Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες! έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή του κινητου της συζήγου. Δεν κάνει τίποτα το εξεζητημένο: socıal media, internet surfing και φώτο

προέρχεται από ένα samsung galaxy S9 στο οποίο η μπαταρία πλέον κρατάει 8 ώρες στην καλύτερη και στην οθόνη έχει burn in το πληκτρολόγιο και τα notifications. έριξα μια ματιά για αντικατάσταση μπαταρίας και οθόνης (γιατί κατά τα άλλα η συσκευή την καλύπτει και την βολέυει το μικρο μέγεθος) αλλά μας βγαίνει 50-70% της τιμής ενος καινούργιου συνεπώς λέμε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολήθουμε.

Προερχόμενος από xiaomi (φόρτιση κάθε 2 μέρες) την έχω κάνει επιτέλους να ζηλέψει, το θέμα μου τώρα είναι ότι από ότι βλέπω όλες οι καινούργιες συσκευές έρχονται με amoled οθόνη,

με δεδομένο ότι τις συσκευές μας τις κρατάμε μέχρι τελικής πτώσης (4-5 χρόνια), και ότι δεν είμαστε ανθρώποι που θα ασχοληθούμε με το να πειράζουμε συνέχεια την φωτεινότητα, τα θέματα κτλ προς αποφυγή του burn ın (είπαμε το παίρνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε όχι για να είμαστε σκλάβοι του) και έχοντας την πικρή εμπειρία του samsung (για εμένα 500 ευρώ συσκευή, να βγάζει τόσο σύντομα πρόβλημα είναι απαράδεκτο) που της έβγαλε burn in μετά την διετία είμαι λίγο εως πολύ διστακτικός να ξαναπάω στα ίδια συνεπώς η μόνη συσκευή που βρίσκω που πληρεί τα κριτήρια μου είναι το 

Xiaomi Redmi note 9 pro128gb (ένα απλό τηλέφωνο με λίγα λόγια) ,

έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? (καλές φωτο, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, lcd ιθόνη)

έχετε υπόψη σας αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τις οθόνες oled/amoled (τα τελευταία 4 χρόνια γιατι δεν πολυπαρακολουθώ και τις εξελίξεις) ή όλα μετά τα 2-3 χρόνια βγάζουν πρόβλημα?

Δημοσ.

Μπαταρία και οθόνη στην smartec 290€.

Ναι σε αυτά τα λεφτά παίζεις με καινούργιο.

Για εμένα δες δύο κινητά που παίζουν σε αυτή την κατηγορία.

Samsung A52S & Realme 9 pro+

https://www.bestprice.gr/item/2156947853/samsung-galaxy-a52s-5g-6gb-128gb-dual.html 

https://www.bestprice.gr/item/2157312947/realme-9-pro-6gb-128gb.html 

Άσε το xiaomi και πάρε στην σύζυγο κάτι που να το χαρεί.

Εγώ έχω κινητό του 2018(1+6)και η οθόνη δεν έχει πάθει τίποτα.

Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις δηλαδή είναι να μην σου κάτσει.

Δημοσ.

Άμα έχεις όλη μέρα την φωτεινότητα στο θεό και χρησιμοποιείς κάτι πχ πληκτρολόγιο συνέχεια προφανώς όλα τα κινητά θα εμφανίσουν burn in κάποια στιγμή

Άμα αλλάζεις κάθε τόσο ένα φόντο στο πληκτρολόγιο ή στην homescreen, και έχεις την φωτεινότητα τέρμα μόνο όταν είσαι έξω στον ήλιο δεν παθαίνει τίποτα 

Γενικά καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους να προφυλαχθείτε από το burn in αφού κρατάτε πολλά χρόνια τις συσκευές σας 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, 

Gate: τους έριξα μια γρήγορη ματιά γιατί ήμουν στην δουλειά θα τα δω με πιο ηρεμία μέσα στο σκ

Νικ: ε για να προφυλαχθουμε λέω να πάμε σε lcd οθόνη, αν είναι να ζω με το άγχος μην μου βγάλει burn in τότε παύει να με εξυπηρετεί και πρέπει να το υπηρετω

Anyway: το galaxy αγοράστηκε Αυγούστο του 2018. Έκλεισε δηλ 4 χρόνια πρόσφατα. Η κατάσταση στην Συννημενη φώτο 

IMG_20221021_183151.jpg

Και εδω

IMG_20221021_184213.jpg

Δημοσ.

2 χρόνια με amoled οθόνη, φωτεινότητα στο αυτόματο και χωρις AOD και δεν εχω burn in. Συνεπώς κάτι "λάθος" γίνεται στην χρήση της συσκευής.

Αν ειναι με τέρμα φωτεινότητα ολη την ώρα και συνεχως οθόνη ενεργή για ώρες δεν το γλυτώνεις.

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, bgeorgalas είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, 

Gate: τους έριξα μια γρήγορη ματιά γιατί ήμουν στην δουλειά θα τα δω με πιο ηρεμία μέσα στο σκ

Νικ: ε για να προφυλαχθουμε λέω να πάμε σε lcd οθόνη, αν είναι να ζω με το άγχος μην μου βγάλει burn in τότε παύει να με εξυπηρετεί και πρέπει να το υπηρετω

Anyway: το galaxy αγοράστηκε Αυγούστο του 2018. Έκλεισε δηλ 4 χρόνια πρόσφατα. Η κατάσταση στην Συννημενη φώτο 

IMG_20221021_183151.jpg

Και εδω

IMG_20221021_184213.jpg

Εσβηνε καθόλου η οθόνη;Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που έχεις πάθει.

Δημοσ.

Αυτό μοιάζει σαν να έχει μείνει στο WhatsApp την ώρα που στέλνεις μηνυμα σε κάποιον. Πως μπορεί να κάνει τέτοιο burn in? 

Στην άσπρη οθόνη, με λίγη προσπάθεια ίσως διαβάσεις το συνομιλητή. 

Πως γίνεται αυτό? Πχ άμα σε πάρει ο ύπνος και έχεις το screen timeout στο never? δεν νομίζω ότι υπάρχει τωρα τέτοια επιλογη. Υπηρχε παλια?

Δημοσ.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση: όχι δεν έκανε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, η φωτεινότητα στο αυτόματο και το tımeout της οθόνης όπως από το λειτουργικό της samsung (15sec?).

Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο είπα ότι δεν ξαναθέλoυμε oled οθόνη: γιατί με αυτό που εμείς θεωρούμε νορμαλ χρήση έγινε μαύρα χάλια στην 2ετία. (Τώρα μου λέει ε, δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε αφού δεν χειροτερεύει 😃, τι να χειροτέρεψει αφου ότι ήταν να κάψει το έχει κάψει ήδη)

απλά μου κάνει εντύπωση ότι πριν από 5 χρόνια που κοιτούσα για oled τηλεόραση  γινονταν χαμός στα συγκριτικά και υπηρχαν 6866868 άρθρα για το burn in ενώ για τα κινητά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο....έχουν βελτιωσεί ΄τοσο πολύ την τεχνολογία στις οθόνες των κινητών? εμεις απλά ήμασταν άτυχοι ή ποντάρουν στο ότι το κινητό αλλάζει κάθε 2 χρόνια συνεπώς στα @@@ μας το burn in?

Το "κάτι λάθος γίνεται στην χρήση του κινητού" νομίζω εύκολο να το λες, αλλά στην τελική για να μην ανοίξουμε τέτοια αντιπαράθεση ας πούμε ότι εμεις δεν είμαστε φτιαγμένοι (δεν το έχουμε ρε παιδί) για κινητό με oled οθόνη για αυτό και λέμε να πάρουμε ένα με Lcd (όπως και ο τίτλος του thread) για να μην ξαναsxoληθούμε με burn in τα επόμενα 5 χρόνια 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...