babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, highpriest είπε Στο εξωτερικό θα παίξει σίγουρα στην προτεινόμενη λιανική των 1899 δολαρίων/ευρώ. Τώρα για εδώ....Ελλάδα είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε. Έχω δει μηχανές τόσο αισθητά φτηνότερες απο έξω, όσο και αισθητά ακριβότερες. Απο την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα αγοράς απο έξω, θα ψωνίζουμε απο εκεί που συμφέρει. Ο Τόνης είχε βιαστεί πριν λίγα χρόνια να ανακηρύξει το σύστημα Μ4/3 νεκρό. Θα πρέπει να νιώθει περίεργα που τραβάει με ένα ....ΖΟΜΠΙ και το βγάζει καλύτερο απο Canon R7!😄 Εγώ δεν ξέρω πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι απο Canon ή Νικον Aps-c ή Sony ή οτιδήποτε άλλο και δεν με απασχολεί. Είμαι χρήστης του συστήματος, βαθιά επενδυμένος και επειδή το γνωρίζω, κοιτάω στα review μόνο τις διαφορές και τις βελτιώσεις απο την δική μου κάμερα. Και είναι ΠΟΛΛΕΣ! Αυτή την στιγμή OM-1 και G9ii είναι ολοκληρωμένα υβριδικά συστήματα ακόμη και για επαγγελματίες. Ο Τόνης κάνει την δουλειά του και καλά κάνει δλδ ....... χθές Canon , σήμερα Panasonic , αύριο ποιός ξέρει ........ το ευτύχημα είναι πως άρχισε να ξεθωριάζει η στιχομυθία περί νεκρών κλπ ........ ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ερασιτέχνης πρέπει να μάθει να λειτουργεί αγοραστικά σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες και όχι με τον αριθμό των focus points . Για τον επαγγελματία υπάρχουν φυσικά προτεραιότητες , άλλης μορφής όμως διότι πρωτίστως πρέπει να είναι αποδοτικός . Καλό θα είναι λοιπόν , κάποιος να λέει ....... κύριοι , ερασιτέχνης είμαι , υπάρχει τρόπος να κάνω την δουλειά μου με λίγα χρήματα ? Φυσικά και υπάρχει ....... τσακώνεις μία e - pl τάδε και είσαι μιά χαρά ....... Η Panasonic φέρθηκε πολύ έξυπνα , συνεχίζοντας το έργο του mft . 1
highpriest Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, babisskg είπε Ο Τόνης κάνει την δουλειά του και καλά κάνει δλδ ....... χθές Canon , σήμερα Panasonic , αύριο ποιός ξέρει ........ το ευτύχημα είναι πως άρχισε να ξεθωριάζει η στιχομυθία περί νεκρών κλπ ........ ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ερασιτέχνης πρέπει να μάθει να λειτουργεί αγοραστικά σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες και όχι με τον αριθμό των focus points . Για τον επαγγελματία υπάρχουν φυσικά προτεραιότητες , άλλης μορφής όμως διότι πρωτίστως πρέπει να είναι αποδοτικός . Καλό θα είναι λοιπόν , κάποιος να λέει ....... κύριοι , ερασιτέχνης είμαι , υπάρχει τρόπος να κάνω την δουλειά μου με λίγα χρήματα ? Φυσικά και υπάρχει ....... τσακώνεις μία e - pl τάδε και είσαι μιά χαρά ....... Η Panasonic φέρθηκε πολύ έξυπνα , συνεχίζοντας το έργο του mft . Υπάρχουν πολλά είδη επαγγελματιών. Απλά έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε επαγγελματίες μόνο όσους κάνουν μυστήρια. Οκ, εκεί στις σκοτεινές εκκλησίες μας, θέλει FF αναγκαστικά. Αλλά για άλλα είδη επαγγελματικής φωτογραφίας ή και βιντεογραφίας, μια Μ4/3 κάνει μια χαρά την δουλειά της. Πχ ένας φωτορεπόρτερ έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει απο ένα σύστημα Μ4/3, παρά να νιώσει πως συμβιβάζεται. Υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα 2
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, highpriest είπε Υπάρχουν πολλά είδη επαγγελματιών. Απλά έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε επαγγελματίες μόνο όσους κάνουν μυστήρια. Οκ, εκεί στις σκοτεινές εκκλησίες μας, θέλει FF αναγκαστικά. Αλλά για άλλα είδη επαγγελματικής φωτογραφίας ή και βιντεογραφίας, μια Μ4/3 κάνει μια χαρά την δουλειά της. Πχ ένας φωτορεπόρτερ έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει απο ένα σύστημα Μ4/3, παρά να νιώσει πως συμβιβάζεται. Υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα Ήθελα να επικεντρωθώ στους ερασιτέχνες ......... οι επαγγελματίες γνωρίζουν τι χρειάζονται , ενώ οικονομικά μιλώντας λειτουργούν με άλλη λογική . 1
LongTom Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, babisskg said: ερασιτέχνης πρέπει να μάθει να λειτουργεί αγοραστικά σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες και όχι με τον αριθμό των focus points . Έχοντας προσωπική άποψη ως gadgetακιας/χομπίστας και έχοντας δε τουρίστα με 2 leica (κάπου 20Κ€ πάνω του σε σώματα/φακούς) στη Στοκχόλμη να τις κουβαλάει σε πολύ ορατό σημείο στο σώμα του, θα έλεγα ότι το "ερασιτέχνης" είναι το ίδιο ή περισσότερο πλουραλιστικό με το "επαγγελματίας". Το "ανάγκες" για ερασιτέχνη μάλιστα είναι τρομερά φλου θαρρώ. Προσωπικά το "focus points" και το σώμα γενικότερα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως απολαμβάνω το χόμπι. Σε εσένα μάλλον όχι και από ότι φαίνεται η χαμηλή τιμή είναι το πιο σημαντικό (ή έστω στο τοπ). Σε έναν τρίτο, το σημαντικότερο είναι η κάμερα να γράφει Leica ή Hasselblad πάνω. Άλλον τον ενδιαφέρει να είναι φιλμ. Κ.ο.κ. Όλα αποδεκτά και σωστά. Μην βάζουμε όρια και ταμπέλες εκεί που δεν χωράνε. 2
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, LongTom είπε Έχοντας προσωπική άποψη ως gadgetακιας/χομπίστας και έχοντας δε τουρίστα με 2 leica (κάπου 20Κ€ πάνω του σε σώματα/φακούς) στη Στοκχόλμη να τις κουβαλάει σε πολύ ορατό σημείο στο σώμα του, θα έλεγα ότι το "ερασιτέχνης" είναι το ίδιο ή περισσότερο πλουραλιστικό με το "επαγγελματίας". Το "ανάγκες" για ερασιτέχνη μάλιστα είναι τρομερά φλου θαρρώ. Προσωπικά το "focus points" και το σώμα γενικότερα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως απολαμβάνω το χόμπι. Σε εσένα μάλλον όχι και από ότι φαίνεται η χαμηλή τιμή είναι το πιο σημαντικό (ή έστω στο τοπ). Σε έναν τρίτο, το σημαντικότερο είναι η κάμερα να γράφει Leica ή Hasselblad πάνω. Άλλον τον ενδιαφέρει να είναι φιλμ. Κ.ο.κ. Όλα αποδεκτά και σωστά. Μην βάζουμε όρια και ταμπέλες εκεί που δεν χωράνε. Οι λέξεις ερασιτέχνης και επαγγελματίας είναι παγκοσμίως γνωστές , είναι σε ευρεία χρήση εδώ και πολλά χρόνια , σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για το νόημα τους , το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε ως προσωπική μετάφραση " Ταμπέλες " . Ο χαρακτηρισμός μιάς λέξης ως " Ταμπέλα " σίγουρα δεν αφορά τις συγκεκριμένες , πόσο μάλλον την απόπειρα χρήσης τους ως τέτοιες . 2
LongTom Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 20 minutes ago, babisskg said: Οι λέξεις ερασιτέχνης και επαγγελματίας είναι παγκοσμίως γνωστές , είναι σε ευρεία χρήση εδώ και πολλά χρόνια , σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για το νόημα τους , το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε ως προσωπική μετάφραση " Ταμπέλες " . Ο χαρακτηρισμός μιάς λέξης ως " Ταμπέλα " σίγουρα δεν αφορά τις συγκεκριμένες , πόσο μάλλον την απόπειρα χρήσης τους ως τέτοιες . Οι λέξεις ναι, ο ορισμός των "αναγκών" και των επιθυμιών, όμως όχι. Αυτός ήταν ο σκοπός μου. Δεν υπάρχουν καθολικές "ανάγκες" και το να ορίζουμε τι είναι σημαντικό και "καλό" για όλους τους ερασιτέχνες, είναι ταμπέλα. 2
Dr_73 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 39 minutes ago, LongTom said: Δεν υπάρχουν καθολικές "ανάγκες" και το να ορίζουμε τι είναι σημαντικό και "καλό" για όλους τους ερασιτέχνες, είναι ταμπέλα. Ωραίες οι κουβέντες, αναλύσεις και συγκρίσεις που κάνουμε, για να περνάει η ώρα. Ό,τι κι αν πούμε , όσες σελίδες κι αν γράψουμε, η κρίσιμη αλήθεια είναι ότι με κάθε σύστημα με εναλλάξιμους φακούς , τελευταίας 20ετίας, μπορεί κάποιος να βγάλει φωτογραφιάρες (και πατάτες αντίστοιχα). Υπάρχει εξοπλισμός υπερεπαρκής. 5 hours ago, babisskg said: Και καλύτερη κι' από Canon μάλιστα , όπως λένε οι ειδικοί τουλάχιστον ... Θα είναι στην ίδια τιμή μπάμπη η R7 με τη G9 II ; 2
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, LongTom είπε Οι λέξεις ναι, ο ορισμός των "αναγκών" και των επιθυμιών, όμως όχι. Αυτός ήταν ο σκοπός μου. Δεν υπάρχουν καθολικές "ανάγκες" και το να ορίζουμε τι είναι σημαντικό και "καλό" για όλους τους ερασιτέχνες, είναι ταμπέλα. Συμφωνώ απόλυτα με το περί ορισμού αναγκών και επιθυμιών κι' από εκεί και πέρα οφείλω να σε ευχαριστήσω για τον λόγο ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις διατηρείς το πνεύμα μου σε εγρήγορση . Δεν όρισα πουθενά τι είναι σημαντικό και καλό , πόσο μάλλον για ΟΛΟΥΣ τους ερασιτέχνες . Αυτό είναι μία δική σου ερμηνεία . Μίλησα για τις πραγματικές ανάγκες ενός ερασιτέχνη σε σχέση με έναν επαγγελματία και φυσικά άφησα έδαφος ώστε καθένας να το ερμηνεύσει για δική του χρήση και πάντα σε σχέση με τα οικονομικά του . Η ένσταση μου έχει να κάνει με το γεγονός πως τέτοια ζητήματα πρέπει να κρατιούνται στο θέμα τους , χωρίς να μετατρέπονται σε κάποιου είδους debate , να μένουν δλδ στην ουσία του ζητήματος η οποία είναι πως ένας ερασιτέχνης πρέπει να μάθει να διακρίνει τι πραγματικά χρειάζεται σε επίπεδο χόμπυ και να ρυθμίζει τις ανάγκες του ανάλογα με τα οικονομικά του . Παρόλαυτα με γοητεύει το γεγονός πως μου αφιέρωσες τόσο χρόνο , πράγμα που δείχνει πως δίνεις βαρύτητα στα λεγόμενα μου , κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα . Ευχαριστώ πολύ , το εκτιμώ έντιμα και ειλικρινά . 3 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Ωραίες οι κουβέντες, αναλύσεις και συγκρίσεις που κάνουμε, για να περνάει η ώρα. Ό,τι κι αν πούμε , όσες σελίδες κι αν γράψουμε, η κρίσιμη αλήθεια είναι ότι με κάθε σύστημα με εναλλάξιμους φακούς , τελευταίας 20ετίας, μπορεί κάποιος να βγάλει φωτογραφιάρες (και πατάτες αντίστοιχα). Υπάρχει εξοπλισμός υπερεπαρκής. Θα είναι στην ίδια τιμή μπάμπη η R7 με τη G9 II ; Μα το γράφουν ήδη , στα 1800 χοντρικά δολλάρια . Μόλις τώρα, babisskg είπε Συμφωνώ απόλυτα με το περί ορισμού αναγκών και επιθυμιών κι' από εκεί και πέρα οφείλω να σε ευχαριστήσω για τον λόγο ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις διατηρείς το πνεύμα μου σε εγρήγορση . Δεν όρισα πουθενά τι είναι σημαντικό και καλό , πόσο μάλλον για ΟΛΟΥΣ τους ερασιτέχνες . Αυτό είναι μία δική σου ερμηνεία . Μίλησα για τις πραγματικές ανάγκες ενός ερασιτέχνη σε σχέση με έναν επαγγελματία και φυσικά άφησα έδαφος ώστε καθένας να το ερμηνεύσει για δική του χρήση και πάντα σε σχέση με τα οικονομικά του . Η ένσταση μου έχει να κάνει με το γεγονός πως τέτοια ζητήματα πρέπει να κρατιούνται στο θέμα τους , χωρίς να μετατρέπονται σε κάποιου είδους debate , να μένουν δλδ στην ουσία του ζητήματος η οποία είναι πως ένας ερασιτέχνης πρέπει να μάθει να διακρίνει τι πραγματικά χρειάζεται σε επίπεδο χόμπυ και να ρυθμίζει τις ανάγκες του ανάλογα με τα οικονομικά του . Παρόλαυτα με γοητεύει το γεγονός πως μου αφιέρωσες τόσο χρόνο , πράγμα που δείχνει πως δίνεις βαρύτητα στα λεγόμενα μου , κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα . Ευχαριστώ πολύ , το εκτιμώ έντιμα και ειλικρινά . Μα το γράφουν ήδη , στα 1800 χοντρικά δολλάρια . Δεν ήταν αστείο ότι στο άφησα για να σκεφτεί την μετάβαση ........ γιατί όχι ?
Dr_73 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, babisskg said: Μα το γράφουν ήδη , στα 1800 χοντρικά δολλάρια . Η Canon R7 στο σκρουτζ έχει το σώμα 1350€ και στο e-infinity 1200€ . Αν η G9 II , έχει 1800$ στην αμερική, πόσο θα έχει στο σκρουτζ και στο e-infinity αντίστοιχα λες ; Λογικά στο σκρουτζ πάνω από 2000€ . Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από Dr_73 1
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Η Canon R7 στο σκρουτζ έχει το σύμα 1350€ και στο e-infinity 1200€ . Αν η G9 II , έχει 1800$ στην αμερική, πόσο θα έχει στο σκρουτζ και στο e-infinity αντίστοιχα λες ; Λογικά στο σκρουτζ πάνω από 2000€ . Έγραψα κάποια πράγματα και έβαλα κάποια βίντεο όχι γιατί θα πάρω τέτοιο μηχάνημα , τα οικονομικά μου δεν αντέχουν κάτι τέτοιο . Τα έβαλα θέλοντας να σημειώσω πως το mft είναι ολοζώντανο παρόλες τις αντιξοότητες και αποτελεί μία έντιμη λύση για όλους . Φυσικά αυτοί που έχουν ιδιαίτερους λόγους θα επωφεληθούν ανάλογα . Για την ώρα προγραμματίζω μία τελευταία αγορά , ενόψει συνταξιοδότησης , αν μου αφήσει κάνα φράγκο η θυγατέρα μου ........ 😂😂😂 ....... η οποία το κόβω να είναι κάτι σε φακό της προκοπής ...... είδωμεν ......
Dr_73 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, babisskg said: Έγραψα κάποια πράγματα και έβαλα κάποια βίντεο όχι γιατί θα πάρω τέτοιο μηχάνημα , τα οικονομικά μου δεν αντέχουν κάτι τέτοιο . Τα έβαλα θέλοντας να σημειώσω πως το mft είναι ολοζώντανο παρόλες τις αντιξοότητες και αποτελεί μία έντιμη λύση για όλους . Δεν εξετάζουμε το τι θα κάνεις εσύ ή οποισδήποτε άλλος , προσωπικά. Ο βλογκεράκιας, γράφει ότι η G9 II είναι καλύτερη από την R7 . Αν κάνει 700€ παραπάνω, είναι αστείο να τις συγκρίνει . Το mft φυσικά είναι ζωντανό σύστημα και πλήρες. Γενικά όμως , θεωρώ ότι το να αλλάζει κανείς σώματα και να παίρνει κορυφαία σώματα, χωρίς κορυφαίους φακούς είναι πεταμένα λεφτά και καταναλωτισμός. Αν σκοπεύεις να μείνεις στο σύστημα , γνώμη μου, χτυπάς με 500€ μτχ κανέναν 12-40 f/2.8 pro και για ευρυγώνιο είτε με 750€ έναν 7-14 f/2.8 pro είτε με 400€ έναν 9-18 f/4.5.6 και τα ακριβά σώματα τα αφήνεις να τα αγοράσει κανένας βλογκεράκιας 2 χιλιάρικα για να στα πουλήσει σε 2 χρόνια 700€ . Χρειάζονται κι αυτοί . Έτσι κι αλλιώς καινούριο θα το πάρεις, αφού κάνουν τα πάντα , εκτός από το να βγάζουν φωτογραφίες. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από Dr_73 2
udroxoos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Η μόνη MFT που θα αγόραζα ποτέ, θα ήταν και η μικρότερη mirrorless με viewfinder που δυστυχώς είναι δυσεύρετη και σε καθόλου λογικές τιμές. Η Panasonic Lumix DMC-GM5. Όποιος έχει σκοπό να προτείνει ως ακόμα πιο μικρή την GM1 να δώσει βάση στα υπογραμμισμένα.
highpriest Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, udroxoos είπε Η μόνη MFT που θα αγόραζα ποτέ, θα ήταν και η μικρότερη mirrorless με viewfinder που δυστυχώς είναι δυσεύρετη και σε καθόλου λογικές τιμές. Η Panasonic Lumix DMC-GM5. Όποιος έχει σκοπό να προτείνει ως ακόμα πιο μικρή την GM1 να δώσει βάση στα υπογραμμισμένα. Νομίζω το επόμενο τους βήμα (της Panasonic) θα είναι μια μικρή με πολλές δυνατότητες σε κομπακτ μέγεθος. Έχουν καιρό να βγάλουν και τώρα με το Leica monochrome preset μάλλον θα στοχεύσουν και στην στρητ φωτογραφία που λυμαίνεται η Fuji και η Ricoh στα compact μεγέθη. Εγώ προσπάθησα με αυτές τις μικρές να τις συμπαθήσω. Πήρα και μια Olympus e-pl αλλά τελικά δεν μου έκατσαν. Παραείναι μικρές στο μέγεθος για να έχω άνεση χειρισμού. Όχι πως δεν είναι καλές. Απλά δεν μου κάνουν εργονομικά (αν και μετά την G9, ότι δοκίμασα καμία δεν μου έκατσε απο εργονομία στο 100% και όπως βλέπω η G9 ii δεν θα μου κάτσει και αυτή) 2
udroxoos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 49 λεπτά πριν, highpriest είπε Νομίζω το επόμενο τους βήμα (της Panasonic) θα είναι μια μικρή με πολλές δυνατότητες σε κομπακτ μέγεθος. Έχουν καιρό να βγάλουν και τώρα με το Leica monochrome preset μάλλον θα στοχεύσουν και στην στρητ φωτογραφία που λυμαίνεται η Fuji και η Ricoh στα compact μεγέθη. Εγώ προσπάθησα με αυτές τις μικρές να τις συμπαθήσω. Πήρα και μια Olympus e-pl αλλά τελικά δεν μου έκατσαν. Παραείναι μικρές στο μέγεθος για να έχω άνεση χειρισμού. Όχι πως δεν είναι καλές. Απλά δεν μου κάνουν εργονομικά (αν και μετά την G9, ότι δοκίμασα καμία δεν μου έκατσε απο εργονομία στο 100% και όπως βλέπω η G9 ii δεν θα μου κάτσει και αυτή) Αντιλαμβάνομαι τη δυσχρηστία των μικρών μηχανών, αλλά όταν αναζητάς την απόλυτη (ποιοτική) φορητότητα τότε θα πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. Εξυπακούεται ότι δεν μιλάμε για κύριο σώμα.
Dr_73 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Βλέπω φακό για το σύστημα OLYMPUS M.Zuiko Digital ED 8-25mm f/4 PRO / Ισοδύναμο σε ff δηλαδή 16-50mm ! Δεν νομίζω να είχε ποτέ κανένα άλλο σύστημα , που να ξεκινάει από wide και να φτάνει στα 50mm. Για μοναδικός ζουμ , φαντάζει τέλειος. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα