pifilos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Κάβουρας είπε Θα περιμένω για καμία μελλοντική προσφορά είτε σε m43 είτε σε Fuji. Η αλήθεια είναι ότι η φορητότητα μαζί με τις τιμές των φακών στο m43 σύστημα αξίζει για μένα την αλλαγή. Έτσι και άλλως δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Βέβαια και η Fuji με καλύπτει πλήρως αυτή την στιγμή, μείον το Autofocus και το βίντεο μιας και ανάβει γρήγορα. Προσφορά σε fujifilm για Ελλάδα πάντα το βρίσκω εντελώς απίθανο. Ως χρήστης σχεδόν 4ετία πλέον δεν έχω δει ποτέ κάτι εκτός από γελοιότητες σε φακούς των 1.100 να πηγαίνουν 1.050 κλπ. Σε m4/3 δεν ξέρω γιατί δε με απασχολεί οπότε δεν τα ψάχνω αλλά από παλαιότερα posts εδώ σε αντίστοιχα threads ναι παίζουν προσφορές και ενίοτε καλές. Δε βγάζω βίντεο γενικότερα, μόνο για πειραματισμό οπότε δεν έχω ουσιαστικά άποψη αλλά επειδή έχω Χ-Τ2/20 και μόνο η ύπαρξη f-log στην Χ-Τ2 κάνει τη διαφορά. Πάντως αν είχα σκοπό να ασχοληθώ με βίντεο και ήθελα να μείνω στη fujifilm θα κοιτούσα προς Χ-Τ4 ή Χ-Η1 (που έχει κάποια χρηστικά αρνητικά π.χ. δεν έχει USB-C) που έχουν πέσει κάπως οι τιμές. Eκτός αν δεν υπάρχει χρηματικός περιορισμό οπότε εννοείται την Χ-Η2s. Τώρα για το autofocus δεν ξέρω ποια m4/3 έχεις κατά νου αλλά δε νομίζω να έβλεπες διαφορά σε αυτό το πεδίο.
highpriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, pifilos είπε Τώρα για το autofocus δεν ξέρω ποια m4/3 έχεις κατά νου αλλά δε νομίζω να έβλεπες διαφορά σε αυτό το πεδίο. Οι Olympus Ε-Μ1 ii και μετέπειτα είναι πολύ καλές και σε αυτό το κομμάτι
pifilos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, highpriest είπε Οι Olympus Ε-Μ1 ii και μετέπειτα είναι πολύ καλές και σε αυτό το κομμάτι Σίγουρα αλλά δεν ξέρω τι διαφορά θα έβλεπε γιατί και της Χ-Τ20 δεν είναι πως είναι χάλια. Ειδικά δε αν π.χ. πάει σε Χ-Τ3 (γιατί ξέρω γω μέχρι εκεί είναι το budget) η διαφορά είναι αισθητή χωρίς μεγάλο κόστος. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από pifilos
Mpiftekis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Άσχετο... στο mpb.com πώς μπορείς να δεις τα 'κλικς' της φωτογραφικής; 1
highpriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, pifilos είπε Σίγουρα αλλά δεν ξέρω τι διαφορά θα έβλεπε γιατί και της Χ-Τ20 δεν είναι πως είναι χάλια. Ειδικά δε αν π.χ. πάει σε Χ-Τ3 (γιατί μέχρι εκεί είναι το budget) η διαφορά είναι αισθητή χωρίς μεγάλο κόστος. Κι εγώ δεν γνωρίζω πολλά απο Fuji για να πω τι διαφορά θα δει. Πάντως απο Contrast detect σε phase detect υπάρχει διαφορά, ειδικά αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση (που πρέπει πχ να καλύψεις όλο το μυστήριο με το φόκους καρφωμένο πάνω στο θέμα σου). Σε ερασιτεχνική χρήση και το contrast detect μια χαρά είναι. 1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε Άσχετο... στο mpb.com πώς μπορείς να δεις τα 'κλικς' της φωτογραφικής; Μπορείς να δεις μονο σε DSLR που τα αναγράφουν. Σε mirrorless παίρνεις γουρούνι στο σακί... 1
Κάβουρας Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Γενικώς παίζει ο 50 140 στα 1500€ αυτή την στιγμή στο Amazon.de και είμαι στο τσακ να τον αγοράσω αλλά τελικά πιο πιθανόν να περιμένω.
pifilos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Κάβουρας είπε Γενικώς παίζει ο 50 140 στα 1500€ αυτή την στιγμή στο Amazon.de και είμαι στο τσακ να τον αγοράσω αλλά τελικά πιο πιθανόν να περιμένω. Εφόσόν λες πως ασχολείσαι ερασιτεχνικά μήπως αξίζει να τον πάρεις μεταχειρισμένο από MPB ή κάτι αντίστοιχο ; Επίσης χωρίς να ξέρω τι βίντεο βγάζεις χρειάζεσαι τέτοιο διάφραγμα ; Ο 55-200mm είναι πάρα πολύ τίμιος και σημαντικά φθηνότερος. 1 ώρα πριν, highpriest είπε 1 ώρα πριν, babisskg είπε Πόσο έχει η om1 ......... συν 500 ....... Περιμένω βέβαια και την τιμή. Εκει θα κριθεί η αγορά ή όχι The Panasonic will be available from early November with a recommended price of $1899 body-only. This is a $200 price increase from the launch price of its predecessor, the G9. Λογικό να μην είναι τόσο ακριβή όσο η ΟΜ-1 καθώς οι stacked sensors τσιμπάνε παραπάνω. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από pifilos 2
highpriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, pifilos είπε The Panasonic will be available from early November with a recommended price of $1899 body-only. This is a $200 price increase from the launch price of its predecessor, the G9. Λογικό να μην είναι τόσο ακριβή όσο η ΟΜ-1 καθώς οι stacked sensors τσιμπάνε παραπάνω. Κάτσε να δούμε οι εδώ "έξυπνοι" στην Ελλάδα πόσο θα την τιμολογήσουν. Να δούμε αν έμαθαν απο την εμπορική αποτυχία της GH6 που την έβαλαν 2300-2400 ευρώ όταν η OM-1 με τον stacked αισθητήρα έπαιζε κάτω 2000 ευρώ... Ακόμη και σήμερα δεν λένε να βάλουν μυαλό. Όχι μονο οι εταιρίες, αλλά και οι κυβερνήσεις που με την φορολογία οδηγούν τις επιχειρήσεις να πουλάνε ακριβά. Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πουλάνε. Δεν κατάλαβαν πως τα σύνορα άνοιξαν... Ολλανδία GH6 1599 ευρω https://www.kamera-express.nl/panasonic-lumix-dc-gh6-body Ελλάδα GH6 από 2132 έως 2279 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/37288481/Panasonic-Mirrorless-Fotografiki-Michani-Lumix-GH6-Micro-Four-Thirds-4-3-Black.html#reviews 1
pifilos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, highpriest είπε Κάτσε να δούμε οι εδώ "έξυπνοι" στην Ελλάδα πόσο θα την τιμολογήσουν. Να δούμε αν έμαθαν απο την εμπορική αποτυχία της GH6 που την έβαλαν 2300-2400 ευρώ όταν η OM-1 με τον stacked αισθητήρα έπαιζε κάτω 2000 ευρώ... Ακόμη και σήμερα δεν λένε να βάλουν μυαλό. Όχι μονο οι εταιρίες, αλλά και οι κυβερνήσεις που με την φορολογία οδηγούν τις επιχειρήσεις να πουλάνε ακριβά. Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πουλάνε. Δεν κατάλαβαν πως τα σύνορα άνοιξαν... Ολλανδία GH6 1599 ευρω https://www.kamera-express.nl/panasonic-lumix-dc-gh6-body Ελλάδα GH6 από 2132 έως 2279 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/37288481/Panasonic-Mirrorless-Fotografiki-Michani-Lumix-GH6-Micro-Four-Thirds-4-3-Black.html#reviews Α ναι σορρυ δεν είχα στο μυαλό μου αυτό το καταπληκτικό μέρος του κόσμου, κυρίως γιατί μόνο έναν φακό έχω πάρει από Ελλάδα και αυτός third party - μπράβο σε Sigma, Tamron που έχουν νορμαλ τιμές εντός Ελλάδας οπότε δεν έχει και νόημα να ψωνίσεις απ΄ έξω.
babisskg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 56 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Άσχετο... στο mpb.com πώς μπορείς να δεις τα 'κλικς' της φωτογραφικής; Τους στέλνεις μέιλ και σου απαντάνε , το δυστύχημα είναι πως μέχρι να σου απαντήσουν μπορεί να έχει φύγει η μηχανή . 1 1
LongTom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 29 minutes ago, babisskg said: Τους στέλνεις μέιλ και σου απαντάνε , το δυστύχημα είναι πως μέχρι να σου απαντήσουν μπορεί να έχει φύγει η μηχανή . To αυτό. Γενικά απαντάνε σε πάρα πολλά εάν στείλεις μήνυμα και με ακρίβεια. Μεγάλη εξαίρεση το θέμα των IR modded που απαντάνε ότι να ναι ή/και πολύ γενικά. Π.χ. Στη δική μου ΧΤ-1 την έβαλαν ως IR (και αυτό με είπαν) ενώ ήταν Full spectrum μοντια. Το πρόβλημα είναι και σε δημοφιλή κομμάτια, που ο χρόνος που έχεις για να αποφασίσεις συνήθως είναι μικρότερος από αυτόν που έχουν στοκ... 1
highpriest Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 M4/3 ...το σύστημα που όλο "πεθαίνει" εδώ και κάποια χρόνια, αλλά συνεχίζει και βγάζει μηχανάρες εδώ και κάποια χρόνια και αναβαθμίζει και φακούς...😄 Μακάρι κι άλλα πεθαμένα συστηματα να είχαν πεθάνει έτσι! 2
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Και καλύτερη κι' από Canon μάλιστα , όπως λένε οι ειδικοί τουλάχιστον ....... έτσι ....... για να τα βλέπουν ορισμένοι , περισσότεροι του ενός βέβαια ....... που βιάστηκαν να επενδύσουν ......... 😂😂😂 ...... καλά το μεγάλο κλάμα θα γίνει όταν πάνε να δουν τους φακούς που έχουν στην διάθεσή τους στην μία περίπτωση και στην άλλη ........ αλλά και τις τιμές ......... καλά ....... άμα βγεί και κάτω από 2 χιλιάρικα η εκεί κοντά τουλάχιστον .........
highpriest Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Στο εξωτερικό θα παίξει σίγουρα στην προτεινόμενη λιανική των 1899 δολαρίων/ευρώ. Τώρα για εδώ....Ελλάδα είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε. Έχω δει μηχανές τόσο αισθητά φτηνότερες απο έξω, όσο και αισθητά ακριβότερες. Απο την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα αγοράς απο έξω, θα ψωνίζουμε απο εκεί που συμφέρει. 1 ώρα πριν, babisskg είπε Ο Τόνης είχε βιαστεί πριν λίγα χρόνια να ανακηρύξει το σύστημα Μ4/3 νεκρό. Θα πρέπει να νιώθει περίεργα που τραβάει με ένα ....ΖΟΜΠΙ και το βγάζει καλύτερο απο Canon R7!😄 Εγώ δεν ξέρω πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι απο Canon ή Νικον Aps-c ή Sony ή οτιδήποτε άλλο και δεν με απασχολεί. Είμαι χρήστης του συστήματος, βαθιά επενδυμένος και επειδή το γνωρίζω, κοιτάω στα review μόνο τις διαφορές και τις βελτιώσεις απο την δική μου κάμερα. Και είναι ΠΟΛΛΕΣ! Αυτή την στιγμή OM-1 και G9ii είναι ολοκληρωμένα υβριδικά συστήματα ακόμη και για επαγγελματίες. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα