LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 9 hours ago, Mpiftekis said: Έχω τους προαναφερθέντες φακούς συν μία Olympus OM-D EM10, η οποία ευελπιστώ να γίνει EM5. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια τσάντα μεταφοράς διακριτική κι εύκολη στη μεταφορά. Η οποία να μην κοστίζει μια περιουσία, βεβαίως βεβαίως 😂 Σαν καθημερινή, έχω αυτή. Εξαιρετική για τα λεφτά της και χωράει άνετα FF με 1-2 φακούς και μια κροπ. Άρα, άνετα θα μπορείς να έχεις όλους τους φακούς σου μαζί. 1
Mpiftekis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, LongTom είπε Σαν καθημερινή, έχω αυτή. Εξαιρετική για τα λεφτά της και χωράει άνετα FF με 1-2 φακούς και μια κροπ. Άρα, άνετα θα μπορείς να έχεις όλους τους φακούς σου μαζί. 17 ώρες πριν, pifilos είπε Backpack ; Ώμου ; Sling ; Τι σκέφτεσαι ; Και τι όριο τιμής ; Με βολεύει η τσάντα ώμου. Μια όπως αναφέρει ο LongTom θα ήταν ταμάμ. Ψάχνω μέχρι 50-60€. Ευχαριστώ όλους σας! 2
Dr_73 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 12 hours ago, LongTom said: Σαν καθημερινή, έχω αυτή. Εξαιρετική για τα λεφτά της και χωράει άνετα FF με 1-2 φακούς και μια κροπ. Άρα, άνετα θα μπορείς να έχεις όλους τους φακούς σου μαζί. Αλλάζεις φακούς έξω ή στο δρόμο ;
LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Dr_73 said: Αλλάζεις φακούς έξω ή στο δρόμο ; Ναι, συνέχεια.
Mpiftekis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Dr_73 είπε Αλλάζεις φακούς έξω ή στο δρόμο ; 16 ώρες πριν, LongTom είπε Ναι, συνέχεια. Μια απ'τα ίδια Επεξεργασία: Είμαι μεταξύ της πρότασης του LongTom κι αυτής. (ξέρω ανέβηκα στα 60€) Τι θα προτείνατε;; Έχουμε καμιά άλλη πρόταση;; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2023 από Mpiftekis
konkarien Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα. Αυτήν σκέφτομαι να την αγοράσω για τα ταξίδια. Βέβαια είναι backpack. Αλλά πολύ καλή τιμή για την χωρητικότητα της και αυτά που προσφέρει. https://www.outletvideo.com/bags-cases/diat-150-photography-backpack-black-collor
Mpiftekis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 34 λεπτά πριν, konkarien είπε Καλησπέρα. Αυτήν σκέφτομαι να την αγοράσω για τα ταξίδια. Βέβαια είναι backpack. Αλλά πολύ καλή τιμή για την χωρητικότητα της και αυτά που προσφέρει. https://www.outletvideo.com/bags-cases/diat-150-photography-backpack-black-collor Ναι, παρατήρησα ότι οι backpack είναι το απόλυτο VFM αλλά επειδή αλλάζω φακούς, πιστεύω ότι δε θα με βολέψουν. Αλλιώς θα χτυπούσα κι εγώ μια τέτοια.
pifilos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 45 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Ναι, παρατήρησα ότι οι backpack είναι το απόλυτο VFM αλλά επειδή αλλάζω φακούς, πιστεύω ότι δε θα με βολέψουν. Αλλιώς θα χτυπούσα κι εγώ μια τέτοια. Άμα έχει πλαϊνές θήκες βολεύει για αλλαγή φακού αναλόγως πως έχεις διαμορφωμένα τα πράγματα αλλά όντως συνήθως μια ώμου είναι πιο βολική για τέτοια χρήση. Απλώς η ώμου είναι λίγο άβολη για αρκετά πράγματα ακόμα και αν τα χωράει.
udroxoos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Ναι, παρατήρησα ότι οι backpack είναι το απόλυτο VFM αλλά επειδή αλλάζω φακούς, πιστεύω ότι δε θα με βολέψουν. Αλλιώς θα χτυπούσα κι εγώ μια τέτοια. Έχω χρόνια μια Vanguard Veo 37 και με έχει βολέψει απίστευτα. Χωράει D7200 με 2 μεγάλους φακούς, έναν μικρό prime, αξεσουάρ (όπως φορτιστή μηχανής, φυσερό, gimbal για το κινητό, εξωτερικό σκληρό δίσκο, καλώδια κτλ) και λάπτοπ 11 ιντσών. Το φοβερό είναι ότι όλα αυτά μπαίνουν στο αεροπλάνο ως προσωπική χειραποσκευή που τοποθετείς κάτω από το κάθισμα! Το άσχημο είναι ότι η συγκεκριμένη δεν βγαίνει πια, αλλά η Vanguard βγάζει παρόμοιες, τη σειρά Veo Go. Παρά τη φοβερή χρηστικότητά της, η αλήθεια είναι ότι οι τσάντες ώμου (γεμάτες) κουράζουν πολύ από κάποια ώρα και μετά. Γι' αυτό η επόμενη αγορά μου θα είναι τσάντα πλάτης και συγκεκριμένα η Vanguard Veo Range T37M με πλαϊνό άνοιγμα για άμεση πρόσβαση στη μηχανή. 1
highpriest Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Για σλινγκ τι προτείνετε για σωμα pro M4/3 με φακό, + 2 φακούς;
pifilos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, highpriest είπε Για σλινγκ τι προτείνετε για σωμα pro M4/3 με φακό, + 2 φακούς; Pro εννοείς με grip ; Ή απλώς όχι τα μικρότερα σε διαστάσεις ; Στα πόσα χρήματα σαν ταβάνι και τι φακούς σε διαστάσεις χοντρικα ; Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη φωτογραφική αγορά που έχω κάνει - εκτός βιβλίων - είναι το sling που έχω τώρα. https://eu.wandrd.com/products/rogue-6l-sling?variant=39450726858794 Χωράει δύο σώματα (X-T2/X-T20) - χωρίς γκριπ - με κουμπωμένους 2 φακούς. Απλώς αναλόγως τους φακούς μπορεί να είναι λίγο σφιχτό το βάλε - βγάλε, ωστόσο χωράνε κανονικά. Δεν είναι φθηνό σε καμία περίπτωση, αν και το πήρα στα ~100 όταν ήταν ακόμα στο promotion του kickstarter. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2023 από pifilos 1
highpriest Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 20 λεπτά πριν, pifilos είπε Pro εννοείς με grip ; Ή απλώς όχι τα μικρότερα σε διαστάσεις ; Στα πόσα χρήματα σαν ταβάνι και τι φακούς σε διαστάσεις χοντρικα ; Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη φωτογραφική αγορά που έχω κάνει - εκτός βιβλίων - είναι το sling που έχω τώρα. https://eu.wandrd.com/products/rogue-6l-sling?variant=39450726858794 Χωράει δύο σώματα (X-T2/X-T20) - χωρίς γκριπ - με κουμπωμένους 2 φακούς. Απλώς αναλόγως τους φακούς μπορεί να είναι λίγο σφιχτό το βάλε - βγάλε, ωστόσο χωράνε κανονικά. Δεν είναι φθηνό σε καμία περίπτωση, αν και το πήρα στα ~100 όταν ήταν ακόμα στο promotion του kickstarter. Τα pro σώματα στις M4/3 είναι συγκεκριμένα και ογκώδη GH5/GH6/G9 και E-M1ii/E-M1iii/OM-1 Γι΄ αυτό και το διευκρίνισα. Είναι σε μέγεθος όσο μια κοινή FF. Οι φακοί όμως παραμένουν μικροί
pifilos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 34 λεπτά πριν, highpriest είπε Τα pro σώματα στις M4/3 είναι συγκεκριμένα και ογκώδη GH5/GH6/G9 και E-M1ii/E-M1iii/OM-1 Γι΄ αυτό και το διευκρίνισα. Είναι σε μέγεθος όσο μια κοινή FF. Οι φακοί όμως παραμένουν μικροί Οκ μπορεί να εννοούσες π.χ. την E-M1X για αυτό ρώτησα. Δεν ξέρω, μπορεί να πέτυχες κανένα λουκουμάκι στο MPB Πάντως και μεταξύ τους μιας και παίζουμε με εκατοστά και χιλιοστά μπορεί κάποιες τσάντες να είναι σφιχτές. Π.χ. μια Ε-Μ1iii με 3 νορμάλ φακούς μιας υποθέτω πως τέτοιους εννοείς εν τέλει και όχι 1.2 pro και μεγάλους τηλεφακούς, χωράει σίγουρα στο δικό μου. Με κλασική διάταξη ένας φακός δεξιά, ένας αριστερά και στη μέση σώμα με κουμπωμένο τον τρίτο. Για τις G9ii/GH6 που είναι πιο "γουρούνια" δεν παίρνω όρκο κυρίως λόγω grip το οποίο μπορεί να βρίσκει λίγο στα διαχωριστικά και να μην κλείνει καλά. Μια οικονομική για τέτοια τερατάκια είναι η παρακάτω. https://www.amazon.co.uk/Professional-Waterproof-Carrying-Accessories-NW-XJB02S/dp/B01IHFOQOA/ref=sr_1_3?crid=16S73VWK5S1B9&keywords=neewer+sling&qid=1696973577&sprefix=neewer+sling%2Caps%2C132&sr=8-3 1
highpriest Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, pifilos είπε Οκ μπορεί να εννοούσες π.χ. την E-M1X για αυτό ρώτησα. Δεν ξέρω, μπορεί να πέτυχες κανένα λουκουμάκι στο MPB Πάντως και μεταξύ τους μιας και παίζουμε με εκατοστά και χιλιοστά μπορεί κάποιες τσάντες να είναι σφιχτές. Π.χ. μια Ε-Μ1iii με 3 νορμάλ φακούς μιας υποθέτω πως τέτοιους εννοείς εν τέλει και όχι 1.2 pro και μεγάλους τηλεφακούς, χωράει σίγουρα στο δικό μου. Με κλασική διάταξη ένας φακός δεξιά, ένας αριστερά και στη μέση σώμα με κουμπωμένο τον τρίτο. Για τις G9ii/GH6 που είναι πιο "γουρούνια" δεν παίρνω όρκο κυρίως λόγω grip το οποίο μπορεί να βρίσκει λίγο στα διαχωριστικά και να μην κλείνει καλά. Μια οικονομική για τέτοια τερατάκια είναι η παρακάτω. https://www.amazon.co.uk/Professional-Waterproof-Carrying-Accessories-NW-XJB02S/dp/B01IHFOQOA/ref=sr_1_3?crid=16S73VWK5S1B9&keywords=neewer+sling&qid=1696973577&sprefix=neewer+sling%2Caps%2C132&sr=8-3 G9 με 3 prime απο f/1.8 έως f/1.4 ή 2 prime και έναν ζουμ Οι f/1.8 είναι μικροί. Οι f/1.4 είναι μουλάρια! 😄 Υπολόγισε 2 σε μέγεθος sigma f/1.4 για κρόπ (ίδιοι είναι όλοι) και έναν ζουμ τηλεφακό (σε Μ4/3 δεν είναι τραγικά μεγάλος. Σκεψου κάτι σε 100-300 lumix) Τα χωράει η δική σου; Οχι η δευτερη που έβαλες, Η καλή η πρώτη
pifilos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, highpriest είπε G9 με 3 prime απο f/1.8 έως f/1.4 ή 2 prime και έναν ζουμ Οι f/1.8 είναι μικροί. Οι f/1.4 είναι μουλάρια! 😄 Υπολόγισε 2 σε μέγεθος sigma f/1.4 για κρόπ (ίδιοι είναι όλοι) και έναν ζουμ τηλεφακό (σε Μ4/3 δεν είναι τραγικά μεγάλος. Σκεψου κάτι σε 100-300 lumix) Τα χωράει η δική σου; Οχι η δευτερη που έβαλες, Η καλή η πρώτη Λοιπόν επειδή έχω τον Sigma 16mm το μέτρησα βάσει αυτού που είναι ο πιο ογκώδης από τους τρεις κλασικούς σε σχέση π.χ. με τον 56αρη που είναι αφρός. Χωράνε "2" Sigma 16mm δεξιά - αριστερά και ίσα ίσα ο τηλεφακός με την Χ-Τ2 στη μέση. Ωστόσο ο τηλεφακός μου είναι ο παρακάτω οπότε εκτιμώ πως η G9 με τον 100-300 δε θα χωράνε στη μέση. https://camerasize.com/compact/#725.35,679.573,ha,t ΩΣΤΟΣΟ με διάταξη τηλεφακός σε μια άκρη μόνος του, ένας Sigma 16mm στην άλλη άκρη μόνος και άλλος Sigma 16mm κουμπωμένος στη G9 λογικά ναι χωράει. Δεν του δίνω 100% όμως και είναι λίγο κρίμα να μπαίνουν με συγκεκριμένο συνδυασμό σώμα - φακός στην τσάντα έχοντας δώσει τόσα χρήματα. Βγαίνει βέβαια και σε 9L. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από pifilos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα