sstratos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα. Αγροτεμάχιο με σπίτι μέσα ,δεν δηλώθηκε στο εθνικό κτηματολόγιο οταν έπρεπε , και εχει λήξει και η προθεσμία για εκπρόθεσμη δήλωση. Μετά απο ενημέρωση απο το κτηματολογικό γραφείο , πρέπει να κάνουμε "αναγνωριστική αγωγή με εκουσία" στο ειρηνοδικείο για να περάσει στο όνομά μας. Εννοείτε οτι εχουμε τίτλους ιδιοκτησίας , τοπογραφικά κτλ κτλ.... Η ερώτηση ειναι , πρέπει να βάλουμε δικηγόρο να καταθέσει την αγωγή ή μπορούμε και μόνοι μας να το κάνουμε? Μπορεί ενας πολίτης να απευθυνθεί στο ειρηνοδικείο κατευθείαν για τετοιο θέμα ?? Ευχαριστώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 https://www.thesdikigoro.gr/diki-xwris-dikigoro/ 1
sstratos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε https://www.thesdikigoro.gr/diki-xwris-dikigoro/ "Ειδικότερα, στα πολιτικά δικαστήρια, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι διάδικοι έχουν υποχρέωση να παρίστανται με πληρεξούσιο δικηγόρο. Επιτρέπεται η δικαστική παράσταση διαδίκου χωρίς πληρεξούσιο δικηγόρο σε δύο περιπτώσεις α) στο ειρηνοδικείο, εφόσον πρόκειται για μικροδιαφορές, δηλαδή δίκη, η οποία αφορά σε απαιτήσεις ή δικαιώματα πάνω σε κινητά πράγματα ή νομή κινητών πραγμάτων και αν το ύψος του αντικειμένου της διαφοράς δεν είναι πάνω από 5.000€," Μαλλον αυτό ήθελες να δώ ?
vagos789 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Μου φαινεται κακη ιδεα να κανετε κατι τετοιο χωρις δικηγορο Και επειδη δεν ειναι ολοι οι δικηγοροι καλοι,θα ρωταγα -πριν απο ολα- εναν συμβολαιογραφο 2
m3ltd0wn Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς ακόμα να κάνεις κίνηση σε Κτηματολόγιο. Και εμείς έτσι είμαστε με ένα σπίτι που "ξέχασε" η μάνα μου να το δηλώσει όταν έπρεπε... πήγαμε στο Κτηματολόγιο και είδε τα χαρτιά ο δικηγόρος τους. Θα τα δεχθούν ως εκπρόθεσμα (αλλά μέχρι τέλος του έτους, προσοχή!). Ποιος σας είπε ότι μόνο αυτό μπορείτε πλέον να κάνετε; Γιατί και εμάς έχει παρέλθει η προθεσμία εδώ και 15 χρόνια περίπου αλλά από το Κτηματολόγιο μας είπαν ότι ακόμα μπορούμε (με 18€ παράβολο)
spikou23 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Καταρχήν μιλάμε για πρωτοδικείο με Κτηματολογικό δικαστή και όχι Ειρηνοδικείο. Και ναι υποχρεωτικά θα αναθέσετε σε δικηγόρο και ναι θα έχετε αρκετά έξοδα. Είμαι δικηγόρος. 1
sstratos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Στις 21/10/2022 στις 4:54 ΜΜ, m3ltd0wn είπε Ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς ακόμα να κάνεις κίνηση σε Κτηματολόγιο. Και εμείς έτσι είμαστε με ένα σπίτι που "ξέχασε" η μάνα μου να το δηλώσει όταν έπρεπε... πήγαμε στο Κτηματολόγιο και είδε τα χαρτιά ο δικηγόρος τους. Θα τα δεχθούν ως εκπρόθεσμα (αλλά μέχρι τέλος του έτους, προσοχή!). Ποιος σας είπε ότι μόνο αυτό μπορείτε πλέον να κάνετε; Γιατί και εμάς έχει παρέλθει η προθεσμία εδώ και 15 χρόνια περίπου αλλά από το Κτηματολόγιο μας είπαν ότι ακόμα μπορούμε (με 18€ παράβολο) Σε κάποιες περιοχές τις Ελλάδος δέχονται ακόμη εκπροθεσμες δηλώσεις. Στον οτα που είμαστε εμείς έχουν τελειώσει και οι εκπροθεσμες προθεσμίες και έχουν αναρτηθεί οι τελικοί πίνακες..... 75 είναι το παράβολο (?) Στις 21/10/2022 στις 6:50 ΜΜ, spikou23 είπε Καταρχήν μιλάμε για πρωτοδικείο με Κτηματολογικό δικαστή και όχι Ειρηνοδικείο. Και ναι υποχρεωτικά θα αναθέσετε σε δικηγόρο και ναι θα έχετε αρκετά έξοδα. Είμαι δικηγόρος. Περίπου να έχουμε μια ιδέα για το κόστος (στείλτε και πμ)
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Οποιαδήποτε αγωγή και τέτοιες διαδικασίες, μόνο δικηγόρος. Στις 21/10/2022 στις 9:51 ΠΜ, sstratos είπε "Ειδικότερα, στα πολιτικά δικαστήρια, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι διάδικοι έχουν υποχρέωση να παρίστανται με πληρεξούσιο δικηγόρο. Επιτρέπεται η δικαστική παράσταση διαδίκου χωρίς πληρεξούσιο δικηγόρο σε δύο περιπτώσεις α) στο ειρηνοδικείο, εφόσον πρόκειται για μικροδιαφορές, δηλαδή δίκη, η οποία αφορά σε απαιτήσεις ή δικαιώματα πάνω σε κινητά πράγματα ή νομή κινητών πραγμάτων και αν το ύψος του αντικειμένου της διαφοράς δεν είναι πάνω από 5.000€," Μαλλον αυτό ήθελες να δώ ? Υπό την προϋπόθεση πως έχεις νομικές γνώσεις και δεν θα τα κάνεις μανταρα. Ο δικηγόρος είναι λοιπον αναγκαίος. Μόνο και μόνο στο άκουσμα, "αναγνωριστικη αγωγή με εκούσια", που δεν καταλαβαινεις γρι τι εννοεί, ειναι αρκετό για να καταλάβεις πόσο μανταρα θα τα κάνεις μετά. Στις 21/10/2022 στις 4:54 ΜΜ, m3ltd0wn είπε Ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς ακόμα να κάνεις κίνηση σε Κτηματολόγιο. Και εμείς έτσι είμαστε με ένα σπίτι που "ξέχασε" η μάνα μου να το δηλώσει όταν έπρεπε... πήγαμε στο Κτηματολόγιο και είδε τα χαρτιά ο δικηγόρος τους. Θα τα δεχθούν ως εκπρόθεσμα (αλλά μέχρι τέλος του έτους, προσοχή!). Ποιος σας είπε ότι μόνο αυτό μπορείτε πλέον να κάνετε; Γιατί και εμάς έχει παρέλθει η προθεσμία εδώ και 15 χρόνια περίπου αλλά από το Κτηματολόγιο μας είπαν ότι ακόμα μπορούμε (με 18€ παράβολο) Με αυτό το θέμα, δηλαδή που μπορείς να υποβάλλεις αίτηση για κτηματογραφηση ακόμα και εκπρόθεσμα, επικρατεί ένα μπάχαλο. Σε κάποια μέρη θα σου πουν ότι μπορείς να κάνεις αυτό που λες, πρέπει να ήταν με το κτηματολόγιο του 2007, σε κάποιες άλλες που είχε ξεκινήσει από την δεκαετία του 90 όμως δεν μπορείς τίποτα εκτός δικαστηρίου. Θα έρθει η ώρα και αυτά του 2007 που ούτε εκεί θα μπορείς με ένα απλό παράβολο να υποβάλλεις εκπρόθεσμα.
sstratos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο σας. Η απόφαση έχει ληφθεί ☺️
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα