highpriest Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Ε η συζήτηση ανακυκλώνεται τώρα. 😉 Αυτά είναι ακριβώς τα ίδια από την αρχή 😉 Με μαθηματικούς όρους αυτό που περιγράφεις δεν ισχύει. Απλά ο 45άρης σου έχει έντονη γεωμετρική παραμόρφωση (lens distortion) που για να τη διορθώσεις χρειάζεσαι όπως λες επεμβάσεις στο photoshop (lens correction filter). Σε ιδανικούς φακούς, το πλάνο (κάδρο, εικόνα) των 45mm 4/3 είναι ακριβώς το ίδιο με το πλάνο (κάδρο, εικόνα) των 90mm FF, όταν η μηχανή και το θέμα έχουν ακριβώς την ίδια απόσταση. Θεωρητικά δε χρειάζεται να αλλάξεις σύστημα, απλά χρειάζεσαι φακό χωρίς οπτικές παραμορφώσεις, δηλαδή πανάκριβο ποιότητας L εάν μιλούσαμε για Canon. Φυσικά δε λαμβάνουμε υπόψη στην όλη συζήτηση το διάφραγμα, F. Εκεί επίσης πρέπει να υπολογιστεί ο crop factor για το βάθος πεδίου (θόλωμα του background). Στο 4/3 σύστημα για το ίδιο F θα έχεις διπλάσιο βάθος πεδίου λόγω του Χ2 crop factor. Εκεί όντως υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο συστημάτων, αλλά νομίζω δεν τίθεται αυτό το ζήτημα στην παρούσα συζήτηση. Όπως και να έχει είναι ένα πολύ τεχνικό και εξειδικευμένο θέμα που δεν αφορά την πλειοψηφία των χρηστών. Ας το κλείσουμε εδώ. Άλλωστε δεν έχω επαγγελματική σειρά φακών για να διαπιστώσω αν φταίει ο φακός ή κάτι άλλο. 3
highpriest Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Infrared από το εργοστάσιο ... https://www.43rumors.com/officially-announced-in-japan-new-e-m1x_ir-and-e-m1-mark-iii_ir-infrared-cameras/ 1
Mpiftekis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μόνο για την εγχώρια αγορά όμως.... Θα είχε ένα ενδιαφέρον η υπέρυθρη φωτογραφία...
highpriest Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Μόνο για την εγχώρια αγορά όμως.... Θα είχε ένα ενδιαφέρον η υπέρυθρη φωτογραφία... Νομίζω θέμα χρόνου είναι να έρθουν και Ευρώπη, αν υπάρξει ενδιαφέρον.
highpriest Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Νέο απόκτημα ... Φαινομενικά μια απλή Ε-Μ10iii... 4
babisskg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 39 λεπτά πριν, highpriest είπε Νέο απόκτημα ... Φαινομενικά μια απλή Ε-Μ10iii... 👍👍👍
highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Το μόνο φορμάτ που μπορούν να παίξουν μπάλα και μικρότεροι παίχτες Καινούρια M4/3 μηχανή απο την Yongnuo https://www.43rumors.com/yongnuo-announcea-new-micro-four-thirds-broadcast-camera/ 1
highpriest Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Βούηξε το ιντερνετ για νέα Panasonic G9 ii https://www.techradar.com/cameras/mirrorless-cameras/rumored-panasonic-lumix-g9-ii-will-get-a-huge-autofocus-upgrade?fbclid=IwAR3Jm6OBEfl9fPBJN6nbMe7rAmTIntRixcZpT82I9fP8hd6R2bvcrh-9DGI Οτι site ανοίξω, αυτό λέει! Αντε να δούμε! Μήπως και δεν κάνω to άλμα προς Olympus, αλλά ξανα προς Panasonic 2
nickth75 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Καλημέρα νομίζω ότι η τιμή για τον 60αρι μάκρο είναι σούπερ. https://www.kotsovolos.gr/gaming-gadgets/nintendo-switch/konsoles-nintendo-switch/klassika-eikografimena/175550-zuiko-emm6028-black?ref=bestprice.gr 1 2
highpriest Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Στις 5/7/2023 στις 3:19 ΜΜ, highpriest είπε Νέο απόκτημα ... Φαινομενικά μια απλή Ε-Μ10iii... Δεν μας βγήκε τελικά η μικρούλα Για την ιστορία, ήταν μετατροπή σε infrared Δυστυχώς μάλλον κάτι πήγε στραβά στην μετατροπή, και σε ένα σημείο της σε άκρη περνούσε και φως στο ορατό φάσμα. Η απλά είχε πειραχτεί ο σένσορας σε εκείνο το σημείο. Αναμονή να βρεθεί κάποια άλλη τώρα... 1
babisskg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 19 λεπτά πριν, highpriest είπε Δεν μας βγήκε τελικά η μικρούλα Για την ιστορία, ήταν μετατροπή σε infrared Δυστυχώς μάλλον κάτι πήγε στραβά στην μετατροπή, και σε ένα σημείο της σε άκρη περνούσε και φως στο ορατό φάσμα. Η απλά είχε πειραχτεί ο σένσορας σε εκείνο το σημείο. Αναμονή να βρεθεί κάποια άλλη τώρα... Έχω έναν που πουλάει έτοιμες από Γερμανία , όχι mft όμως . 1
highpriest Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, babisskg είπε Έχω έναν που πουλάει έτοιμες από Γερμανία , όχι mft όμως . Ευχαριστώ, αλλά ψάχνω αποκλειστικά M4/3 Δεν έχω σκοπό να επενδύσω και σε τρίτο σύστημα φακών. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από highpriest 1
babisskg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, highpriest είπε Ευχαριστώ, αλλά ψάχνω αποκλειστικά M4/3 Δεν έχω σκοπό να επενδύσω και σε τρίτο σύστημα φακών. Αυτές είναι έτοιμες από φακούς . Compact και bridge .
highpriest Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, babisskg είπε Αυτές είναι έτοιμες από φακούς . Compact και bridge . Ακόμη χειρότερα... 1
tromster Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο ή καινούργιο φακό τον lumix g vario 14-140mm f3.5-5.6 ii βλέπω πως δεν είναι διαθέσιμος από το Πάσχα σχεδόν. Ενδιαφέρομαι μόνο από ελληνικά σαιτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα