highpriest Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Πρώτα κοιτάς mpb στο εξωτερικό. https://www.mpb.com/en-eu/product/panasonic-lumix-g-vario-14-140mm-f-3-5-5-6-asph-power-ois-ii Μια βδομάδα αναμονή πάνω κάτω και τον πήρες στα χέρια σου και με εξάμηνη εγγύηση. Σημαντικό για μεταχειρισμένο. Στην χειρότερη το στέλνεις πίσω αν βρεις ελάττωμα. Το έχω κάνει χωρίς πολλά πολλά. Σε τέτοια είναι εντάξει οι τύποι, αλλά οι περιγραφές τους να ξέρεις έχουν να κάνουν μονο με την εξωτερική εμφάνιση. Δηλαδή το excellent μπορεί να μην λέει και κάτι. Αν όπως γράφεις, δεν θέλεις από εξωτερικό, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα.... Ετοιμοπαράδοτο και άμεσα, λίγο δύσκολο, ακόμη και σαν καινούριος. Δεν είναι πολύ κινίσιμο μοντέλο για να το κρατάνε στοκ. Σαν μεταχειρισμένος είναι λαχείο, πότε θα βγει κάποιος στην αγορά. Για καινούριο χτύπα ένα τηλέφωνο στον Καλαβρέντζο https://www.akalavrentzos.gr/φακοι-μηχανων/φακοι-panasonic/panasonic-14-140mm-f3-5-5-6-ii-asph-power-o-i-s-g-vario-new.html?skr_prm=WyIyYmY5YWRjNS03NWZiLTQ3MWMtOGVjNC1mM2U1ZTA1NmZmZTkiLDE2OTEyNjEwMzc2NDcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Λέει κατόπιν παραγγελίας, αλλά γενικά εξυπηρετεί σχετικά γρήγορα. για μεταχειρισμένο χτύπα ένα τηλέφωνο στον Αγκοπιάν. Ακόμη και αν δεν έχει, μπορεί να έχει υπόψιν του κάποιον που πουλάει https://agopian.gr/category/ago-used/2lenses/ 2
tromster Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ αν κάνεις αγορά στο mpb πληρώνεις μετά φόρους και τελωνείο?
highpriest Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 41 λεπτά πριν, tromster είπε Σε ευχαριστώ πολύ αν κάνεις αγορά στο mpb πληρώνεις μετά φόρους και τελωνείο? Δεν πληρώνεις τίποτα πέρα απο την τιμή και τα μεταφορικά. Δεν έχει τελωνείο, είναι Ε.Ε. Επίσης ο φόρος είναι ενσωματωμένος στην τιμή που βλέπεις, εξ αρχής, και είναι μικρός σε ειδικό καθεστώς για μεταχειρισμένα. Δυστυχώς απο το mpb δεν μπορείς να αγοράσεις αποφορολογημένα με τιμολόγιο (όπως συμβαίνει σε καινούρια προϊόντα απο Ε.Ε αν είσαι επαγγελματίας) Προσοχή μονο να μπεις στο https://www.mpb.com/en-eu που είναι το Ευρωπαϊκό, και όχι στο UK πχ που είναι το Αγγλικό. 2
imr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Ποια θα επιλεγατε σαν ποιο οικονομικο συνδυασμο σε m43 με φακο για καποιον ωστε να μάθει τα βασικα της φωτογραφιας? Με 300 ευρω budget βλεπω υπαρχουν OM-D E-M10 με καποιον κιτ φακο Θελω να παρω μια μηχανη δωρο στην μητερα μου για να ασχοληθεί στα 60 της, και να αρχισει να παρακολουθει διαφορα σεμιναρια. Αρκετα σημαντικη ειναι η καλη εργονομια και αν υπαρχει φακος με σχετικα μικρο focus distance 1
highpriest Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, imr είπε Με 300 ευρω budget βλεπω υπαρχουν OM-D E-M10 με καποιον κιτ φακο Πολύ καλή επιλογή για αρχή.
