Snorky.GR Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, LongTom είπε Πάλι διαφωνώ, εφόσον η εμπειρία μου σε εξοχές/δάση/λίμνες/χιόνια και τα λοιπά έδειξε ότι το φυσερό κάνει δουλειά για φακούς. Πάντα με καλής ποιότητας φακούς, κυρίως L series της canon. Λογικό εφόσον είναι σχεδιασμένοι για τέτοιες χρήσεις. Προσωπικά εφόσον 100% οι συνθήκες θα είναι μη-ιδανικές όταν χρησιμοποιώ φακούς, τότε αποδέχομαι το ρίσκο. Πήρα μηχανή και φακούς για την εξοχή, όχι για το στούντιο-εργαστήριο. Όσον αφορά τα πινελάκια, είναι πολύ καλά για το σπίτι όταν γυρνάς και έχουν στεγνώσει τα πάντα, όταν είσαι δίπλα στην λίμνη με ομίχλες και παγωνιές, μόνο σουρμίζουν τις σκόνες γύρω-γύρω, ενώ το φυσερό κάνει κατά τι καλύτερη δουλειά (όχι τέλεια φυσικά). Μην ρωτάς πως το έμαθα. χαχα...καλά κάνεις και διαφωνείς........αλλά πέταξε μακρυά το φυσερό .....🤣 " ....Μην ρωτάς πως το έμαθα.....".... οκ δεν θα ρωτήσω 🙂 Στην εταιρία που δούλευα κατασκευάζαμε φακούς οι ίδιοι, και καθαρίζαμε όλη μέρα σένσορες......είχαμε και clean-room, αλλά και τεχνικές και εκπαίδευση+ εμπειρία, πολύ προχωρημένες......Πίστεψε με δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο την περιγράφουν κάποιοι φωστήρες στα διάφορα youtube video's( έχει γιομίσει καi βρωμίσει το youtube από δαύτους).... Ααααα και που είσαι?....είναι δύσκολο όταν κάτι που το νομίζαμε χρόνια για σωστό, ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο.......το φυσερό να πετάξεις 😜 P.S. Για να ανακαλύψεις νέες στεριές, πρέπει πρώτα να βρεις το κουράγιο, να χάσεις το λιμάνι από τα μάτια σου.( δεν είναι δικό μου αυτό.....αλλά thx που μου το θύμησες! ) 1
pifilos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 5:43 ΜΜ, greekgreek είπε Σήμερα πήγα να αλλάξω φακό και είδα ότι καθρέφτης της μηχανής είχε σκόνη. Με το φυσητηράκι λίγο τον φύσηξα. Έχω πάρει κάποιο σετ που έχει για τον καθαρισμό του, δεν το είχα μαζί μου , τι άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Γενικά όπως θα κατάλαβες και από τα μηνύματα των υπολοίπων μην πολυασχολείσαι . Εφόσον δεν πρόκειται για θαλασσινό νερό και αμμοθύελλα θα είσαι οκ.
LongTom Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, Snorky.GR είπε χαχα...καλά κάνεις και διαφωνείς........αλλά πέταξε μακρυά το φυσερό .....🤣 " ....Μην ρωτάς πως το έμαθα.....".... οκ δεν θα ρωτήσω 🙂 Στην εταιρία που δούλευα κατασκευάζαμε φακούς οι ίδιοι, και καθαρίζαμε όλη μέρα σένσορες......είχαμε και clean-room, αλλά και τεχνικές και εκπαίδευση+ εμπειρία, πολύ προχωρημένες......Πίστεψε με δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο την περιγράφουν κάποιοι φωστήρες στα διάφορα youtube video's( έχει γιομίσει καi βρωμίσει το youtube από δαύτους).... Ααααα και που είσαι?....είναι δύσκολο όταν κάτι που το νομίζαμε χρόνια για σωστό, ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο.......το φυσερό να πετάξεις 😜 P.S. Για να ανακαλύψεις νέες στεριές, πρέπει πρώτα να βρεις το κουράγιο, να χάσεις το λιμάνι από τα μάτια σου.( δεν είναι δικό μου αυτό.....αλλά thx που μου το θύμησες! ) Εάν και όταν να αποδειχτεί ότι είναι λάθος το φυσερό θα το πετάξω, μέχρι τότε προσωπικά για την δική μου χρήση και για το δικό μου εξοπλισμό, λειτουργεί καλά. Φυσικά δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για κάτι τέτοιο. Γούστα αυτά και καθείς παίρνει τα ρίσκα του. 1
Ntinaras Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 1:12 ΠΜ, highpriest είπε Τα εστιακά μήκη των φακών δεν αλλάζουν. Ενας 50αρης θα συμπεριφερθεί σαν 50άρης φακός, με τις παραμορφώσεις και το compression που έχουν τα mm του σε ότι μηχανή και αν τον βάλεις. Ούτε και αλλάζει το εστιακό μήκος, που αφορά τη απόσταση της σύγκλισης των γυαλιών απο τον σένσορα. Αυτό που αλλάζει είναι το μέγεθος του σένσορα, οπότε και η αποτύπωση πάνω σε αυτόν της εικόνας που περνάει απο τον φακό. Με ένα 50άρη φακό πχ σε μια κροπ κάμερα Μ4/3 που είναι Χ2, δεν παίρνουμε 100mm. Παίρνουμε 50mm αλλά κροπαρισμένα στο κέντρο που που θα παίρναμε σε μια Full Frame κάμερα. Διπλασιάζει το σημείο που βλέπει στα 50mm που κάνουν σύγκλιση τα γυαλιά του φακού σε σχέση με τον σένσορα. Για αυτό και μια εικόνα των 50mm μιας crop κάμερα είναι ίδια με μια κροπαρισμένη εικόνα απο FF στα 50mm και μεγενθυμένη Χ2 στο κέντρο, αλλά όχι με μια εικόνα FF των 100mm με Full frame κάμερα. Εκει υπάρχουν διαφορετικές παραμορφώσεις και συμπίεση του backround. Ασχέτως που οι περισσότεροι θεωρούν λανθασμένα πως διπλασιάζει τα mm. ( ή τα πάει Χ1.5 ή Χ1.6 ανάλογα με τον σένσορα) Μια κροπ κάμερα δεν κάνει τίποτα στον φακό. Αν της βάλεις δικό της native φακό χρησιμοποιεί το σύνολο της διαμέτρου του γυαλιού, ενώ αν της βάλεις FF φακό χρησιμοποιεί απο το κέντρο του και προς τα έξω (όσο γράψει στον σένσορα). Οχι ακριβως, δεν αλλαζει η συγκλιση, πρακτικα δεν αλλαζει τιποτα, και απλα πετας το γυρω γυρω τμημα του αισθητηρα. Οποτε αλλαζει το καδρο σου, και αναγκαστικα για να εχεις το ιδιο καδρο που ηθελες, θα κανεις πιο πισω με την καμερα, οποτε θα ειναι πιο tele η φωτογραφια σου 1
greekgreek Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 7:16 ΜΜ, Snorky.GR είπε Απλα είναι πιο φτηνό, αλλά ποιοτικά καλύτερο, μαλακό και δεν αφήνει γραμμές επάνω στο γυαλί , επίσης κολλάει επάνω του η σκόνη/σκουπίδια και έτσι μπορείς να το τινάξεις με την ανάποδη του καπακιού του , και να το απαλλάξεις και αυτό με την σειρά του από το ενοχλητικό φορτίο της σκόνης...........και έχει και μέγεθος(πολλές ίνες/mm). Προσοχή, δεν χαϊδεύουμε ποτέ με τα δάχτυλά μας τις τρίχες του πινέλου....μεταφέρουμε έτσι ιδρώτα , με άλατα ,λίπος και οξέα ( απόβλητα του δέρματος -δακτυλικά αποτυπώματα), ........ όταν μπουκώσει το πινελάκι το πετάμε και αγοράζουμε καινούργιο. Τελικά πήρα ένα σετ με το πινελάκιά μακιγιάζ(κοίταξα στο σκρουτζ πια μάρκα θεωρείται καλή) ,βλέπω να το γυρίζουμε στο μακιγιάζ 😂 Πράγματι έχουν πιο μεγάλο όγκο οι ίνες και φαίνεται πολύ πιο ποιοτικό σε σχέση με το lenspen που έχω.
ub40 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δεν ξέρω για τις dslr Snorky.GR αλλά στις mirrorless πάντως ο φυσητήρας είναι σωτήριος. Στις πρώτες μηχανές μου που καθάριζα με κιτ καθαρισμού τον αισθητήρα, παρατήρησα ότι καθόταν πιο συχνά σκόνη πάνω του, σαν να τη μαγνήτιζε, σχεδόν με κάθε εναλλαγή φακού κάτι θα έπιανε. Όταν πήρα αυτή που έχω τώρα και δεν έκανα καθόλου καθαρισμό με άλλο τρόπο, αν τύχει να πέσουν 2-3 σκονίτσες, με ένα φύσημα και κρατώντας προς τα κάτω πάντα τη μηχανή, καθαρίζει άψογα και κρατάει καθαρός, ζήτημα να τον φύσηξα 3 φορές στους 4 μήνες και με κάμποσες εναλλαγές φακών.
greekgreek Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Ένα φακό που έχω ,και είχε μέσα σκόνη, τον άνοιξα και τον καθάρισα. Σχετικά εύκολο το άνοιγμα από μπροστά. Το πρόβλημα είναι ότι τον κοίταξα στο φως της ημέρας είδα ότι είχε πάλι σκόνη , σε άλλα σημεία ,αλλά λιγότερη . Δεν ξέρω αν με τα πανάκια που χρησιμοποίησα ,μετέφερα την σκόνη σε άλλο σημείο , δοκίμασα και με φυσητηράκι και με χαρτάκια για φακό μιας χρήσεως. Στο δωμάτιο φαίνονταν καθαρά ,όσο και αν κοίταξα λεπτομερώς πριν τον κλείσω. Στο φως της ημέρας φαίνεται έστω και ελάχιστη σκόνη. Τελευταία πήρα μεγεθυντικό φακό ,δεν έχω δοκιμάσω με αυτόν να ελέγξω πριν τον κλείσω αν έχει σκόνη. Το καλό είναι τώρα ότι η σκόνη είναι λιγότερη και σε σημεία που δεν επηρεάζει τη φωτογραφία.
alx301 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 Δημοσ. 14 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) On 13/04/2023 at 08:22, greekgreek said: Ένα φακό που έχω ,και είχε μέσα σκόνη, τον άνοιξα και τον καθάρισα. Σχετικά εύκολο το άνοιγμα από μπροστά. Το πρόβλημα είναι ότι τον κοίταξα στο φως της ημέρας είδα ότι είχε πάλι σκόνη , σε άλλα σημεία ,αλλά λιγότερη . Δεν ξέρω αν με τα πανάκια που χρησιμοποίησα ,μετέφερα την σκόνη σε άλλο σημείο , δοκίμασα και με φυσητηράκι και με χαρτάκια για φακό μιας χρήσεως. Στο δωμάτιο φαίνονταν καθαρά ,όσο και αν κοίταξα λεπτομερώς πριν τον κλείσω. Στο φως της ημέρας φαίνεται έστω και ελάχιστη σκόνη. Τελευταία πήρα μεγεθυντικό φακό ,δεν έχω δοκιμάσω με αυτόν να ελέγξω πριν τον κλείσω αν έχει σκόνη. Το καλό είναι τώρα ότι η σκόνη είναι λιγότερη και σε σημεία που δεν επηρεάζει τη φωτογραφία. μην "τρελενεσαι" με την σκονη. Δεν πρόκειται να υπάρχει φακος η καμερα που να εχεις και να μην πάρει σκονη. Εκτος αν δεν βγαζεις φωτογραφίες και την έχεις για συλλογή σε ενα συρτάρι. Που και εκεί παλι θα μαζέψει... Τοσο προβλημα σου δημιουργεί στις φωτογραφίες και φαίνεται; Που να ασχοληθείς με macro και extreme macro photography, θα φρικαρεις οταν δεις τι έχει μαζέψει η καμερα και ο φακος! Εκει να δεις προβλήματα με τις σκόνες, ειδικά οταν φωτογραφίζεις σε extreme macro , πανω απο 1:1 magnification, ακομα και το θεμα σου θα είναι γεματο σκονη και τρίχα, και θα σε "χαλάει" παραπάνω από τον φακο και την καμερα. Μην το παρακάνεις με το καθάρισμα, χειρότερα τα κάνεις. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2023 από alx301 4
greekgreek Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, alx301 είπε μην "τρελενεσαι" με την σκονη. Δεν πρόκειται να υπάρχει φακος η καμερα που να εχεις και να μην πάρει σκονη. Εκτος αν δεν βγαζεις φωτογραφίες και την έχεις για συλλογή σε ενα συρτάρι. Που και εκεί παλι θα μαζέψει... Τοσο προβλημα σου δημιουργεί στις φωτογραφίες και φαίνεται; Που να ασχοληθείς με macro και extreme macro photography, θα φρικαρεις οταν δεις τι έχει μαζέψει η καμερα και ο φακος! Εκει να δεις προβλήματα με τις σκόνες, ειδικά οταν φωτογραφίζεις σε extreme macro , πανω απο 1:1 magnification, ακομα και το θεμα σου θα είναι γεματο σκονη και τρίχα, και θα σε "χαλάει" παραπάνω από τον φακο και την καμερα. Μην το παρακάνεις με το καθάρισμα, χειρότερα τα κάνεις. Αυτό κατάλαβα και εγώ ,κάποια στιγμή θα πάρει σκόνη ο φακός. Είχε έναν μεγάλο κόκκο περίπου στη μέση του φακού και στις περισσότερες φώτο άφηνε σημάδι. Καλή Ανάσταση!
greekgreek Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Τώρα τελευταία που τραβάω περισσότερα βίντεο , βλέπω στις εγγραφές ότι ακούγεται ο φακός που προσπαθεί να εστιάσει. Κάποιοι φακοί που έχω είναι πιο αθόρυβοι ,κάποιοι κάνουν κάποιο θόρυβο. Ένα βιντεάκι που είδα στο youtube ,για το θέμα , έλεγε για εξωτερικό μικρόφωνο. Υπάρχει άλλη λύση;
highpriest Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, greekgreek είπε Υπάρχει άλλη λύση; Όχι. Ή αλλαζεις φακό με πιο αθόρυβο ζουμ ή βάζεις εξωτερικό μικρόφωνο 2
udroxoos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, greekgreek είπε Τώρα τελευταία που τραβάω περισσότερα βίντεο , βλέπω στις εγγραφές ότι ακούγεται ο φακός που προσπαθεί να εστιάσει. Κάποιοι φακοί που έχω είναι πιο αθόρυβοι ,κάποιοι κάνουν κάποιο θόρυβο. Ένα βιντεάκι που είδα στο youtube ,για το θέμα , έλεγε για εξωτερικό μικρόφωνο. Υπάρχει άλλη λύση; Η άλλη λύση (=ορθός τρόπος) είναι να χρησιμοποιείς manual focus και να βγάζεις μικρά βίντεο τα οποία στο post processing τα ενώνεις δημιουργώντας το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείς να βρεις μαθήματα βιντεολήψης στο youtube 1
zipo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 17/9/2023 στις 1:56 ΜΜ, greekgreek είπε Τώρα τελευταία που τραβάω περισσότερα βίντεο , βλέπω στις εγγραφές ότι ακούγεται ο φακός που προσπαθεί να εστιάσει. Κάποιοι φακοί που έχω είναι πιο αθόρυβοι ,κάποιοι κάνουν κάποιο θόρυβο. Ένα βιντεάκι που είδα στο youtube ,για το θέμα , έλεγε για εξωτερικό μικρόφωνο. Υπάρχει άλλη λύση; Καλησπέρα. Ποιός φακός και ποιά μηχανή είναι;
greekgreek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 21/9/2023 στις 7:35 ΜΜ, zipo είπε Καλησπέρα. Ποιός φακός και ποιά μηχανή είναι; Καλημέρα! Είναι η Canon EOS R50 με αντάπτορα και φακό Canon EF 70-300 is usm .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα