθηματικα και δεν ηταν ποτέ "a walk in the park". Αν νομιζεις οτι στο Open UK θα ειναι πιο ευκολα, επειδη σου δινει τη δυνατοτητα να τελειωσεις στα 3 χρονια, πλανασαι πλανην οικτραν, που λενε κι οι αρχαιοι ημων. Απ ο,τι διάβασα, εχεις ηδη ενα πτυχιο, σωστα? Γιατι δεν κοιτας για καποιο μεταπτυχιακο στο software, αντι να τρεχεις για εκ νεου πτυχιο bachelor?? Μια χαρα συνδυαζεται το πρωτο σου πτυχιο με την Πληροφορικη. Εκτος αν θες βασικο πτυχιο στην Πληροφορικη για κανα διαγωνισμό στο Δημοσιο. Αλλιως δε βλεπω το λογο να παιδευτεις τοσο για άλλα 3-4 χρονια μινιμουμ.. 1
Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Dark_panel είπε Κοιτα να δεις, η Πληροφορικη ειχε ανεκαθεν πολλα Μαθηματικα και δεν ηταν ποτέ "a walk in the park". Αν νομιζεις οτι στο Open UK θα ειναι πιο ευκολα, επειδη σου δινει τη δυνατοτητα να τελειωσεις στα 3 χρονια, πλανασαι πλανην οικτραν, που λενε κι οι αρχαιοι ημων. Απ ο,τι διάβασα, εχεις ηδη ενα πτυχιο, σωστα? Γιατι δεν κοιτας για καποιο μεταπτυχιακο στο software, αντι να τρεχεις για εκ νεου πτυχιο bachelor?? Μια χαρα συνδυαζεται το πρωτο σου πτυχιο με την Πληροφορικη. Εκτος αν θες βασικο πτυχιο στην Πληροφορικη για κανα διαγωνισμό στο Δημοσιο. Αλλιως δε βλεπω το λογο να παιδευτεις τοσο για άλλα 3-4 χρονια μινιμουμ.. Ενδιαφερον προταση η αληθεια ειναι , αλλα εμενα αυτο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι οχι τοσο το χαρτι αλλα το να μαθω και να παρω τις καταλληλες βασεις ετσι ωστε να ειμαι ετοιμος να εργαστω ( εννοειται παντα σε junior θεση ) δεν κυνηγαω αυτη τη στιγμη τον πιο γρηγορο δρομο απαραιτητα , αλλα τον πιο χρησιμο ετσι ωστε να μπορω να ειμαι σιγουρος οτι θα συνεχισω και θα τραβαω εμπειρια οσο πηγαινω.. Απλα δεν νομιζω οτι ειμαι σε ηλικια μικρη για να κανω λαθος επιλογη αυτη τη στιγμη, για αυτο προτεινα αυτες τις εναλλακτικες ετσι ωστε να δω γνωμες το τι θα αξιζε η αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια.. Τωρα σε μεταπτυχιακο δεν γνωριζω τι μπορω να παρω σαν βασεις ετσι ωστε να κανω 360 απο τουρισμο σε προγραμματισμο / IT industry .. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Dark_panel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Jordann είπε Ενδιαφερον προταση η αληθεια ειναι , αλλα εμενα αυτο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι οχι τοσο το χαρτι αλλα το να μαθω και να παρω τις καταλληλες βασεις ετσι ωστε να ειμαι ετοιμος να εργαστω ( εννοειται παντα σε junior θεση ) δεν κυνηγαω αυτη τη στιγμη τον πιο γρηγορο δρομο απαραιτητα , αλλα τον πιο χρησιμο ετσι ωστε να μπορω να ειμαι σιγουρος οτι θα συνεχισω και θα τραβαω εμπειρια οσο πηγαινω.. Απλα δεν νομιζω οτι ειμαι σε ηλικια μικρη για να κανω λαθος επιλογη αυτη τη στιγμη, για αυτο προτεινα αυτες τις εναλλακτικες ετσι ωστε να δω γνωμες το τι θα αξιζε η αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια.. Τωρα σε μεταπτυχιακο δεν γνωριζω τι μπορω να παρω σαν βασεις ετσι ωστε να κανω 360 απο τουρισμο σε προγραμματισμο / IT industry .. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. Mα αυτο ακριβως που θες να επιτυχεις, ειναι πιο πιθανο να το πετυχεις μεσα απο ενα στοχευμενο μαστερ παρά απο γενικες σπουδες στην Πληροφορικη, σε προπτυχιακο επιπεδο! Υπαρχουν πολυ καλα μεταπτυχιακα στην Πληροφορικη που μπορουν να σε βοηθησουν, και σε δημοσια πανεπιστημια και σε κολλεγια! Το θεμα ειναι να εχεις εσυ ελευθερο χρονο να κανεις απογευματινα μαθηματα και κυριως σε ποια πολη βρισκεσαι ή αν εισαι δεκτικος στο ενδεχομενο να πας σε αλλη πολη. 1
Aggeluska Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Σαν developer πώς βλέπεις τον εαυτό σου; Τι θες να προγραμματίζεις; Γιατί άλλο πχ να γίνεις software engineer, άλλο machine learning engineer κλπ. Κάποια πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά στο software engineering για άτομα με πρώτο πτυχίο που δεν είναι πληροφορική. Εγώ προτείνω πριν δώσεις ένα κάρο λεφτά και πριν επενδύσεις χρόνο, να πας στο Udemy, να αγοράσεις το πιο δημοφιλές μαθήματα για introduction to programming, να το κάνεις, να δεις αν σου αρέσει κλπ και βλέπεις. Εδώ θα είμαστε. Στο Udemy τα βγάζει κάθε 1-2 βδομαδες όλα τα μαθήματα μέχρι 12€. 2
Jordann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε Σαν developer πώς βλέπεις τον εαυτό σου; Τι θες να προγραμματίζεις; Γιατί άλλο πχ να γίνεις software engineer, άλλο machine learning engineer κλπ. Κάποια πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά στο software engineering για άτομα με πρώτο πτυχίο που δεν είναι πληροφορική. Εγώ προτείνω πριν δώσεις ένα κάρο λεφτά και πριν επενδύσεις χρόνο, να πας στο Udemy, να αγοράσεις το πιο δημοφιλές μαθήματα για introduction to programming, να το κάνεις, να δεις αν σου αρέσει κλπ και βλέπεις. Εδώ θα είμαστε. Στο Udemy τα βγάζει κάθε 1-2 βδομαδες όλα τα μαθήματα μέχρι 12€. Σαν developer me τραβάει αρκετά μπορώ να πω το Front End , δεν πάει να πει ότι δεν θα μου άρεσε και να ασχοληθω μετά με back end , αλλά σίγουρα εφόσον είμαι πιο κοντά σε front θα ήθελα να εστιάσω πρώτα σε αυτό .. Για αυτό δεν ξέρω κατά πόσον θα άξιζε το πανεπηστιμιο , ίσως αν έπαιρνα βάσεις σε συγκεκριμένο πεδίο να ήταν καλύτερα να αρχίσω real time job experience αντί να χρησιμοποιήσω αυτά 3-4 χρόνια επιπλέον για σπουδές, και πάλι νομίζω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι η πρόσληψη γιατί και για junior αυτά που ζητάνε οι εταιρίες είναι λίγο πολύ high skills για κάποιον που δεν έχει εμπειρια.. εφόσον μου αρέσει και θέλω να ασχοληθώ καλώς η κακώς δεν έχω κάποιο κονέ δυστυχώς για κάποια σίγουρη θέση έτσι ώστε να διδαχτω περαιτέρω πάνω στη δουλειά μου.. Πάντως ευχαριστώ όλους που απάντησαν εδώ πέρα , γιατί όσο να ναι νιώθω καλύτερα είδη από τις πληροφορίες που δώσατε μέχρι στιγμής.
zape Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα Πτυχιούχος ΕΑΠ Πληροφορικής εδώ. Ξεκίνησα στα 37 το ΕΑΠ Πληροφορικής. Τελείωσα σε 4 χρόνια. Πολύ διάβασμα. Και πολλά μαθηματικά. Αν διαβάζεις θα περάσεις τα μαθήματα. Εάν νομίζεις ότι επειδή πληρώνεις, θα περνάς θεματικές ενότητες, είσαι λάθος. Οι καθηγητές, εάν δουν από τη μεριά σου ενδιαφέρον, θα σου σταθούν και θα σε βοηθήσουν. Καλή επιτυχία εύχομαι και καλό κουράγιο. 1
Newbie22 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μια λύση είναι και τα nanodegrees του udacity. Πιο ακριβά σε σχέση με το Workearly και τα ελληνικά bootcamps για τη διάρκεια τους https://www.udacity.com/courses/all?price=%241000%2B&price=%24500 – %241000&price=%24100 – %24500&utm_source=gsem_brand&utm_medium=ads_r&utm_campaign=12907755074_m_individuals&utm_term=124133496400&utm_keyword=udacity_e&gclid=EAIaIQobChMI55O1tqP3-gIV-_3VCh06lQVjEAAYASAAEgJN9PD_BwE Ψάξε και δες. Μπορείς φέτος να πάρεις πτυχίο udacity και του χρόνου εαπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα