Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, greekgreek said:

Καλημέρα!

Είναι η Canon EOS R50 με αντάπτορα και φακό Canon EF 70-300 is usm .

Φαντάζομαι σε φωτογραφίες, η συνεργασία πρέπει να είναι άψογη . Φακού σώματος εννοώ. 

• Απαντ. 250
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το μόνο που μου έχει συμβεί ,είναι ότι όταν βγάζω γρήγορα συνεχόμενα φωτογραφίες ,μου βγάζει η κάμερα μήνυμα "απασχολημένη" .

Στην αρχή νόμιζα ήταν λόγω αντάπτορα , μου απάντησαν όταν το έθεσα ,όταν πρώτο έγινε ,ότι δεν είναι από αυτό.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Το μόνο που μου έχει συμβεί ,είναι ότι όταν βγάζω γρήγορα συνεχόμενα φωτογραφίες ,μου βγάζει η κάμερα μήνυμα "απασχολημένη" .

Στην αρχή νόμιζα ήταν λόγω αντάπτορα , μου απάντησαν όταν το έθεσα ,όταν πρώτο έγινε ,ότι δεν είναι από αυτό.

Όχι λογικά δεν είναι. Χρειάζεται χρόνος και για να "γραφτούν" οι εικόνες στην κάρτα μνήμης οπότε έχει και σημασία πόσο γρήγορη είναι η κάρτα μνήμης αλλά και να "καθαρίσει" το buffer της μηχανής το οποίο σε entry level μοντέλα είναι μικρό και δεν επιτρέπει συνεχόμενες λήψεις για πολλή ώρα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pifilos είπε

Όχι λογικά δεν είναι. Χρειάζεται χρόνος και για να "γραφτούν" οι εικόνες στην κάρτα μνήμης οπότε έχει και σημασία πόσο γρήγορη είναι η κάρτα μνήμης αλλά και να "καθαρίσει" το buffer της μηχανής το οποίο σε entry level μοντέλα είναι μικρό και δεν επιτρέπει συνεχόμενες λήψεις για πολλή ώρα. 

Αυτό μου γράψανε.

Το πόσο buffer έχει η κάθε κάμερα ,το έχουν στις προδιαγραφές της κάμερας;

Επεξ/σία από greekgreek
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekgreek είπε

Αυτό μου γράψανε.

Το πόσο buffer έχει η κάθε κάμερα ,το έχουν στις προδιαγραφές της κάμερας;

Θεωρητικά ναι υπάρχει στις προδιαγραφές - δεν έχω κοιτάξει σε manual ποτέ αν το γράφουν να πω την αλήθεια - αλλά σίγουρα μπορείς να το βρεις σε σελίδες. Π.χ. για τη δική σου είναι το παρακάτω. Το παραθέτω αυτούσιο μαζί με τη σύγκριση με την R10 για να δεις τη διαφορά. 

https://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_r50_review

The buffer is also much, much smaller than on the R10, only allowing bursts of up to 42 JPEG or 7 RAW images when using the first-curtain shutter at 12fps and 28 JPEG or 7 RAW images when using the silent electronic shutter at 15fps.

This compares badly to the Canon R10, which allows bursts of up to 460 JPEG or 29 RAW images when using the mechanical shutter at 15fps and 70 JPEG or 21 RAW images when using the electronic shutter at 23fps.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Χάνεις από τον αντάπτορα. Σίγουρα. Ενώ είναι καλή η κάρτα. 

Γράφει πουθενά το βιβλίο της μηχανής ότι είναι συμβατή με micro SD ?

Δημοσ.
1 minute ago, babisskg said:

Γράφει πουθενά το βιβλίο της μηχανής ότι είναι συμβατή με micro SD ?

Η μηχανή, παίρνει πλήρους μεγέθους SD κάρτα. Οπότε χρησιμοποιεί αντάπτορα. Αν και η κάρτα είναι πολύ καλή για micro sd, σίγουρα χάνει απόδοση από τον αντάπτορα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Η μηχανή, παίρνει πλήρους μεγέθους SD κάρτα. Οπότε χρησιμοποιεί αντάπτορα. Αν και η κάρτα είναι πολύ καλή για micro sd, σίγουρα χάνει απόδοση από τον αντάπτορα. 

Σαφέστατα δεν χρησιμοποιείς τέτοια κάρτα σε τέτοια μηχανή . Φυσικά και η μεταφορά δεδομένων είναι προβληματική , αφού πουθενά δεν γράφει τι ταχύτητες υποστηρίζονται με χρήση τέτοιου συνδυασμού . Χώρια την ταλαιπωρία που δέχεται η κάρτα , η οποία μπορεί να καταρρεύσει σε ανύποπτο χρόνο και να πάνε στράφι όλα τα δεδομένα .

Γιατί γράφει η μηχανή busy ....... άντε ντε ..... γιατί άραγε . 

• Like 1
Δημοσ.

Αντάπτορες για mount στους φακούς απο άλλες μάρκες, αντάπτορες για μάκρο, αντάπτορες για τέλε, αντάπτορες για mount σε μικρότερους σένσορες, τώρα και αντάπτορες για κάρτες...

Μετά αναρωτιέστε γιατί δεν αποδίδουν οι μηχανές και οι φακοί όπως διαφημίζονται...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει το κατάλαβε ο άνθρωπος νομίζω. 

@greekgreek όπως ειπώθηκε ελαφρώς αυστηρά :P  δεν είναι η καλύτερη λύση να χρησιμοποιείς micro SD με αντάπτορα αντί μιας κλασικής SD. Σε χαλαρές μονές λήψεις δε θα δεις διαφορά ανάμεσα τους ως προς την ταχύτητα αλλά σε συνεχόμενες λήψεις όπως είπες πως συμβαίνει και εσύ αρχικά δεν ενδείκνυται. 

Από εκεί και πέρα και την πιο γρήγορη κάρτα να έχεις περιορίζεσαι από τη μηχανή σου εφόσον τραβάς σε RAW καθώς "γεμίζει" γρήγορα το buffer - σαν προσωρινή μνήμη σκέψου το - το οποίο μετά πρέπει να αδειάσει στην κάρτα. Όπως και να 'χει δηλαδή δεν είναι αρκετό ασχέτως κάρτας. Ο λόγος είναι αυτός που είπα και στο αρχικό μου μήνυμα. Ωστόσο σε περίπτωση που μόνο τα JPEG είναι αρκετά για σένα με μια κανονική SD κάρτα - που αξίζει να πάρεις έτσι και αλλιώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω - θα δεις κάποια μικρή διαφορά που ίσως σε βοηθήσει εφόσον σου αρέσουν τα πτηνά όπως έχει φανεί και στο σχετικό νήμα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, highpriest είπε

Αντάπτορες για mount στους φακούς απο άλλες μάρκες, αντάπτορες για μάκρο, αντάπτορες για τέλε, αντάπτορες για mount σε μικρότερους σένσορες, τώρα και αντάπτορες για κάρτες...

Μετά αναρωτιέστε γιατί δεν αποδίδουν οι μηχανές και οι φακοί όπως διαφημίζονται...

Οι αντάπτορες δεν φταίνε σε τίποτε . Η επιμονή φταίει και η περιρρέουσα τεχνολογική ατμόσφαιρα η οποία κάνει πολύ κόσμο να παρασύρεται σε λύσεις που δεν θα αποδώσουν . 

Αν λοιπόν εγώ , θα μιλήσω για μένα μόνον , ώστε να γίνω όσο αυστηρός θέλω , θέλω ένα σώμα τάδε τεχνολογίας , για φωτογραφία αλλά και βίντεο , μάζεψα πέντε λεφτούλια , το αγόρασα και μετάααααα ανακάλυψα ότι χρειάζομαι άλλους 2 φακούς οι οποίοι κοστίζουν όσο άλλα δύο σώματα σαν αυτό που αγόρασα αρχικά , ώστε η απόδοση του συνόλου να είναι αυτή που πρέπει , αν μετά ανακάλυψα ότι χρειάζεται κάρτες μνήμης που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ η μία ( γιατί παίρνει δύο τέτοιες ) και αρχίζω να ψάχνομαι με δεύτερης κατηγορίας φακούς η και χειρότερα με legacy φακούς , τότε ο καθένας καταλαβαίνει από μόνος του τι ακριβώς φταίει .

Κι' αφού δεν φρόντισα να αξιοποιήσω την εμπειρία από την χρήση άλλων , που τα πέρασαν κάτι τέτοια και μου έλεγαν " πάρε mft να ησυχάσει το κεφάλι σου " αντί να ψάχνεσαι , τότε σίγουρα φταίει το κεφάλι ΜΟΥ , το δικό μου , κανενός άλλου .

Για να δικαιώσω πολλούς , έκανα κι' εγώ κάποτε τα ίδια και χειρότερα , φυσικά σε άλλη κλίμακα , ενώ ακόμη και σήμερα , ενώ μπορώ να αγοράσω ένα τάδε σώμα , με σταματάνε πράγματα όπως το γεγονός ότι δεν δουλεύω καθόλου βίντεο , οπότε πολλές εξελιγμένες λειτουργίες μου είναι παντελώς άχρηστες , φυσικά το κόστος των φακών αφού χρειάζομαι τουλάχιστον έναν prime tele , ο οποίος σε εξελιγμένη μορφή θα ξεπεράσει τα 2 χιλιάρικα μεταχειρισμένος κι' αυτό διότι δεν έχω πλέον καμία διάθεση να δουλεύω με legacy tele πάνω σε αισθητήρα που έχει επάνω του ένα κάρο στοιχεία αφιερωμένα για autofocus χρήση , σίγουρα γιατί η μηχανή χρειάζεται κάρτες της προκοπής κι' όχι μαγικά κόλπα με αντάπτορες .

Για το είδος της φωτογραφίας που με απασχολεί δεν μου είναι απαραίτητα αρκετά πράγματα , ούτε και ψάχνω την τελειότητα η οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο θα κοστίσει . 

2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Οι αντάπτορες δεν φταίνε σε τίποτε . Η επιμονή φταίει και η περιρρέουσα τεχνολογική ατμόσφαιρα η οποία κάνει πολύ κόσμο να παρασύρεται σε λύσεις που δεν θα αποδώσουν . 

Αν λοιπόν εγώ , θα μιλήσω για μένα μόνον , ώστε να γίνω όσο αυστηρός θέλω , θέλω ένα σώμα τάδε τεχνολογίας , για φωτογραφία αλλά και βίντεο , μάζεψα πέντε λεφτούλια , το αγόρασα και μετάααααα ανακάλυψα ότι χρειάζομαι άλλους 2 φακούς οι οποίοι κοστίζουν όσο άλλα δύο σώματα σαν αυτό που αγόρασα αρχικά , ώστε η απόδοση του συνόλου να είναι αυτή που πρέπει , αν μετά ανακάλυψα ότι χρειάζεται κάρτες μνήμης που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ η μία ( γιατί παίρνει δύο τέτοιες ) και αρχίζω να ψάχνομαι με δεύτερης κατηγορίας φακούς η και χειρότερα με legacy φακούς , τότε ο καθένας καταλαβαίνει από μόνος του τι ακριβώς φταίει .

Κι' αφού δεν φρόντισα να αξιοποιήσω την εμπειρία από την χρήση άλλων , που τα πέρασαν κάτι τέτοια και μου έλεγαν " πάρε mft να ησυχάσει το κεφάλι σου " αντί να ψάχνεσαι , τότε σίγουρα φταίει το κεφάλι ΜΟΥ , το δικό μου , κανενός άλλου .

Για να δικαιώσω πολλούς , έκανα κι' εγώ κάποτε τα ίδια και χειρότερα , φυσικά σε άλλη κλίμακα , ενώ ακόμη και σήμερα , ενώ μπορώ να αγοράσω ένα τάδε σώμα , με σταματάνε πράγματα όπως το γεγονός ότι δεν δουλεύω καθόλου βίντεο , οπότε πολλές εξελιγμένες λειτουργίες μου είναι παντελώς άχρηστες , φυσικά το κόστος των φακών αφού χρειάζομαι τουλάχιστον έναν prime tele , ο οποίος σε εξελιγμένη μορφή θα ξεπεράσει τα 2 χιλιάρικα μεταχειρισμένος κι' αυτό διότι δεν έχω πλέον καμία διάθεση να δουλεύω με legacy tele πάνω σε αισθητήρα που έχει επάνω του ένα κάρο στοιχεία αφιερωμένα για autofocus χρήση , σίγουρα γιατί η μηχανή χρειάζεται κάρτες της προκοπής κι' όχι μαγικά κόλπα με αντάπτορες .

Για το είδος της φωτογραφίας που με απασχολεί δεν μου είναι απαραίτητα αρκετά πράγματα , ούτε και ψάχνω την τελειότητα η οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο θα κοστίσει . 

Νομίζω πως έχει ιδιαίτερη αξία να υπενθυμίσω αυτό που ειπώθηκε από κάποιον εδώ μέσα ( δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομα του ώστε να του το αποδίδω κάθε φορά αφού το αξίζει ) δλδ το τρίπτυχο , πρώτα η ανάπτυξη της ματιάς , μετά οι φακοί και στο τέλος κι' ένα σώμα . 

Δυστυχώς η αγορά φροντίζει να εκθειάζει διαφημιστικά τα σώματα , οπότε πολλοί μπορεί να παρασυρθούν .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...