anarchy79 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Κάθισα και διάβασα όλο το νήμα και ομολογώ ότι ήταν ενδιαφέρον. Αυτό ήθελα να γράψω μόνο, μπράβο highpriest. 3
highpriest Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, babisskg είπε 1 ώρα πριν, babisskg είπε Ακόμη μερικές σημειώσεις ....... Είναι γνωστά πλέον αυτά. Ή ίσως δεν είναι, αλλά θα έπρεπε να είναι... Οι Μ4/3 είναι μια χαρά μέχρι και για επαγγελματικές δουλειές, σε αρκετά είδη φωτογραφίας. Ειδικά εκεί που δεν απαιτείται να τραβάνε σε ιδιαίτερα χαμηλό φωτισμό. Δεν θα δείτε πχ πολλούς να κάνουν φωτογράφιση γάμου με Μ4/3, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που καλύπτουν ρεπορτάζ, αγώνες κλπ και εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου σενσορα. Όσο για το βίντεο, ίσως να κατέχει το σύστημα και την μερίδα του λέοντος, πίσω μόνο απο aps-c. Προσωπικά έχω διαπιστώσει πως όλα μέσα στο κεφάλι μας είναι σχετικά με το τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε. Συζητούσα με έναν φίλο τις προάλλες και μου έλεγε πως η Ζ5 μου δεν είναι αρκετά καλή για FF. Πως πρέπει να έχω Ζ8 και πάνω... Ο ίδιος έχει την αντίστοιχη κορυφαία σε άλλη μάρκα. Μηχανές 4 και 5 χιλιάρικα... Ήταν πολύ πειστικός είναι η αλήθεια. Βάζοντας τα κάτω όμως είδα πως για τις δικές μου day to day εργασίες, όχι απλά η Ζ5 είναι αρκετά καλή και δεν θα έβλεπα κάποια διαφορά απο την πολύ καλύτερη Ζ8, αλλά και πως μάλλον με την G9 μου θα είχα παρόμοιας ποιότητας εικόνες και ας πρόκειται για Μ4/3. Σε ελεγχόμενο φωτισμό τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Διαφορές υπάρχουν σαφώς και μεταξύ μηχανών, πόσο μάλλον μεταξύ συστημάτων. Αλλά τις λίγες φορές που χρειάστηκα κάτι απο εξοπλισμό και δεν το είχα, αυτό ήταν είτε φακός είτε καταλληλότερη φωτιστική πηγή. Έλειπε ή το σωστό φως, ή το κατάλληλο εστιακό μήκος. Φωτογραφίζω με 4/3 σύστημα απο την εποχή της αγαπημένης μου Olympus e-520. Όταν ακόμη οι 4/3 είχαν καθρέφτη. Σταθεροποιημένη κάμερα με 2 κιτ φακούς κάτω απο 500 ευρώ το 2008! Α ρε Ολυμπους! Τι έβγαζες! Έτσι για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία του συστήματος Το θεωρώ εξαιρετικό VFM σαν σύστημα για το τι δίνεις και τι παίρνεις. 3
pifilos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Και εγώ θα ήθελα μια 4/3 πάντως. Συγκεκριμένα την GFX 100s 1
highpriest Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Το μεγαλύτερο λάθος των ιδρυτών του συστήματος (Olympus/panasonic) ήταν η προσθήκη της λέξης micro στον τίτλο. Ενα σύστημα που προϋπήρχε αυτούσιο σαν DSLR, έβγαλαν τον καθρέφτη και το βάφτισαν micro. Τι ηλίθια έμπνευση! Σαν μόλις έβγαλαν οι FF τον καθρέφτη απο DSLR να ονομάζονταν micro Full Frame! 😕 Εμπνευσάρα! 2
babisskg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, highpriest είπε Το μεγαλύτερο λάθος των ιδρυτών του συστήματος (Olympus/panasonic) ήταν η προσθήκη της λέξης micro στον τίτλο. Ενα σύστημα που προϋπήρχε αυτούσιο σαν DSLR, έβγαλαν τον καθρέφτη και το βάφτισαν micro. Τι ηλίθια έμπνευση! Σαν μόλις έβγαλαν οι FF τον καθρέφτη απο DSLR να ονομάζονταν micro Full Frame! 😕 Εμπνευσάρα! Πολύ σωστά , άλλωστε ο αισθητήρας παραμένει ο ίδιος σαν κατηγορία με βάση τις διαστάσεις του . Ίσως δεν τους άρεσε το λογότυπο e - volt για να το εξελίξουν . Άβυσσος η ψυχή των Ιαπώνων ! 2
highpriest Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Φήμες λένε πως αρχές Σεπτέμβρη θα έχουμε ανακοίνωση της G9 ii άντε να δούμε.... Αν και "μυρίζομαι" τιμή κοντά ή και πάνω απο 2k 1 1
babisskg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, highpriest είπε Φήμες λένε πως αρχές Σεπτέμβρη θα έχουμε ανακοίνωση της G9 ii άντε να δούμε.... Αν και "μυρίζομαι" τιμή κοντά ή και πάνω απο 2k Όταν μία Z50 πέρασε το χιλιάρικο ............. αυτή να μην περάσει το 2χίλιαρο !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα