Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, highpriest είπε

Είναι δυστυχώς γνωστό πρόβλημα στο μοντέλο πρώτης γενιάς. 
Περνάει ήλιος και κάνει αυτές τις κίτρινες ή πράσινες κηλίδες στο evf.
Δεν έχει κάποια επίπτωση στην εικόνα, αλλά είναι σπαστικό.
Διάβασε εδώ περισσότερα
https://www.dpreview.com/forums/thread/3649685

Σε τόσο παλιό μοντέλο δεν θα έμπαινα σε διαδικασία επισκευής προσωπικά.

Μαζί με την καλημέρα μου , ευχαριστώ για την ανταπόκριση , απ' είδα κι' εγώ μάλλον οφείλεται σε απευθείας έκθεση του EVF στον ήλιο ....... ΟΚ ..... αν δεν έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό μέρος κανένα πρόβλημα , είναι κάτι που το συνηθίζεις .

Θα δώ μήπως μπορώ να πάρω κανένα partial refund .

• Απαντ. 402
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας!

Έχω μια Olympus OMD-EM10 Mark 2, η οποία εμφάνισε το εξής πρόβλημα. Δεν ανάβει η οθόνη. Το EVF λειτουργεί κανονικά, όπως και η κάμερα. Άλλαξα μόνος μου την καλωδιοταινία (aka flex cable) αλλά δεν κατάφερα να αποκαταστήσω τη ζημιά.

Αποφάσισα αντί να δώσω ~100€ για επίσημη επισκευή, να αγοράσω μια άλλη μηχανή Μ43, μάλλον μεταχειρισμένη. Ποιά θα μου προτείνατε (Olympus/Panasonic) έως τα βαριά 450€;

Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε

Καλημέρα σας!

Έχω μια Olympus OMD-EM10 Mark 2, η οποία εμφάνισε το εξής πρόβλημα. Δεν ανάβει η οθόνη. Το EVF λειτουργεί κανονικά, όπως και η κάμερα. Άλλαξα μόνος μου την καλωδιοταινία (aka flex cable) αλλά δεν κατάφερα να αποκαταστήσω τη ζημιά.

Αποφάσισα αντί να δώσω ~100€ για επίσημη επισκευή, να αγοράσω μια άλλη μηχανή Μ43, μάλλον μεταχειρισμένη. Ποιά θα μου προτείνατε (Olympus/Panasonic) έως τα βαριά 450€;

Ευχαριστώ!!!

Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για το τι θες να βγάζεις με την μηχανη και τυχόν features που θέλεις να έχει.
Επίσης αν γνωρίζουμε και με τι φακούς βγάζεις και θες να συνεχίσεις ή όχι να βγάζεις, θα βοηθησει.

Με 450 ευρώ έχεις πολλές επιλογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 3 φακούς της Olympus:

1. M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 (τοπία)
  2. M.ZUIKO 25mm F1.8 (αστροφωτογραφία - πορτραίτα)
  3. M.ZUIKO 40-150mm F4-5.6 (τοπία, δραστήριοτητες τέκνων)

Πιο πολύ με ενδιαφέρει φωτογραφία τοπίων (ημερήσια και νυχτερινά), δραστηριότητες των τέκνων (φωτο και βίντεο) και δευτερευόντος τα άστρα και το φεγγάρι :)

Για πορτραίτο δε θέλει η σύζυγος καθώς φαίνονται οι ατέλειες :D και τέκνα δεν κάθονται αλλά δε με χαλάει το blurring που κάνει ο 25mm σε κοντινά αντικείμενα.

Τέλος, πιστεύω ότι είμαι ΟΚ με αυτούς τους φακούς (οκ θα ήθελα αντί του 25mm να είχα τον 17mm αλλά είναι πολλά τα λεφτά και δεν εγκρίνεται από το υπ. οικονομικών :) )

Ελπίζω να σας έδωσα κάποια ιδέα ;)

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mpiftekis είπε

Έχω 3 φακούς της Olympus:

1. M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 (τοπία)
  2. M.ZUIKO 25mm F1.8 (αστροφωτογραφία - πορτραίτα)
  3. M.ZUIKO 40-150mm F4-5.6 (τοπία, δραστήριοτητες τέκνων)

Πιο πολύ με ενδιαφέρει φωτογραφία τοπίων (ημερήσια και νυχτερινά), δραστηριότητες των τέκνων (φωτο και βίντεο) και δευτερευόντος τα άστρα και το φεγγάρι :)

Για πορτραίτο δε θέλει η σύζυγος καθώς φαίνονται οι ατέλειες :D και τέκνα δεν κάθονται αλλά δε με χαλάει το blurring που κάνει ο 25mm σε κοντινά αντικείμενα.

Τέλος, πιστεύω ότι είμαι ΟΚ με αυτούς τους φακούς (οκ θα ήθελα αντί του 25mm να είχα τον 17mm αλλά είναι πολλά τα λεφτά και δεν εγκρίνεται από το υπ. οικονομικών :) )

Ελπίζω να σας έδωσα κάποια ιδέα ;)

Ναι μια χαρά
Επειδή έχεις κυρίως Olympus φακούς θα σου έλεγα να μείνεις και σε σώμα olympus.
Στα λεφτά που κοιτάς προσωπικά θα πήγαινα σε :

-Ε-Μ1 ii (ίσως πιο κοντά στα 500 ευρώ, αλλά αξίζει)

-Ε-Μ5 ii

την πρώτη αν δεν σε πειράζει τόσο ο μεγαλύτερος όγκος ενώ εκτιμάς τις περισσότερες δυνατότητες της, ενώ την δευτερη αν θέλεις κάτι πιο κοντά σε αυτό που είχες, αλλά με περισσότερα features.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Για χάριν συζήτησης, γιατί όχι μια OMD-EM10 iii, μόνο και μόνο για το 4Κ βίντεο ρωτάω.

H Ε-Μ5 ii είναι σε όλα καλύτερη πλην video και fps (με μικρή διαφορά)
Αν σε ενδιαφέρει  πολύ το 4κ, τότε ναι, σε αυτόν τον τομέα είναι καλύτερη επιλογή.

Αλλά παραπάνω που σε ρώτησα δεν ανέφερες τιποτα για βιντεο (πέρα απο το να τραβάς τα παιδιά, για το οποίο το 1080p είναι υπεραρκετό), οπότε δεν το έλαβα υπόψιν στις προτάσεις μου.😉

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Με βλέπω για ΕΜ5 γιατί τα 450€ είναι το απόλυτο hard ταβάνι. Αν και θα ήθελα την ΕΜ1 :(

Να πάρεις την em1 ......... mark τάδε ......

• Like 2
Δημοσ.

Ε-ε-έρχεται!

12 του μηνός τελικά. Για κάποιον λόγο που μονο αυτοί ξέρουν αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν στην IFA, αλλά μια βδομάδα μετά.

Αντε να δούμε!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, highpriest είπε

Ε-ε-έρχεται!

12 του μηνός τελικά. Για κάποιον λόγο που μονο αυτοί ξέρουν αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν στην IFA, αλλά μια βδομάδα μετά.

Αντε να δούμε!

Έτσι ....... να κινείται το χρήμα ...... 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Θέλω κι εγώ... αλλά πώς να δικαιλογήσω το ποσόν στον υπ. οικονομικών :D

Εντάξει, θα φας λίγο παντόφλα στην αρχή και μετά θα το ξεχάσει 😂
Το ξύλο θα το φας μια φορά, ο φακός είναι για πάντα 😉

Επίσης καλύτερα να ζητάς συγχώρεση, παρά άδεια 😂

κι εγώ χωρίς να ρωτήσω "τον υπουργό" τον πήρα....τώρα πλένω πιάτα και πονάει το κεφάλι απο την τηγανιά, αλλά χαλάλι 😵‍💫

Τρομερό και πολύ δημιουργικό bokeh (για Μ4/3 φακό πάντα)🙂

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...